X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • monirek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze, ze w sumie nie wiem co mam robic:/ czekac na miesiaczke, isc do lekarza?

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monirek przykro mi :( ja bym poszła do lekarza, moze na jakieś usg żeby było wiadomo co i jak. Trzymaj sie...

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monirek nie mam pojęcia co się robi w takich sytuacjach. Ja na pewno poszłabym do lekarza. Miałaś robione już usg?
    Przepraszam za (być może) głupie pytanie, ale co to oznacza jak beta spadła? Wytworzył się pęcherzyk, ale zarodek się nie pojawił?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 15:21

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietka 30:) wrote:
    Ja też z czystym sumieniem tak jak A.Kasia polecam Camillę Läckberg, ale równie mocno wciągają mnie książki Harlana Cobena i Tess Gerritsen (te ostatnie to takie kryminały medyczne:):)) - I LOVE IT

Aaagaaatka witamy w gronie marcowych mam:):) rozgość się :)

O to widzę, że mamy podobne upodobania :) I Cobena i Gerritsen wciągnęłam już dawno a w "Ogrodzie kości" jestem wręcz zakochana i żałuję, że ją przeczytałam bo wtedy mogłabym ją przeczytać teraz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monirek wrote:
    Najgorsze, ze w sumie nie wiem co mam robic:/ czekac na miesiaczke, isc do lekarza?

Bardzo mi przykro kochana :( Tulę mocno! Idź do lekarza, żeby sprawdził na usg ale wszystko powinno się ładnie samo oczyścić. Z tak niskiej wartości beta szybko spadnie do zera i będziecie się mogli znowu starać, może już w najbliższym cyklu :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 15:26

• IKA89 Debiutantka

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Dołączam do Was:) jestem w 7 tygodniu, wczorajsza Beta 5300, a progesteron 24.
    A jak u Was?
    Która z Was jest z Warszawy?
    W którym szpitalu zamierzacie rodzić?
    Prowadzicie ciąże prywatnie czy na nfz? U kogo prywatnie :)?
    Jak się czujecie?

No to tak na początek zarzuciłam Was pytaniami :)

Karolina@, ona., Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej IKA :) Ja jestem z Warszawy :) Nad szpitalem się jeszcze nie zastanawiałam zbytnio :) myślałam o bródnowskim albo inflancka :)
    Ja chodzę do lekarza prywatnie ale we wtorek też mam na NFZ.
    A prywatnie u dr. Ilonuy Guzińskiej - cudowna i ciepła kobieta :0 i super lekarz :)
    Z której dzielnicy dokładnie jesteś?
    Jak się czujesz? Jakie objawy? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 15:37

dqprwn15leplej5m.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monirek - tak mi przykro...Trzymaj się mocno kochana ! Ja bym pewnie jeszcze raz zrobiła bete za pare dni żeby zobaczyć czy spada jak powinna i w tym czasie bym się umówiła do lekarza. Tak jak Kasia pisze - podobno nie trzeba czekać za bardzo przy stracie na tak wczesnym etapie.

Żeby już więcej dziewczyn nie odeszło z tego wątku...Mam nadzieje, że u mnie będzie dobrze dalej i dzidzia nadrobi...We wtorek mam umówioną wcześniej prywatną wizytę i nie wiem czy iść na nią czy czekać na NFZ (jak plamienia ustąpią po paru dniach to za 2 tyg mam przyjść, jak nie - to w środe za tydzień). Ten lekarz ma lepszy sprzęt i troche mnie korci, ale czy to jest bezpieczne dla fasolki tak często usg ? ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 15:40

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • IKA89 Debiutantka

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Bemowa, właśnie narazie to tylko - delikatny ból w podbrzuszu, ale taki nieprzeszkadzający :)
    Jeśli można wiedzieć to ile kosztuje wizyta u dr Ilony?

• IKA89 Debiutantka

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monirek - bardzo mi przykro, bylaś już u lekarza?

• Aniulka Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny dopisuję się do listy marcowych mamuś, pozdrawiam :)

alinalii, Karolina@, ona., A.Kasia, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość

ex2b9vvjc1a8dlo7.png[/url0975efaf2fd64ad1.png
    f2w3rjjgmre2apcb.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline - moja dobra koleżanka miała o tydzień młodszą ciążę (a owulacje potwierdzoną monitoringiem, więc się nie przesunęła) - bardzo się martwiła i też plamiła. Na kolejnym usg zobaczyła pięknie rozwijającego się Maluszka z bijącym serduszkiem i wszystko jest ok - czyli czasem ciąża rozwija się wolniej a jest w porządku :) A USG jest bezpieczne (nawet na belly jest taki artykuł)

Monirek ja przy biochemicznej (bo taką Twoja najprawdopodobniej jest) bardzo szybko dostałam okres (był normalny, mało bolesny) i tylko kontrolne USG potem, ale nie powinno być żadnego problemu z oczyszczeniem. A i jedna rada - jeśli lekarz każe Ci czekać 3m-ce to ja bym nie słuchała zbytnio jeśli będzie ok - najnowsze badania pokazują że zaraz po poronieniu jest łatwiej zajść i utrzymać ciążę. Dowiedziałam się o tym już po tych 3 m-cach i byłam bardzo zła o stracony czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 15:47

APS lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monirek strasznie mi przykro :* tulę mocno!

