X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Trzymam kciuki za Wasze szyjki i wszystkie wizyty :) W końcu uruchomiłam komputer, myślałam że będzie mi wygodniej do Was pisać ale na leżąco z laptopem jest jeszcze mniej wygodnie niż z komórki :/

Wszystkie fotki - i maluchów i brzuszków cudne :) Ciekawa jestem ile mój Tymko waży bo co ostatnio wyprawia to przechodzi ludzkie pojęcie. Tak jak u Ciebie Kate, to już nie są miłe ruchy tylko takie akrobacje, że brzuch boli i się robi kwadratowy :P

Jusia - cieszę się bardzo z dobrych wieści ale Ty kochana zmień w końcu tego lekarza bo wykończysz nerwowo i siebie i nas ;)

Ja mam nową koleżankę bo wszystkie laski już poszły rodzić. W 32 tyg jest i też na podtrzymaniu bo pierwsze dziecko też wcześniak. Niby powinnyśmy mieć o czym rozmawiać ale jakoś mi nie przypadła do gustu, cały czas się mądrzy bo to jej druga ciąża i jest w jej mniemaniu wszechwiedząca. Wolę sobie książkę poczytać niż ją uświadamiać bo czasem straszne głupoty gada, więc mam nadzieję, że dorzucą nam później kogoś sympatyczniejszego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 06:53

Madlene.:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobrek w grudniu. Oby był dla nas spokojny :D

Kate84 lubi tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:)

Narzeczony przed 6 szedł do pracy i jakoś już nie mogłam zasnąć,włączyłam tv i oglądam m jak miłość;)
    Ale bym sobie zjadła zapiekaną kanapkę a jak na złość zepsuł mi się opiekacz kurka wodna :/ Muszę dorwać nowy.

Byłam wczoraj w h&m niestety z przecenionych rzeczy zostało kilka sztuk jeszcze na dziewczynke,więc nic nie kupiłam.
    Poszłam za to do lumpka i tam nabyłam pajaca,3 body i dwie koszule w krate w idealnym stanie:) Nie ma to jak łowy w lumpku ;)

Kochane wszystkim wizytującym dziś samych dobrych wieści i dłuugich szyjek :)

Kobietki w szpitalach wytrwałości,zdrówka i fajnych koleżanek na sali;) Trzymajcie się:*

Miłego dzionka:)

Filip 28.03.2016 <3
  • kamka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Czesc Brzuchatki!
    Proszę pomóżcie mi w interpretacji wynikow glukozy.
    Na czczo 86, po 1h 92 a po 2h 111. Czy nie powinno byc tendencji spadkowej? Co myslicie?
    Bo juz sie stresuje ze jest źle i sie zastanawiam czy nie isc jutro do gina.
    ja też miałam wzrost po 2 godz i gin powiedział że jest ok...

Marlena lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ja zjadłam już 2 tosty i 2 mandarynki :D

Zapach mandarynek powoduje u mnie świąteczny nastrój. Zawsze na święta cały dom pachniał mandarynkami! <3 mmmmm

Mam to samo z mandarynkami :-)

A.Kasia to faktycznie współczuć bo najgorzej to trafić na kiepską osobę w pokoju :-P dobrze, że mamy książki, internet i forum :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 08:40

muminka83 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia no to współczuję ... uwielbiam takie mądre matki nieomylne.
    Nie ważne ile ma się dzieci zawsze popełnia się błędy wychowawcze --- i ja też je popełniam a potem w nocy pluje sobie w brodę jak mogłam tak zrobić....

Olać ją....

A ja już po spacerku... zaprowadziłam młodego do przedszkola :D
    Następnie poszłam po świeże bułeczki na śniadanie :D
    Mała kopie od rana - <3

Mania1718 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tylko badanie rękami,powiedział mi szyjka skrocona o 50 procen, ale zamknięta. Nie wiem ile to jest 50 procent u czy dużo się skrocila od ostatniego razu bo mi jej nie zmierzyli. Powiedział jeszcze ze mam porozmawiać z dzieckiem żeby tak wcześnie nie wychodziło bo to za wcześnie. Bardzo prosto powiedzieć

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry laseczki kuleczki :-) Ja dzis wizytuje o 14 :-) wczoraj bylam na zajeciach w szkole rodzenia i mowili o smoczkach i laktatorach.Nie dajcie sie nabrac na smoczki a'la odlew z kobiecej piersi i ze sa lepsze etc.Tak na prawde sa tyle samo warte co te tansze smoczki do butelek za 7zl.Jedynym smoczkiem ktory imituje ssanie z piersi (ale tylko imituje nigdy nie bedzie takie samo)to smoczki firmy Medela ale przestrzegali przed nimi bo dzoecko sie musi troche namachac zeby wyciagnac mleko i niektorym sie nie chce i nie toleruja tych smoczków.O laktatorach napisze Wam jak bede przy kompie bo pisze teraz z komorki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 09:21

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:48

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - a nie chcą Ci czegoś na tą szyjkę założyć? Pessaru chociaź? Mi na ktg nic nie wychodzi i czuję się w miarę dobrze. Powiedzieli mi na obchodzie, że w zasadzie to jestem do wypisu ale skoro jest miejsce to wolą mnie sobie poobserwować jeszcze. Pewnie też dla mojego psychicznego komfortu bo wiadomo, że szpital to szpital.

