X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - coś w tym jest bo wszyscy Ci lepsi specjaliści w moich stronach wolą położyć swoje pacjentki na 2-3 tyg przed terminem do szpitala niż kroić dużo przed terminem. Szczególnie jak mieszkają daleko poza miastem. Mój ginek też coś ostatnio mówił o przenoszeniu ciąży :D Nie wydaje mi się jednak, żebym do marca dotrzymała. Wróżę sobie najpóźniej okolice 38-39 tygodnia ;)

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie burza :/

dqprwn15leplej5m.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Karolina@ - coś w tym jest bo wszyscy Ci lepsi specjaliści w moich stronach wolą położyć swoje pacjentki na 2-3 tyg przed terminem do szpitala niż kroić dużo przed terminem. Szczególnie jak mieszkają daleko poza miastem. Mój ginek też coś ostatnio mówił o przenoszeniu ciąży :D Nie wydaje mi się jednak, żebym do marca dotrzymała. Wróżę sobie najpóźniej okolice 38-39 tygodnia ;)

Kasiu, dla Ciebie 38-39 tc to i tak będzie rewelacyjna sprawa. Jak wybije Ci 38tc to zrobimy tutaj imprezę :D
    Myślę, że mojej gin chodziło tutaj o taką bezproblemową ciążę, tak jak tej mojej kuzynki, która miała CC ze względu, że 2 lata temu też miała CC.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Kasiu, dla Ciebie 38-39 tc to i tak będzie rewelacyjna sprawa. Jak wybije Ci 38tc to zrobimy tutaj imprezę :D
    Myślę, że mojej gin chodziło tutaj o taką bezproblemową ciążę, tak jak tej mojej kuzynki, która miała CC ze względu, że 2 lata temu też miała CC.

Moje dzieci lubią wielkie daty, Michaś urodził się w urodziny teściowej i nie będę zaskoczona, jak się młody w naszą 8 rocznicę związku - 14 lutego urodzi :D

Karolina@, Mietka 30:), Kate84, ksanka, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie placki ziemniaczane z gulaszem ! Mmmmmmm

A.Kasia, Mietka 30:), She86, krówka_muffka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, mam do Was ważne pytanie:
    jak to jest kiedy się żyje w związku partnerskim, a nie małżeńskim - czy mój P będzie normalnie mógł wejść ze mną na porodówkę jako mój partner i ojciec dziecka, a nie obca osoba? czy jak to formalnie wygląda?

no i rozumiem, ze w tej sytuacji ja muszę obowiązkowo być przy zgłaszaniu dziecka do urzędu stanu cywilnego i potwierdzeniu, że to jest ojciec mojego dziecka, mimo że nie mąż?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 13:28

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochane moje, mam do Was ważne pytanie:
    jak to jest kiedy się żyje w związku partnerskim, a nie małżeńskim - czy mój P będzie normalnie mógł wejść ze mną na porodówkę jako mój partner i ojciec dziecka, a nie obca osoba? czy jak to formalnie wygląda?

no i rozumiem, ze w tej sytuacji ja muszę obowiązkowo być przy zgłaszaniu dziecka do urzędu stanu cywilnego i potwierdzeniu, że to jest ojciec mojego dziecka, mimo że nie mąż?

Domi najlepiej iść już teraz do urzędu stanu cywilnego i złożyć oświadczenie o uznaniu ojcostwa. Nie musicie być razem ale Ty też musisz podpisać papiery i masz na to 3 miesiące od dnia, kiedy Twój partner złoży dokumenty. Jak będziecie mieć przy sobie papiery o uznaniu ojcostwa to nie powinno być z niczym problemu :)

http://canpolbabies.com/pl/porady/porada/all/17/2830-zwiazek-nieformalny---uznanie-dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 13:34

domiii, darra991 lubią tę wiadomość

• kateee Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii ja właśnie wczoraj byłam w urzędzie dowiedzieć sie jak go dokładnie wyglada. Uznanie ojcostwa mozna a nawet lepiej załatwić przed porodem bo dzięki temu partner w szpitalu będzie mógł uzyskać jakiekolwiek informacje odnośnie zdrowia malucha itp. Musicie sie oboje pojawić w Urządzie Stanu Cywilnego i potrzebne jest zaświadczenie od lekarza o wysokości ciąży. Tyle mi sie udało wczoraj dowiedzieć mam nadzieje, ze chociaż troszkę pomogłam :) ja planuje to załatwić w grudniu zeby pózniej juz sobie nie zawracać głowy takimi sprawami:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 13:46

domiii lubi tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii może się przyda
    http://www.polozna.nl/index.php/cia/uznanie-ojcostwa

Co do porodówki możesz zabrać kogo chcesz. Tylko nie wiem jak wygląda sprawa z dokumentacją medyczną - prawdopodobnie trzeba napisać oświadczenie że Twój partner ma prawo wiedzieć co się z Tobą w razid jakbyś była nieprzytomna

domiii lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    a ja mam takie pytanie bardzo poważne czy któraś z was przytyła tyle co ja????

