X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czytam ile przybralyscie na wdze to wpadam w depresje ja 14 kilo na plusie !! Matko i Corko!!
    Tez mam problem z mokrymi wkladkami wystarczu smiech, kichniecie i leci...
    Podziwiam was ze dajecie rade w szpitalach psychicznie :) U mnie szpital=depresja bez wzgledu w jakim celu leze tam. Moze trauma z pobytami z synem w szpitalu.
    Zauwazylam ze jak leze na plecach to od razu brzuch mi twardnieje wiec najlepiej mi na boku. Za to po godzinnym lezakowaniu na miekkiej kanapie kregoslup mam 80-latki :D
    Ruszylam dzis na lowy

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/01d102a5eda9.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9bbd2a41556e.jpg

a tak wygladam z mimi dodakowymi kilogramami :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c92f196c0c34.jpg

Magda lena, ksanka, Teresa1992, Madzialena90, Kaarolina, Vincent, M+M+?, Est, Lucky, Izoleccc, Gośśś, muminka83, Falon, Czarodziejka87, Lilou1984, Karolina@, She86, Nataszka2200, krówka_muffka, d'nusia, wiewiórka17, anitka19953, Kate84, Hannia123, Karka lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ktg to napewno zalezy z jakiej przyczyny jest się przyjetnym na oddział
    niecierpliwa spokojnie wydaje mi sie, że jak na ten tydzien to wiadomo ze dzidzius ma jeszcze duzo miejsca :) ja do tej pory czuje ruchy bardzo słabo i bardzo rzadko a wszystko jest ok :) dodam że około 20 tyg ruchy czułam intensywnie i często ale potem mała zmieniła polożenie i ruchów już tak nie odczuwam :)

Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania pięknie wyglądasz :)
    U mnie też szpital = depresja :D

Dziewczyny jak myslicie jest jeszcze sens zmieniać lekarza?

Mania1718, Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    co do ktg to napewno zalezy z jakiej przyczyny jest się przyjetnym na oddział
    niecierpliwa spokojnie wydaje mi sie, że jak na ten tydzien to wiadomo ze dzidzius ma jeszcze duzo miejsca :) ja do tej pory czuje ruchy bardzo słabo i bardzo rzadko a wszystko jest ok :) dodam że około 20 tyg ruchy czułam intensywnie i często ale potem mała zmieniła polożenie i ruchów już tak nie odczuwam :)

No ja sobie też tak mówię, bo wczoraj to nic, a tu na USG fika sobie koziołki :)

Teresa1992, Lucky, Mania1718 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam obiad. Objedzons jestem jak bak, a tu za 2h kolejna część
    Przy okazji wywaliłam ogórki na podłogę. Mąż zamknął mi mopa więc kuchnia pływa i śmierdzi.
    Niech żyje ciążowa zręczność!
    Przyjechały do mnie druty i wełny, mogę dziergac dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:07

Lucky, krówka_muffka lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zmieniłam prawie 3 tyg temu :) i jestem bardzo zadowolona. obawiałam się czu to nie za późno, ale po wizycie nie żałuję niczego :)

Lucky lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    No ja sobie też tak mówię, bo wczoraj to nic, a tu na USG fika sobie koziołki :)
    Niecierpliwa, może maluch odkręcić się buźka do środka wówczas nie czuć ruchów za mocno.
    Ale widzę że pełnia ma podobne działanie na nasze pociechy.

Lucky lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania ja cię doganiam 11,5kg u Ciebie Kochana w ogóle ich nie widać chyba miałaś niedowagę przed ciąża .... ślicznie wyglądasz :*

A.Kasia trzymam za was kciuki, będzie dobrze :) odpoczywaj i myśl pozytywnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:07

Mania1718, Lucky, Hannia123 lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    MM, to idziemy łeb w łeb :-), ja zaczynałam od 52 kg (164 cm) i mam teraz +7 kg :-)
    A aplikacja Moja Ciąża cały czas mi.pokazuje, że mam niedowagę, więc myślę, że nie ma powodu do obaw.
    Wobec tego trochę mnie uspokoiłaś. Chociaż to niefajne uczucie, kiedy w moich ulubionych luźnych spodniach od pidżamy wyglądam jak w getrach... Wiem, że dziecko jest najważniejsze, aczkolwiek przyzwyczaiłam się do tego, że dotychczas nie musiałam wkładać żadnego wysiłku w to, aby wyglądać dobrze i obawiam się że mój wrodzony leń utrudni mi powrót do formy. A mój M ciągle siłownia, dietki, garniturki slim...i dumny jak paw, że wszystkie kobietki się przed nim rozpływają :-))) A we mnie zazdrość buzuje.. Est wobec tego będę się z Tobą porównywać dalej (na zdjęciach wyglądasz super, więc i dla mnie nadzieja).

Est, Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Skończyłam obiad. Objedzons jestem jak bak, a tu za 2h kolejna część
    Przy okazji wywaliłam ogórki na podłogę. Mąż zamknął mi mopa więc kuchnia pływa i śmierdzi.
    Niech żyje ciążowa zręczność!
    Przyjechały do mnie druty i wełny, mogę dziergac dalej.
    Ha ha, zamknął ci mopa? Rozumiem, że po to, abyś nie sprzątała (bo chyba nie bał się że mu odlecisz ;-)

Lucky, ksanka, krówka_muffka, d'nusia lubią tę wiadomość

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w szpitalach trzymam za Was mocno kciuki.

ksanka ta pozycja co wkleiłaś zdjęcie? to ile tak trzeba stać, rozumiem,że odciąża szyjkę?

