X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    A ja przywitałam grudzień o 12 w nocy snickerem ....
    nie mogłam wytrzymać !

Ależ mi smaczka narobiłaś :D idę do sklepu chyba :D i do tego chipsy zielona cebulka :D mniammmmm

paola87, alinalii, Kate84, Madzialena90, Falon lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem najlepszym przykladem na to ze szyjka badana palpacyjnie to sciema, nie da sie, tylko usg pokaze jej dlugosc i ewentualne skrocenie. Ja tez mialam skrocona niby pfff a na usg wszystkoz nia git. Ten gin mi tylko ja jeszcze naruszy tymi swoimi paluchami.

muminka83, Teresa1992, Madzialena90, Falon lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pessar sama musze kupić? Musze się przygotowac na rozmowę z moim ginem jutro :-) jestem w dobrej myśli, łożysko jest wysoko, nie odkleja się, pęcherz plodowy tez się trzyma, Mery musi wytrzymać do Świąt, a to tylko trzy tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 12:14

Magda lena, ksanka, paola87, Kate84, Madzialena90 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu... Chyba żartujesz, że nie zmierzyli Ci szyjki? :-/ Co za bzdura.
    Skrócona o 50% to wydaje się, że dużo poszła w dół. Zależy jaką długą miałaś...

Ja po wizycie.
    Szyjka 17 mm. Więc bez dramatu. Niestety ujście wewnętrzne się otworzyło i leżę sobie już z rozwarciem.
    Dziecko ułożone główkowo, głowa w kanale rodnym. Dobrze byłoby gdyby jeszcze chociaż na jakiś czas w poprzek się ułożył , bo tak napiera mi na szyjkę :( Ale pessar się sprawdza skoro 1mm szyjka się skróciła. Tak naprawdę ... w każdej chwili może zacząć się poród. Ale skoro twardnienia się wyciszyły to dobrze! Bez skurczy nie ma porodu! :) Trochę czuję się jakbym siedziała na bombie tykającej...

Syn waży 1420 gramów :o termin porodu wychodzi na 10 lutego.
    Trochę martwi mnie duża głowa młodego. W górnej granicy normy się mieści. Z resztą inne części ciała też są większe, ale głowa największa :-/ Ale jak powiedziałam, że mąż ma prawie 2 metry i urodził się z wagą 5 kg to lekarz mówi : aaaaa trzeba było od razu mówić.
    Jeśli urodzę w terminie z ostatniej miesiączki to będzie kawał chłopa. Lekarz powiedział, że zastanowimy się nad cesarką, bo jestem raczej drobną i małą kobietką. No zobaczymy. Chcę tylko urodzić zdrowego syna. Nic więcej. Na koniec stycznia zdejmą mi pessar i mam nadzieję, że w pierwszej połowie lutego wykluję tego kurczaczka.

ksanka, 26Asia, M+M+?, muminka83, Est, Karka, Karolina@, Kate84, Madzialena90, Falon lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Pessar sama musze kupić? Musze się przygotowac na rozmowę z moim ginem jutro :-) jestem w dobrej myśli, łożysko jest wysoko, nie odkleja się, pęcherz plodowy tez się trzyma, Mery musi wytrzymać do Świąt, a to tylko trzy tygodnie.
    Tak, w pessar samej trzeba się zaopatrzyć. U mnie w mieście koszt to 150 zł.
    Pozytywne nastawienie to naprawdę połowa sukcesu! :) Damy radę Olu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 12:19

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Olu pessar musisz kupić sama, można go dostać w aptece przy oddziałach ginekologicznym lub można zamówić przez neta. Kasieńka zamawiala przez stronę herbich.pl.
    Ja kupowałam w aptece.
    Cena to ok 170PLN i jest to produkt wielorazowego użytku przez jedną pacjentke.
    Przed zakupem gin powinien określić twój rozmiar, ale najczęściej jest to 2.
    Jesteś jalowa a to znaczy że z marszu mogą Ci założyć weka.
    Porozmawiaj z ginem

Magda lena ale u ciebie już duży klocek!
    Na pewno dotrzymacie to odpowiedniego bezpiecznego momentu.
    Ja jeszcze się zastanawiam czy te sterydy go tak nie pogonily:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 12:24

