Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Muminko hmmm no wlasnie powiem Ci szczerze, ze w tej ciazy az za bardzo sie wsluchuje w swoje cialo i za kazdym razem zwracam uwage na "nowosci" i takie twardnienia za kazdym razem wiedzialam kiedy mam... Nic jak do jutra nie przejdzie to zadzwonie do gina i dopytam
Madlene ja mam zamiar prac i prasowac w lutym, chyba ze wczesniej cos zacznie sie dziac to mama juz sie zaoferowala ze pomorzeMadlene.:) lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
A. Kasiu dobrze że pojechałaś i będziesz spokojniejsza, trzymam kciuki:*
Bassiu ale masz śliczny brzuszek:*
Kaarolina oj biedny Twój synuś, trzymaj się dzielnie:*
Mnie też kręgosłup boliYch, gardło leczę bo ciągle pobolewa.
Ruchy małej bardzo częste.
Czuję się jak słonica..
Jusia- ja to nie wiem, ale jeśli mi w badaniu lekarz by powiedział,że szyjka się skróciła i nic bym nie zrobiła..( w sensie nie poszła na usg)a czekała do następnej wizyty to bym chyba spać nie mogła. Ty temu lekarzowi ciągle nie ufasz i to jest ten problem.muminka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurcze, ciężko mi pisać na komórce, musi mi ktoś jutro przywieźć laptopa.
Jusia - dobrze Gosia pisze, że skoro cały czas podważasz kompetencje swojego lekarza to nie ma sensu do niego chodzić. Ja bym nie ryzykowała i poszła bym na to usg wcześniejsze. Bo co innego badanie usg a co innego ginekologiczne, u mnie też na usg szyjka się nie skracała ale w badaniu na fotelu okazało się że zmiękła. A jak szyjka miękka to znaczy, że jakaś czynność skurczowa jednak jest i trzeba na to uważać. Zrobisz oczywiście jak chcesz ale nie ignoruj sprawy bo to jednak o życie dziecka chodzi
Gosia - ja też mam na bliźnie zgrubienie, nic mi o tym nie mówili żeby miało to być coś złego
Ola - ja to się nie znam, położna mi opisywała co tam wyszło. Ale faktycznie nie miałam płaskiego zapisu tylko góry i doliny.
Super, że tyle pozytywnych wieści z wizytJa mam tylko nadzieję, że na usg szyjka będzie ok i będę mogła niebawem wrócić do domu
chociaż plus jest taki, że łazienkęam blisko i nie muszę po schodach biegać
muminka83, Gośśś, Est lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyM+M+? wrote:D'nusia, a czy możesz podać swoją wagę wyjściową i wzrost? Ja też się trochę denerwuję na to tycie...bo ja zawsze byłam waga piórkowa, a teraz od początku ciąży przytyłam już 8 kg (waga wyjściowa 51 kg, 164 cm). Jem jak zwykle, tyle że więcej owoców. Do tego od ok. 3 tyg. mam wilczy aletyt na słodycze, a wczoraj przez was
upiekłam nawet ciasto...
Mąż mówi, ze po ciąży będę chodzić na siłownię a on się zajmie Jasiem.
A. Kasia trzymam kciuki. U mnie Jasiek ma ułożenie poprzeczno posladkowe. Siedzi dupskiem na dole, a głowę ma przy tym bolącym boku i do tego wyciągniętą rękę nad głową... Śpi jak jego tatuś..M+M+?, A.Kasia, Mietka 30:), Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Już drugi dzień wyszykuję sobie tych koszul do szpitala. Nawybierałam słodkich, z kokardkami, w kropeczki, gwiadeczki itp. A teraz tak myślę, że po cesarce to chyba jednak najlepsze będą rozpinane na całej długości, tak abym nie musiała podnosić wysoko rąk przy ich zakładnaiu.
dziewczyny po cesarce poradźcie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 19:50
-
Madlene, ja też w lutym chciałabym być już zupełnie ready, szczególnie, że mam świadomość porodu przedwczesnego (tfu, tfu, tfu). A też niewiele co mam i zaczyna mnie to powoli przerażać
Najbardziej to nie ogarniam ciuszków
Ile czego i w jakich rozmiarach
Generalnie z ubranek mam reklamówkę sporą, ale większość z ciuszków nie ma standardowej numeracji (np.56) tylko np. do 4,5kg. I jedne do 4,5kg jest malusie a drugie wielgaśne więc zasadniczo nie mam pojęcia ile czego mam.
