X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, ciężka ta noc w szpitalu :/ We własnym łóżku przesypiam całe noce a tu się budzę co dwie godziny :/ I jeszcze mnie cewka moczowa piecze, nie ma to jak się pochorować leżąc w szpitalu ;) Muszę pamiętać, żeby powiedzieć o tym na obchodzie

Kate - przykro mi, że tak się mają sprawy z partnerem :/ Czasem ciężko się dogadać, my w ciąży potrzebujemy wsparcia i czułości a mężczyźni martwią się tym, czy poradzą sobie w nowej roli i zapominają przy tym o naszych uczuciach :/ Facet to taka wredna płeć, czują się w obowiązku być filarem rodziny, nie potrafią się przyznać do swoich obaw ani zmartwień i jeszcze im się wydaje, że my nie czujemy tego napięcia które się tworzy. No i zamiast wzajemnego wsparcia buduje się jakaś bezsensowna bariera :/ Jestem pewna, że oboje bardzo się kochacie i poradzicie sobie w tej sytuacji. Najważniejsza jest szczera rozmowa bo jednak żadne z nas nie jest wróżbitą Maciejem, żeby wiedzieć o wszystkim co tej drugiej osobie w głowie siedzi ;) Trzymam kciuki, żeby było dobrze i przesyłam buziaki :*

Kate84 lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o dziwo dzisiaj spałam, bo tamta noc tragiczna. Brzuch się troszkę stawiał ale już mniej niż w tamtą noc. Wogole to dziwne ze w dzień spokój tylko w nocy.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola - moja współlokatorka chrapie jak stary dzik :D Chyba stopery muszę sobie kupić bo nie idzie zasnąć. Mi też się stawia mimo już drugiej kroplówki z magnezem ale to pewnie przez ten pecherz. Ciekawe jak oddam mocz na posiew skoro sikam po 2 kropelki :/

muminka83, Madlene.:) lubią tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zycie szpitalne rzadzi sie swoimi prawami. Ja o dziwo spie tu lepiej niz w domu, mimo ze budza co trzy godziny na tetno. O 6 pobudka na wszelkie inne pomiary i tak oto kwitne i czekam az sie rozwidni. Poza tym dziewczyna z sali miala dzis glukoze i tyle rabanu o to narobila, ze cala sale na nogi postawila. Ludzie to jednak mysla tylko o sobie.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale że co z tą glukozą?

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z grubej rury tokoliza w pompie juz trzeci dzień. Z jednej strony chciałabym iść do domu a z drugiej w szpitalu czuje się bezpiecznie. I tak do końca ciąży czeka mnie leżenie i wstawanie do wc, nawet jedzenia mi zrobić sobie nie będzie wolno. Zaraz ktg zobaczymy co to będzie

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)

Wysłany: 26 listopada 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ale że co z tą glukozą?

Ze taka niedobra, ze jak ona tego nie wypije, ze zwymiotuje, ze nie da rady, ze beda ja tyle razy kluc i takie tam. Do tego naklela sie przy tym, ze az wstyd ze tacy ludzie wsrod innych przebywaja. Straszniemnie tacy ludzie draznia, duzo haladu o nic. Ale moze juz dzis mi sie uda wyjsc. Bo tu sie bardziej stresuje niz w domu czymkolwiek.

muminka83 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 26 listopada 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    U mnie z grubej rury tokoliza w pompie juz trzeci dzień. Z jednej strony chciałabym iść do domu a z drugiej w szpitalu czuje się bezpiecznie. I tak do końca ciąży czeka mnie leżenie i wstawanie do wc, nawet jedzenia mi zrobić sobie nie będzie wolno. Zaraz ktg zobaczymy co to będzie

Moze to glupie pytanie, ale co to ta tokoliza?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Moze to glupie pytanie, ale co to ta tokoliza?

