X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko nie to nie ja jeszcze tylko tego mi brakowało. No nic, powiedzieli że że skurczami mnie nie wypuszczą, a jak odłączyli tokolize i podpieli magnez skurcze znowu są, mowili że mogą mnie trzymać nawet do 30 tyg żeby mieć mnie pod ręką. Tak się zastanawiam, jeżeli wzięli mi posiew z szyjki to chcą zakładać pessar?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 10:45

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz posiew robią po to żeby sprawdzić czy nie masz bakterii i grzybów, stanu zapalnego bo to też może wywoływać skurcze.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niekoniecznie. Musza wykluczyć infekcje i tyle.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu tak pytalam bo czasami poslizniecie i naciagniecie więzadeł może wywołać lejek.
    Co do posiewow to mam wrażenie xe jest to standard przy dłuższych pobytach w szpitalu. Nie ma co się przejmować badaniami bo one są po to by wykluczyć lub zdiagnozować ewentualne ryzyka, a leżąc jesteś bardziej zagrożona więc lepiej ciuchach i dmuchać niż coś omylic.
    Cycki do góry - będzie dobrze jesteś mądra dziewczyna!

aleksandrazz, A.Kasia lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est dzięki :* na pewno jestem spokojniejsza.
    Moja ostatnia hemoglobina wynosiła coś koło 8... nie wiem jak jest teraz po tym Tardyferonie, bo badania będę robić za tydzień. Babka na IP kazała mi go brać 2xdziennie, ale nie mam tyle wykupionego, więc poczekam z tym do wizyty u mojego lekarza.
    Dietę staram się stosować - buraki, pietruszki i inne, zobaczymy...
    Ale Twój wynik jest piękny :)

Martita tak, byłam na Żelaznej, samo wrażenie bardzo pozytywne, czysto i przyjemnie, personel bardzo uprzejmy, od razu na wejściu do Ciebie podchodzą i pytają co się dzieje. Tak jak pisała Ania, swoje trzeba odsiedzieć niestety, ale u mnie wynikało to akurat z tego, że przyjechałam w momencie, w którym były tylko 3 kobiety (po mnie był najazd z 15, ale kilka z nich do porodu - od razu sobie siebie wyobraziłam w tą torbą w piżamie... :)), ale akurat wtedy lekarz był na obchodzie, więc trzeba było na niego czekać. Potem przyszło nawet dwóch lekarzy i równolegle przyjmowali, więc poszło szybciej :) jedyny minus to lokalizacja i brak parkingu :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Martita tak, byłam na Żelaznej, samo wrażenie bardzo pozytywne, czysto i przyjemnie, personel bardzo uprzejmy, od razu na wejściu do Ciebie podchodzą i pytają co się dzieje. Tak jak pisała Ania, swoje trzeba odsiedzieć niestety, ale u mnie wynikało to akurat z tego, że przyjechałam w momencie, w którym były tylko 3 kobiety (po mnie był najazd z 15, ale kilka z nich do porodu - od razu sobie siebie wyobraziłam w tą torbą w piżamie... :)), ale akurat wtedy lekarz był na obchodzie, więc trzeba było na niego czekać. Potem przyszło nawet dwóch lekarzy i równolegle przyjmowali, więc poszło szybciej :) jedyny minus to lokalizacja i brak parkingu :(

ooł no to faktycznie kicha jak nie ma parkingu :/ a jak chodzisz do Wieczorka to tylko do Babka czy też w szpitalu masz wizyty?

dqprwn15leplej5m.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) zapisalam sie na usg bo stwierdzilam ze nie wytrzymam do tego 21-go grudnia, bo przeciez w koncu chodzi tu o moje dziecko :-) wizyta juz w poniedzialek na 12:40, takze zobaczymy czy ta moja szyjka faktycznie sie skrocila. Pozdrowka :-)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o posiew , to ja go robię co 2-3 tyg , tak kazał lekarz

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was, ale przyznaję, że już jedno czy dwudniowa nieobecność na forum to potem niezłe czytelnicze wyzwanie:-)

Ja teraz czekam na wizytę u endo, ale wczorajsze tsh wyszło piękne, bo 1,6:-) więc tarczyca pod kontrolą:-)

Lucky, Falon lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dzien dobry :-) zapisalam sie na usg bo stwierdzilam ze nie wytrzymam do tego 21-go grudnia, bo przeciez w koncu chodzi tu o moje dziecko :-) wizyta juz w poniedzialek na 12:40, takze zobaczymy czy ta moja szyjka faktycznie sie skrocila. Pozdrowka :-)

Bardzo dobra decyzja :-)

1usai09khne0c7t3.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    pochwal się :) wstaw zdjęcie ..