Dziewczyny, jestem po pierwszym wstrzyknięciu insuliny. Jestem jakaś bardzo nieczuła, bo nawet nie poczułam najmniejszego napięcia. Ale mam lęki jakieś głupie, że zaraz źle się poczuję, będę miała niedocukrzenie, zemdleje itd, itp. A wiecie jak to jest. Często jak głowa coś takiego podpowiada to wlaśnie tak się dzieje, mimo że nie ma ku temu powodów...Madlene.:) lubi tę wiadomość
-
A dzisiaj jak zapis Kasia ? Ja miałam dziś luzniejszym pasie, i od 7 do 10. Zapis ładny na szczęście. Podreperują nam macice kroplowkami i dotrwamy conajmniej do 32!
A.Kasia lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
M+M+? wrote:Już drugi dzień wyszykuję sobie tych koszul do szpitala. Nawybierałam słodkich, z kokardkami, w kropeczki, gwiadeczki itp. A teraz tak myślę, że po cesarce to chyba jednak najlepsze będą rozpinane na całej długości, tak abym nie musiała podnosić wysoko rąk przy ich zakładnaiu.
dziewczyny po cesarce poradźcie?
Ja po cesarce śmigałam i nic mnie nie bolało. Każdy inaczej reaguje. Każdy inny ma próg bólu. Lekarze się śmiali że jakbym cesarki nie miałaM+M+?, shaja88 lubią tę wiadomość
-
Mój próg bólowy jest kiepski.Zastrzyki ze sterydami bolą mnie strasznie a podobno nie są jakieś bolesne, a dzisiaj przy pobieraniu wyrazu z szyjki jak zobaczyłam te metalowe wzierniki.... Zawał na miejscu
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
M+M ja mialam zwykla rozpinana z dwoch stron przy piersiach i nie mialam problemu zeby ja zalozyc... Jak sie lekko schylilam do przodu to nawet mi wygodnie bylo ja zakladac, bo i tak zgieta w pol chodzilam, bo mniej wtedy bolalo
M+M+? lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualnyOla - tylko jedno ktg dzisiaj miałam, a tak to tylko ta kroplówka leci no i luteina dowcipna 2x2. Wpadł mój lekarz właśnie i jak pytałam o usg to powiedział, żebym zaufała lekarzom i czekała na jutrzejszy obchód.
Co do koszuli po cc to mi było najwygodniej w koszuli na ramiączkach.
-
Dobry wieczór, choć czy taki dobry to nie wiem, miałam dziś drugie podejście do egzaminu na prawko..juz wracałam do ośrodka i kazał mi zawrócić na najbliższym skrzyżowaniu a ja zaćmienia jakiegoś dostałam zamiast pojechać 400 m dalej to chciałam zawrócić tam gdzie nie można.eh 16.12 mam 3 podejście..jestem taka zła na siebie, a mała dziś mnie tak kopala ze aż mnie cały brzuch boli i ciężko mi się chodzi bo jest taki twardy..
Kasia trzymam kciuki i trzymaj się :-* -
nick nieaktualnyAnita - ja takie głupie błędy robiłam 4 razy
aż się sam sobie człowiek potem dziwi, że takie zaćmienie umysłu go ogarnia
Powodzenia następnym razem!
Dziękuję wszystkim za wsparcieidę spać, jutro po obchodzie i badaniach dam znać co u nas. Dobrej nocki, szczególnie tym na szpitalnych łóżkach
Est, anitka19953, M+M+? lubią tę wiadomość
-
Zastanawiałam się czy dziś zdążę przywitać się z Wami w moim 24 tygodniu i prawie w nocy, ale udało się
Ostatnie dwa dni na nic nie miałam czasu, a dziś to jakaś masakra była. Jutro obiecuję doczytać zaległości, a póki co spokojnej nocki i miłych snówEst, Mania1718, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Teresa1992 wrote:Ja już po wizycie
Malutka ma się dobrze i waży 800g
nadal nie zmieniła ułożenia i jest miednicowo ułożenia, z tąd te ruchy mniejsze. Pytałam o te bóle miesiaczkowe to stwierdzil, że to jest normalne bo coraz wieksze sie wszystko robi i rozciąga się. Jutro mam podejsc do niego do szpitala, to mi porobi ładne zdjęcia 3d na pamiątkę za free
i już się nie mogę doczekac, jak ją jutro jeszcze raz zobaczę
bo nastepna wizyte bede miała dopiero 23.12...
