X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czytam ile przybralyscie na wdze to wpadam w depresje ja 14 kilo na plusie !! Matko i Corko!!
    Tez mam problem z mokrymi wkladkami wystarczu smiech, kichniecie i leci...
    Podziwiam was ze dajecie rade w szpitalach psychicznie :) U mnie szpital=depresja bez wzgledu w jakim celu leze tam. Moze trauma z pobytami z synem w szpitalu.
    Zauwazylam ze jak leze na plecach to od razu brzuch mi twardnieje wiec najlepiej mi na boku. Za to po godzinnym lezakowaniu na miekkiej kanapie kregoslup mam 80-latki :D
    Ruszylam dzis na lowy

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/01d102a5eda9.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9bbd2a41556e.jpg

a tak wygladam z mimi dodakowymi kilogramami :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c92f196c0c34.jpg

Magda lena, ksanka, Teresa1992, Madzialena90, Kaarolina, Vincent, M+M+?, Est, Lucky, Izoleccc, Gośśś, muminka83, Falon, Czarodziejka87, Lilou1984, Karolina@, She86, Nataszka2200, krówka_muffka, d'nusia, wiewiórka17, anitka19953, Kate84, Hannia123, Karka lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ktg to napewno zalezy z jakiej przyczyny jest się przyjetnym na oddział
    niecierpliwa spokojnie wydaje mi sie, że jak na ten tydzien to wiadomo ze dzidzius ma jeszcze duzo miejsca :) ja do tej pory czuje ruchy bardzo słabo i bardzo rzadko a wszystko jest ok :) dodam że około 20 tyg ruchy czułam intensywnie i często ale potem mała zmieniła polożenie i ruchów już tak nie odczuwam :)

Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania pięknie wyglądasz :)
    U mnie też szpital = depresja :D

Dziewczyny jak myslicie jest jeszcze sens zmieniać lekarza?

Mania1718, Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    co do ktg to napewno zalezy z jakiej przyczyny jest się przyjetnym na oddział
    niecierpliwa spokojnie wydaje mi sie, że jak na ten tydzien to wiadomo ze dzidzius ma jeszcze duzo miejsca :) ja do tej pory czuje ruchy bardzo słabo i bardzo rzadko a wszystko jest ok :) dodam że około 20 tyg ruchy czułam intensywnie i często ale potem mała zmieniła polożenie i ruchów już tak nie odczuwam :)

No ja sobie też tak mówię, bo wczoraj to nic, a tu na USG fika sobie koziołki :)

Teresa1992, Lucky, Mania1718 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam obiad. Objedzons jestem jak bak, a tu za 2h kolejna część
    Przy okazji wywaliłam ogórki na podłogę. Mąż zamknął mi mopa więc kuchnia pływa i śmierdzi.
    Niech żyje ciążowa zręczność!
    Przyjechały do mnie druty i wełny, mogę dziergac dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:07

Lucky, krówka_muffka lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zmieniłam prawie 3 tyg temu :) i jestem bardzo zadowolona. obawiałam się czu to nie za późno, ale po wizycie nie żałuję niczego :)

Lucky lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    No ja sobie też tak mówię, bo wczoraj to nic, a tu na USG fika sobie koziołki :)
    Niecierpliwa, może maluch odkręcić się buźka do środka wówczas nie czuć ruchów za mocno.
    Ale widzę że pełnia ma podobne działanie na nasze pociechy.

Lucky lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania ja cię doganiam 11,5kg u Ciebie Kochana w ogóle ich nie widać chyba miałaś niedowagę przed ciąża .... ślicznie wyglądasz :*

A.Kasia trzymam za was kciuki, będzie dobrze :) odpoczywaj i myśl pozytywnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:07

Mania1718, Lucky, Hannia123 lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    MM, to idziemy łeb w łeb :-), ja zaczynałam od 52 kg (164 cm) i mam teraz +7 kg :-)
    A aplikacja Moja Ciąża cały czas mi.pokazuje, że mam niedowagę, więc myślę, że nie ma powodu do obaw.
    Wobec tego trochę mnie uspokoiłaś. Chociaż to niefajne uczucie, kiedy w moich ulubionych luźnych spodniach od pidżamy wyglądam jak w getrach... Wiem, że dziecko jest najważniejsze, aczkolwiek przyzwyczaiłam się do tego, że dotychczas nie musiałam wkładać żadnego wysiłku w to, aby wyglądać dobrze i obawiam się że mój wrodzony leń utrudni mi powrót do formy. A mój M ciągle siłownia, dietki, garniturki slim...i dumny jak paw, że wszystkie kobietki się przed nim rozpływają :-))) A we mnie zazdrość buzuje.. Est wobec tego będę się z Tobą porównywać dalej (na zdjęciach wyglądasz super, więc i dla mnie nadzieja).

Est, Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Skończyłam obiad. Objedzons jestem jak bak, a tu za 2h kolejna część
    Przy okazji wywaliłam ogórki na podłogę. Mąż zamknął mi mopa więc kuchnia pływa i śmierdzi.
    Niech żyje ciążowa zręczność!
    Przyjechały do mnie druty i wełny, mogę dziergac dalej.
    Ha ha, zamknął ci mopa? Rozumiem, że po to, abyś nie sprzątała (bo chyba nie bał się że mu odlecisz ;-)

Lucky, ksanka, krówka_muffka, d'nusia lubią tę wiadomość

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w szpitalach trzymam za Was mocno kciuki.

ksanka ta pozycja co wkleiłaś zdjęcie? to ile tak trzeba stać, rozumiem,że odciąża szyjkę?

