X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - absolutnie się nie martw tym spaniem. Moja koleżanka do 32tygodnia spała na brzuchu - lekarz pozwolił.
    Moja mała też jest bardziej aktywna jak kładę się na lewym boku.
    Ja wychodzę z założenia, że jak mamie wygodnie to i dzidziusiowi - nie można się dać zwariować :-)

Kate84, Love_life lubią tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam wyniki krwi:
    Glukoza 74mg/dl norma 65-99
    Glukoza po 120 min 82mg/dl norma <140

Czyli rozumiem ze tu ok tak ?
    Dalej.. mocz i tu wszystko ok tylko :
    Ciezar wlasciwy moczu 1,030g/cm3 norma 1,008-1,024 co to moze znaczyc? No i jeszcze mineralne - szczawiany wapnia - dosc liczne. O co kaman?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, dziecko jest rejestrowane w usc właściwym dla miejsca urodzenia dziecka, a nie zameldowania rodziców. Ja się zastanawiam jak tę sprawę rozgryźć, gdyż moja gin pracuje w szpitalu w innym mieście i chciałabym podczas lub tuż po porodzie być pod jej opieką. Dopuszczam jednak taką myśl, że z racji niespodziewanych komplikacji (oby nie) trzeba będzie udać się do szpitala położonego najbliżej.
    No i teraz nie wiem do którego USC mam się udać ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 15:51

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zgrzeszyłam.
    Żałować za grzechy będę po porodzie, jak przyjdzie czas na odchudzanie...
    kdk2ly.jpg

Tak teraz patrzę na to zdjęcie, to nawet okruszek nie został :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 15:52

A.Kasia, domiii, perła ziemi, Karka, kateee, Est, Kate84, Gośśś, Madzialena90, d'nusia, Kajola, pekinka82, Vira, edyś, Hannia123, Martita88, Mania1718, alinalii, Falon, Love_life, Andriel, Kokaina, Lilou1984, krówka_muffka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Domi, dziecko jest rejestrowane w usc właściwym dla miejsca urodzenia dziecka, a nie zameldowania rodziców. Ja się zastanawiam jak tę sprawę rozgryźć, gdyż moja gin pracuje w szpitalu w innym mieście i chciałabym podczas lub tuż po porodzie być pod jej opieką. Dopuszczam jednak taką myśl, że z racji niespodziewanych komplikacji (oby nie) trzeba będzie udać się do szpitala położonego najbliżej.
    No i teraz nie wiem do którego USC mam się udać ;]

ale ja nie chcę rejestrować jeszcze dziecka, tylko sporządzić dokument o uznaniu ojcostwa przez mojego partnera :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam dopiero problem ze spaniem. Położę się na prawym boku, kopie z prawej ze coś mu nie pasuje. Klade się na lewy bok to znowu chyba mała nie jest zadowolona bo czuję jak się rozpycha :). A na plecach to ja spać nie potrafię także muszą się dzieci pogodzić z moja pozycja :)

foxica lubi tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny, zgrzeszyłam.
    Żałować za grzechy będę po porodzie, jak przyjdzie czas na odchudzanie...
    kdk2ly.jpg

Tak teraz patrzę na to zdjęcie, to nawet okruszek nie został :D

Karolina zrobiłam przed chwilą dokładnie to samo... :P

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jak fajnie ze dodałas to zdjęcie, bo też właśnie zjadłam pół czekolady i mam wyrzuty :-D

Kate84, Love_life lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    No to mam wyniki krwi:
    Glukoza 74mg/dl norma 65-99
    Glukoza po 120 min 82mg/dl norma <140

Czyli rozumiem ze tu ok tak ?
    Dalej.. mocz i tu wszystko ok tylko :
    Ciezar wlasciwy moczu 1,030g/cm3 norma 1,008-1,024 co to moze znaczyc? No i jeszcze mineralne - szczawiany wapnia - dosc liczne. O co kaman?

Wszystko jest ok ;) Ciężar właściwy (według norm dla babek w ciąży) jest na styk, pewnie lekarz zaleci Ci więcej pić i tyle bo te szczawiany też najczęściej się pojawiają przy małej ilości spożywanych płynów i wysokim zakwaszeniu moczu. Spokojnie czekaj na wizytę bo nic się nie dzieje :)

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Pocieszyłyście mnie i wiem, że z tym "problemem" nie jestem sama :)

Karka lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii widzieć nie będziesz ,ale możesz napisać wiadomość do nich, już nie pamiętam gdzie najwyżej później mogę sprawdzić (chyba w ogólnym jest wyślij wiadomość do ZUS) i zapytać.Ja pisałam gdy nie miałam wprowadzonego tego l4 z września do wypłaty i bardzo szybko dzień , dwa dostałam odpowiedź i kasę przy okazji od razu ;)
    Wydaje mi się ,że możesz iść do USC który po prostu masz najbliżej.Tym bardziej ,że podobno już wszystko jest skomputeryzowane i w razie w w Wasze akty urodzenia zajrzą sobie w tym USC.

