Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarolina@ - coś w tym jest bo wszyscy Ci lepsi specjaliści w moich stronach wolą położyć swoje pacjentki na 2-3 tyg przed terminem do szpitala niż kroić dużo przed terminem. Szczególnie jak mieszkają daleko poza miastem. Mój ginek też coś ostatnio mówił o przenoszeniu ciąży
Nie wydaje mi się jednak, żebym do marca dotrzymała. Wróżę sobie najpóźniej okolice 38-39 tygodnia
-
A.Kasia wrote:Karolina@ - coś w tym jest bo wszyscy Ci lepsi specjaliści w moich stronach wolą położyć swoje pacjentki na 2-3 tyg przed terminem do szpitala niż kroić dużo przed terminem. Szczególnie jak mieszkają daleko poza miastem. Mój ginek też coś ostatnio mówił o przenoszeniu ciąży
Nie wydaje mi się jednak, żebym do marca dotrzymała. Wróżę sobie najpóźniej okolice 38-39 tygodnia
Kasiu, dla Ciebie 38-39 tc to i tak będzie rewelacyjna sprawa. Jak wybije Ci 38tc to zrobimy tutaj imprezę
Myślę, że mojej gin chodziło tutaj o taką bezproblemową ciążę, tak jak tej mojej kuzynki, która miała CC ze względu, że 2 lata temu też miała CC. -
nick nieaktualnyKarolina@ wrote:Kasiu, dla Ciebie 38-39 tc to i tak będzie rewelacyjna sprawa. Jak wybije Ci 38tc to zrobimy tutaj imprezę
Myślę, że mojej gin chodziło tutaj o taką bezproblemową ciążę, tak jak tej mojej kuzynki, która miała CC ze względu, że 2 lata temu też miała CC.
Moje dzieci lubią wielkie daty, Michaś urodził się w urodziny teściowej i nie będę zaskoczona, jak się młody w naszą 8 rocznicę związku - 14 lutego urodziKarolina@, Mietka 30:), Kate84, ksanka, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
a u mnie placki ziemniaczane z gulaszem ! Mmmmmmm
A.Kasia, Mietka 30:), She86, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Kochane moje, mam do Was ważne pytanie:
jak to jest kiedy się żyje w związku partnerskim, a nie małżeńskim - czy mój P będzie normalnie mógł wejść ze mną na porodówkę jako mój partner i ojciec dziecka, a nie obca osoba? czy jak to formalnie wygląda?
no i rozumiem, ze w tej sytuacji ja muszę obowiązkowo być przy zgłaszaniu dziecka do urzędu stanu cywilnego i potwierdzeniu, że to jest ojciec mojego dziecka, mimo że nie mąż?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 13:28
-
nick nieaktualnydomiii wrote:Kochane moje, mam do Was ważne pytanie:
jak to jest kiedy się żyje w związku partnerskim, a nie małżeńskim - czy mój P będzie normalnie mógł wejść ze mną na porodówkę jako mój partner i ojciec dziecka, a nie obca osoba? czy jak to formalnie wygląda?
no i rozumiem, ze w tej sytuacji ja muszę obowiązkowo być przy zgłaszaniu dziecka do urzędu stanu cywilnego i potwierdzeniu, że to jest ojciec mojego dziecka, mimo że nie mąż?
Domi najlepiej iść już teraz do urzędu stanu cywilnego i złożyć oświadczenie o uznaniu ojcostwa. Nie musicie być razem ale Ty też musisz podpisać papiery i masz na to 3 miesiące od dnia, kiedy Twój partner złoży dokumenty. Jak będziecie mieć przy sobie papiery o uznaniu ojcostwa to nie powinno być z niczym problemu
http://canpolbabies.com/pl/porady/porada/all/17/2830-zwiazek-nieformalny---uznanie-dzieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 13:34
domiii, darra991 lubią tę wiadomość
-
domiii ja właśnie wczoraj byłam w urzędzie dowiedzieć sie jak go dokładnie wyglada. Uznanie ojcostwa mozna a nawet lepiej załatwić przed porodem bo dzięki temu partner w szpitalu będzie mógł uzyskać jakiekolwiek informacje odnośnie zdrowia malucha itp. Musicie sie oboje pojawić w Urządzie Stanu Cywilnego i potrzebne jest zaświadczenie od lekarza o wysokości ciąży. Tyle mi sie udało wczoraj dowiedzieć mam nadzieje, ze chociaż troszkę pomogłam
ja planuje to załatwić w grudniu zeby pózniej juz sobie nie zawracać głowy takimi sprawami:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 13:46
domiii lubi tę wiadomość
-
Domiii może się przyda
http://www.polozna.nl/index.php/cia/uznanie-ojcostwa
Co do porodówki możesz zabrać kogo chcesz. Tylko nie wiem jak wygląda sprawa z dokumentacją medyczną - prawdopodobnie trzeba napisać oświadczenie że Twój partner ma prawo wiedzieć co się z Tobą w razid jakbyś była nieprzytomnadomiii lubi tę wiadomość
-
Madzialena90 wrote:a ja mam takie pytanie bardzo poważne czy któraś z was przytyła tyle co ja????
