Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Trzymam kciuki za Wasze szyjki i wszystkie wizyty
W końcu uruchomiłam komputer, myślałam że będzie mi wygodniej do Was pisać ale na leżąco z laptopem jest jeszcze mniej wygodnie niż z komórki
Wszystkie fotki - i maluchów i brzuszków cudneCiekawa jestem ile mój Tymko waży bo co ostatnio wyprawia to przechodzi ludzkie pojęcie. Tak jak u Ciebie Kate, to już nie są miłe ruchy tylko takie akrobacje, że brzuch boli i się robi kwadratowy
Jusia - cieszę się bardzo z dobrych wieści ale Ty kochana zmień w końcu tego lekarza bo wykończysz nerwowo i siebie i nas
Ja mam nową koleżankę bo wszystkie laski już poszły rodzić. W 32 tyg jest i też na podtrzymaniu bo pierwsze dziecko też wcześniak. Niby powinnyśmy mieć o czym rozmawiać ale jakoś mi nie przypadła do gustu, cały czas się mądrzy bo to jej druga ciąża i jest w jej mniemaniu wszechwiedząca. Wolę sobie książkę poczytać niż ją uświadamiać bo czasem straszne głupoty gada, więc mam nadzieję, że dorzucą nam później kogoś sympatyczniejszegoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 06:53
Madlene.:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny:)
Narzeczony przed 6 szedł do pracy i jakoś już nie mogłam zasnąć,włączyłam tv i oglądam m jak miłość
Ale bym sobie zjadła zapiekaną kanapkę a jak na złość zepsuł mi się opiekacz kurka wodnaMuszę dorwać nowy.
Byłam wczoraj w h&m niestety z przecenionych rzeczy zostało kilka sztuk jeszcze na dziewczynke,więc nic nie kupiłam.
Poszłam za to do lumpka i tam nabyłam pajaca,3 body i dwie koszule w krate w idealnym stanie:) Nie ma to jak łowy w lumpku
Kochane wszystkim wizytującym dziś samych dobrych wieści i dłuugich szyjek
Kobietki w szpitalach wytrwałości,zdrówka i fajnych koleżanek na sali;) Trzymajcie się:*
Miłego dzionka:)
Filip 28.03.2016
-
Marlena wrote:Czesc Brzuchatki!
Proszę pomóżcie mi w interpretacji wynikow glukozy.
Na czczo 86, po 1h 92 a po 2h 111. Czy nie powinno byc tendencji spadkowej? Co myslicie?
Bo juz sie stresuje ze jest źle i sie zastanawiam czy nie isc jutro do gina.Marlena lubi tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Ja zjadłam już 2 tosty i 2 mandarynki
Zapach mandarynek powoduje u mnie świąteczny nastrój. Zawsze na święta cały dom pachniał mandarynkami!mmmmm
Mam to samo z mandarynkami
A.Kasia to faktycznie współczuć bo najgorzej to trafić na kiepską osobę w pokojudobrze, że mamy książki, internet i forum
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 08:40
muminka83 lubi tę wiadomość
-
A.Kasia no to współczuję ... uwielbiam takie mądre matki nieomylne.
Nie ważne ile ma się dzieci zawsze popełnia się błędy wychowawcze --- i ja też je popełniam a potem w nocy pluje sobie w brodę jak mogłam tak zrobić....
Olać ją....
A ja już po spacerku... zaprowadziłam młodego do przedszkola
Następnie poszłam po świeże bułeczki na śniadanie
Mała kopie od rana -Mania1718 lubi tę wiadomość
-
Miałam tylko badanie rękami,powiedział mi szyjka skrocona o 50 procen, ale zamknięta. Nie wiem ile to jest 50 procent u czy dużo się skrocila od ostatniego razu bo mi jej nie zmierzyli. Powiedział jeszcze ze mam porozmawiać z dzieckiem żeby tak wcześnie nie wychodziło bo to za wcześnie. Bardzo prosto powiedzieć
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyDzien dobry laseczki kuleczki
Ja dzis wizytuje o 14
wczoraj bylam na zajeciach w szkole rodzenia i mowili o smoczkach i laktatorach.Nie dajcie sie nabrac na smoczki a'la odlew z kobiecej piersi i ze sa lepsze etc.Tak na prawde sa tyle samo warte co te tansze smoczki do butelek za 7zl.Jedynym smoczkiem ktory imituje ssanie z piersi (ale tylko imituje nigdy nie bedzie takie samo)to smoczki firmy Medela ale przestrzegali przed nimi bo dzoecko sie musi troche namachac zeby wyciagnac mleko i niektorym sie nie chce i nie toleruja tych smoczków.O laktatorach napisze Wam jak bede przy kompie bo pisze teraz z komorki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 09:21
-
nick nieaktualnyOla - a nie chcą Ci czegoś na tą szyjkę założyć? Pessaru chociaź? Mi na ktg nic nie wychodzi i czuję się w miarę dobrze. Powiedzieli mi na obchodzie, że w zasadzie to jestem do wypisu ale skoro jest miejsce to wolą mnie sobie poobserwować jeszcze. Pewnie też dla mojego psychicznego komfortu bo wiadomo, że szpital to szpital.
