X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crp się robi wtedy gdy podejrzewają jakąś infekcje

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie poczytałam o tym CRP i z ciekawości zrobię to sobie przy najbliższej okazji. dzięki! :)

przeciwciała miałam badane już 3 razy ze względu na konflikt pomiędzy rh krwi moim i męża.

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perła ziemi wrote:
    właśnie poczytałam o tym CRP i z ciekawości zrobię to sobie przy najbliższej okazji. dzięki! :)

przeciwciała miałam badane już 3 razy ze względu na konflikt pomiędzy rh krwi moim i męża.

Faktycznie! Ja tez je robie przez konflikt serologiczny :) a powiedzcie mi jak wam lekarz zaleca badanie na Togo? Czy jak w pierwszym badaniu wyszło wszystko ok to potem jeszcze zlecają kontrolnie czy tylko w szczególnych sytuacjach (np i osób mających kota?)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam badanego crp odkąd jestem w ciąży.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam Crp badane 11 czerwiec wiec przed ciaza bo ostatnia miesiaczka była 15 czerwiec:D : wiec nie wiem czy robic?

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się doczekać jutra... Trzymajcie kciuki za moją szyję!

Magda lena, ksanka, A.Kasia, Mietka 30:), Madzialena90 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu trzymamy trzymamy! Oby jutrzejszy dzień rozpoczął grudzień samymi pozytywnymi informacjami!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, 3mam kciuki! Ja też jutro wizytuję i mam nadzieję, że szyjka nie zeszła poniżej 18 mm :(

Dobranoc! :*

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Nie mogę się doczekać jutra... Trzymajcie kciuki za moją szyję!
    trzymam kciuki za długą, zamkniętą, mocną szyjkę divers2341.gif

a ja jutro rano na kłucie, mocz i glukoze jadę

więc trochę posiedzę w lux-medowskiej przychodni
    Stresuję się odrobine o ten mój cukier, bo mam straszną ochotę na słodycze w ciąży i nie powiem, żebym się jakoś ograniczała...łasuch ze mnie konkretny
    sliniak_2.gif

mąż pojechał w delegację na 2 dni do Niemiec, więc rogal się dzisiaj podwójnie przyda, bo to jedyna rzecz do której mogę się przytulić w nocy divers2301.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 22:07

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, o której masz wizytę?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou ja mam glukozę za tydzień i tez się boję cukrzycy, jeszcze przed świętami!!!
    Moja siostra miała w dwóch ciazach.
    Tez palaszuje słodkie i wszystko inne, no może teraz ograniczam bo od słodkiego tez są grzybice.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu To jeszcze troszkę poleżysz ,ale wiadomo jaki jest tego cel :) Życzę Tobie ,żeby wszystko było dobrze i ,żebyś miała miłe towarzystwo w takiej sytuacji .Cieszę się,że ktg nic złego nie pokazuje i mam nadzieję,że dasz radę jakoś z tym kręgosłupem .

Kofeinka Piękny brzusio i pewnie ,że chcemy widywać takie zdjęcia! :) Ja jak w końcu będę mieć chwilę też Wam pokażę jak mi brzucho wysadziło :D choć dziś jedna Pani mówi do mnie który to miesiąc 4ty?A ja nie 7my! :P

Aleksandrazzz ja też nie miałam pojęcia ,że ta Madzia z marcówek urodziła!Kciuki za jej dzieciątko!Oczywiście trzymamy za Twoją jutrzejszą piękną szyjkę też bardzo mocno!

Muminko mam nadzieję,że te dolegliwości z gardłem w końcu ustaną !A co do morfologii to trzymam kciuki mocno ,musi być wszystko dobrze!Z Twoją siła u nastawieniem nie ma innej opcji!Mam nadzieję,że tak jak mówi onkolog nie ma powodów do zmartwień! Cieszę się ,że u ginekologa wszystko dobrze i mała rośnie ładnie , gratuluję :)

Noelka jeśli chcesz ,żeby była dobra jakość to polecam Happy Mum ale ceny małe nie są chyba ,że znajdziesz w outlecie?Ja zamawiałam 2 miesiące temu i teraz znów .

