X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko ale masz to caly czas, czy od czasu do czasu? Bo ja dawno juz tego nie mialam, dopiero wczoraj mi tak wyskoczylo i czasami wczesniej sie zdarzalo, ale to w mlodszej ciazy...

Basiu sliczny brzusio, taki zgrabny i malutki :)

Jusia skoro nie wierzysz swojemu lekarzowi i juz ktorys raz na niego wyzywasz to moze po prostu go zmien na lepszego, do ktorego bedziesz miec wieksze zaufanie... Tym bardziej ze nigdy nie sluchasz jego zalecen i co on mowi... A to co on bada tetno to jest detektor tetna, w szpitalach tez tak badaja i dziewczyny tez co niektore maja w domach takie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 18:09

Est, A.Kasia, krówka_muffka, Mania1718, Hannia123 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zadzwonie do lekarza gdzie mam usg tego 21 grudnia i sprobuje przyspieszyc na 10 grudnia, to pojde najpierw na usg a potem do mojego, bo jak sie okaze ze z szyja ok to nie potrzebny stres jest.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w szpitalach, współczuję, no ale to dla dobra Waszego i dzieciaczków. Dzięki temu ma być lepiej :)

Ksanka podziel się listą kołysanek :)

• alinalii Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz mnie zbadał , pomierzył i pwoiedział że siłami naturalnymi nie ma szans, coś z miednicą, ale był mało rozmowyny, a ja byłam tak zdołowana ze nie pytałam o nic :( bo marzyłam o porodzie z męzem

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    lekarz mnie zbadał , pomierzył i pwoiedział że siłami naturalnymi nie ma szans, coś z miednicą, ale był mało rozmowyny, a ja byłam tak zdołowana ze nie pytałam o nic :( bo marzyłam o porodzie z męzem

Wspolczuje... ale cesarka nie jest taka zla (przynajmniej ja zle jej nie wspominam), ale fakt, raczej meza nie wpuszcza... :/ moze gin chodzilo o to, ze masz za waska miednice na porod naturalny? Lezalam z dziewczyna w szpitalu, ktora wlasnie tak miala i szla przez to na cc

muminka83 lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Ja coś tam czytałam własnie o CC ze względu na budowę i kurcze troszkę mi się wcześnie wydaje na takie wyroki :( Przed porodem ponoć biodra się potrafią samoistnie poszerzyć. No ale nie będe się wymądrzać, bo w końcu lekarz pewnie wie lepiej. Można Dopytać najwyżej następnym razem dokładnie jaki jest powód.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 18:34

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Lena ja mam pessar i pierwsi 2 tyg. Leciało ze mnie ze 8 razy wkladke wymienialam teraz jest ok jiz i tylko z rana pocieknie po luteinie co byla na noc gin mówi ze przy pessarze tak jest wiec sie nie przejmuj

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baaasia, no właśnie ja też czytałam, że takie ostateczne pomiary robi się naprawdę tuż tuż przed porodem....

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) Malutka ma się dobrze i waży 800g :) nadal nie zmieniła ułożenia i jest miednicowo ułożenia, z tąd te ruchy mniejsze. Pytałam o te bóle miesiaczkowe to stwierdzil, że to jest normalne bo coraz wieksze sie wszystko robi i rozciąga się. Jutro mam podejsc do niego do szpitala, to mi porobi ładne zdjęcia 3d na pamiątkę za free :P i już się nie mogę doczekac, jak ją jutro jeszcze raz zobaczę :) bo nastepna wizyte bede miała dopiero 23.12...

Est, krówka_muffka, muminka83, d'nusia, M+M+?, Mania1718, Madlene.:), Madzialena90, Izoleccc, She86, Renka88, perła ziemi, Kokaina, Kate84, Kajola, Hannia123, Karka lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna przed chwilą powiedziała że ten pomiar na ktg kolo tętna to siła ścisniecia pasa, i patrzy się na tą kartkę. Jak skacze i są slaczki to niedobrze, a jak jest mniej więcej w linii prostej to ok. A my w niskich ciazach musimy mieć silniej ścisniety pas

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane robiłąm te badnaia na cholesaze wszystkie i jest ok nei mam jej:D ale czemu mnie swedzi czasami ciało to Ja nie wiem;/

arien lubi tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kuleczek, które nie czują ruchów i panikują.
    Wczoraj tak mimochodem rozmawiałam z szpitalu z położną i mi powiedziała, że często zgaszają się kobiety, że słabo czują ruchy albo wcale.
    Położne w szpitalu każą wtedy wyłączyć tv, komórke, komputer - cokolwiek tylko pacjentka ma, dają kartke by babki liczyły ruchy dziecka i każą leżeć i położyć ręce na brzuchu i na tym tylko i wyłącznie sie skupić. Położna powiedziała, że w 90% przypadków nagle dzieci się zaczynają ruszać. I to nie dlatego, że wcześniej się nie ruszały - tylko ,że głupi tv rozpraszał albo jakaś książka.
    Nie czujesz ruchów - połóż się, rece na brzuch i CISZA. I zaraz poczujecie.

