Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale u mnie piękne słoneczko wyszło.
Co do informacji o uznaniu ojcostwa to nawet nie wiedziałam, że tak trzeba zrobić. Chyba muszę się tym zainteresować.
Co do obiadu to dupa blada. Chciałam zrobić zupkę, rano wyjęłam mięso, otwieram, a tu okazuję się, że już się zepsułoA narzeczony kupił je wczoraj wieczorem. Musiało być nieświeże
No i z obiadu nici.
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Ja właśnie po wizycie
Cytologia i posiew z pochwy pobrany..
Mały waży już 519gramzmierzyła mi szyjkę i wiecie co aż mi szczęka opadła prawie 5cm
. Oczywiście dostałam skierowanie na glukozę,ale mam ją wykonać w grudniu
Pytałam się o cesarkę i jest promyk nadzieji na naturalny poród..ale,wiadomo zawsze musi być jakieś ale.. no więc to będzie zależało od grubości blizny, sprawdzają ją pod koniec ciąży, jeżeli zacznie skakać mi ciśnienie mogę zapomnieć o porodzie naturalnym i jeszcze zależy co powie kardiolog..Cieszę się,że mogę chociaż żyć nadzieją,że może tym razem się uda
Dzisiejszy dzień jest moim szczęśliwym dniemi mamy pozwolenie na serduszkowanie bez ograniczeń
A.Kasia, ryjkek, Andriel, d'nusia, Kate84, perła ziemi, RudyTygrysek, Kokaina, domiii, kateee, Madzialena90, Gośśś, Love_life, edyś, Karolina@, Karka, ksanka, Kajola, Hannia123, Martita88, Mania1718 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Gośśś super wiadomości!Bardzo się cieszę,że szyjka się wydłużyła i ładnie się trzyma. Trzymam kciuki za wyniki posiewu! Ja tak mam czasem , jak się jakoś źle ułoże czy coś , ciężko mi złapać oddech ale po chwili się normuje
Vira Moja mała cały czas ,na każdym usg wychodzi o 1 tydzień starsza .A właśnie Urbaniak mi mówił,że dopiero po 28 tc ma to znaczenie bo wtedy widać czy dzieci nadal idą szybciej czy zodstają w normalnym tempie rozwoju
Ja oczywiście bezsenna nocka ,ale 1 raz miałam taki ból jak na miesiączke, nie wiem czy to te skurcze czy co. Mała jak zwykle buszowała cały czas.
Dziewczyny a ja mam pytanie , bo wszędzie piszą by leżeć i spać najlepiej na lewym roku gdy tylko tak się kładę mała kopie jak szalona, no dosłownie cały czas dopóki nie zmienię pozycji....!Wg mnie jej nie lubi,albo ja tam gniotę czy coś? Na prawym boku jest podobnie kopię choć mniej, najspokojniejsza jest gdy leżę na plecach wtedy rusza się tak w normie swojej bym powiedziała .Więc co ja mam teraz zrobić skoro na plecach nie powinno się leżeć ani spać?
Edyś u mnie ani mama ani teściowa się nie wtrącają ,ale wcale nie jestem szczęśliwa ,że po porodzie wyprowadzam się na drugi koniec Polski(z Poznania do Gdańska) i będę daleko od swojej rodziny i koleżanek gdzie wiem ,że zawsze ktoś by pomógł ,został z dzieckiem czy cośw GDA nie znam nikogo...
Robaczek89 super ,że u Was wszystko tak dobrzei odzywaj się czasem ,nie ma powodów ,żeby Tobie było głupio przez dłuższe milczenie
perła ziemi Perła ziemi, to dobre wieści cieszę się i wszystkiego dobrego .Mała pięknie rośnie
Renka pewnie korzystaj jak się oferują!
