Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kate, ja też się bałam tej glukozy, nie znoszę słodkich napojów, nie słodzę herbaty, kawy, ogólnie blee
A okazało się, że glukozę wypiłam chyba w 30 sekund, oblizałam się i tyle, nic mi nie było, nawet głodu nie czułam po tej glukozie
Chwilę miałam słodki posmak w gardle, ale szybko przeszło. Nie wciskałam nawet żadnej cytryny, nic. Nie taki diabeł straszny
Lucky, Kate84, A.Kasia, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
dokładnie zgadzam się
nie ma co straszyc, sama gluzkoza nie jest zła, słodkie jest ale przeciez to tylko nie cały kubeczek trzeba wypic wiec da sie
mnie tylko strasznie głowa po tym bolała i spac mi sie chciało, przysypiałam w poczekalni
a wyniki wyszły rewelacyjne
Lucky, Kate84, muminka83, A.Kasia, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Hej. Z informacji co u Nas to tylko, że dziś miałam kontrole pessara, bo od wczoraj wieczora ..... Mam zakwasy na pipce... No taki ból, bym jeździła długo na rowerze. Identyczny!!!! Pessar książkowo leży , ufff. Prawdopododobnie uciska na mięsień. Dlatego boli. Kilka dni i przejdzie. No i sterydy mam zaposane na ndz i pon, więc we wt/śr wypis
juuuhu. W szpitalu w ogóle inaczej liczą ciąże. Przynajmniej tu gdzie leżę. Liczy się tydz skończony. Więc jak ja mam teraz 25+6, to wg nich jestem w 25tc, a nie 26.
26 dopiero jutro będzie skończony. Ale tu źle karmią. Fuuu. O matko i córko. Podejrzewam, że lepsze jedzenie jest w więzieniu.
Gratulacje udanych wizyt. 3majcie się ciepło!!!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:34
Mania1718, Falon, A.Kasia, Lucky, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Hej. Z informacji co u Nas to tylko, że dziś miałam kontrole pessara, bo od wczoraj wieczora ..... Mam zakwasy na pipce... No taki ból, bym jeździła długo na rowerze. Identyczny!!!! Pessar książkowo leży , ufff. Prawdopododobnie uciska na mięsień. Dlatego boli. Kilka dni i przejdzie. No i sterydy mam zaposane na ndz i pon, więc we wt/śr wypis
juuuhu. W szpitalu w ogóle inaczej liczą ciąże. Przynajmniej tu gdzie leżę. Liczy się tydz skończony. Więc jak ja mam teraz 25+6, to wg nich jestem w 25tc, a nie 26.
26 dopiero jutro będzie skończony. Ale tu źle karmią. Fuuu. O matko i córko. Podejrzewam, że lepsze jedzenie jest w więzieniu.
Gratulacje udanych wizyt. 3majcie się ciepło!!!!!!!
Tak jest, bo lekarze liczą ciaze przez skończone tygodnie. To my sobie dodajemy :pd'nusia, Lucky lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Dzisiaj później bo byłam u lekarza.
Moja ginekologzbadała mnie. Powiedziała że szyjka jest długa i wspaniała.
Judytka ma359 gram. Wszystko jest super.
Ja natomiast wróciłam prawie do wagi wyjściowej 68.5 kg. Tak więc na plusie 0,5 kg jedynie. Mam się nie przejmować. Anemii nie mam. Czuje się dobrze. Mała rozwija się super.
Dostałam skierowanie na badania krwi, crp itd.
Byłam też u internisty bo to gardło mnie wykończy. Ona natomiast już nie wie co z nim robić więc na 30 listopada mam wizytę na cito do laryngologa. Nadal domowe sposoby.
Szczęśliwa
A o to ja u schyłku 22 tygodnia
A teraz biorę się za nadrabianie kruszynki.Mania1718, Kate84, d'nusia, Dorka87, ryjkek, Falon, Est, Renka88, perła ziemi, A.Kasia, domiii, wiewiórka17, Karolina@, Lucky, Karka, Hannia123, Tunia.a, Karmelek211, Kokaina, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Paola to super , może u mnie też tak będzie
oby!
