X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Domii, to daj znać koniecznie jak Manor House, bo się ostatnio nad nim zastanawiałam. Ja polecam Bonifacio koło Sochocina, warto rezerwować przez Travelist, bo jest dużo taniej. Zresztą Manor House też jest na Traveliście :)

Bonifacio jak najbardziej, szczególnie w lecie jak jest czynny basen na zewnątrz :) byliśmy tam kilka razy, ogólnie jeździmy w jakieś nowe miejsce przynajmniej raz na kwartał... a w związku z tym, że nie zamierzam siedzieć w domu przez najbliższe kilka lat tylko od początku jeździć z Młodym, to ten Manor House rzutem na taśmę teraz :) dam znać!

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Czarodziejko :)

Vira ja taki tekst od lekarza też usłyszałam. Poszłam do pierwszego dostępnego lekarza potwierdzić ciążę. Okazało się, że mam krwiaka, na co on mi powiedział, że mam się nie przyzwyczajać do tego dziecka, bo wszystko się może zdarzyć. Z jednej strony dobrze, że mi to powiedział, bo faktycznie starałam się nie przywiązywać do dziecka, nikomu nie mówiłam o ciąży itp. Ale z drugiej strony, nie wiem czy coś takiego powinno wyjść z ust lekarza.

Tydzień po tym wydarzeniu byłam już u mojej lekarki w medicover i ona miała całkowicie inne podejście. Mówiła mi, że krwiak jest mały, szybko się wchłonie i mam się nie martwić bo w obecnych czasach wiele kobiet zaczyna ciążę w taką niespodzianką.

Każdy lekarz ma inne podejście, a Twoim zadaniem dobrze jest zinterpretować jego słowa :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • TaRRa Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Muszę się Wam troszkę wygadać bo dziś mi smutno przez mojego M. On myśli że mi łatwo wszystko w domu robić, sprzątam, gotuje, piorę i robię całą masę innych rzeczy. Nie jest mi za ciężko ale czasem chciałabym żeby ze mną porozmawiał o dziecku o ciąży, o zakupach dla maleństwa czy nawet o tym że jest brzydka pogoda. On zawsze wtedy gada że to już mówiłam albo że narazie go to nie interesuje, że pogadamy o tym co trzeba kupić później. Co bym nie powiedziała czy zrobiła zawsze jest źle, mi przez to smutno on się denerwuje gada że mam jechać do mamy, a jest jedyną osobą tutaj z którą mogę pogadać bo nie mam żadnej koleżanki. Na spacer nawet nie ma gdzie u nas iść, sama nie lubię on z resztą tez nie. Dziś chodzę od rana smutna kilka łez mi wyleciało z oczu i siedzę sama. Nie wiem co mam ze sobą zrobić dziś.
    Trochę mi lżej że to napisałam, nie chce robić z siebie ofiary ale duszenie w sobie takiego smutku tez nie jest dobre.
    Miłego dnia brzuchatki.

jusiakp - zgodzę się z Tobą, starszy facet inaczej podchodzi do życia.. :)

RudyTygrysek - u mnie jest podobnie :( , wstaję codziennie po 6, robię Mężowy śniadanie, kanapki do pracy, a jak wraca to zawsze ma podany obiad. W mieszkaniu tak samo, staram się utrzymać zawsze porządek.. Nie robię z siebie sieroty choć czuję się jak kura domowa... ciągle powtarzam,że póki jeszcze dobrze się czuję i nic mi nie dolega to będę o wszystko dbała. Jak wraca to za każdym razem pytam się: jak tam w pracy, czy wszystko dobrze, jak ma gorszy dzień to go pocieszam..więc odosobniony czuć się nie powinien. Ale po obiedzie jest podobny schemat, kończymy jeść = koniec rozmowy;/ i zasiada król przed komputerem. Jedynie na co nie mogę narzekać,że po tej obiado-kolacji zmywa zawsze naczynia - szał.. Po przeprowadzce też jestem sama w mieszkaniu, w rzeszowie nie mam nikogo znajomego, nie chce mi się samej wychodzić na spacer a szanowny pan mąż jest zmęczony po pracy i nie ma ochoty na szlajanie się po mieście wieczorem. Weekendy zazwyczaj spędza na uczelni bo zaczął sobie nowy kierunek i tak leci dzień za dniem. A co do zakupów, godzi się na wszystko co tylko kupię, wszystko mu się podoba. Nic dziwnego skoro zawsze będzie miał ten zakup z głowy :) :P

• domiii Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaRRa wrote:
    jusiakp - zgodzę się z Tobą, starszy facet inaczej podchodzi do życia.. :)

również się z tym zgadzam :) dlatego z takim jestem <3

Kate84, alinalii lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak poszłam do niego potwierdzić ciążę to wtedy owszem mówił,że pierwszy trymestr jest niepewny i natura eliminuje słabe zarodki..później już na szczęście nic podobnego nie mówił ale,że Tobie Vira na każdej wizycie nie no tego to nie rozumiem:/