Domiii z ciekawości dzwoniłaś do ZUS z tym PUE? Tak jak Dziewczyny radzą najlepiej iść już teraz do USC i zrobić uznanie dziecka poczętego, wtedy nazwisko b ędzie już ojca. A na poród to nie sądzę,żeby robili problemy my z M też nie jesteśmy małżeństwem i nawet nie biorę pod uwagę ,że go nie wpuszczą ! W niektórych USC chcą zaświadczenie o wieku ciąży(który tc)(Poznań) a w niekótrych wystarcza karta ciąży(Gdańsk)
Ja na obiad mam schab pieczony z wczoraj z ziemniakami, surówką i warzywa na parze
Karolina bardzo się cieszę ,że wizyta taka udana ,jaka piękna szyjka!Może akurat uda sie z tym porodem SN będę trzymać kciuki
I mój brzuszek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 14:51
perła ziemi, Andriel, RudyTygrysek, domiii, A.Kasia, Kokaina, Madzialena90, d'nusia, wiewiórka17, Gośśś, Vincent, Falon, Renka88, Kaarolina, TaRRa, kateee, baassiia, edyś, Karolina@, Est, Kasia24, Karka, ksanka, Kajola, Hannia123, Martita88, Mania1718, She86, Lilou1984, Tunia.a, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Hej,
ja już po spacerku 4km, oczywiście złapał mnie najgorszy grad z deszczem i cała przemokłamTeraz się grzeję przy kawce zbożowej
Na szkolenia rodzenia mega dużo osób, nie wiem czy u Was też tyle jest. W mojej grupie jest chyba ze 20 mamuś + osoba towarzysząca to wychodzi ok 40 osób. Normalnie oczopląsu dostałam :]
To co pierwsze rzuciło mi się w oczy to zaniedbane kobiety, niestety.... Sporo jakby niezadbanych ciężarówek, 0 makijażu itd
A same zajęcia stricte organizacyjne, będą trwały do 22.12 2x w tygodniu.
Położna bardzo sympatyczna i i szpital na pierwszy rzut oka robi dobre wrażenie.
No i witam się w 26 tygodniu !Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 15:01
A.Kasia, d'nusia, Love_life, Kate84, Karolina@, Kasia24, ksanka, Kajola, Hannia123, Martita88, Mania1718, She86 lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Hej melduję się po polowkowym
wszystko dobrze, zdrowe dziecię
ale niestety strasznie wstydliwe- noga na nogę zarzucona i za bardzo nie chcialo się pokazać co tam się kryje
Pan doktor powiedział że chyba dziewczyna ale nie daje pewności
ryjkek, Andriel, domiii, Kokaina, Madzialena90, A.Kasia, d'nusia, Kate84, kateee, Falon, edyś, Karolina@, Kasia24, Izoleccc, Karka, ksanka, Kajola, muminka83, Hannia123, Martita88, Mania1718, She86, Lilou1984, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
kochane zaszalałam jak wróciłam do domku.. także zapraszam
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/435e650ce0f7.jpgKokaina, A.Kasia, Andriel, d'nusia, Falon, domiii, Gośśś, Kate84, kateee, perła ziemi, edyś, Karolina@, Kasia24, Karka, muminka83, Hannia123, Martita88, Mania1718, alinalii, She86, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Madzialena90 wrote:kochane zaszalałam jak wróciłam do domku.. także zapraszam
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/435e650ce0f7.jpg
Kusisz, kusisz
Ja wczoraj na kolacje wciąnęłam deser czkoladowy i kawałek napoleonki więc słodkiego mam dośćSynek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
domiii wrote:Kochane moje, mam do Was ważne pytanie:
jak to jest kiedy się żyje w związku partnerskim, a nie małżeńskim - czy mój P będzie normalnie mógł wejść ze mną na porodówkę jako mój partner i ojciec dziecka, a nie obca osoba? czy jak to formalnie wygląda?
no i rozumiem, ze w tej sytuacji ja muszę obowiązkowo być przy zgłaszaniu dziecka do urzędu stanu cywilnego i potwierdzeniu, że to jest ojciec mojego dziecka, mimo że nie mąż?
Z tego co wiem to nie bedac malzenstwem juz teraz, przed narodzinami dziecka mozecie udac sie do urzedu i zglosic partnera jako ojca. Niewiem dokladnie jak to sie odbywa, ale sa na to przepisy. I robi sie to po to wlasnie zeby po porodzie nie bylo problemu o jakim piszesz. Kolega z pracy meza robil cos takiego. Poszukaj moze w necie albo po prostu podejdz do urzedu to pewnie sie dowiesz co i jak.domiii, muminka83 lubią tę wiadomość
-
cześć babeczki nasza księżniczka nadal pozostaje księżniczką ma już ok 750g... dr sie śmiał że ma jeszcze minimum 10 tygodni wytrwać w brzuszku bo jak nie to sobie pogadają inaczej heh...