+11 kg?

pocieszcie mnie że nie jestem jedyna.... plisssss

naprawdę mam wrażenie że za niedługo będą mnie turlać :P

Mi się po prawda zepsuła waga ale 2 tyg temu było +9 ale pewnie teraz jest +11

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kateee wrote:
    domiii ja właśnie wczoraj byłam w urzędzie dowiedzieć sie jak go dokładnie wyglada. Uznanie ojcostwa mozna a nawet lepiej załatwić przed porodem bo dzięki temu partner w szpitalu będzie mógł uzyskać jakiekolwiek informacje odnośnie zdrowia malucha itp. Musicie sie oboje pojawić w UM (takie sprawy załatwia Urząd Stanu Cywilnego) i potrzebne jest zaświadczenie od lekarza o wysokości ciąży. Tyle mi sie udało wczoraj dowiedzieć mam nadzieje, ze chociaż troszkę pomogłam :) ja planuje to załatwić w grudniu zeby pózniej juz sobie nie zawracać głowy takimi sprawami:)

dziękuję Wam za informacje :) człowiek od razu jest mądrzejszy :)
    w takim razie wybierzemy się do Urzędu Stanu Cywilnego jeszcze w tym roku.
    kateee, czyli zanim pójdziemy to od mojego lekarza musze wziąć zaświadczenie w którym tygodniu jestem? dobrze rozumiem? to jest potrzebne do uzyskania tego dokumentu o uznaniu ojcostwa? czy pomieszałam coś?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj jak jest z tą wagą? Przed ciążą ważyłam 52 kg na początku schudłam do 47 i teraz mam 58.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii, nie znam kompletnie tematu, więc nie pomogę :(

Przy okazji tego tematu, przypomniał mi się jeden odcinek telewizji śniadaniowej, który bardzo mną wstrząsnął i pamiętam go po dziś dzień. Może warto, abyście go zobaczyły. Szczególnie dziewczyny, które nie mają zalegalizowanego związku.

http://pytanienasniadanie.tvp.pl/sess/tvplayer.php?copy_id=0&object_id=17258649&autoplay=true

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witamy się w 7 miesiącu ja i moja niespodzianka :)miłego dziewczyny. Cierpię ostatnio strasznie ten ból pod biustem jest nie do wytrzymania ale położna powiedziała ze to dzidzia się rozpycha a ja mam wrażenie że wciska mi tam nozke nic damy rade. Jeszsze tylko jeden tydzień i kończę prace juhuu

A.Kasia, Kajola, Mania1718, ryjkek, d'nusia, Kate84, baassiia, Karka, 26Asia, Hannia123, Martita88 lubią tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was kochane:

jeśli chodzi o mame i teściową to ja mam sprawę bardZo ułatwioną ponad 1000 km daje swoje, więc nam nikt nie będzie się wtrącał.

Gośśś super wieści :) bardzo się cieszę. Też mam problemy z oddychaniem jak leże i jak wchodzę po schodach. Ślicznie wyglądasz :)

Virajesli chodzi o USG to moja malutka na każdym USG jest o 4 dni młodsza...

perła ziemi mega cudne wieści, prędzej czy poźniej wymyślicie imię :P

ksanka ale fajnie maja chyba nie ma jeszcze swojej ulubionej pisenki

Gośśś, perła ziemi, ksanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ejj jak jest z tą wagą? Przed ciążą ważyłam 52 kg na początku schudłam do 47 i teraz mam 58.

Ja już przestałam liczyć te kilogramy, które mi na początku spadły bo już mi się to wszystko miesza ;) Od teraz sugeruję się kartą ciąży a tam pierwszy wpis jest 51,5 kg a ostatni 55,2 kg, więc wychodzi na to, że jestem 3,7 kg na plusie :)

Love_life lubi tę wiadomość

• kateee Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    dziękuję Wam za informacje :) człowiek od razu jest mądrzejszy :)
    w takim razie wybierzemy się do Urzędu Stanu Cywilnego jeszcze w tym roku.
    kateee, czyli zanim pójdziemy to od mojego lekarza musze wziąć zaświadczenie w którym tygodniu jestem? dobrze rozumiem? to jest potrzebne do uzyskania tego dokumentu o uznaniu ojcostwa? czy pomieszałam coś?

Dokładnie tak :) przynajmniej takiej informacji mi udzielili w urzędzie ale wydaje mi sie ze wszędzie będzie tak samo:) z reszta lepiej mieć niż stać w tych kolejkach kilka razy :)

domiii lubi tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie ja jestem 10 kilo na plusie :-o

Love_life lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania kiedy idziesz do położnej? Ciekawa jestem czy Ci zbadaja cukier.ja wczoraj byłam i zapomniałam się zapytać a kolejna wizyta za 3 tyg.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domii możesz zabrac do rodzenia kogo chcesz!!

nie wązne czy mąż , kochanek,kolega, czy chłopak

chłopak mojej koleżanki wpadł 3 min przed urodzeniem się Majki na sale porodową i nikt problemów nie robił;)

A.Kasia, domiii lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png

www.suwaczki.com
‹‹ 1139 1140 1141 1142 1143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