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejko - super, że do nas dołączyłaś :) Ciekawe czy dużo jest jeszcze takich obserwujących nas z ukrycia mamusiek ;) Jeśli tak to zapraszamy serdecznie do ujawnienia się ;)

Jestem taka zrypana a przyjechała szwagierka z bliźniakami :/ Oczy mi się same zamykają a tu dupa ze spania ;(

• foxica Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dawno się się nie odzywała do nas Foxica - daj znać co u Was! :)[/QUOTE]

Dziękuję , że pytasz, podczytuje was cały czas , ale miałam szalony tydzień i brak czasu na wszystko ;-)
    We wtorek miałam polówkowe chłopaki pozostają chłopakami wszystkie parametry "idealnie" wagowo idą równo około 380 g moje wypasieńcy :-)
    W niedziele M pierwszy raz poczuł wyrazne ruchy teraz codziennie czuję je już mocniej :-) jeśli chodzi o spanie to fakt mam to samo na lewym boku dobija się jeden syncio, a jak przewale się na prawy to drugi dokazuje ;-) na wznak poprostu przestało być wygodnie, ukojeniem jest Rogal :-) Pozdrawiam Was i ciesze się, na każde dobre informacje i trzymam kciuki za niepokojące objawy np aleksandrazzz , ale wszystko będzie dobrze i nie inaczej ! :-)
    Jesli chodzi o grzeszki małe i duże to u mnie dziś małe pączuszki , aaaale mnie naszło w piekarni język wisiał mi do samej podłogi jak je zobaczyłam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 16:08

A.Kasia, edyś, Est, muminka83, Czarodziejka87, d'nusia, Hannia123, domiii, Lilou1984, Karka, Martita88, Love_life, Kasia24, krówka_muffka lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u Was obiadki? U mnie kaczucia z jabłkami i modrą kapustą - od mamusi.
    Mniam :-P

muminka83 lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejko Witamy :) i gratuluję synusia !Fajnie ,że w końcu się do nas odezwałaś :)

Dziewczyny co do sytuacji z facetami eh... u mnie też raz lepiej raz gorzej, nie mogę powiedzieć bo M pomaga w domu, pozwala kupować wszystko co chcę do dziecka .ALe jakoś szczególnie nie podnieca się opowieściami o porodzie, tygodniach ciąży, zajęciami w szkole rodzenia.Cżesto narzekam mu ,że mnie nie masuje i nie smaruje a obiecał ...No ,ale nie oszukujmy sie mało który jest idealny ;) hehe też myślę,że może trzeba na nich trochę bardziej zwrócić uwagę , pewnie boją się nowej sytuacji, tego jak to będzie jak dzieci nasz przyjdą na świat , czy sobie poradzą ,czy zapewnią nam byt . Mam nadzieję,że się Wasi poprawią!
    Ja zawsze w chwilach złości staram sobie myśleć o moim byłym psychopatycznym mężu jaki był i jaki jest M i to prawie zawsze działa( prawie bo tydzień temu się spakowałam i wynosiłam ) a dziś już nie pamiętam o co :P
    Ja tak samo dopóki mogę dbam o dom, sprzątam , co dzień ciepły obiad itp ,ale wciąż mu powtarzam ,że to sie skończy jak się Amelka urodzi i to on będzie nad nami skakał hehe .Choć np M zawsze robi kolacje, albo robimy ją razem, zmywa naczynia itp.
    Aczkolwiek często jak o coś zrzędzi to mówię mu ,że ma mnie bardziej docenić i to co robię ;)Na spacery też najczęściej chodze sama, może w weekend ze mną pójdzie. W Gdańsku częściej jest mi źle bo tak samo nie znam tutaj nikogo i można dostać na głowę siedząc wiecznie samej w domu...

Ps też myślę ,że starsi faceci są inni ,inaczej podchodzą :)

Foxica fajnie ,że się odezwałaś i super ,że połówkowe ok , chłopaki zdrowo rosną :D

edyś, perła ziemi lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Manor House - Pałac Odrowążów, na południe, za Radomiem :)
    kilka razy już się tam wybieraliśmy, bo podobno super, ale ciągle nie było wolnych miejsc! Tym razem się udało :)

To 10 km od miejscowości z której pochodzę :)
    Potwierdzam, warunki rewelacyjne i piękne otoczenie. Wiele gwiazd tam przyjeżdża,bo jest zacisznie, więc może zdobędziesz jakieś autografy: D
    Na Groupon czasami są dobre oferty na pobyt tam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 16:13

domiii lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie:):* Paola87 pytałaś o koszule do karmienia,ja mogę polecić sklep naszsmyk.pl,chyba nawet RudyTygrysek o nim wspominała o ile się nie mylę.Zamówiłam u nich ostatnio dwie koszule firmy Dolce sonno i jestem zadowolona.Fason fajny,materiał dobry gatunkowo i rozmiarowo dobrze wypadają no i cena 30zł za jedną a u mnie w mieście mierzyłam takie za 60zł także było warto zamówić:)