Tereska, cieszę się że wszystko ok :*
Przypomnij mi proszę jeszcze z jaką częstotliwością masz te bóle jak na okres. Ja też je mam od czasu do czasu, po buscopanie przechodzą.
Danusia, Kasia, Ola, dziewczyny w szpitalach mocno trzymam za Was kciuki :**Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Dziewczyny nie było mnie półtora dnia a tu tyle stron do nadrobienia! Piszecie jak szalone
A więc tak:
Też kupiłam Mr B mam nadzieję,że w razie potrzeby się sprawdziWczoraj mieliśmy wizytę , Amela leżała sobie główką w dół i rączkami wali mnie po bokach brzucha a swoimi długimi nogmi (co lekarz znów mówił) w okolicach żeber
Waży 830g. Wszystko jest w najlepszym porządku i z szyjką i macica. Te moje bóle wg niego to szczupła budowa i od jelit ,dostałam jakieś tabletki na te moje zaparcia zobaczymy czy pomogą i od jutra mam w końcu też łykać aspargin. I tu mam pytanie do Was: Czy jego nie wolno łączyć z innymi tabletaki, czy łykać przy jedzeniu ,jak jest najlepiej- jestem kompletnie zelona ?
Oprócz tego lekarz do którego chodzę 12/13 lat stwierdził ,że mała czysty Tatuś psssmówi do mnie no nie Pani Kasiu nie oszukujmy się Pani ma zupełnie inne usta i nos
ja jakoś tego nie widziałam
Stwierdził ,że mam bardzo ładne wyniki moczu i morfo wow!
A i mam 4 kg na plusie na tą chwilę. Czyli ważę 56,5 kg
Kurcze na Sr mówili o stanikach z fiszbinami ,wiem ,że któraś już o tym pisała ,że faktycznie lepiej bez przynajmniej teraz i pierwsze 3 miesiące latkacji hmmm...To naprawdę ma takie znaczenie?
Mówili też ,że już można kupowac bo piersi niedużo urosną przy karmieniu a ja miałam nadzieję na większe
Miętka Gabrysia tak mi się to imię podobapięknie malutka rośnie i cieszę się ,że wszystko jest dobrze!
Aleksandrazzz trzymam kciuki za Twoją szyjkę i podbyt w szpitalu, obyś dała radę te pare tygodni ale przede wszystkim,żeby nic się nie działo!
Kamka,Arien ja też coś się z M nie mogę ostatnio dogadać ,eh jakiś marudny się zrobił, nie dość ,że latam na dwa domy,tłuczę sie pociągami, autami wciąż , dbam o dom, pieke , gotuje to on jeszcze marudzi. No dziś i wczoraj to tak się pożarliśmy się ryczałam jak bóbr!
Kokaina ja jakby "udaję',że prowadzę ciążę w luxmed dla darmowych badańwięc tak jakby prowadzę o dwóch , słucham raczej mojego gina prywatnie ,ale w luxmed co wizytę mam usg tylko nie pokazuje mi tak malutkiej jak mój gin ...ale sprawdza małą i szyjkę i palpacyjnie i usg od dwóch wizyt.
MeAmerie gratuluję ,jaka piękna waga Emila. Mam nadzieję,że wyniki krwi się poprawią
Magdalena bardzo się cieszę ,że jesteś już w domkuprzykro mi ,że byłaś świadkiem takich zachowań pracowników tego szpitala, bardzo współczuje też tej dziewczynie. A co do Was tak jak piszesz wytrzymacie i 12 tygodni!Ja mam też takie mega bóle pachwin no czasem aż chodzić nie mogę
nic przyjemnego!
