Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydomiii wrote:no laseczki, jeszcze 20 z Was i mamy komplet listy jeśli chodzi o to kto zamieszkuje nasze apartamenty
ja uciekam znowu na weekend, tym razem do Spato w sumie ostatni moment akurat na to miejsce, bo to hotel bez dzieci
więc będzie mnie trochę mniej tutaj do poniedziałku.
ale! kupiłam sobie dzisiaj nowy telefon, więc trochę mi już lepiej po tym środowym koszmarze!
buzi
Do SPA ? Ej no....nie za dobrze Ci? Zabierz nie ze sobąbędę grzeczna
domiii lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny Antek z mojego brzucha zrobił sobie salę gimnastyczna. Ale to dobrze, najwidoczniej mu tam dobrze
Ja jadę z moim M jutro po wózekJak przyjedziemy to spróbuję wstawić fotki, ewentualnie w niedzielę.
Powoli idę do przodu, w poniedziałek zamówię komodę, a w tygodniu pojadę zrobić zakupy "dla siebie "Trochę jestem w tym ciemna, także jakby któraś z Was mogła mi powiedzieć co oprócz koszuli itp mam kupić? Chodzi mi o te rzeczy jednorazowe. Na pewno podpaski, majtki jednorazowe,co jeszcze ?
domiii, A.Kasia, Kate84, Dorka87, Lucky, Madzialena90 lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualnyaleksandrazz - Ty nie kombinuj tylko jedź na IP. Bóle krzyżowe i podbrzusza - brzmi to bardzo niedobrze.
paola87 - w H&M sobie zobacz, może tam są xs. Mi w szpitalu najwygodniej było w koszuli na ramiączkach bo na oddziałach poporodowych są afrykańskie upały.
Kate84 - http://www.aptekagemini.pl/humavit-magnez-x-14-sasz.html
Magda lena - super, jeszcze tylko kilka dni i do domuW szpitalu tak liczą i ja z moim lekarzem też takimi tygodniami operuję
Ewentualnie piszą 25/26.
Muminka - gratuluję dobrych wieściWyglądasz super!
kofeinka - wspaniale, że szpital Cię ominieOszczędzaj się teraz kochana!
Domiii - udanego wypoczynkuZazdroszczę tego spa!
domiii, Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Kate84 wrote:
Domiii to udanego wyjazdua zdradzisz jakie to spa i gdzie?
Chyba zrobię tak jak Ty i zainwestuje w nowy tel
Manor House - Pałac Odrowążów, na południe, za Radomiem
kilka razy już się tam wybieraliśmy, bo podobno super, ale ciągle nie było wolnych miejsc! Tym razem się udałoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 13:06
Est, Kate84, Kokaina, She86 lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/78ca16cba411.jpg.html
Hej! Piszecie jak szalone aż ciężko Was nadrobić
Próbuję dodać zdjęcie z naszego wczorajszego Usg- maluch waży 487 gA.Kasia, Karolina@, domiii, Mania1718, d'nusia, Karka, Kate84, Madzialena90, perła ziemi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoje drogie kuleczki z Poznania i okolic - gdzie chcecie rodzić?
Ja się cały czas skłaniałam ku św.rodzinnie ale na stronie gdzierodzic.info przeczytałam, że KTG jest podłączane tylko jeśli wymaga tego sytuacja. To mnie trochę zraziło - chciałabym wiedzieć, czy w trakcie porodu dziecko czuje się dobrze i tętno mu nie spada. Na polnej podczas porodu ktg masz cały czas przypięte do brzucha -
A.Kasia , wiem sama się przestraszyłam.Ale od tamtej chwili czyli jakieś 7 godzin nic mnie nie boli i sie nie spina. W niedziele miałam to samo ,tylko brzuch sie spinal i puszczal i tak co chwile , byłam z tym u gina to mnie odesłał do domu.Dodzwoniłam się do niego , mam przyjść we wtorek i nie wyjdę z gabinetu dopóki mnie nie skieruje na szpital, chyba że do wtorku znowu wezmą mnie takie bóle , to na pewno pojade.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyDziewczyny czy macie może jakąś wysypkę na brzuchu? Mnie wczoraj zaczęło swędzić jedno miejsca nad pępkiem i sie podrapałam. potem sie okazało ze mam taką maleńką lekko zaczerwienioną wysypkę - kilka takich czerwonych kropeczek - mniejszych niz główka od szpilki.Dziś to miejsce jest już bledsze ale pojawiło sie kolejne co zaczęło swędzić i też kilka malutkich kropeczek.
Wrzucam foto.
Nie chciałabym zawracać gitary lekarzowi taką pierdołą
-
Vira wrote:Dziewczyny czy macie może jakąś wysypkę na brzuchu? Mnie wczoraj zaczęło swędzić jedno miejsca nad pępkiem i sie podrapałam. potem sie okazało ze mam taką maleńką lekko zaczerwienioną wysypkę - kilka takich czerwonych kropeczek - mniejszych niz główka od szpilki.Dziś to miejsce jest już bledsze ale pojawiło sie kolejne co zaczęło swędzić i też kilka malutkich kropeczek.