Filip 28.03.2016 <3
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was Słoneczka moje kochane :) w 27 tygodniu

i dzisiaj dopadła mnie ciążowa zachcianka..
    Udało mi się w końcu kupić winko bezalkoholowe do tego śledziki po meksykańsku i ser pleśniowy z mleka pasteryzowanego :)
    mniam pychota mój humorek poprawił się o 10000% po zjedzeniu tego cudeńka :D

witam serdecznie Czarodziejka87 z jakiego rocznika jesteś :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 16:20

A.Kasia, Kate84, muminka83, d'nusia, Mania1718, domiii, Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 jestem z 1987 pod koniec grudnia kończę 28 lat:) jeny jak ten czas leci..

Filip 28.03.2016 <3
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fakt to prawda czas leci jak szalony jeszcze nie dawno robiłyśmy testy ciążowe :) a teraz już spore brzuszki mamy :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 16:28

Czarodziejka87, muminka83, Martita88 lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego względu że mam leżeć, mój pojechał sam wybierać płytki do kuchni... No okazało się że na te które wybraliśmy trzeba czekać dwa miesiące. Wysłałam moją mamę za mnie :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Czarodziejka, ja osobiście podejrzewam , że jest jeszcze sporo 'podczytujących' :-)
    A.Kasia w jakim wieku i jakiej płci są blizniaki szwagierki? ? ;-)
    Ja w niedziele dowiedziałam się , że moja bratowa jest w ciąży w 8 tygodniu , strasznie się ciesze bo mimo sporego rodzeństwa (ja jestem najmlodsza), ale rodzicom daje dopiero pierwsze wnuki a tu taka niespodziewanka ;-) chłopaki będą mieli z kim szaleć :-)
    Uciekam do kina Listy do m albo kosoglos, jeszcze nie wiem najbardziej ciesze się na popcorn ;-) :-P
    Czy żadna z Was naprawdę nie ogląda Wspaniałego stulecia ?? Ostatnio był temat seriali .. :-)

muminka83, Lilou1984 lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Czarodziejko Witamy :) i gratuluję synusia !Fajnie ,że w końcu się do nas odezwałaś :)

Dziewczyny co do sytuacji z facetami eh... u mnie też raz lepiej raz gorzej, nie mogę powiedzieć bo M pomaga w domu, pozwala kupować wszystko co chcę do dziecka .ALe jakoś szczególnie nie podnieca się opowieściami o porodzie, tygodniach ciąży, zajęciami w szkole rodzenia.Cżesto narzekam mu ,że mnie nie masuje i nie smaruje a obiecał ...No ,ale nie oszukujmy sie mało który jest idealny ;) hehe też myślę,że może trzeba na nich trochę bardziej zwrócić uwagę , pewnie boją się nowej sytuacji, tego jak to będzie jak dzieci nasz przyjdą na świat , czy sobie poradzą ,czy zapewnią nam byt . Mam nadzieję,że się Wasi poprawią!
    Ja zawsze w chwilach złości staram sobie myśleć o moim byłym psychopatycznym mężu jaki był i jaki jest M i to prawie zawsze działa( prawie bo tydzień temu się spakowałam i wynosiłam ) a dziś już nie pamiętam o co :P
    Ja tak samo dopóki mogę dbam o dom, sprzątam , co dzień ciepły obiad itp ,ale wciąż mu powtarzam ,że to sie skończy jak się Amelka urodzi i to on będzie nad nami skakał hehe .Choć np M zawsze robi kolacje, albo robimy ją razem, zmywa naczynia itp.
    Aczkolwiek często jak o coś zrzędzi to mówię mu ,że ma mnie bardziej docenić i to co robię ;)Na spacery też najczęściej chodze sama, może w weekend ze mną pójdzie. W Gdańsku częściej jest mi źle bo tak samo nie znam tutaj nikogo i można dostać na głowę siedząc wiecznie samej w domu...

Ps też myślę ,że starsi faceci są inni ,inaczej podchodzą :)

Foxica fajnie ,że się odezwałaś i super ,że połówkowe ok , chłopaki zdrowo rosną :D

Kochana przepraszam, ze spytam ale jesteś rozwiedziona i ponownie wyszłaś za mąż? Nie pamietam czy Twój związek jest zalegalizowany czy nie ale jeśli nie to musisz zadbać o to by Twój partner był ojcem bo wg naszego porąbanego państwa nawet po rozwodzie domniemanym ojcem jest były mąż.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Madzialena90 jestem z 1987 pod koniec grudnia kończę 28 lat:) jeny jak ten czas leci..

Nie dość, że obie jesteśmy z Gniezna i godzimy do tego samego gina to jesteśmy z tego samego rocznika i miesiąca :-) Hahah

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii udanego weekendu :) jejku spa super sprawa :D :D

domiii lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxica cieszę się, że z chłopakami wszystko ok!!!!!

foxica lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 1151 1152 1153 1154 1155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