X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - coś w tym jest bo wszyscy Ci lepsi specjaliści w moich stronach wolą położyć swoje pacjentki na 2-3 tyg przed terminem do szpitala niż kroić dużo przed terminem. Szczególnie jak mieszkają daleko poza miastem. Mój ginek też coś ostatnio mówił o przenoszeniu ciąży :D Nie wydaje mi się jednak, żebym do marca dotrzymała. Wróżę sobie najpóźniej okolice 38-39 tygodnia ;)

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie burza :/

dqprwn15leplej5m.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Karolina@ - coś w tym jest bo wszyscy Ci lepsi specjaliści w moich stronach wolą położyć swoje pacjentki na 2-3 tyg przed terminem do szpitala niż kroić dużo przed terminem. Szczególnie jak mieszkają daleko poza miastem. Mój ginek też coś ostatnio mówił o przenoszeniu ciąży :D Nie wydaje mi się jednak, żebym do marca dotrzymała. Wróżę sobie najpóźniej okolice 38-39 tygodnia ;)

Kasiu, dla Ciebie 38-39 tc to i tak będzie rewelacyjna sprawa. Jak wybije Ci 38tc to zrobimy tutaj imprezę :D
    Myślę, że mojej gin chodziło tutaj o taką bezproblemową ciążę, tak jak tej mojej kuzynki, która miała CC ze względu, że 2 lata temu też miała CC.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Kasiu, dla Ciebie 38-39 tc to i tak będzie rewelacyjna sprawa. Jak wybije Ci 38tc to zrobimy tutaj imprezę :D
    Myślę, że mojej gin chodziło tutaj o taką bezproblemową ciążę, tak jak tej mojej kuzynki, która miała CC ze względu, że 2 lata temu też miała CC.

Moje dzieci lubią wielkie daty, Michaś urodził się w urodziny teściowej i nie będę zaskoczona, jak się młody w naszą 8 rocznicę związku - 14 lutego urodzi :D

Karolina@, Mietka 30:), Kate84, ksanka, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie placki ziemniaczane z gulaszem ! Mmmmmmm

A.Kasia, Mietka 30:), She86, krówka_muffka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, mam do Was ważne pytanie:
    jak to jest kiedy się żyje w związku partnerskim, a nie małżeńskim - czy mój P będzie normalnie mógł wejść ze mną na porodówkę jako mój partner i ojciec dziecka, a nie obca osoba? czy jak to formalnie wygląda?

no i rozumiem, ze w tej sytuacji ja muszę obowiązkowo być przy zgłaszaniu dziecka do urzędu stanu cywilnego i potwierdzeniu, że to jest ojciec mojego dziecka, mimo że nie mąż?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 13:28

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochane moje, mam do Was ważne pytanie:
    jak to jest kiedy się żyje w związku partnerskim, a nie małżeńskim - czy mój P będzie normalnie mógł wejść ze mną na porodówkę jako mój partner i ojciec dziecka, a nie obca osoba? czy jak to formalnie wygląda?

no i rozumiem, ze w tej sytuacji ja muszę obowiązkowo być przy zgłaszaniu dziecka do urzędu stanu cywilnego i potwierdzeniu, że to jest ojciec mojego dziecka, mimo że nie mąż?

Domi najlepiej iść już teraz do urzędu stanu cywilnego i złożyć oświadczenie o uznaniu ojcostwa. Nie musicie być razem ale Ty też musisz podpisać papiery i masz na to 3 miesiące od dnia, kiedy Twój partner złoży dokumenty. Jak będziecie mieć przy sobie papiery o uznaniu ojcostwa to nie powinno być z niczym problemu :)

http://canpolbabies.com/pl/porady/porada/all/17/2830-zwiazek-nieformalny---uznanie-dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 13:34

domiii, darra991 lubią tę wiadomość

• kateee Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii ja właśnie wczoraj byłam w urzędzie dowiedzieć sie jak go dokładnie wyglada. Uznanie ojcostwa mozna a nawet lepiej załatwić przed porodem bo dzięki temu partner w szpitalu będzie mógł uzyskać jakiekolwiek informacje odnośnie zdrowia malucha itp. Musicie sie oboje pojawić w Urządzie Stanu Cywilnego i potrzebne jest zaświadczenie od lekarza o wysokości ciąży. Tyle mi sie udało wczoraj dowiedzieć mam nadzieje, ze chociaż troszkę pomogłam :) ja planuje to załatwić w grudniu zeby pózniej juz sobie nie zawracać głowy takimi sprawami:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 13:46

domiii lubi tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii może się przyda
    http://www.polozna.nl/index.php/cia/uznanie-ojcostwa

Co do porodówki możesz zabrać kogo chcesz. Tylko nie wiem jak wygląda sprawa z dokumentacją medyczną - prawdopodobnie trzeba napisać oświadczenie że Twój partner ma prawo wiedzieć co się z Tobą w razid jakbyś była nieprzytomna

domiii lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    a ja mam takie pytanie bardzo poważne czy któraś z was przytyła tyle co ja????