Edyś hmm chyba nie do końca tak bo ja rodzić będę w Poznaniu a uznanie dziecka poczętego(nawisko ojca )mogłam robić w Gdańsku, akt urodzenia biorę w Poznaniu bo tam będę rodzić ,ale zaświadczenie o uznaniu dziecka gdzie chcę i z tą kartką idę na porodówkę i do USC po akt urodzenia po porodzie. Choć mogę się mylić ,najlepiej zadzwonić i zapytać :)

domiii lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szkole rodzenia było jakieś 15 par.

Jak się kładę na tym lewym boku to moja mała tak samo kopie czy bije w ten bok, muszę się odginać lub na prawy uciekać.

O tym zgłoszeniu ojca już teraz też nam mówiono na szkole, że jeśli ktoś tego nie zrobi to żadnej informacji nawet nie dostanie bo obcą osobą jest oficjalnie, że trzeba do USC iść.

Moja mama i teściowa się nie wtrącają, ino czekają z niecierpliwością na marzec ;) Za to moja babcia ma najwięcej do powiedzenia na każdy temat i mnie poucza... Nawet jakie meble zamówiliśmy do pokoju, że zagracimy, że powinien być stół, ja cierpliwie jej tłumaczę wszystko, ale to już męczące jest.
    Nie wiem czy Wam kiedyś pisałam: rozmawiałam z nią o kąpaniu Hani po przyjściu do domu, to mi powiedziała, że MUSI położna przychodzić przez jakiś czas i to robić koniecznie, a nie my, albo mama któraś, a ja mówię, no coś Ty, chcemy się sami nauczyć, mama może patrzeć, podpowiedzieć itp, a moja babcia na to: nieee, "przecież to musi robić ktoś dorosły!!" .......... Ja rozumiem, że to moje pierwsze dziecko, ale ja zaraz skończę 28 lat... Moi rodzice jak to usłyszeli to śmiali się wniebogłosy...

Na obiad robiłam o 12 ryż z sosem i piersią, bo mój na 13 do roboty. Sama skończyłam zupę z wczoraj od dziadków i mam jeszcze naleśnika. Ten ryż może na kolacje wciągnę dopiero, bo teraz była czekolada :P Ale żeby nie było - wcześniej zjadłam 3 mandarynki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 16:14

perła ziemi, edyś, Hannia123, Falon, Love_life, Andriel lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    t2566549_cam03188-1.jpg
    Kasiu a morfologia? Bo zglupialam, anemia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 16:18

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do informacji to po to jest plan porodu że tam go podajesz z imienia nazwiska i nr dowodu i ma prawo do pełnej informacji o tobie i o dziecku a ja mu dodatkowo napisałam już jakiś czas temu upoważnienie u notariusza że może uzyskiwać informacje o mnie i podpisywać zgody w trakcie leczenia w moim imieniu bo nigdy nie wiadomo co sie stanie...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp zobacz na pierwszej stronie dziewczyny wrzuciły normy dla kobiet w ciąży :*

A.Kasia lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , fajny filmik jak zmienia się ciało kobiety w ciąży :)

http://mamy-mamom.pl/jak-zmienia-sie-cialo-w-ciazy-zobacz-film/

domiii, Falon, Kokaina, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka Tak mnie rozbawiłaś tym zdaniem, że dziecko powinien kąpać ktoś dorosły ;-) Ogromnie Ci współczuję babki z piekła rodem ale jestem w podobnej sytuacji bo babka mojego M jest identyczna ;-) Nie raz przez nią płakałam ale na szczęście już poszliśmy na swoje a ona na czwarte piętro nie wejdzie ;-P

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Karka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    Karka Tak mnie rozbawiłaś tym zdaniem, że dziecko powinien kąpać ktoś dorosły ;-) Ogromnie Ci współczuję babki z piekła rodem ale jestem w podobnej sytuacji bo babka mojego M jest identyczna ;-) Nie raz przez nią płakałam ale na szczęście już poszliśmy na swoje a ona na czwarte piętro nie wejdzie ;-P

Kocham moją babcię bardzo, oboje nam mega pomagają, ale to co zaczęła wygadywać sprawia, że mam jej dość... My też na swoim i to 3 piętro bez windy, więc też rzadko bywają ;)

Kajola lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Tu taka przemiła reklama :D
    https://www.facebook.com/Arch2OMagazine/videos/10152776739125511/

Karka, Martita88 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już za rok tak będzie u nas wszystkich :P

https://www.facebook.com/dzieckofit/videos/954776107923102/?theater

A.Kasia, Karka, RudyTygrysek, Vira, edyś, Kajola, alinalii, noelka, Kokaina lubią tę wiadomość

‹‹ 1141 1142 1143 1144 1145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