Hannia super gratuluje udanej wizyty i cieszę się czytając takie dobre wiadomości :)

Jusiakp super wieści bardzo się cieszę , swoją drogą co ten Twój gin wygaduje u Cię stresuje !

Magdalena też dziś miałam erotyczne sny co na moje bezsenne nocki jest szokiem :P też brak mi seksu... :(

Karolina przykro mi ,że nic się nie udało zdiagnozować kurcze :(oby takie coś już się nie powtórzyło bo to naprawdę poważnie wygląda!

Karolin@ przykro mi ,że Babcia tak mówiła , skąd ludzie biorą takie pomysły i teksty :( i dlaczego nie umieją trzymać języka za zębami!

Kasieńka bardzo się cieszę,że passer ładnie trzyma i ,że wszystko dobrze na wizycie :) tak dalej!

Martka daj znać co jutro u tego hematologa,ale wierzę ,że wszystko jest dobrze i tylko Cię uspokoi!

Nataszka, OlaTychy dużo zdrówka , oby przeszło jak najszybciej Wam!

Anitka najważniejsze ,że z małą wszystko ok . A powiedz jakie masz tsh ,że za wysokie?Mam nadzieję,że jednak wyniki się poprawią i szpital Was ominie!

Ja nie miałam badane crp w ciąży wcale, przeciwciała też znów miałam i toxo,ale chyba tylko dlatego ,że na początku wyszło ,że ujemne.

My przyjechaliśmy do Poznania , już coraz gorzej znoszę te trasy a tak do połowy lutego chciałam kursować , nie chcę być sama długo bez M w Poznaniu :( nie lubię tego w ciąży! Mała całą drogę tak szalała ,ale to już nie są kopniaki tak mi wbijała chyba główkę w pęcherz i szyjkę, tak się przekręca mocno to już nie są słodkie ruchy na jakie się czekało, całą drogę praktycznie taki ból ,że ledwo oddech łapałam :(

Dobranoc Mamuśki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 22:49

kofeinka lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak nie ma podstaw to nie trzeba badac crp. Crp bada sie zeby sprawdzic czy jest jakas infekcja w organizmie. U mnie byly ciagle podwyzszone leukocyty wiec kazano zrobic crp, ktore wykazalo malutko ponad norme i jeden lekarz chcial to zbagatelizowac. Dopiero drugi kazsl zrobic posiew moczu i okazalo sie,ze mam infekcje pecherza. W badaniu ogolnym moczu nie bylo nawet bakterii.
    Aleksandrazz oby szyja byla zamknieta i twarda i odpowiednio dluga :)
    Jusiakp dziwny ten Twoj lekarz..ciagle Cie stresuje. Wez mu asertywnie powiedz co o tym myslisz.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój cudowny telefon nie dodał chyba mojej wiadomości tylko samo ,hej,mi się pokazuje... ehh

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Madzia, o której masz wizytę?
    na 10.
    Nie śpię od 4. Lekko się stresuję. No i głodna byłam :D

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Magda Lena, dzień dobry.
    Obudzilam się o 4:30 i koniec spania.
    Na pewno będzie dobrze. Trzymam kciuki za udane badanie

Magda lena lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zjadlam jablko i jedna krowke hihi

Magda lena, ksanka, Madzialena90 lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam już 2 tosty i 2 mandarynki :D

Zapach mandarynek powoduje u mnie świąteczny nastrój. Zawsze na święta cały dom pachniał mandarynkami! <3 mmmmm

Est, Mania1718, Kate84, Nataszka2200, jusiakp lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, może jednak uda się jeszcze komara przytulić, bo jeszcze mi za wcześnie na śniadanko ;)

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1232 1233 1234 1235 1236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