X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • edyś Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi również Domi o to chodzi. Uznania ojcostwa dokonuje się w usc, fakt urodzenia dziecka również zgłasza się do usc. Moi znajomi, którzy nie są w formalnym związku (a którzy nie zrobili wcześniej uznania) musieli oboje zgłosić do usc w mieście, w którym dziecko się urodziło. Dlatego myślę, choć mogę się mylić, że uznania ojcostwa dokonuje się w tym usc, w którym dziecko będzie rejestrowane po przyjściu na świat.
    Tak jak pisze Kate, najlepiej dowiedzieć się u źródła ;)

domiii lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    t2566549_cam03188-1.jpg
    Kasiu a morfologia? Bo zglupialam, anemia?

Nie bardzo się znam na morfologii bo sama nie miałam z nią nigdy problemów. Może dziewczyny z anemią się wypowiedzą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się oszukana ;( Zamiast tych ptysiów z rana kupiłam sobie musli, spieszyłam się i nie spojrzałam na skład, teraz czytam a tam takie kwiatki: cukier, syrop glukozowy, olej palmowy i to na samiuteńkim początku ;( Jak bym wiedziała to bym se wzięła te ptysie :P

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też grzeszyłam cały dzień chyba z eforii po dobrych wieściach. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 17:30

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszperałam i Art. 14. 1. Oświadczenie o uznaniu dziecka3) (...) oraz wniosek o wpisanie do aktu urodzenia dziecka wzmianki o tym, że rodzice dziecka zawarli małżeństwo, można złożyć w każdym urzędzie stanu cywilnego

http://www.um.warszawa.pl/zalatw-sprawe-w-urzedzie/sprawa-w-urzedzie/przyjecie-oswiadczenia-o-uznaniu-ojcostwa-dziecka-narodzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 17:14

domiii lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    Nie wiem czy Wam kiedyś pisałam: rozmawiałam z nią o kąpaniu Hani po przyjściu do domu, to mi powiedziała, że MUSI położna przychodzić przez jakiś czas i to robić koniecznie, a nie my, albo mama któraś, a ja mówię, no coś Ty, chcemy się sami nauczyć, mama może patrzeć, podpowiedzieć itp, a moja babcia na to: nieee, "przecież to musi robić ktoś dorosły!!" .......... Ja rozumiem, że to moje pierwsze dziecko, ale ja zaraz skończę 28 lat... Moi rodzice jak to usłyszeli to śmiali się wniebogłosy...

Karka uśmiałam się prawie do łez z tym kąpaniem przez dorosłą osobę :) :) :)

Karka lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka dzieciaku :D Powiedz babci, że jak jesteś na tyle dorosła żeby seks uprawiać i dzieci rodzić to i z kąpaniem powinnaś sobie poradzić :D

Est, Martita88, Karka, Madzialena90, Vira, Kate84, Love_life, Renka88, Hannia123 lubią tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie grzeszenia to i ja dziś uległam pokusie i zrobiłam babeczki z budyniem czekoladowym (A.Kasiu byłaś moją inspiracją:))

Połowa już została zjedzona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:31

A.Kasia, Karka, edyś, Madzialena90, Kaarolina, domiii, alinalii, Kajola, Mania1718, Kate84, Falon, Love_life, Karolina@, Renka88, Andriel, krówka_muffka lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, dziękuję za wstawienie informacji o liczeniu ruchów ;)

A.Kasia, Love_life lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka , Twoja babcia jest the best :-)

Karka lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Karka dzieciaku :D Powiedz babci, że jak jesteś na tyle dorosła żeby seks uprawiać i dzieci rodzić to i z kąpaniem powinnaś sobie poradzić :D

<3 <3 jesteś moją Mistrzynią :D

dqprwn15leplej5m.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

Wiesz, chyba w niedzielę na imieninach taty jej Twoje słowa zacytuję :D

Est, A.Kasia, Martita88, Kate84 lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    już za rok tak będzie u nas wszystkich :P

https://www.facebook.com/dzieckofit/videos/954776107923102/?theater

Lubię to!

• paola87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym "zgłoszeniem" ojcostwa przed porodem związana jest jeszcze jedna najważniejsza kwestia. No bo tam kit z udzielaniem informacji i w ogóle, największy problem byłby wtedy gdyby odpukać coś się stało matce podczas porodu, to ojciec nie może się zająć dzieckiem, zabrać do domu, bo formalnie ojca nie ma :/ No i takie dziecko trafia potem do jakiegoś ośrodka czy gdzieś, a procedury są żmudne :/

• Est Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    Wiesz, chyba w niedzielę na imieninach taty jej Twoje słowa zacytuję :D

To na pewno cała rodzina bedzie dluuugo wspominać te imieniny :-)
    Byłaby scena niczym z Rodzinki.pl :-)

Karka, A.Kasia lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

4 rączkami i 4 nóżkami się pod tym podpisuje :-)
    Zdecydowanie!
    Lubię to!

• domiii Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    co do informacji to po to jest plan porodu że tam go podajesz z imienia nazwiska i nr dowodu i ma prawo do pełnej informacji o tobie i o dziecku a ja mu dodatkowo napisałam już jakiś czas temu upoważnienie u notariusza że może uzyskiwać informacje o mnie i podpisywać zgody w trakcie leczenia w moim imieniu bo nigdy nie wiadomo co sie stanie...

o, to tego nie wiedziałam, że trzeba u notariusza... rozumiem, że to od ręki? ile kosztuje taka przyjemność?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Mania kiedy idziesz do położnej? Ciekawa jestem czy Ci zbadaja cukier.ja wczoraj byłam i zapomniałam się zapytać a kolejna wizyta za 3 tyg.

25 listopada mam wizyte i napewno zpytam o ten cukier ;) zastanawiam sie tylko jak teraz czesto bedziemy sie spotykac z polozna ??? Jak mi wywali termin na stycznia to zemndleje :D

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo dziękuję za wszystkie informacje z dziś! jestem już o wiele mądrzejsza :) na przyszłej wizycie wezmę zaświadczenie od lekarza o wysokości ciąży i działamy z tym koksem, żeby już wszystko w tym roku było załatwione.

strasznie kusicie człowieka z tymi ciastami, babeczkami, czekoladami... :(

jusia - Twoje wyniki poniżej norm wskazują na anemię, ale jeszcze bez tragedii, musisz wzbogacić dietę o żelazo, i jeśli nie przyjmujesz żadnego to lekarz na pewno Ci je przepisze

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    kochane zaszalałam jak wróciłam do domku.. także zapraszam :P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/435e650ce0f7.jpg

Madzialena kocham makowce !! O jezuniu slinotoku dostalam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 17:55

domiii, edyś, Love_life lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