Lucky lubi tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Wobec tego trochę mnie uspokoiłaś. Chociaż to niefajne uczucie, kiedy w moich ulubionych luźnych spodniach od pidżamy wyglądam jak w getrach... Wiem, że dziecko jest najważniejsze, aczkolwiek przyzwyczaiłam się do tego, że dotychczas nie musiałam wkładać żadnego wysiłku w to, aby wyglądać dobrze i obawiam się że mój wrodzony leń utrudni mi powrót do formy. A mój M ciągle siłownia, dietki, garniturki slim...i dumny jak paw, że wszystkie kobietki się przed nim rozpływają :-))) A we mnie zazdrość buzuje.. Est wobec tego będę się z Tobą porównywać dalej (na zdjęciach wyglądasz super, więc i dla mnie nadzieja).

Dzięki Kochana. Na pewno wyglądasz super!

Lucky lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 27 tygodniu ! Dzis ide do mojego gina, ciekawe jak tam moja szyjka, co tam wymaca hehe ale tylko palpacyjnie bo usg ma za 3 tygodnie dopiero. Wiec pewnie zwazy i chwyci sie za glowe bo mam 10 kg na plusie, wyniki krwi anemiczne heh a mala mnie dzis tak skopala ze az mi lzy polecialy z bolu :-( trzymajcie kciuki za wizyte :-)

Mania1718, ksanka, muminka83, Madzialena90, Karolina@, anitka19953, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    Dziewczyny w szpitalach trzymam za Was mocno kciuki.

ksanka ta pozycja co wkleiłaś zdjęcie? to ile tak trzeba stać, rozumiem,że odciąża szyjkę?
    Tak takie jest założenie, pozycja Max 15 minut można 3 razy dziennie

MM też mam nadzieję że chodzi o sprzątanie a nie latanie ;)

Właśnie pospiewalam malutkiej kolysanke i się pobudzila, jednak codzienne przyzwyczajenie malucha działa i niech tak zostanie to będę miala usypialke jak Zosia przyjdzie na świat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:42

Vincent lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja
    ostatnio tylko podczytuję, jakoś nie mam weny do pisania
    oglądam fotki, czytam njusy i już już mam coś napisać i za chwilę nie pamiętam co komu :)

ja też puchnę, mam 8-9 kg na plusie, od 3 tygodni brzuch mocno widać, tylko zimowe kurtki jeszcze mogą oszukiwać sąsiadów. Nie sądzę żebym miała niedowagę przed ciążą (63kg/170cm) ale teraz bardzo mnie wkurza to że uda mi się zrobiły posągowe i kolana też jakieś takie szerokie, za chwilę nie dopnę kozaków, biust w normie, tyle co podrósł przez 4 miesiące to trzyma, na razie bez zmian. Jem normalnie! może więcej owoców, ale nie umiem się im oprzeć.
    Mały kopie dużo i często, ale gdy się zapomina, to wyciągam ukochany detektor i już go mam, tzn serduszko :)
    Brzuch mi zwykle twardnieje po południu, trudniej mi wtedy oddychać, jakby normalnie macica weszła na płuca. Biorę nospę i magnez i leze.
    Walczymy o imię. mnie się żadne męskie nie podoba, dla dziewczynki to mam całą listę a dla chłopaka lipa. Tzn może bym i znalazł ze dwa-trzy ale na nie M się nie zgodzi, bo on lubi zwykłe, popularne a ja nie. Odpuszczam więc temat, poruszę go na porodówce, może wtedy łatwiej będzie się negocjowało.

Zdrówka życzę dziewczyny
    miłego leżenia Vira
    D;'nusia trzymaj się i nie dawaj się
    Mania....gonię Cię gonię dziewczyno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:43

Mania1718, Vincent, M+M+?, d'nusia, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu zaczynałam ciążę z wagą 56 kilo BMI 22.72 wiec tak normalnie. Pamiętam że w drugiej ciazy szłam do porodu 86 kilo :D (30 na plusie) a wydawało mi się ze nie było źle i byłam piekna :D Synu tak dał czadu ze w dwa miesiące nie było śladu po tych kilogramach ;)

Lucky, ksanka, Est lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w brzuchu juz 98cm :D heh i dalej 9kg na plusie :/

Mania slicznie wygladasz :) i sliczne zakupy :) hehe mam identycznego pajaca tego niebieskiego z malpka :)

Kasiu trzymam kciuki za was :) dobrze, ze pojechalas od razu do szpitala tam chociaz jestes pod opieka :) a co do skurczy na ktg to cos mi sie kojarzy, ze takie juz porodowe to chyba ok 80-100 sa ale nie jestem pewna, wiec tym sie nie sugeruj :)

Lucky, Mania1718, Est, Hannia123 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanko haha zerknęłam na pozycję odciążającą szyjkę (łokciowo-kolankową)
    przyjmuję ją bezwiednie gdy brzuch mi ciąży, bardzo pomaga, ale M się wtedy wkurza :) i wyje, że specjalnie mu to robię, że podła jestem i droczę się i że jeszcze powinnam pupą kręcić to zupełnie go załatwię :)
    wyposzczony biedaczek :)

ksanka, Vincent, Mania1718, arien, Izoleccc lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky. Dobre dobre!

Dziewczyny a wy spiewacie maluchom?

Ja wczoraj po przeczytaniu info od Tygryska o portalu dzieci są ważne, przetestować tam jeszcze inne artykuły i znalazłam artykuł z listą kolysanek, jestem przeszczesliwa wszystkie moje ulubione w jednym miejscu!
    Dzięki Tygrysku za namiar

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 16:01

RudyTygrysek, Lucky lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwałę się, pomiar poobiedni 93! Ale super!
    Indyk z ogórem to jest to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:55

kateee, A.Kasia, Est, M+M+?, arien, perła ziemi, Kate84, Lucky lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1195 1196 1197 1198 1199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