+11 kg?
pocieszcie mnie że nie jestem jedyna.... plisssss
naprawdę mam wrażenie że za niedługo będą mnie turlać
Mi się po prawda zepsuła waga ale 2 tyg temu było +9 ale pewnie teraz jest +11[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
kateee wrote:domiii ja właśnie wczoraj byłam w urzędzie dowiedzieć sie jak go dokładnie wyglada. Uznanie ojcostwa mozna a nawet lepiej załatwić przed porodem bo dzięki temu partner w szpitalu będzie mógł uzyskać jakiekolwiek informacje odnośnie zdrowia malucha itp. Musicie sie oboje pojawić w UM (takie sprawy załatwia Urząd Stanu Cywilnego) i potrzebne jest zaświadczenie od lekarza o wysokości ciąży. Tyle mi sie udało wczoraj dowiedzieć mam nadzieje, ze chociaż troszkę pomogłam
ja planuje to załatwić w grudniu zeby pózniej juz sobie nie zawracać głowy takimi sprawami:)
dziękuję Wam za informacjeczłowiek od razu jest mądrzejszy
w takim razie wybierzemy się do Urzędu Stanu Cywilnego jeszcze w tym roku.
kateee, czyli zanim pójdziemy to od mojego lekarza musze wziąć zaświadczenie w którym tygodniu jestem? dobrze rozumiem? to jest potrzebne do uzyskania tego dokumentu o uznaniu ojcostwa? czy pomieszałam coś? -
Domiii, nie znam kompletnie tematu, więc nie pomogę
Przy okazji tego tematu, przypomniał mi się jeden odcinek telewizji śniadaniowej, który bardzo mną wstrząsnął i pamiętam go po dziś dzień. Może warto, abyście go zobaczyły. Szczególnie dziewczyny, które nie mają zalegalizowanego związku.
http://pytanienasniadanie.tvp.pl/sess/tvplayer.php?copy_id=0&object_id=17258649&autoplay=true -
A tak w ogóle to witamy się w 7 miesiącu ja i moja niespodzianka :)miłego dziewczyny. Cierpię ostatnio strasznie ten ból pod biustem jest nie do wytrzymania ale położna powiedziała ze to dzidzia się rozpycha a ja mam wrażenie że wciska mi tam nozke nic damy rade. Jeszsze tylko jeden tydzień i kończę prace juhuu
A.Kasia, Kajola, Mania1718, ryjkek, d'nusia, Kate84, baassiia, Karka, 26Asia, Hannia123, Martita88 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
witam was kochane:
jeśli chodzi o mame i teściową to ja mam sprawę bardZo ułatwioną ponad 1000 km daje swoje, więc nam nikt nie będzie się wtrącał.
Gośśś super wieścibardzo się cieszę. Też mam problemy z oddychaniem jak leże i jak wchodzę po schodach. Ślicznie wyglądasz
Virajesli chodzi o USG to moja malutka na każdym USG jest o 4 dni młodsza...
perła ziemi mega cudne wieści, prędzej czy poźniej wymyślicie imię
ksanka ale fajnie maja chyba nie ma jeszcze swojej ulubionej pisenki
Gośśś, perła ziemi, ksanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Ejj jak jest z tą wagą? Przed ciążą ważyłam 52 kg na początku schudłam do 47 i teraz mam 58.
Ja już przestałam liczyć te kilogramy, które mi na początku spadły bo już mi się to wszystko mieszaOd teraz sugeruję się kartą ciąży a tam pierwszy wpis jest 51,5 kg a ostatni 55,2 kg, więc wychodzi na to, że jestem 3,7 kg na plusie
Love_life lubi tę wiadomość
-
domiii wrote:dziękuję Wam za informacje
człowiek od razu jest mądrzejszy
w takim razie wybierzemy się do Urzędu Stanu Cywilnego jeszcze w tym roku.
kateee, czyli zanim pójdziemy to od mojego lekarza musze wziąć zaświadczenie w którym tygodniu jestem? dobrze rozumiem? to jest potrzebne do uzyskania tego dokumentu o uznaniu ojcostwa? czy pomieszałam coś?
Dokładnie takprzynajmniej takiej informacji mi udzielili w urzędzie ale wydaje mi sie ze wszędzie będzie tak samo:) z reszta lepiej mieć niż stać w tych kolejkach kilka razy
domiii lubi tę wiadomość
-
domii możesz zabrac do rodzenia kogo chcesz!!
nie wązne czy mąż , kochanek,kolega, czy chłopak
chłopak mojej koleżanki wpadł 3 min przed urodzeniem się Majki na sale porodową i nikt problemów nie robiłA.Kasia, domiii lubią tę wiadomość