Nie wiem czy chodziło o łazienkę czy o wózek ale wklejam łazienkę. Stan surowy po wyjściu ekipy remontowej i brak mebli i umywalki bo nie zdążyły dojechać

343os9w.jpg
    21jd1lg.jpg
    14wfudl.jpg
    wksjeb.jpg
    qqrhc8.jpg

Karmelek211, A.Kasia, Lilou1984, She86, perła ziemi, Lucky, Falon, Kajola, muminka83, ksanka, Madzialena90, Martita88, Est, anitka19953, Kate84, Mietka 30:), Hannia123, Mania1718, RudyTygrysek, Karka lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    ooł no to faktycznie kicha jak nie ma parkingu :/ a jak chodzisz do Wieczorka to tylko do Babka czy też w szpitalu masz wizyty?

nie, tylko w Babce do niego chodzę :)
    może jest jakiś parking szpitalny, ale ja w tym stresie wczoraj nawet nie szukałam, akurat miałam miejsce przy ulicy...
    zapytam się na pewno w styczniu mojej położnej i dam znać w razie czego!
    chyba, że annak wie, bo więcej razy tam była :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Tydzień nie zaglądałam, ale to zleciało... Naskrobałyście ponad 50 stron o.O Jakiś taki napięty grafik ostatnio miałam, że nie miałam kiedy zajrzeć. Od razu uprzedzam, że nie dałam rady wszystkiego nadrobić, przejrzałam tylko pobieżnie ;)

Witam nowe mamy :)

Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne dziewczyny (obyście szybko wyszły!) i te dzisiaj wizytujące :)

Ja miałam wizytę w zeszłą środę, wszystko w porządku, mały waży 350 gramów :) a dodatkowo jeszcze idziemy w grudniu na USG 4D

Jedno co mnie martwi to fakt, że te wymiary dziecka odbiegają od siebie, np wg długości kości udowej jest jeszcze młodszy niż wg wagi :/ czy któraś z Was też tak ma?

W ten wtorek mieliśmy pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, bardzo fajnie było :D Już się nie mogę doczekać kolejnych!

d'nusia, Lucky, Falon, A.Kasia, Madzialena90, anitka19953, Kate84, Hannia123, Karka, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po dietetyku. Ledwo doczłapałam i teraz od razu czym prędzej do łóżka bo "fatality error"...:D juz jest lepiej. Ogólnie od 4 tygodni przytyłam 1 kg :D
    Pozdrawiam wszystkie mamusie w szpitalach :* trzymajcie sie dziewczyny!

Lucky lubi tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się :)

Olu fajna łazienka, ten biały się łączy z czarnym czy brązowym, bo na moim ekranie nie widać

Kasiu gdzie leżysz? zazdroszczę tego swojego pokoju. Ja byłam na Jaczewskiego w klinice, mimo korytarza, to miło wspominam,bo opieka rewelacyjna.

co do bóli miesiączkowych, to moja gin mówi że to niedobrze i że one niebezpieczne są i mam na siebie ekstra uważać :(

Gośś, Mania, piękne zakupy, cudne te rzeczy ze Smyka, ja niestety go omijam, bo drogo tam dla mnie :(
    najczęściej nabywam na allegro, trochę od znajomych, parę sztuk po córce (myślę że do 2 rż młody wybaczy mi róż i fiolet :) )

ja miałam zakładany pessar bez żadnych badań :( na szybko
    ale faktycznie to problemy mam takie jak wy, ciągłe upławy teraz, czasem pocieknie mi po nogach, katastrofa :( oczywiście mam wizje że to wody płodowe, ale widzę że macie podobnie

pozdrawiam wszystkie kwitnące w szpitalu
    ja to bym nawet nie miała nic przeciwko, ale z małym dzieckiem w domu, to mnie siedzenie w szpitalu nie bawi, no chyba że się nie da inaczej
    też się w szpitalu bezpiecznie czułam

Mania1718 lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Hej :)

Tydzień nie zaglądałam, ale to zleciało... Naskrobałyście ponad 50 stron o.O Jakiś taki napięty grafik ostatnio miałam, że nie miałam kiedy zajrzeć. Od razu uprzedzam, że nie dałam rady wszystkiego nadrobić, przejrzałam tylko pobieżnie ;)

Witam nowe mamy :)

Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne dziewczyny (obyście szybko wyszły!) i te dzisiaj wizytujące :)

Ja miałam wizytę w zeszłą środę, wszystko w porządku, mały waży 350 gramów :) a dodatkowo jeszcze idziemy w grudniu na USG 4D

Jedno co mnie martwi to fakt, że te wymiary dziecka odbiegają od siebie, np wg długości kości udowej jest jeszcze młodszy niż wg wagi :/ czy któraś z Was też tak ma?

W ten wtorek mieliśmy pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, bardzo fajnie było :D Już się nie mogę doczekać kolejnych!

Jak byliśmy na połówkowym w 20 tyg5 dni to mały miał wszystkie wymiary na 21 tyg 3 dni a wagę i obwód brzuszka na 21 tyg 6 dni . Zapytałam lekarza czy ok. A on , że po prostu dziecko może będzie mniejsze w długości, ale wagowo większe :) Możliwe , bo moja babcia wszystkie dzieci rodziła ok 55 cm, a aż po 4,5 kg wagi ;)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zaszalałam na smyk.pl i w koszyku mam masę rzeczy , swoją drogą super ceny są na stronie , i wiele fajnych rzeczy, może jest jakiś kod rabatowy o którym nie wiem ;P?

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • noelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, dzięki, trochę mnie uspokoiłaś :) muszę jeszcze na kolejnej wizycie zapytać o to lekarza

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky- z czarnym :)

Lucky lubi tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii mnie też korci, ale się powstrzymuje, bo mam już tyle ubranek od rodziny i jeszcze kupione przeze mnie...
    tak naprawdę brakuje mi jeszcze jakiegoś dresu w rozmiarze 62 i spodenek też na 62 :) mam też dużo czapeczek ale muszę kupić jeszcze jakąś cieplejszą .

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