W ogóle to pan doktor dziś mówił, że większość przedwczesnych porodów wynika z nieleczonej infekcji. Tak więc dziewczyny nie pozwalajcie, żeby lekarze bagatelizowali Wasze dolegliwości, szczególnie infekcje pochwy.
Na podrażnienie po luteinie dopochwowej pozwolili mi stosować lactovaginal i chyba sobie też później zaaplikuje macmiror tak profilaktycznie. -
A ja przywitałam grudzień o 12 w nocy snickerem ....
nie mogłam wytrzymać !Paulina2344, d'nusia, A.Kasia, salomea, krówka_muffka, Renka88, Nataszka2200, Kokaina, Martita88, Mietka 30:), Hannia123, Izoleccc, Karka, Kate84, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
Trochę mnie tu nie było, bo najpierw miałam urlop (ach, Rzym jest taki piękny!), a potem ciągle coś, a stron z postami przybywałoOd stycznia przeprowadzamy się do większego mieszkania, więc tak naprawdę od wtedy będę mogła kompletować wyprawkę. A do tej pory przejrzę wszystkie "dary" od rodzeństwa mojego i męża, żeby wiedzieć czego brakuje.
Macie jakiś sprawdzony preparat na rozstępy? Mnie pojawiają się regularnie od końca 5. miesiąca, takie czerwone półokręgi wokół pępka, wyglądają jak tatuażAle nie chciałabym, żeby było ich coraz więcej. Smaruję się 2-3 razy dziennie Palmersem, kremem na rozstępy z Ziai, masłem kokosowym i zwykłymi balsamami i nic nie pomaga
-
nick nieaktualny
-
salomea wrote:Dzień dobry dziewczyny
Trochę mnie tu nie było, bo najpierw miałam urlop (ach, Rzym jest taki piękny!), a potem ciągle coś, a stron z postami przybywałoOd stycznia przeprowadzamy się do większego mieszkania, więc tak naprawdę od wtedy będę mogła kompletować wyprawkę. A do tej pory przejrzę wszystkie "dary" od rodzeństwa mojego i męża, żeby wiedzieć czego brakuje.
Macie jakiś sprawdzony preparat na rozstępy? Mnie pojawiają się regularnie od końca 5. miesiąca, takie czerwone półokręgi wokół pępka, wyglądają jak tatuażAle nie chciałabym, żeby było ich coraz więcej. Smaruję się 2-3 razy dziennie Palmersem, kremem na rozstępy z Ziai, masłem kokosowym i zwykłymi balsamami i nic nie pomaga
Ja smaruję się 2x dziennie oliwka a potem kremem Elancyl i nie mam nawet cienia rozstępów
-
salomea wrote:Dzień dobry dziewczyny
Ja smaruje się Bio Oil i też nie mam rozstępów. -
aleksandrazz wrote:Miałam tylko badanie rękami,powiedział mi szyjka skrocona o 50 procen, ale zamknięta. Nie wiem ile to jest 50 procent u czy dużo się skrocila od ostatniego razu bo mi jej nie zmierzyli. Powiedział jeszcze ze mam porozmawiać z dzieckiem żeby tak wcześnie nie wychodziło bo to za wcześnie. Bardzo prosto powiedzieć
No wiesz Ty co? Palpacyjnie to sobie można badać miękkość lub twardość. Powinni zrobić ci usg i zmierzyć to będzie najbardziej wiarygodne. Co to za odpowiedź dla pacjentki szyjka zmniejszyła się o 50 % co to znaczy. Jaka była wyjściowa długość?? Może poproś o usg masz prawo. -
A ja nadal w szpitalu wczoraj mówili mi że dzisiaj wyjdę, a dzisiaj że jeszcze mjszę zostać bo mam niby niski poziom magnezu (1.6 to na prawdę niski?) I się tu rozchorowałam.. dziś może zobaczę Synka...https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png