W ogóle to pan doktor dziś mówił, że większość przedwczesnych porodów wynika z nieleczonej infekcji. Tak więc dziewczyny nie pozwalajcie, żeby lekarze bagatelizowali Wasze dolegliwości, szczególnie infekcje pochwy.

Na podrażnienie po luteinie dopochwowej pozwolili mi stosować lactovaginal i chyba sobie też później zaaplikuje macmiror tak profilaktycznie.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przywitałam grudzień o 12 w nocy snickerem ....
    nie mogłam wytrzymać !

Paulina2344, d'nusia, A.Kasia, salomea, krówka_muffka, Renka88, Nataszka2200, Kokaina, Martita88, Mietka 30:), Hannia123, Izoleccc, Karka, Kate84, Madzialena90 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • salomea Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Trochę mnie tu nie było, bo najpierw miałam urlop (ach, Rzym jest taki piękny!), a potem ciągle coś, a stron z postami przybywało ;) Od stycznia przeprowadzamy się do większego mieszkania, więc tak naprawdę od wtedy będę mogła kompletować wyprawkę. A do tej pory przejrzę wszystkie "dary" od rodzeństwa mojego i męża, żeby wiedzieć czego brakuje.

Macie jakiś sprawdzony preparat na rozstępy? Mnie pojawiają się regularnie od końca 5. miesiąca, takie czerwone półokręgi wokół pępka, wyglądają jak tatuaż ;) Ale nie chciałabym, żeby było ich coraz więcej. Smaruję się 2-3 razy dziennie Palmersem, kremem na rozstępy z Ziai, masłem kokosowym i zwykłymi balsamami i nic nie pomaga :(

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    A ja przywitałam grudzień o 12 w nocy snickerem ....
    nie mogłam wytrzymać !

ooo, sama bym zjadła :D

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja dzisiaj mam dzień obróbkowy, więc caaały dzionek w domku <3
    zaraz wstawię zupkę, pranie, a teraz kawka po śniadanku :)

Kokaina lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Trochę mnie tu nie było, bo najpierw miałam urlop (ach, Rzym jest taki piękny!), a potem ciągle coś, a stron z postami przybywało ;) Od stycznia przeprowadzamy się do większego mieszkania, więc tak naprawdę od wtedy będę mogła kompletować wyprawkę. A do tej pory przejrzę wszystkie "dary" od rodzeństwa mojego i męża, żeby wiedzieć czego brakuje.

Macie jakiś sprawdzony preparat na rozstępy? Mnie pojawiają się regularnie od końca 5. miesiąca, takie czerwone półokręgi wokół pępka, wyglądają jak tatuaż ;) Ale nie chciałabym, żeby było ich coraz więcej. Smaruję się 2-3 razy dziennie Palmersem, kremem na rozstępy z Ziai, masłem kokosowym i zwykłymi balsamami i nic nie pomaga :(

Ja smaruję się 2x dziennie oliwka a potem kremem Elancyl i nie mam nawet cienia rozstępów :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:

Ja smaruje się Bio Oil i też nie mam rozstępów.

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się witam z poczekalni. glukoze podobno wypiłam za szybko bo mi się słabo zrobiło i wylądowałam na kozetce. teraz juz ok, ale jeszcze 1,5h czekania:/

głodna!!! :)

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Miałam tylko badanie rękami,powiedział mi szyjka skrocona o 50 procen, ale zamknięta. Nie wiem ile to jest 50 procent u czy dużo się skrocila od ostatniego razu bo mi jej nie zmierzyli. Powiedział jeszcze ze mam porozmawiać z dzieckiem żeby tak wcześnie nie wychodziło bo to za wcześnie. Bardzo prosto powiedzieć

No wiesz Ty co? Palpacyjnie to sobie można badać miękkość lub twardość. Powinni zrobić ci usg i zmierzyć to będzie najbardziej wiarygodne. Co to za odpowiedź dla pacjentki szyjka zmniejszyła się o 50 % co to znaczy. Jaka była wyjściowa długość?? Może poproś o usg masz prawo.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra - śmierdzi mi pomidor :/ bleeeee

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal w szpitalu wczoraj mówili mi że dzisiaj wyjdę, a dzisiaj że jeszcze mjszę zostać bo mam niby niski poziom magnezu (1.6 to na prawdę niski?) I się tu rozchorowałam.. dziś może zobaczę Synka...

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 1233 1234 1235 1236 1237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