Magdalena super ,że passer ładnie leży i szybko będa podawać sterydywspółczuję jedzenia ,ale pociesz się ,że już bliżej niż dalej do wyjścia!
Muminko super ,że malutka się tak pięknie rozwija!To najważniejsze , a waga przynajmniej będziesz miała mniej do zgubieniaOby ten laryngolog pomógł!
muminka83, Lucky lubią tę wiadomość
-
Kate84 oby bo normalnie nie powiem co mnie trafia.
U nas też dziś szaro buro ale ja i tak mam wspaniały humorek.
Zjadłam już śniadanko - bułeczkę z domowym pieczonym indyczkiem. Mniam
Teraz mogę nareszcie odpocząć troszkęKate84, Lucky lubią tę wiadomość
-
Melduję się posłusznie
Macica zmiękła po Luteiniewięc nie ma konieczności leżenia w szpitalu
Z ulgą wróciłam do domku i rozpakowałam torbę.
Z Naszą księżniczką (bo dziś lekarz potwierdził raz jeszcze, że będzie dziewczynka) jest wszystko jak najbardziej ok
Emilka - bo tak będzie miała na imię waży już 509g
Dalsze zalecenia --> oszczędzający tryb życia, Luteina, magnez i dobry nastrój
A kolejna wizyta 15 grudniapaola87, Est, perła ziemi, edyś, A.Kasia, domiii, Kate84, Magda lena, Karolina@, d'nusia, Lucky, Karka, Hannia123, Kokaina, Madzialena90, kateee lubią tę wiadomość
-
Martka89 wrote:Muminka a brałaś jakis antybiotyk? Najlepiej byłoby wziąć posiew z takiego gardła.
Tak brałam antybiotyk. Nawet dwa bo najpierw Zinnat a potem Duomox a między jednym a drugim był odstęp 5 dni a każdy po 10 dni brania. Teraz gardło niby czyste. Jednak mocno krwiste. Laryngolog zrobi na bank wymaz. -
nick nieaktualny
-
muminka83 wrote:Tak brałam antybiotyk. Nawet dwa bo najpierw Zinnat a potem Duomox a między jednym a drugim był odstęp 5 dni a każdy po 10 dni brania. Teraz gardło niby czyste. Jednak mocno krwiste. Laryngolog zrobi na bank wymaz.
hihi mam ją ale muszę ją skrócić a fryzjer dopiero w poniedziałek -
Alinko nie martw się, to pewnie z Twojej strony tak się czujesz - wiem bo mam podobni1e - dlatego wiem, że nic na siłę. Także naprawdę się nie przejmuj, wiem, że Ci pewnie przykro i w ogóle. Ale chyba musimy sobie odpuścić takie "rozrywki" w ciąży.
Dawno się się nie odzywała do nas Foxica - daj znać co u Was!Lucky lubi tę wiadomość
-
Paola ja kupiłam koszule w Italian Fashion:
Wzięłam S i są na mnie dobre, mam 164 cm i teraz ważę 59 kg...
Ale ja ogólnie nie lubię koszul i w żadnej nie będę się chyba jakoś super czuła. No ale na wielkość są ok.paola87, Lucky, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymuminka83 wrote:hihi mam ją ale muszę ją skrócić a fryzjer dopiero w poniedziałek
Pytam bo też chce sobie zrobić taką na całe czoło i zastanawiałam sie czy Ty się swojej podbyłaś bo przeszkadzała albo co. Ale skoro jest tyle, ze przydługa to mogę sobie zrobić -
nick nieaktualny
-
kofeinko moja córcia też bedzie Emilka;)
kofeinka lubi tę wiadomość
-
no laseczki, jeszcze 20 z Was i mamy komplet listy jeśli chodzi o to kto zamieszkuje nasze apartamenty
ja uciekam znowu na weekend, tym razem do Spato w sumie ostatni moment akurat na to miejsce, bo to hotel bez dzieci
więc będzie mnie trochę mniej tutaj do poniedziałku.
ale! kupiłam sobie dzisiaj nowy telefon, więc trochę mi już lepiej po tym środowym koszmarze!
buziKasia24, Kate84, d'nusia, Martita88 lubią tę wiadomość