Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak czytam ile przybralyscie na wdze to wpadam w depresje ja 14 kilo na plusie !! Matko i Corko!!
Tez mam problem z mokrymi wkladkami wystarczu smiech, kichniecie i leci...
Podziwiam was ze dajecie rade w szpitalach psychicznieU mnie szpital=depresja bez wzgledu w jakim celu leze tam. Moze trauma z pobytami z synem w szpitalu.
Zauwazylam ze jak leze na plecach to od razu brzuch mi twardnieje wiec najlepiej mi na boku. Za to po godzinnym lezakowaniu na miekkiej kanapie kregoslup mam 80-latki
Ruszylam dzis na lowy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/01d102a5eda9.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9bbd2a41556e.jpg
a tak wygladam z mimi dodakowymi kilogramami
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c92f196c0c34.jpg
Magda lena, ksanka, Teresa1992, Madzialena90, Kaarolina, Vincent, M+M+?, Est, Lucky, Izoleccc, Gośśś, muminka83, Falon, Czarodziejka87, Lilou1984, Karolina@, She86, Nataszka2200, krówka_muffka, d'nusia, wiewiórka17, anitka19953, Kate84, Hannia123, Karka lubią tę wiadomość
[/link]
-
co do ktg to napewno zalezy z jakiej przyczyny jest się przyjetnym na oddział
niecierpliwa spokojnie wydaje mi sie, że jak na ten tydzien to wiadomo ze dzidzius ma jeszcze duzo miejscaja do tej pory czuje ruchy bardzo słabo i bardzo rzadko a wszystko jest ok
dodam że około 20 tyg ruchy czułam intensywnie i często ale potem mała zmieniła polożenie i ruchów już tak nie odczuwam
Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Teresa1992 wrote:co do ktg to napewno zalezy z jakiej przyczyny jest się przyjetnym na oddział
niecierpliwa spokojnie wydaje mi sie, że jak na ten tydzien to wiadomo ze dzidzius ma jeszcze duzo miejscaja do tej pory czuje ruchy bardzo słabo i bardzo rzadko a wszystko jest ok
dodam że około 20 tyg ruchy czułam intensywnie i często ale potem mała zmieniła polożenie i ruchów już tak nie odczuwam
No ja sobie też tak mówię, bo wczoraj to nic, a tu na USG fika sobie koziołkiTeresa1992, Lucky, Mania1718 lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Skończyłam obiad. Objedzons jestem jak bak, a tu za 2h kolejna część
Przy okazji wywaliłam ogórki na podłogę. Mąż zamknął mi mopa więc kuchnia pływa i śmierdzi.
Niech żyje ciążowa zręczność!
Przyjechały do mnie druty i wełny, mogę dziergac dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:07
Lucky, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:No ja sobie też tak mówię, bo wczoraj to nic, a tu na USG fika sobie koziołki
Ale widzę że pełnia ma podobne działanie na nasze pociechy.Lucky lubi tę wiadomość
-
mania ja cię doganiam 11,5kg u Ciebie Kochana w ogóle ich nie widać chyba miałaś niedowagę przed ciąża .... ślicznie wyglądasz :*
A.Kasia trzymam za was kciuki, będzie dobrzeodpoczywaj i myśl pozytywnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:07
Mania1718, Lucky, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Est wrote:MM, to idziemy łeb w łeb
, ja zaczynałam od 52 kg (164 cm) i mam teraz +7 kg
A aplikacja Moja Ciąża cały czas mi.pokazuje, że mam niedowagę, więc myślę, że nie ma powodu do obaw.)) A we mnie zazdrość buzuje.. Est wobec tego będę się z Tobą porównywać dalej (na zdjęciach wyglądasz super, więc i dla mnie nadzieja).
Est, Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość
-
ksanka wrote:Skończyłam obiad. Objedzons jestem jak bak, a tu za 2h kolejna część
Przy okazji wywaliłam ogórki na podłogę. Mąż zamknął mi mopa więc kuchnia pływa i śmierdzi.
Niech żyje ciążowa zręczność!
Przyjechały do mnie druty i wełny, mogę dziergac dalej.Lucky, ksanka, krówka_muffka, d'nusia lubią tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Wobec tego trochę mnie uspokoiłaś. Chociaż to niefajne uczucie, kiedy w moich ulubionych luźnych spodniach od pidżamy wyglądam jak w getrach... Wiem, że dziecko jest najważniejsze, aczkolwiek przyzwyczaiłam się do tego, że dotychczas nie musiałam wkładać żadnego wysiłku w to, aby wyglądać dobrze i obawiam się że mój wrodzony leń utrudni mi powrót do formy. A mój M ciągle siłownia, dietki, garniturki slim...i dumny jak paw, że wszystkie kobietki się przed nim rozpływają
)) A we mnie zazdrość buzuje.. Est wobec tego będę się z Tobą porównywać dalej (na zdjęciach wyglądasz super, więc i dla mnie nadzieja).