Po prostu stałe podawanie dożylne substancji tokolitycznych mających na celu wyciszenie czynności skurczowej macicy ;)

• kamka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    a i co do zusu to mnie trzepią .... wysłali pismo do mojego lekarza
    i życzą sobie moją kartorekę super...
    nie denerwuj sie od mojego też chcieli to im dał ksero bo stwierdził że nie mamy nic do ukrycia...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ktg, pielęgniarka mówiła że nie ma skurczy. Kasia jak myślisz, jeżeli wczoraj rano robili mi wymaz z szyjki, to kiedy będzie wynik?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Po ktg, pielęgniarka mówiła że nie ma skurczy. Kasia jak myślisz, jeżeli wczoraj rano robili mi wymaz z szyjki, to kiedy będzie wynik?

W luxmedzie wyniki wymazu z szyjki miałam zawdze na drugi- max trzeci dzień. Też jestem ciekawa ile będę teraz czekać, ja miałam wymaz z pochwy jedynie.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam położnej, mówiła ze w sobotę

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazz ja tez mam problem z twardnieniami(od tygodnia duzo mniejszy bo mam wrazenie,ze gora do10ich mam) powiedz w szpitalu sa w stanie podajsc ten magnez wyciszyc macice zupelnie?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dzień dobry kobietki
    Olu u mnie w szpitalu jak pobrali posiew to zajmowało im ok 4 dni, im się nie spieszy i zawsze mogą być trudniejsze przypadki a wy lezenie
    Proszę powiedz dlaczego u ciebie lezenie już do końca?
    A.Kasiu niestety to szpital - inna rutyna życia, inne dźwięki, zapachy. Światło. wszystko. Mam nadzieję że albo szybciutko wydzieline albo przyzwyczaisz się to tego że ciągle ktoś chodzi, odzywa się itp.
    Jak boli cie cewka to pewnie włącza vit c i jakieś leki na zapalenie cewki.
    Trzymam kciuki kobiety szpitalne by było jak najlepiej o byście były w dobrej kondycji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 08:32

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to znaczy że z jednej strony szyjki robi się lejek ?? Z tej od macicy

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 24 tyg :)

Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne dziewczyny :)

Dziewczyny , ja mówiłam mojemu lekarzowi ostatnio, że mam bóle miesiączkowe, które trwają chwile i mijają , gdy się położę. Uznał, że "tak może być" .To trochę dziwne, no ale jak tak mówi to ok.
    Chociaż teraz to już sama nie wiem co o nim mysleć, bo ufałam mu , a tu nagle buum inny lekarz Ci mówi, że masz za mało badań itp ;/

Mania1718 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Pierwsze mają po 72 godzina hej, jeśli rośnie coś podejrzanego to kolejne 3 doby czekają, wiec maksymalnie tydzień a jeżeli ok to po 72 juz wiedzą

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia ja mam codziennie ciężkie noce :( Wstaję teraz siusiu co godzinkę , a jak już wstanę to usnąć nie mogę...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia przykro mi, że taką ciężką noc miałaś, walczę z bezsennością więc bardzo dobrze Ciebie rozumiem. Trzymam kciuki za wyciszenie Twoich skurczy i, żebyś na spokojnie mogła wyjść niedługo do domu ale najważniejsze by wpierw wszystko unormować :-*

Skowroneczka przykro mi, że musisz z taką ciężką dziewczyną leżeć, kurcze dla mnie glukoza też była straszna ale nie marudziłam bo wiedziałam, że to ważne dla mojej lokatorki w brzuszku i trzeba zagryźć zęby!

Aleksandrazz Tobie też życzę tam wytrwałości tym bardziej, że tyle przed Tobą tam czasu, ale będzie wszystko dobrze. Musisz się bardzo oszczędzać teraz

Pozostałym Dziewczyną życzę powodzenia na wizytach i miłego dnia.
    Wczoraj jak przyjechaliśmy w nocy do Gdańska widziałam pierwszy w tym roku śnieg :-D

skowroneczka87, Martita88 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 1199 1200 1201 1202 1203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