Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi również Domi o to chodzi. Uznania ojcostwa dokonuje się w usc, fakt urodzenia dziecka również zgłasza się do usc. Moi znajomi, którzy nie są w formalnym związku (a którzy nie zrobili wcześniej uznania) musieli oboje zgłosić do usc w mieście, w którym dziecko się urodziło. Dlatego myślę, choć mogę się mylić, że uznania ojcostwa dokonuje się w tym usc, w którym dziecko będzie rejestrowane po przyjściu na świat.
Tak jak pisze Kate, najlepiej dowiedzieć się u źródładomiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzuję się oszukana ;( Zamiast tych ptysiów z rana kupiłam sobie musli, spieszyłam się i nie spojrzałam na skład, teraz czytam a tam takie kwiatki: cukier, syrop glukozowy, olej palmowy i to na samiuteńkim początku ;( Jak bym wiedziała to bym se wzięła te ptysie
-
Poszperałam i Art. 14. 1. Oświadczenie o uznaniu dziecka3) (...) oraz wniosek o wpisanie do aktu urodzenia dziecka wzmianki o tym, że rodzice dziecka zawarli małżeństwo, można złożyć w każdym urzędzie stanu cywilnego
http://www.um.warszawa.pl/zalatw-sprawe-w-urzedzie/sprawa-w-urzedzie/przyjecie-oswiadczenia-o-uznaniu-ojcostwa-dziecka-narodzoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 17:14
domiii lubi tę wiadomość
-
Karka wrote:Nie wiem czy Wam kiedyś pisałam: rozmawiałam z nią o kąpaniu Hani po przyjściu do domu, to mi powiedziała, że MUSI położna przychodzić przez jakiś czas i to robić koniecznie, a nie my, albo mama któraś, a ja mówię, no coś Ty, chcemy się sami nauczyć, mama może patrzeć, podpowiedzieć itp, a moja babcia na to: nieee, "przecież to musi robić ktoś dorosły!!" .......... Ja rozumiem, że to moje pierwsze dziecko, ale ja zaraz skończę 28 lat... Moi rodzice jak to usłyszeli to śmiali się wniebogłosy...
Karka uśmiałam się prawie do łez z tym kąpaniem przez dorosłą osobęKarka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
W temacie grzeszenia to i ja dziś uległam pokusie i zrobiłam babeczki z budyniem czekoladowym (A.Kasiu byłaś moją inspiracją
)
Połowa już została zjedzona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:31
A.Kasia, Karka, edyś, Madzialena90, Kaarolina, domiii, alinalii, Kajola, Mania1718, Kate84, Falon, Love_life, Karolina@, Renka88, Andriel, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Karka dzieciaku
Powiedz babci, że jak jesteś na tyle dorosła żeby seks uprawiać i dzieci rodzić to i z kąpaniem powinnaś sobie poradzić
Wiesz, chyba w niedzielę na imieninach taty jej Twoje słowa zacytujęEst, A.Kasia, Martita88, Kate84 lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
nick nieaktualny
-
Z tym "zgłoszeniem" ojcostwa przed porodem związana jest jeszcze jedna najważniejsza kwestia. No bo tam kit z udzielaniem informacji i w ogóle, największy problem byłby wtedy gdyby odpukać coś się stało matce podczas porodu, to ojciec nie może się zająć dzieckiem, zabrać do domu, bo formalnie ojca nie ma
No i takie dziecko trafia potem do jakiegoś ośrodka czy gdzieś, a procedury są żmudne
-
nick nieaktualny
-
kamka wrote:co do informacji to po to jest plan porodu że tam go podajesz z imienia nazwiska i nr dowodu i ma prawo do pełnej informacji o tobie i o dziecku a ja mu dodatkowo napisałam już jakiś czas temu upoważnienie u notariusza że może uzyskiwać informacje o mnie i podpisywać zgody w trakcie leczenia w moim imieniu bo nigdy nie wiadomo co sie stanie...
o, to tego nie wiedziałam, że trzeba u notariusza... rozumiem, że to od ręki? ile kosztuje taka przyjemność? -
Love_life wrote:Mania kiedy idziesz do położnej? Ciekawa jestem czy Ci zbadaja cukier.ja wczoraj byłam i zapomniałam się zapytać a kolejna wizyta za 3 tyg.
25 listopada mam wizyte i napewno zpytam o ten cukierzastanawiam sie tylko jak teraz czesto bedziemy sie spotykac z polozna ??? Jak mi wywali termin na stycznia to zemndleje
[/link]
-
Dziewczyny, bardzo dziękuję za wszystkie informacje z dziś! jestem już o wiele mądrzejsza
na przyszłej wizycie wezmę zaświadczenie od lekarza o wysokości ciąży i działamy z tym koksem, żeby już wszystko w tym roku było załatwione.
strasznie kusicie człowieka z tymi ciastami, babeczkami, czekoladami...
jusia - Twoje wyniki poniżej norm wskazują na anemię, ale jeszcze bez tragedii, musisz wzbogacić dietę o żelazo, i jeśli nie przyjmujesz żadnego to lekarz na pewno Ci je przepisze -
Madzialena90 wrote:kochane zaszalałam jak wróciłam do domku.. także zapraszam
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/435e650ce0f7.jpg
Madzialena kocham makowce !! O jezuniu slinotoku dostalamWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 17:55
domiii, edyś, Love_life lubią tę wiadomość
[/link]