Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda lena może to od łóżka na którym leżysz. Ja tak mam że jak leżę na kanapie w salonie to zaraz mnie brzuch boli, a wystarczy jak przeniosę się na łóżko w sypialni i po godzinie przechodzi cały ból.
Może łóżko jest za miękkie? I brzuszek nierówno się zapada? Spróbuj może podłoży pod brzuszek jaska lub inna poduszeczke.
Ka dziś mam dziwne wrażenia w przychodni nie w podbrzuszu tylko tak na środku. Od czasu do czasu czuje taki 1 sekundowy ból jakby szpileczka wbijana w środek brzucha od środka. Jak rowniez czasem kłuje mnie wzgorek lonowy z lewej strony i to też takie kłucie 1-2 sekund
Mam nadzieję że to nic powaznego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 14:21
Magda lena lubi tę wiadomość
-
Magda lena, próbuj wstawać tak by nie robić dźwigni na brzuszku. Ja już wytrenowalam super prawego bicepsa (dobrze ze nie mam penisa bo ktoś mógłby pomyśleć że bawię się pytonem jak nastolatek) .
Dodatkowo, jeśli masz gdzie zaprzeć się stopami jak wstajesz to też odciaza brzusio. Ja np zapieram się stopami o dół rogówki, następnie ćwiczę prawego bicepsa i wstaje nie obciążające brzuszka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 14:20
Nataszka2200 lubi tę wiadomość
-
M+M+? wrote:D'nusia, a czy możesz podać swoją wagę wyjściową i wzrost? Ja też się trochę denerwuję na to tycie...bo ja zawsze byłam waga piórkowa, a teraz od początku ciąży przytyłam już 8 kg (waga wyjściowa 51 kg, 164 cm). Jem jak zwykle, tyle że więcej owoców. Do tego od ok. 3 tyg. mam wilczy aletyt na słodycze, a wczoraj przez was
upiekłam nawet ciasto...
MM, to idziemy łeb w łeb, ja zaczynałam od 52 kg (164 cm) i mam teraz +7 kg
A aplikacja Moja Ciąża cały czas mi.pokazuje, że mam niedowagę, więc myślę, że nie ma powodu do obaw.
M+M+? lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA.Kasiu - 3maj się.
Ja z perspektywy czasu ciesze się, że trafiłam do szpitala.
Życzę Ci zawiązania ciekawych znajomości, smacznego szpitalnego jedzenia, jak najwięcej badań upewniających, że wszystko OK i dużo spokoju.
Pisz jak będziesz mogła co tam u Ciebiemuminka83 lubi tę wiadomość
-
Olu, w sypialni to po prostu na prosto z głową na poduszce, czasem jak czuje nacisk małej to biorę poduszkę klina pod biodra i uda. żeby nie napisać macicy.
Jest jeszcze pozycja kolanowo łokcia na podłodze.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/031cb4dfe507.jpg
Poniżej moje zakupy wyprawkowo ciuszkowe.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/923caed6f458.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 14:36
Karolina@, Mania1718, Lilou1984, She86, d'nusia, Kate84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczynki
byłam dziś na wizycie , Emilka waży nie cały 1 kg
szyjka 3cm zamknięta , lekarz wpisał w kartę ciąży cesarkę
powiedział że nie urodzę naturalnie , Emilia nadal dupką
jest do dołu , zmartwiło mnie to bardzogdyż bardzo
chcialam rodzić naturalnie z mężem...
według wyliczeń 28 tydzień hmm...
a i co do zusu to mnie trzepią .... wysłali pismo do mojego lekarza
i życzą sobie moją kartorekę super...
Mania1718, muminka83, She86, baassiia, krówka_muffka, d'nusia, Hannia123, Karka lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Cześć dziewczyny! Dołączam do szpitalnych mam
Leżę sobie pod kroplówką z magnezem, w tyłek już dostałam steryd na rozwój płuc małego. W badaniu na fotelu nic złego nie zauważyli, pessar trzyma ale profilaktycznie chcą mi zrobić ktg czy aby nie piszą się skurcze. USG nie miałam i nie wiem czy i kiedy będę miała. Tak więc do piątku minimum sobie poleżę
Buziaki dla ciebie! Nie przejmuj sie jak ci zaraz nie przejdzie. Mnie dopiero po 3 butli zaczęło przechodzić i to powolia juz wszystkie dziewczyny mi mówiły, niedobrze bo juz dawno powinnaś czuć poprawę
-
Hmmmm Kasiu, ja wczoraj miałam ktg. Powiedziano mi tylko, że na 27 tc zapis ktg bardzo dobry i nic złego się nie dzieje...
25 to pewnie siła skurczy. Mam nadzieję, że to dobry wynik...!!!!!
Wypis ze szpitala dopiero jutro dostane i tam będzie dokładny opis ktg.
Całusy! -
Ktg dobre. Ja wczoraj miałam max 26 i lekarze mówili że bardzo ładny zapis bez skurczy. Nie różnił się też od dziewczyn z którymi leżałam, a one nie są ze skurczami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 14:52
Magda lena lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
alinalii wrote:hej dziewczynki
byłam dziś na wizycie , Emilka waży nie cały 1 kg
szyjka 3cm zamknięta , lekarz wpisał w kartę ciąży cesarkę
powiedział że nie urodzę naturalnie , Emilia nadal dupką
jest do dołu , zmartwiło mnie to bardzogdyż bardzo
chcialam rodzić naturalnie z mężem...
według wyliczeń 28 tydzień hmm...
a i co do zusu to mnie trzepią .... wysłali pismo do mojego lekarza
i życzą sobie moją kartorekę super...nie mogą się do niczego doczepić.
-
A.Kasia wrote:Dzięki
do szpitala przyjechałam bo bolał mnie bardzo brzuch i lędźwie a akurat nie było numerków w luxmedzie, więc zdecydowaliśmy pojechać na IP. Na ktg mam zapis max do 25, nie wiem czy to dobrze czy źle bo pierwszy raz mam robione.
Dodatkowo będą patrzyli jak Tymkowe serduszko piłka. Czy odpowiednio mieści się w skali i czy przyspiesza na ruch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 14:57
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny Antek mnie wykończy. Wczoraj byłam u lekarza, bo nie czułam ruchów ponad 24h powiedzieli , że wszystko ok. Widziałam jak sobie pięknie fika w brzuszku. Potem w nocy dał mi popalić aż do 6 rano. A dziś kopniakiem mnie raczyć nie chce. Czuję tylko takie "przelewanie". Ta ciąża mnie wykończy nerwowo
Nataszka2200 lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r.