M+M odnośnie zaprzeczenia ojcostwa jeszcze bo akurat nas to dotyczy ...Ja rozumiem ten przepis w sytuacjach zgonu ojca, w problemach z eks ale nigdy nie zrozumiem dlaczego robią problemy dwojgu dorosłym ludziom którzy mówią ,że są rodzicami i ojciec dziecka chce je uznać ! Mało tego jak czuje się w tej sytuacji M gdy nie jest uznany za ojca własnego dziecka ?W sytuacji gdy ten ojciec jest nie powinni stosować tego przepisu wg mnie. Uwierz mi ,że mój ex mąż był naprawdę draniem i ostatnie czego chcę dla mojej córki to on wpisany w akcie i jego nazwisko do czasu zmian przez sądNaprawdę uważam,że jeżeli człowiek idzie do USc i mówi ,że jest ojcem to nie powinny mieszać w to ex męża tym bardziej ,że ja nie rozumiem skąd im się wzięło to 300 dni od uprawomocnienia wyroku ?CIąża nawet tyle nie trwa , ja widziałam swojego męża ostatni raz na rozwodzie 29 kwietnia, w ciążę zaszłam ok 16 czerwca wtedy miałam owulacje , wiadomo liczy się od ostatniej miesiączki no ale to i tak jest jeszcze cały maj...
Est super ,że nic się nie dzieje i ,że szyjka taka piękna
Marlena hej hej gratuluję ,że z Małą wszystko jest dobrze. Co do jelitówki mam nadzieję,że już jest lepiej?
A.Kasia bardzo mi przykro ,że tak cierpisz i,że wylądowałaś w szpitalu. Dobrze ,że sterydy podali i trzymam za Was kciuki!Oby te kroplówki i leki wyciszyły skurcze, jednak dobrze ,że pojechałaś na IP. Mam nadzieję,że jutro stwierdzą ,że nic złego sie nie dzieje i niedługo wyjdziesz do domu :-*
Paola ja kupuje Whisbear szumiśa
Vira bardzo sie cieszę ,że dziś Cię wypuścili i ,że mogłaś iść na to echo. A przede wszystkim,że przy upadku nic się Wam nie stałoAd.Rogala mam dokładnie to samo a wydałam na niego dużo ,nie umiem z tym spać bo ja wciąż przewracam się z jednej na drugą i ostatecznie też go zrzucam
I wspaniałe wieści co do echa, wiedziałam ,że tak będzie.Bardzo się cieszę i gratuluję
D'nusia faktycznie szkoły rodzenia szkoda,ale najważniejsze ,żeby wszystko było dobrze także jak trzeba leżeć to trzeba .Trzymam kciuki. kurde 6kg to dużo?też się ździwiłam
Arien mam nadzieję,że jakoś dałaś radę i ogarnęłaś tę insulinę no i ,że nic po niej się nie działo
Alinali super ,że Emilka zdrowo rośnie , a Ty miałaś jakieś wskazania do CC?- aa doczytałam już...Kurde aż lekarza sprawdzają???
Jusiakp hmm może jak ma dyżur to lepiej idź i sprawdź może tam się okaże ,że jednak nic się nie dzieje?Ale może faktycznie jak masz wątpliwości co do tego co ten lekarz mówi to lepiej zmienić go na innego , co byś była spakojjniejsza?
Teresa gratuluję udanej wizyty i ,że malutka pięknie rośnie.Super ten Twój lekarz ,że taki bonus dostaniesz
Madlene ja mam zamiar wszystko prać i prasować jakoś tak od lutego no i wtedy też chcę mieć już wsyzstkie zakupy,mało mi tego zostało i spakowaną torbę w raziw W
Anitka przykro mi,że się nie udało, eh ciąża wpływa trochę na nasze myślenietrzymam kciuki za poprawkę
Chcę tylko napisać ,że nadrabiałam Was i odpisywałam 2 h
Dobranoc PiękneM+M+?, Kasia24, ksanka, A.Kasia, d'nusia, Est, Mania1718, Teresa1992, domiii, Mietka 30:), Hannia123, Madlene.:), anitka19953, Karka lubią tę wiadomość