Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
jusiakp wrote:Teraz czytam opis usg i lozysko ma 2 stopien dojrzalosci, to nie za wczesnie ? Lekarka nic nie mowila w sumie wiec chyba ok.
A.Kasia, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Martka89 szukalam swoich badan wczesniejszych z przed ciazy i znalazlam takie z 2012roku to mialam 10tysi (a to gorna norma). Co do hematologa to oczywisvie tylko prywatnie wiec pewnie dlugo nie bede czekac. Jutro ide na krew, zobacze we czwartek jak sie maja leukocyty po antybiotyku na pecherz. Ja jeszcze CRP mialam ostatnio podwyzszone bo norma do 5a ja mialam 9.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
muminka83 wrote:EH ja mam Leukocyty w wysokości 30. Mam za tydzień zrobić raz jeszcze morfologię. Już kontaktowałam się z onkologiem telefonicznie. Poinformował mnie że w ciąży część kobiet ma wysokie Leukocyty przy dobrych innych parametrach. Na chwilę obecną ostatnie markery rakowe z 3 tygodni w tył wyszły mi prawidłowe więc kazał się nie martwić.
No a ja po wizycie u Ginekolog.
Judytka ułożenie pośladkowe.
Judytka przecierała oczka, przeciągała się i ziewałahihi jaka ona piękna.
Judytka waży 508 gram.
Ehh mnie tez kilku lekarzy tak mówiło. W szpitalu usłyszałam ze nie ma normy na leukocyty u kobiet w ciąży. Moja zaprzyjaźniona dr rodzinna chce to skonsultować jednak z hematologiem dla pewności i uspokojenia jak mowi. A koleżanka analityk medyczny spojrzała na wynik i mowi hmm daruj sobie temat. Tysiące próbek zbadałam i mnóstwo kobiet w ciąży ma takie wyniki. Ze kiedyś jak nie było hcg to młodym kobietom po leukocytach i ob ciaze wykrywali :p udało mi sie umówić prywatnie do dobrego hematologa juz na jutro. Bardzo sie cieszę, bo nie będe sie zbyt długo martwić. Dam znac co prof hematologii sadzi nt takich wyników w ciąży. -
hej
a to my dzisiaj
xxxWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 14:59
Renka88, A.Kasia, d'nusia, Mania1718, Jacqueline, Vincent, Falon, Est, Gośśś, Madlene.:), perła ziemi, She86, Lilou1984, Kaarolina, Czarodziejka87, Mietka 30:), wiewiórka17, Kate84, kofeinka, Izoleccc, Madzialena90 lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Czesc dziewczynki. Nie odzywalam sie bo jakos tak ostatnio nie mialam glowy do tego.
Na szpital narzekac nie moge,personel jest cudowny,oddzialy tez takze o tyle lepiej. Stwierdzili u mnie ze nie mam cukrzycy a stan przedcukrzycowy,mam zwracac uwage co jem i co kilka dni jak wyjde kontrolowac cukier aby sie upewnic czy jest ok,wiec tyle mam z glowy.
Ktg mi robia 2 razy dziennie (moja mala jest juz znana na oddziale jako najbardziej niegrzeczna w brzuszku;) za cholere nie chce wspolpracowac,lezy wcisnieta w moj prawy bok w samym dole i polozne jak nas podlaczaja to najpierw 5minut szukaja serduszka,pozniej 10minut poprawiaja bo jak tylko zaloza to mala zaczyna sie krecic jaknszalona i ciagle ucieka to serduszko:) ostatnio nawet jedna polozna siedziala mi przy lozku 30minut i trzymala ten krazek,nie wiem jak to sie zwie,i przesuwala go tak jak mala sie ruszala bo inaczej nie szlo zrobic zapisu. Takze niedlugo beda mieli nas dosyc:)
odnosnie tych twardnien to powiedzieli mi ze jest opcja taka ze moga sie te bolesne skurcze pojawiac bo mala jest tak na samym dole wcisnieta albo z tego wzgledu ze mam tak mocno zainfekowane drogi moczowe ze moze to oddzialywac jakos. Dostaje kroplowy, tabletki i luteine i lezeee.