ryjkek, muminka83, arien, She86, Est lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Jusia...nie dziwię się, że się denerwujesz. I że jesteś zła. Ale ja chyba bym trzymała się jego zaleceń i przyszła jak mi kazał. A co się stanie, jeśli nie przyjdziesz i coś niebezpiecznego przez to przeoczysz? Kurczę, sama nie wiem. Ale może lepiej słuchaj go...hmm...
    A sprzęt chyba nie starodwany. Mój gin też bada tętno taką małą głowicą, w szpitalu jak leżałam też pielęgniarki chodziły i tym sprawdzały :) Straaasznie fajna sprawa taki detektor. Ciekawe czy takie domowe też tak działają :)

Mam domowy i słyszę pukanie serduszka. :D

Mania1718, arien lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki a kiedy macie zamiar prać i prasować ciuszki, pościel itp. dzieciaków? Tuż przed porodem, czy może trochę wcześniej?

28whyx8d41olhvnv.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Muminko ale masz to caly czas, czy od czasu do czasu? Bo ja dawno juz tego nie mialam, dopiero wczoraj mi tak wyskoczylo i czasami wczesniej sie zdarzalo, ale to w mlodszej ciazy...

Basiu sliczny brzusio, taki zgrabny i malutki :)

Jusia skoro nie wierzysz swojemu lekarzowi i juz ktorys raz na niego wyzywasz to moze po prostu go zmien na lepszego, do ktorego bedziesz miec wieksze zaufanie... Tym bardziej ze nigdy nie sluchasz jego zalecen i co on mowi... A to co on bada tetno to jest detektor tetna, w szpitalach tez tak badaja i dziewczyny tez co niektore maja w domach takie...

kotek może wcześniej nie zwróciłaś na to uwagi. Ja to mam i czuję to od dawna. Niby to zrosty.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Jusia...nie dziwię się, że się denerwujesz. I że jesteś zła. Ale ja chyba bym trzymała się jego zaleceń i przyszła jak mi kazał. A co się stanie, jeśli nie przyjdziesz i coś niebezpiecznego przez to przeoczysz? Kurczę, sama nie wiem. Ale może lepiej słuchaj go...hmm...
    A sprzęt chyba nie starodwany. Mój gin też bada tętno taką małą głowicą, w szpitalu jak leżałam też pielęgniarki chodziły i tym sprawdzały :) Straaasznie fajna sprawa taki detektor. Ciekawe czy takie domowe też tak działają :)
    Arien ja mam taki detektor :) Dla mnie spokuj duszy, kamien z serca jak maly ma lenia i spi. Rewelacja. Dzisiaj polozna wyciagnela detektor chyba z przed pierwszej wojny swiatowej ale dzialal :D Na moim dokladnie pokazuje czestotliwosc uderzen serca na minute :)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Kobietki a kiedy macie zamiar prać i prasować ciuszki, pościel itp. dzieciaków? Tuż przed porodem, czy może trochę wcześniej?

Ja bym chciała już :D ale narazie nawet nie mam co prac... ale myślę, że tak z początku stycznia się za to wezmę, żeby potem miec spokojna głowę a nie na wariackich papierach :)

muminka83, Madlene.:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:

Ja chyba zacznę pod koniec stycznia

muminka83, Madlene.:) lubią tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Alinalii wiem ze jest Ci przykro ale dla pocieszenia powiem Ci ze lekarz chce Ci zaoszczedzic wielu godzin bolu. Znajoma z problemami z miednica rodzila dwa dni, parla non stop az mdlala. Po fakcie dopiero zbadali miednice. Rodzac kolejene dziecko nie bylo mowy o porodzie naturalnym, bylo to zbyt niebezpieczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 19:45

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się nad tym zastanawiam, jak to wszystko zaplanować, bo tak naprawdę wcale dużo czasu już nie mamy :) Muszę opracować jakoś zakupy, przyznam że mam nie wiele, muszę dopiero kupić łóżeczko, wózek i wiele innych. Mam kilka ciuszków plus to co dostałam od siostry. W lutym chciałabym już być spakowana w razie "W", a ciekawe czy będę miała siłę hhihih :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 22:56

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 1197 1198 1199 1200 1201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