Lucky lubi tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Wobec tego trochę mnie uspokoiłaś. Chociaż to niefajne uczucie, kiedy w moich ulubionych luźnych spodniach od pidżamy wyglądam jak w getrach... Wiem, że dziecko jest najważniejsze, aczkolwiek przyzwyczaiłam się do tego, że dotychczas nie musiałam wkładać żadnego wysiłku w to, aby wyglądać dobrze i obawiam się że mój wrodzony leń utrudni mi powrót do formy. A mój M ciągle siłownia, dietki, garniturki slim...i dumny jak paw, że wszystkie kobietki się przed nim rozpływają :-))) A we mnie zazdrość buzuje.. Est wobec tego będę się z Tobą porównywać dalej (na zdjęciach wyglądasz super, więc i dla mnie nadzieja).

Dzięki Kochana. Na pewno wyglądasz super!

Lucky lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 27 tygodniu ! Dzis ide do mojego gina, ciekawe jak tam moja szyjka, co tam wymaca hehe ale tylko palpacyjnie bo usg ma za 3 tygodnie dopiero. Wiec pewnie zwazy i chwyci sie za glowe bo mam 10 kg na plusie, wyniki krwi anemiczne heh a mala mnie dzis tak skopala ze az mi lzy polecialy z bolu :-( trzymajcie kciuki za wizyte :-)

Mania1718, ksanka, muminka83, Madzialena90, Karolina@, anitka19953, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    Dziewczyny w szpitalach trzymam za Was mocno kciuki.

ksanka ta pozycja co wkleiłaś zdjęcie? to ile tak trzeba stać, rozumiem,że odciąża szyjkę?
    Tak takie jest założenie, pozycja Max 15 minut można 3 razy dziennie

MM też mam nadzieję że chodzi o sprzątanie a nie latanie ;)

Właśnie pospiewalam malutkiej kolysanke i się pobudzila, jednak codzienne przyzwyczajenie malucha działa i niech tak zostanie to będę miala usypialke jak Zosia przyjdzie na świat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:42

Vincent lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja
    ostatnio tylko podczytuję, jakoś nie mam weny do pisania
    oglądam fotki, czytam njusy i już już mam coś napisać i za chwilę nie pamiętam co komu :)

ja też puchnę, mam 8-9 kg na plusie, od 3 tygodni brzuch mocno widać, tylko zimowe kurtki jeszcze mogą oszukiwać sąsiadów. Nie sądzę żebym miała niedowagę przed ciążą (63kg/170cm) ale teraz bardzo mnie wkurza to że uda mi się zrobiły posągowe i kolana też jakieś takie szerokie, za chwilę nie dopnę kozaków, biust w normie, tyle co podrósł przez 4 miesiące to trzyma, na razie bez zmian. Jem normalnie! może więcej owoców, ale nie umiem się im oprzeć.
    Mały kopie dużo i często, ale gdy się zapomina, to wyciągam ukochany detektor i już go mam, tzn serduszko :)
    Brzuch mi zwykle twardnieje po południu, trudniej mi wtedy oddychać, jakby normalnie macica weszła na płuca. Biorę nospę i magnez i leze.
    Walczymy o imię. mnie się żadne męskie nie podoba, dla dziewczynki to mam całą listę a dla chłopaka lipa. Tzn może bym i znalazł ze dwa-trzy ale na nie M się nie zgodzi, bo on lubi zwykłe, popularne a ja nie. Odpuszczam więc temat, poruszę go na porodówce, może wtedy łatwiej będzie się negocjowało.

Zdrówka życzę dziewczyny
    miłego leżenia Vira
    D;'nusia trzymaj się i nie dawaj się
    Mania....gonię Cię gonię dziewczyno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:43

Mania1718, Vincent, M+M+?, d'nusia, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu zaczynałam ciążę z wagą 56 kilo BMI 22.72 wiec tak normalnie. Pamiętam że w drugiej ciazy szłam do porodu 86 kilo :D (30 na plusie) a wydawało mi się ze nie było źle i byłam piekna :D Synu tak dał czadu ze w dwa miesiące nie było śladu po tych kilogramach ;)

Lucky, ksanka, Est lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w brzuchu juz 98cm :D heh i dalej 9kg na plusie :/

Mania slicznie wygladasz :) i sliczne zakupy :) hehe mam identycznego pajaca tego niebieskiego z malpka :)

Kasiu trzymam kciuki za was :) dobrze, ze pojechalas od razu do szpitala tam chociaz jestes pod opieka :) a co do skurczy na ktg to cos mi sie kojarzy, ze takie juz porodowe to chyba ok 80-100 sa ale nie jestem pewna, wiec tym sie nie sugeruj :)

Lucky, Mania1718, Est, Hannia123 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanko haha zerknęłam na pozycję odciążającą szyjkę (łokciowo-kolankową)
    przyjmuję ją bezwiednie gdy brzuch mi ciąży, bardzo pomaga, ale M się wtedy wkurza :) i wyje, że specjalnie mu to robię, że podła jestem i droczę się i że jeszcze powinnam pupą kręcić to zupełnie go załatwię :)
    wyposzczony biedaczek :)

ksanka, Vincent, Mania1718, arien, Izoleccc lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky. Dobre dobre!

Dziewczyny a wy spiewacie maluchom?

Ja wczoraj po przeczytaniu info od Tygryska o portalu dzieci są ważne, przetestować tam jeszcze inne artykuły i znalazłam artykuł z listą kolysanek, jestem przeszczesliwa wszystkie moje ulubione w jednym miejscu!
    Dzięki Tygrysku za namiar

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 16:01

RudyTygrysek, Lucky lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwałę się, pomiar poobiedni 93! Ale super!
    Indyk z ogórem to jest to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:55

kateee, A.Kasia, Est, M+M+?, arien, perła ziemi, Kate84, Lucky lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1195 1196 1197 1198 1199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