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    ale wam zazdroscze tej wagi ;) ciągle któraś z Was pisze że +6 ,+8 ...
    a ja +15... masakraa , nie jestem gruba nie wyglądam jak wieloryb , poprostu mam ładny ciążowy brzuszek ,nie wiem gdzie to 15 kg wlzało mi
    nie dlugo cię dogonie :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A są jakieś rodzaje czy coś, który jest lepszy? Magda, zacisniemy nogi i damy rade, nie ma innego wyjścia. Ty masz już kawał chłopa, moja Mery tydzień temu ważyła 900 gram, ale podobno po tokolizach i sterydach szybciej przybiera na wadze więc nie wiem ile teraz

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbich jest najpopularniejszy. I kupujesz pessar położniczy. Co do kształtu to jest raczej standardowy, gin powinien powiedzieć Ci ci i jak

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pessar szyjkowy dokładnie. I faktycznie muszą rozmiar Ci powiedzieć, ale tak jak Ksanka pisała wyżej przeważnie jest to rozmiar 2.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena, ciekawe ile moja szyjka mierzy, ja startowałam z 1.9 zamknięcia i wewnętrznym lejkiem.
    Od tego czasu nikt mi nie mierzył szyjki.
    Czułam się bezpieczniej jakbym dostała sterydy, ale muszę czekać jeszcze 3 tygodnie na kolejna wizyte. I może wtedy się dowiem jakieś plany co do nas.
    Gin mówił że albo będą podane ambulatoryjnie albo położy mnie do szpitala.

Kurcze mam wrażenie że.moje wargi s są opuchniete od luteine, macmiror i ciągłego podcieralam pipki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 12:34

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też lejek szyjki macicy. To właśnie to spowodowało rozwieranie się szyjki, tak zrozumiałam...?
    Tydzień temu ujście wewnętrzne miałam jeszcze zamknięte, a dziś już 0,9 cm.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Czułam się bezpieczniej jakbym dostała sterydy, ale muszę czekać jeszcze 3 tygodnie na kolejna wizyte. I może wtedy się dowiem jakieś plany co do nas.
    Gin mówił że albo będą podane ambulatoryjnie albo położy mnie do szpitala.

Kurcze mam wrażenie że.moje wargi s są opuchniete od luteine, macmiror i ciągłego podcieralam pipki!

Powiem Ci, że ja się czuję o nieboooo lepiej psychicznie z tymi sterydami! Jakoś tak spokojniej... Jak możesz to ciśnij lekarza o to. Nawet niech da Ci receptę, bo to kosztuje chyba jakieś groszowe sprawy i w przychodzi niech Ci zrobią zastrzyki.
    Ja też mam wrażenie, że wargi mam opuchnięte. :-/

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę się z nim za 3 tygodnie. I nie wiem czy na razie jest sens przyspieszać wizytę, nic mnie nie boli.
    Co do mojego lejka to w 22 tc był już zamknięty, a teraz nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 12:49

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje że mój gin zgodzi się na pessar

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 12:50

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, a zewnętrzne szyjka zamknięta?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porozmawiaj z nim popytaj, mój mnie na kołach pogonil w 16tc że wskazaniem pessar

Olu pessar trzyma zamknięta zewnętrzna szyjke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 12:53

bl9cuay3kworwxbg.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,te twardnienia, o których piszecie to są długotrwałe? Bo ja mam również twardnienia dosyć często i one w sumie przechodzą do minuty. Zastanawiam się, czy to takie twardnienia z jakimi Was trzymają na łożkach szpitalnych?
    Jutro mam wizytę to sprawdzę, czy miały jakiś wpływ na stan mojej szyjki.

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas na patologii niezly wysyp jak ja im zazdroszcze ze to juz ten czas :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już ujście zewnętrzne miałam przed pessarem lekko rozwarte i tak zostało. Ale dodatkowo to wewnętrzne się otworzyło. Lekarz mówi, że to było do przewidzenia. Młody duży, głową w dół i napiera. No pcha sie na świat :(

Chyba nie jestem stworzona do chodzenia w ciąży :( Mąż myśli już o drugim dziecku, a ja marze żeby po porodzie zapomnieć o czasie zwanym "ciąża". Nawet się śmiałam, że po porodzie muszę wziąć urlop i gdzieś wyjechać.
    Lekarz aż mi dziś powiedział, że jestem biedna w tej ciąży i pewnie mam uraz.
    Na początku były krwawienia z polipa, później martwienie się, bo nt było poza normą, teraz ta szyjka.
    Gdzie tu sprawiedliwość...? Nie ma :P

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