Kurdę ja się zaczęłam zastanawiać jak moja beta bo już później nie robiłam na dwa dni przed okresem miałam betę 17 a w dniu planowanej @ miałam 140 i później już nie badałam bo stwierdziłam że najpierw do lekarza pójdę... i teraz się zastanawiam czy może nie zbadać..co sądzicie?

Ika- dr Ilona za wizytę bierze 150 zł a za usg 50 zł to są ceny normalne i nie wiem jeszcze czy przy prowadzeniu ciąży coś się zmienia :) idę do niej jutro na 9:20 więc się wszystkiego dowiem :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    O to widzę, że mamy podobne upodobania :) I Cobena i Gerritsen wciągnęłam już dawno a w "Ogrodzie kości" jestem wręcz zakochana i żałuję, że ją przeczytałam bo wtedy mogłabym ją przeczytać teraz ;)

o jeszcze jej nie czytałam!! w takim razie to teraz będzie nr 1 na mojej liście do zakupu bądź wypożyczenia:):)

ebf426a748.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka - mam nadzieje, że u mnie też będzie dobrze jak u niej :) Troche pocieszam się tym, że widziałam już serduszko i to mi dużo dało w poniedziałek (bo się naprawde przestraszyłam tego plamienia). Podobno biło 130/min, dziś jakże "miła" pani doktor nie chciała zmierzyć ;) Ale mrugało do mnie z monitora ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monirek wrote:
    Dxiewczyny, beta od poniedzialku ze 140 spadla na 40, takze sie z Wami zegnam :(

Bardzo, ale to bardzo mi przykro :( Ja bym jednak wybrała się do gina, on na pewno podpowie co i jak dalej..
    Trzymaj się!!

ebf426a748.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przywitam się i ja :) Trochę Was już poznałam, bo podczytuję od jakiegoś czasu ;) Bałam się dolączyć za szybko, bo jestem już po jednej stracie. Dziś w 7t5d w końcu zobaczyłam moje dziecko i słyszałam jak bije mu serduszko :) Najpiękniejszy dzwięk, łzy mi poleciały :) Badanie miałam przez brzuch i słabo było widać, pęcherzyk ma aż 39 mm, a zarodeczek tak się chował i pokazywał na zmianę i ginekolog tak orientacyjnie go zmierzył na jakieś 9 mm, ale myślę że jest większy :) Tylko ten pęcherzyk taki wielki jak na jakiś 10 tydzień ;) ale mam nadzieję że to nie powód do zmartwień. Ale jestem szczęśliwa :)

Karolina@, aaagaaatka, APS, Est, ona., Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Jacqueline - moja dobra koleżanka miała o tydzień młodszą ciążę (a owulacje potwierdzoną monitoringiem, więc się nie przesunęła) - bardzo się martwiła i też plamiła. Na kolejnym usg zobaczyła pięknie rozwijającego się Maluszka z bijącym serduszkiem i wszystko jest ok - czyli czasem ciąża rozwija się wolniej a jest w porządku :) A USG jest bezpieczne (nawet na belly jest taki artykuł)

Monirek ja przy biochemicznej (bo taką Twoja najprawdopodobniej jest) bardzo szybko dostałam okres (był normalny, mało bolesny) i tylko kontrolne USG potem, ale nie powinno być żadnego problemu z oczyszczeniem. A i jedna rada - jeśli lekarz każe Ci czekać 3m-ce to ja bym nie słuchała zbytnio jeśli będzie ok - najnowsze badania pokazują że zaraz po poronieniu jest łatwiej zajść i utrzymać ciążę. Dowiedziałam się o tym już po tych 3 m-cach i byłam bardzo zła o stracony czas.

Ja po biochmicznej zaszlam w kolejna ciaze w pierwszym cyklu. Organizm nawet nie zakodowal ze cos bylo nie tak. Potraktowal poronienie jak normalna miesiaczke. Cykl byl normalny, jak zawsze, owulacja tez sie nie przesunela. Wszystko sie samo oczyscilo. I teraz jestem w 8 tygodniu. Odpukac, wszystko narazie ok. Tylko strach zostal.

APS lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzialyscie juz najblizszym o fasolkach?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak edys, z koniecznosci troche, ale tylko najblizszej rodzinie, na reszte bedzie jeszcze czas.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