X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko ale masz to caly czas, czy od czasu do czasu? Bo ja dawno juz tego nie mialam, dopiero wczoraj mi tak wyskoczylo i czasami wczesniej sie zdarzalo, ale to w mlodszej ciazy...

Basiu sliczny brzusio, taki zgrabny i malutki :)

Jusia skoro nie wierzysz swojemu lekarzowi i juz ktorys raz na niego wyzywasz to moze po prostu go zmien na lepszego, do ktorego bedziesz miec wieksze zaufanie... Tym bardziej ze nigdy nie sluchasz jego zalecen i co on mowi... A to co on bada tetno to jest detektor tetna, w szpitalach tez tak badaja i dziewczyny tez co niektore maja w domach takie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 18:09

Est, A.Kasia, krówka_muffka, Mania1718, Hannia123 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zadzwonie do lekarza gdzie mam usg tego 21 grudnia i sprobuje przyspieszyc na 10 grudnia, to pojde najpierw na usg a potem do mojego, bo jak sie okaze ze z szyja ok to nie potrzebny stres jest.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w szpitalach, współczuję, no ale to dla dobra Waszego i dzieciaczków. Dzięki temu ma być lepiej :)

Ksanka podziel się listą kołysanek :)

• alinalii Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz mnie zbadał , pomierzył i pwoiedział że siłami naturalnymi nie ma szans, coś z miednicą, ale był mało rozmowyny, a ja byłam tak zdołowana ze nie pytałam o nic :( bo marzyłam o porodzie z męzem

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    lekarz mnie zbadał , pomierzył i pwoiedział że siłami naturalnymi nie ma szans, coś z miednicą, ale był mało rozmowyny, a ja byłam tak zdołowana ze nie pytałam o nic :( bo marzyłam o porodzie z męzem

Wspolczuje... ale cesarka nie jest taka zla (przynajmniej ja zle jej nie wspominam), ale fakt, raczej meza nie wpuszcza... :/ moze gin chodzilo o to, ze masz za waska miednice na porod naturalny? Lezalam z dziewczyna w szpitalu, ktora wlasnie tak miala i szla przez to na cc

muminka83 lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Ja coś tam czytałam własnie o CC ze względu na budowę i kurcze troszkę mi się wcześnie wydaje na takie wyroki :( Przed porodem ponoć biodra się potrafią samoistnie poszerzyć. No ale nie będe się wymądrzać, bo w końcu lekarz pewnie wie lepiej. Można Dopytać najwyżej następnym razem dokładnie jaki jest powód.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 18:34

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Lena ja mam pessar i pierwsi 2 tyg. Leciało ze mnie ze 8 razy wkladke wymienialam teraz jest ok jiz i tylko z rana pocieknie po luteinie co byla na noc gin mówi ze przy pessarze tak jest wiec sie nie przejmuj

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baaasia, no właśnie ja też czytałam, że takie ostateczne pomiary robi się naprawdę tuż tuż przed porodem....

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) Malutka ma się dobrze i waży 800g :) nadal nie zmieniła ułożenia i jest miednicowo ułożenia, z tąd te ruchy mniejsze. Pytałam o te bóle miesiaczkowe to stwierdzil, że to jest normalne bo coraz wieksze sie wszystko robi i rozciąga się. Jutro mam podejsc do niego do szpitala, to mi porobi ładne zdjęcia 3d na pamiątkę za free :P i już się nie mogę doczekac, jak ją jutro jeszcze raz zobaczę :) bo nastepna wizyte bede miała dopiero 23.12...

Est, krówka_muffka, muminka83, d'nusia, M+M+?, Mania1718, Madlene.:), Madzialena90, Izoleccc, She86, Renka88, perła ziemi, Kokaina, Kate84, Kajola, Hannia123, Karka lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna przed chwilą powiedziała że ten pomiar na ktg kolo tętna to siła ścisniecia pasa, i patrzy się na tą kartkę. Jak skacze i są slaczki to niedobrze, a jak jest mniej więcej w linii prostej to ok. A my w niskich ciazach musimy mieć silniej ścisniety pas

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane robiłąm te badnaia na cholesaze wszystkie i jest ok nei mam jej:D ale czemu mnie swedzi czasami ciało to Ja nie wiem;/

arien lubi tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kuleczek, które nie czują ruchów i panikują.
    Wczoraj tak mimochodem rozmawiałam z szpitalu z położną i mi powiedziała, że często zgaszają się kobiety, że słabo czują ruchy albo wcale.
    Położne w szpitalu każą wtedy wyłączyć tv, komórke, komputer - cokolwiek tylko pacjentka ma, dają kartke by babki liczyły ruchy dziecka i każą leżeć i położyć ręce na brzuchu i na tym tylko i wyłącznie sie skupić. Położna powiedziała, że w 90% przypadków nagle dzieci się zaczynają ruszać. I to nie dlatego, że wcześniej się nie ruszały - tylko ,że głupi tv rozpraszał albo jakaś książka.
    Nie czujesz ruchów - połóż się, rece na brzuch i CISZA. I zaraz poczujecie.