cewnikowali mnie na posiew moczu ale nie maja jeszcze wynikow takze czekam.
sledzilam was tak jak to bylo mozliwe,i naszym szpitalnym dziewuszkom zycze szybkiego powrotu do domku i kazdej mamusi duzo zdrowka i malenstwom oczywiscie tez:)
aaa,i lezala ze mna na sali laseczka z terminem na 15marca i okazalo sie ze tez jest na belly ale mowila ze nie jest u nas wpisana na marcowkach takze szkoda ale i tak sie smialam ze zbieg okolicznosci;)d'nusia, muminka83, Karka, Est, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Jusia ślicznie zdjęcia dzidzi!! Po prostu mega to widać, to zwykłe usg w 2d?
Muminko u Ciebie też super fotka wyszła
Żeby mi mój gin chciał taka zrobić... Ale jemu się zazwyczaj nie chce.
Kasieńska super, że wszystko ok!
Niektóre osoby nie wiedzą co mówić naprawdę, ale ja doskonale rozumiem, pisałam Wam już co moja babcia powiedziała nt kąpieli dziecka... ("Przecież to musi robić ktoś dorosły!") Trzeba grzecznie odpowiedzieć coś najlepiej albo przemilczeć, jak kto woli.
Mnie teściowa wczoraj wkurzyła, a ogólnie ją bardzo lubię. Była chora, przyjechali wczoraj na kawę wieczorem, powiedziała, że już jest zdrowa, a ona przy mnie zaczęła tak chyrleć!! Kaszleć... siedziałam dalej od niej, odsuwałam się, nie wiem nie myśli w ogóle. To moja koleżanka nie przyjechała bo przeziębiona, moja mama chora też specjalnie nie przyjechała. Mój mąż teściowej mówi: no podobno zdrowa jesteś? a ona: no tak, 3 dniowy antybiotyk i już mi nic nie jest. Nie ogarnęła, ze nie chodzi o nią, tylko, że przyszła chora do ciężarnej...muminka83 lubi tę wiadomość
-
Ja to dzis mialam okropna noc mam taki kaszel bylam wczoraj wieczorem na wizycie swiatecznej babka mloda jakas lekarka mowie jej ze strasznie kaszle to mnie obsłuchła wykluczyła zapalenie oskrzeli angina tez nie pow ze kaszel moge tylko omowymi sposobmmi i prenalenem sie leczyc ale jakos to nie pomaga pije juz mleko z czosnkiem i miodem syro pz cebuli i az sie boje dzisiejszej nocy czy tez nie zmróze oka:( mam dosc tego kaszlu goraczki nie mam kataru i bólu gardła również nie a ten kaszel jak dla mnie masakra a jak kaszle i mi sie chce sikac to potrafie popuscic;/ lekarka pow ze to normalne;(
-
Nataszka nie pocieszę Cię - ja się męczyłam prawie 3 tyg z chorobą. Kaszlałam mniej niż Ty, ale mocno i się odrywało jak już, katar, gardło, łzy. Domowe sposoby + dała mi później leki. Ale z samym kaszlem chyba Ci nie pomogę
-
Nataszka2200 wrote:juz mam dosc biedny mój Aleks pewnie nim tam strasznie czesie;/ gina mam w srode moze ona cos mnie wspomoze;) najgorsze noce;/
Kochana polecam ci syrop z pędów sosny i z brzozy. Najlepiej naturalny domowy a jak nie to taki w zdrowej żywności. Naprawdę jest super. Stodal możesz brać. Dużo pij bardzo dużo :-* Ciągle nawilżaj gardło. :-*
Nataszka2200 lubi tę wiadomość
-