+11 kg?

pocieszcie mnie że nie jestem jedyna.... plisssss

naprawdę mam wrażenie że za niedługo będą mnie turlać :P

Mi się po prawda zepsuła waga ale 2 tyg temu było +9 ale pewnie teraz jest +11

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kateee wrote:
    domiii ja właśnie wczoraj byłam w urzędzie dowiedzieć sie jak go dokładnie wyglada. Uznanie ojcostwa mozna a nawet lepiej załatwić przed porodem bo dzięki temu partner w szpitalu będzie mógł uzyskać jakiekolwiek informacje odnośnie zdrowia malucha itp. Musicie sie oboje pojawić w UM (takie sprawy załatwia Urząd Stanu Cywilnego) i potrzebne jest zaświadczenie od lekarza o wysokości ciąży. Tyle mi sie udało wczoraj dowiedzieć mam nadzieje, ze chociaż troszkę pomogłam :) ja planuje to załatwić w grudniu zeby pózniej juz sobie nie zawracać głowy takimi sprawami:)

dziękuję Wam za informacje :) człowiek od razu jest mądrzejszy :)
    w takim razie wybierzemy się do Urzędu Stanu Cywilnego jeszcze w tym roku.
    kateee, czyli zanim pójdziemy to od mojego lekarza musze wziąć zaświadczenie w którym tygodniu jestem? dobrze rozumiem? to jest potrzebne do uzyskania tego dokumentu o uznaniu ojcostwa? czy pomieszałam coś?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj jak jest z tą wagą? Przed ciążą ważyłam 52 kg na początku schudłam do 47 i teraz mam 58.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii, nie znam kompletnie tematu, więc nie pomogę :(

Przy okazji tego tematu, przypomniał mi się jeden odcinek telewizji śniadaniowej, który bardzo mną wstrząsnął i pamiętam go po dziś dzień. Może warto, abyście go zobaczyły. Szczególnie dziewczyny, które nie mają zalegalizowanego związku.

http://pytanienasniadanie.tvp.pl/sess/tvplayer.php?copy_id=0&object_id=17258649&autoplay=true

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witamy się w 7 miesiącu ja i moja niespodzianka :)miłego dziewczyny. Cierpię ostatnio strasznie ten ból pod biustem jest nie do wytrzymania ale położna powiedziała ze to dzidzia się rozpycha a ja mam wrażenie że wciska mi tam nozke nic damy rade. Jeszsze tylko jeden tydzień i kończę prace juhuu

A.Kasia, Kajola, Mania1718, ryjkek, d'nusia, Kate84, baassiia, Karka, 26Asia, Hannia123, Martita88 lubią tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was kochane:

jeśli chodzi o mame i teściową to ja mam sprawę bardZo ułatwioną ponad 1000 km daje swoje, więc nam nikt nie będzie się wtrącał.

Gośśś super wieści :) bardzo się cieszę. Też mam problemy z oddychaniem jak leże i jak wchodzę po schodach. Ślicznie wyglądasz :)

Virajesli chodzi o USG to moja malutka na każdym USG jest o 4 dni młodsza...

perła ziemi mega cudne wieści, prędzej czy poźniej wymyślicie imię :P

ksanka ale fajnie maja chyba nie ma jeszcze swojej ulubionej pisenki

Gośśś, perła ziemi, ksanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ejj jak jest z tą wagą? Przed ciążą ważyłam 52 kg na początku schudłam do 47 i teraz mam 58.

Ja już przestałam liczyć te kilogramy, które mi na początku spadły bo już mi się to wszystko miesza ;) Od teraz sugeruję się kartą ciąży a tam pierwszy wpis jest 51,5 kg a ostatni 55,2 kg, więc wychodzi na to, że jestem 3,7 kg na plusie :)

Love_life lubi tę wiadomość

• kateee Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    dziękuję Wam za informacje :) człowiek od razu jest mądrzejszy :)
    w takim razie wybierzemy się do Urzędu Stanu Cywilnego jeszcze w tym roku.
    kateee, czyli zanim pójdziemy to od mojego lekarza musze wziąć zaświadczenie w którym tygodniu jestem? dobrze rozumiem? to jest potrzebne do uzyskania tego dokumentu o uznaniu ojcostwa? czy pomieszałam coś?

Dokładnie tak :) przynajmniej takiej informacji mi udzielili w urzędzie ale wydaje mi sie ze wszędzie będzie tak samo:) z reszta lepiej mieć niż stać w tych kolejkach kilka razy :)

domiii lubi tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie ja jestem 10 kilo na plusie :-o

Love_life lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania kiedy idziesz do położnej? Ciekawa jestem czy Ci zbadaja cukier.ja wczoraj byłam i zapomniałam się zapytać a kolejna wizyta za 3 tyg.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domii możesz zabrac do rodzenia kogo chcesz!!

nie wązne czy mąż , kochanek,kolega, czy chłopak

chłopak mojej koleżanki wpadł 3 min przed urodzeniem się Majki na sale porodową i nikt problemów nie robił;)

A.Kasia, domiii lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png

www.suwaczki.com
‹‹ 1139 1140 1141 1142 1143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