ryjkek, muminka83, arien, She86, Est lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Jusia...nie dziwię się, że się denerwujesz. I że jesteś zła. Ale ja chyba bym trzymała się jego zaleceń i przyszła jak mi kazał. A co się stanie, jeśli nie przyjdziesz i coś niebezpiecznego przez to przeoczysz? Kurczę, sama nie wiem. Ale może lepiej słuchaj go...hmm...
    A sprzęt chyba nie starodwany. Mój gin też bada tętno taką małą głowicą, w szpitalu jak leżałam też pielęgniarki chodziły i tym sprawdzały :) Straaasznie fajna sprawa taki detektor. Ciekawe czy takie domowe też tak działają :)

Mam domowy i słyszę pukanie serduszka. :D

Mania1718, arien lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki a kiedy macie zamiar prać i prasować ciuszki, pościel itp. dzieciaków? Tuż przed porodem, czy może trochę wcześniej?

28whyx8d41olhvnv.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Muminko ale masz to caly czas, czy od czasu do czasu? Bo ja dawno juz tego nie mialam, dopiero wczoraj mi tak wyskoczylo i czasami wczesniej sie zdarzalo, ale to w mlodszej ciazy...

Basiu sliczny brzusio, taki zgrabny i malutki :)

Jusia skoro nie wierzysz swojemu lekarzowi i juz ktorys raz na niego wyzywasz to moze po prostu go zmien na lepszego, do ktorego bedziesz miec wieksze zaufanie... Tym bardziej ze nigdy nie sluchasz jego zalecen i co on mowi... A to co on bada tetno to jest detektor tetna, w szpitalach tez tak badaja i dziewczyny tez co niektore maja w domach takie...

kotek może wcześniej nie zwróciłaś na to uwagi. Ja to mam i czuję to od dawna. Niby to zrosty.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Jusia...nie dziwię się, że się denerwujesz. I że jesteś zła. Ale ja chyba bym trzymała się jego zaleceń i przyszła jak mi kazał. A co się stanie, jeśli nie przyjdziesz i coś niebezpiecznego przez to przeoczysz? Kurczę, sama nie wiem. Ale może lepiej słuchaj go...hmm...
    A sprzęt chyba nie starodwany. Mój gin też bada tętno taką małą głowicą, w szpitalu jak leżałam też pielęgniarki chodziły i tym sprawdzały :) Straaasznie fajna sprawa taki detektor. Ciekawe czy takie domowe też tak działają :)
    Arien ja mam taki detektor :) Dla mnie spokuj duszy, kamien z serca jak maly ma lenia i spi. Rewelacja. Dzisiaj polozna wyciagnela detektor chyba z przed pierwszej wojny swiatowej ale dzialal :D Na moim dokladnie pokazuje czestotliwosc uderzen serca na minute :)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Kobietki a kiedy macie zamiar prać i prasować ciuszki, pościel itp. dzieciaków? Tuż przed porodem, czy może trochę wcześniej?

Ja bym chciała już :D ale narazie nawet nie mam co prac... ale myślę, że tak z początku stycznia się za to wezmę, żeby potem miec spokojna głowę a nie na wariackich papierach :)

muminka83, Madlene.:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:

Ja chyba zacznę pod koniec stycznia

muminka83, Madlene.:) lubią tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Alinalii wiem ze jest Ci przykro ale dla pocieszenia powiem Ci ze lekarz chce Ci zaoszczedzic wielu godzin bolu. Znajoma z problemami z miednica rodzila dwa dni, parla non stop az mdlala. Po fakcie dopiero zbadali miednice. Rodzac kolejene dziecko nie bylo mowy o porodzie naturalnym, bylo to zbyt niebezpieczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 19:45

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się nad tym zastanawiam, jak to wszystko zaplanować, bo tak naprawdę wcale dużo czasu już nie mamy :) Muszę opracować jakoś zakupy, przyznam że mam nie wiele, muszę dopiero kupić łóżeczko, wózek i wiele innych. Mam kilka ciuszków plus to co dostałam od siostry. W lutym chciałabym już być spakowana w razie "W", a ciekawe czy będę miała siłę hhihih :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 22:56

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 1197 1198 1199 1200 1201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