Nataszka2200 wrote:Ja to dzis mialam okropna noc mam taki kaszel bylam wczoraj wieczorem na wizycie swiatecznej babka mloda jakas lekarka mowie jej ze strasznie kaszle to mnie obsłuchła wykluczyła zapalenie oskrzeli angina tez nie pow ze kaszel moge tylko omowymi sposobmmi i prenalenem sie leczyc ale jakos to nie pomaga pije juz mleko z czosnkiem i miodem syro pz cebuli i az sie boje dzisiejszej nocy czy tez nie zmróze oka:( mam dosc tego kaszlu goraczki nie mam kataru i bólu gardła również nie a ten kaszel jak dla mnie masakra a jak kaszle i mi sie chce sikac to potrafie popuscic;/ lekarka pow ze to normalne;(
Łącze się w bólu ...:* przechodzę dokładnie to samo, mąż się źle czuł a teraz przeszło na mniez tym kaszlem i siusianiem mam identycznie. U mnie dochodzi jeszcze temperstura i gardło. Trzymaj się tam cieplutko
Samuel
-
A ja po wizycie, ogólnie przepisał mi żelazo powiedział ze jak się nie poprawia wyniki to szpital raczej, stwierdził że tsh mam za wysokie i konsultacja endokrynologa i jak powiedzialam ze krew z nosa przy wyróżnianiu nosa leci to zalecił konsultacje laryngologiczna. Zapisałam się eh laryngolog 08.12 endokrynolog 14.12 a wizytę mam 21.12. Moja mała gwiazda pokazała mi dziś tylko kawałek buziulki, resztę zasłonila rączkami i nie mam fotki..A ogólnie lekarz powiedział ze wszystko dobrze z mała.
-
olatychy wrote:Łącze się w bólu ...:* przechodzę dokładnie to samo, mąż się źle czuł a teraz przeszło na mnie
z tym kaszlem i siusianiem mam identycznie. U mnie dochodzi jeszcze temperstura i gardło. Trzymaj się tam cieplutko
dzziwne uczucie jak sie nie ma kontroli nad trzymaniem moczu podczas kaszlu mnie od soboty zaczeło meczyc;/ -
dziewczyny czy Wasi lekarze zlecają Wam wynik CRP w standardzie? bo mój każe mi robić tylko morfologie, mocz, przeciwciała i zastanawiam się czy tego sobie tego też nie zrobić.
uwielbiam zdjęcia USG dzieciaczkówWasze są cudne, a mojej małej wrzuciłam sobie na telefon i kilka razy dziennie zerkam. najśmieszniejsze jest to, że wydaje mi się taka ładna i podobna do mojego męża, a racjonalnie rzecz biorąc to przecież ciągle malutki kosmita
-
perła ziemi wrote:dziewczyny czy Wasi lekarze zlecają Wam wynik CRP w standardzie? bo mój każe mi robić tylko morfologie, mocz, przeciwciała i zastanawiam się czy tego sobie tego też nie zrobić.
uwielbiam zdjęcia USG dzieciaczkówWasze są cudne, a mojej małej wrzuciłam sobie na telefon i kilka razy dziennie zerkam. najśmieszniejsze jest to, że wydaje mi się taka ładna i podobna do mojego męża, a racjonalnie rzecz biorąc to przecież ciągle malutki kosmita
-
Czesc Brzuchatki!
Proszę pomóżcie mi w interpretacji wynikow glukozy.
Na czczo 86, po 1h 92 a po 2h 111. Czy nie powinno byc tendencji spadkowej? Co myslicie?
Bo juz sie stresuje ze jest źle i sie zastanawiam czy nie isc jutro do gina. -
Perla crp mialam tylko raz zlecone przez mojego gina. Jak chcesz to mozesz sobie zrobic na pewno nie zaszkodzi. A co do dzidziusia to uwierz mi ze na tym etapie ciazy to juz nie jest kosmita tylko wyglada jak normalny noworodek tylko jest tak 3razy mniejszyAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]