d'nusia, Kokaina, Gośśś, Madzialena90, ryjkek, Kate84, Andriel, domiii, edyś, Karolina@, A.Kasia, perła ziemi, Izoleccc, Karka, Kajola, Hannia123, Martita88, Mania1718, She86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaarolina, Dorka87 - świetnie, że wizyty udane
Dorka, a to łobuziak mały
Może na następnej wizycie się uda podejrzeć
Kate84 - ulala, widać że ćwiczysz bo figura pierwsza klasaZ tym leżeniem to bez przesady, czytałam, że organizm nie pozwoli Ci leżeć w pozycji zagrażającej Tobie czy dziecku bo po prostu będzie Ci niekomfortowo. Może mała jest poprzecznie ułożona i faktycznie jej nie wygodnie. Spróbuj się tak na rogalu oprzeć, żeby leżeć wpół na plecach a wpół na boku. Ja tak sypiam bo mi najwygodniej w takiej pozycji i młodemu chyba też, a przynajmniej nie protestuje
Kokaina - gratuluję 26 tygodniaJa zaczynam jutro, ale wolałabym już 30ty
Madzialena90 - a spadaj z tymi słodkościamiTo ja się dzielnie oparłam uśmiechającym się do mnie rano w sklepie ptysiom a Ty mi tu z takimi zdjęciami wyjeżdżasz
Jak to jest, że jak mogłam coś słodkiego czasem zjeść to nie miałam ochoty a na hasło doktorka "ograniczyć jedzenie" jakiś gnom nienażarty się we mnie obudził???
Kate84, Madzialena90, Izoleccc, Kaarolina, Andriel, Martita88, Kokaina lubią tę wiadomość
-
Dorka super,że wszystko dobrze i faktycznie długo Wam to dziecie ukrywa swoją płeć
Domiii obojetnie chyba bo ja jestem z Poznania a mogłam iść w Gdańsku. Najlepiej zadzwoń zapytaj , ja dzwoniłam do różnych.
Madzialena jak możesz .... i jak tu przy Was nie jeść słodyczy
Andriel, Lofe Live, A.Kasia dziękuję
Kokaina to u nas 6-7 par maks.
Kamka ile waży już ta Wasza księżniczkaMy mamy we wtorek wizytę i już się zastanawiam ile mała będzie ważyć
A.Kasia to mnie trochę uspokoiłaś z tym leżeniem. A co do słodkiego to ja nie wiem co to sie dzieje ,ale co dzień muszę coś zaliczyć ,a normalnie nie przepadam za słodkim , przed ciążą to bardzo rzadko hmmm
Z racji zdjęć brzuszkowych było też mierzenie brzuszka i doszedł nam 1 cm więc mamy 87 cm , a waga nadal 3,5 kg na plusie haha a ja się czuję jak by conajmiej z 6 wiecej było jak patrze na brzusioWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 15:28
domiii, A.Kasia, Dorka87, Andriel, Love_life, Kokaina lubią tę wiadomość
-
Kate84 wrote:
Domiii z ciekawości dzwoniłaś do ZUS z tym PUE? Tak jak Dziewczyny radzą najlepiej iść już teraz do USC i zrobić uznanie dziecka poczętego, wtedy nazwisko b ędzie już ojca. A na poród to nie sądzę,żeby robili problemy my z M też nie jesteśmy małżeństwem i nawet nie biorę pod uwagę ,że go nie wpuszczą ! W niektórych USC chcą zaświadczenie o wieku ciąży(który tc)(Poznań) a w niekótrych wystarcza karta ciąży(Gdańsk)
Kochana, tak, dzwoniłam rano do ZUSu, w szoku byłam, że takie miłe Panie tam pracują
nie wiem co Pani zrobiła, ale uruchomiłam mi jakoś telefonicznie wszystko i już widzę te panele co Wy
nawet widzę wprowadzone pierwsze 2 zwolnienia, ale w zasiłkach mam "brak elementów do wyświetlenia"... więc chyba muszę czekać po prostu?
oni teraz są w fazie wysyłania pism i czekania na wyjaśnienia, więc może dlatego? rozumiem, że na tym portalu nie widzę na jakim etapie jest to postępowanie?