Dzięki Kochana. Na pewno wyglądasz super!
Lucky lubi tę wiadomość
-
Witam sie w 27 tygodniu ! Dzis ide do mojego gina, ciekawe jak tam moja szyjka, co tam wymaca hehe ale tylko palpacyjnie bo usg ma za 3 tygodnie dopiero. Wiec pewnie zwazy i chwyci sie za glowe bo mam 10 kg na plusie, wyniki krwi anemiczne heh a mala mnie dzis tak skopala ze az mi lzy polecialy z bolu
trzymajcie kciuki za wizyte
Mania1718, ksanka, muminka83, Madzialena90, Karolina@, anitka19953, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość
jusiakp
-
Vincent wrote:Dziewczyny w szpitalach trzymam za Was mocno kciuki.
ksanka ta pozycja co wkleiłaś zdjęcie? to ile tak trzeba stać, rozumiem,że odciąża szyjkę?
MM też mam nadzieję że chodzi o sprzątanie a nie latanie
Właśnie pospiewalam malutkiej kolysanke i się pobudzila, jednak codzienne przyzwyczajenie malucha działa i niech tak zostanie to będę miala usypialke jak Zosia przyjdzie na świat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:42
Vincent lubi tę wiadomość
-
witam się i ja
ostatnio tylko podczytuję, jakoś nie mam weny do pisania
oglądam fotki, czytam njusy i już już mam coś napisać i za chwilę nie pamiętam co komu
ja też puchnę, mam 8-9 kg na plusie, od 3 tygodni brzuch mocno widać, tylko zimowe kurtki jeszcze mogą oszukiwać sąsiadów. Nie sądzę żebym miała niedowagę przed ciążą (63kg/170cm) ale teraz bardzo mnie wkurza to że uda mi się zrobiły posągowe i kolana też jakieś takie szerokie, za chwilę nie dopnę kozaków, biust w normie, tyle co podrósł przez 4 miesiące to trzyma, na razie bez zmian. Jem normalnie! może więcej owoców, ale nie umiem się im oprzeć.
Mały kopie dużo i często, ale gdy się zapomina, to wyciągam ukochany detektor i już go mam, tzn serduszko
Brzuch mi zwykle twardnieje po południu, trudniej mi wtedy oddychać, jakby normalnie macica weszła na płuca. Biorę nospę i magnez i leze.
Walczymy o imię. mnie się żadne męskie nie podoba, dla dziewczynki to mam całą listę a dla chłopaka lipa. Tzn może bym i znalazł ze dwa-trzy ale na nie M się nie zgodzi, bo on lubi zwykłe, popularne a ja nie. Odpuszczam więc temat, poruszę go na porodówce, może wtedy łatwiej będzie się negocjowało.
Zdrówka życzę dziewczyny
miłego leżenia Vira
D;'nusia trzymaj się i nie dawaj się
Mania....gonię Cię gonię dziewczynoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:43
Mania1718, Vincent, M+M+?, d'nusia, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Madziu zaczynałam ciążę z wagą 56 kilo BMI 22.72 wiec tak normalnie. Pamiętam że w drugiej ciazy szłam do porodu 86 kilo
(30 na plusie) a wydawało mi się ze nie było źle i byłam piekna
Synu tak dał czadu ze w dwa miesiące nie było śladu po tych kilogramach
Lucky, ksanka, Est lubią tę wiadomość
[/link]
-
U mnie w brzuchu juz 98cm
heh i dalej 9kg na plusie
Mania slicznie wygladaszi sliczne zakupy
hehe mam identycznego pajaca tego niebieskiego z malpka
Kasiu trzymam kciuki za wasdobrze, ze pojechalas od razu do szpitala tam chociaz jestes pod opieka
a co do skurczy na ktg to cos mi sie kojarzy, ze takie juz porodowe to chyba ok 80-100 sa ale nie jestem pewna, wiec tym sie nie sugeruj
Lucky, Mania1718, Est, Hannia123 lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Ksanko haha zerknęłam na pozycję odciążającą szyjkę (łokciowo-kolankową)
przyjmuję ją bezwiednie gdy brzuch mi ciąży, bardzo pomaga, ale M się wtedy wkurzai wyje, że specjalnie mu to robię, że podła jestem i droczę się i że jeszcze powinnam pupą kręcić to zupełnie go załatwię
wyposzczony biedaczekksanka, Vincent, Mania1718, arien, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Lucky. Dobre dobre!
Dziewczyny a wy spiewacie maluchom?
Ja wczoraj po przeczytaniu info od Tygryska o portalu dzieci są ważne, przetestować tam jeszcze inne artykuły i znalazłam artykuł z listą kolysanek, jestem przeszczesliwa wszystkie moje ulubione w jednym miejscu!
Dzięki Tygrysku za namiarWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 16:01
RudyTygrysek, Lucky lubią tę wiadomość