Wrzucam foto.
Nie chciałabym zawracać gitary lekarzowi taką pierdołą
moja koleżanka miała identyczne objawy ,,małe kropeczki'' ,,swędzące'' były to poczatki rozstepów -
Vira wrote:Moje drogie kuleczki z Poznania i okolic - gdzie chcecie rodzić?
Ja się cały czas skłaniałam ku św.rodzinnie ale na stronie gdzierodzic.info przeczytałam, że KTG jest podłączane tylko jeśli wymaga tego sytuacja. To mnie trochę zraziło - chciałabym wiedzieć, czy w trakcie porodu dziecko czuje się dobrze i tętno mu nie spada. Na polnej podczas porodu ktg masz cały czas przypięte do brzucha
Jak będę miała wybierać w Poznaniu to najpierw Raszei a później Polnadarra991 lubi tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:Trochę jestem w tym ciemna, także jakby któraś z Was mogła mi powiedzieć co oprócz koszuli itp mam kupić? Chodzi mi o te rzeczy jednorazowe. Na pewno podpaski, majtki jednorazowe,co jeszcze ?
Na pierwszej stronie w poście Karoliny jest arkusz z excela, tam masz kilka zakładek, poczytaj sobie
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Ja się cały czas skłaniałam ku św.rodzinnie ale na stronie gdzierodzic.info przeczytałam, że KTG jest podłączane tylko jeśli wymaga tego sytuacja. To mnie trochę zraziło - chciałabym wiedzieć, czy w trakcie porodu dziecko czuje się dobrze i tętno mu nie spada. Na polnej podczas porodu ktg masz cały czas przypięte do brzucha
Vira co do szpitala.. Ja mam zamiar rodzić w Poznaniu na Polnej mimo że mieszkam ponad 100 km od Poznania. W dużej mierze dla tego że pracuje tam mój lekarz i liczę że jako jego pacjentka będę dobrze traktowana. Jeśli miałabym rodzić w szpitalu w moim mieście to aż się boję jak by mnie traktowali, właśnie z tytułu posiadania lekarza z Poznania. U mnie "gardzą" lekarzami z innego miasta bo co to lepszy że do lekarza z Poznania chodzę a nie do jakiegoś z mojego miasta? Koleżanka gdy leżała w szpitalu w moim mieście na patologii ciąży (też lekarz z Poznania) to co chwilę słyszała głupie docinki o posiadaniu owego lekarza.
Poza tym ja byłam dwa razy na Polnej na różnych zabiegach i jestem zadowolona z obsługi. Pielęgniarki miłe, pomocne. -
Domii, to daj znać koniecznie jak Manor House, bo się ostatnio nad nim zastanawiałam. Ja polecam Bonifacio koło Sochocina, warto rezerwować przez Travelist, bo jest dużo taniej. Zresztą Manor House też jest na Traveliście
Est, domiii lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Mi też nadal choroba nie przechodzi, niby katar mniejszy, ale gardło pobolewa i głowa. Pogoda mi nie pomaga. A dzisiaj szkoła rodzenia! 1,5h jakoś wytrzymam, autem jedziemy. Nie chcę tego odpuszczać. Po niedzieli do lekarza skoczę chyba znowu.
Też w nocy mi ręka zdrętwiała.
W ciąży moje uczulenie na rękach ciągle daje o sobie znać, jakby jest bardziej skłonne do ujawniania się. Mam maść od dermatologa, którą pozwoliła mi stosować w ciąży.
Co do koszul to ja jakieś na allegro zamówię, np. http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-s-nowe-kolory-i4874131606.html http://allegro.pl/dyskretna-ciazowa-koszula-do-karmienia-r-m-nowosc-i4928442130.html
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Witajcie dziewczynki,
Domii udanego pobytuMy za tydzień, co prawda z dzieciakami ale mamy plan uciec Andrzejkowo na Mazury
Karmelku gratuluję córeczki i super, że zdrowo rośniecie
Tyle piszecie o tej glukozie, że mi w ramach głupich snów przyśniła się dzisiajŚniło mi się, ze robiłam to badanie trzy razy, bo za pierwszym zapomniałam i nie zrobiłam badania na czczo za drugim, była awaria w laboratorium i musiałam jechać po raz trzeci (we śnie byłam już mega zrezygnowana, że nie zdążę z wynikiem przed wizytą) i wtedy mnie obudził budzik mojego M
To tak w temacie głupich snówWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 14:04
muminka83, domiii lubią tę wiadomość
-
Ja byłam przy dwóch porodach chrześniaków w Św.rodzinie i bez obaw za każdym razem miała podłączone ktg cały czasjeden poród był 4,5roku temu a drugi teraz w maju.
Ja rodzić będę na Polnej tam jest mój lekarz i z tamtad będę mieć położną.
Leżałam już na Polnej i byłam zadowolona a z kolei ze świętej rodziny mam złe wspomnienia po poronieniu.
Co do wysypki nie pomogą.
Karka zdrówka!Vira lubi tę wiadomość