Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ufff Kochane jestem, mogę napisać WSZYSTKO W PORZĄDKU !!
To plamienie, a raczej taki "glutek" już się nie powtórzyło hmm.. lekarka sama nie była w stanie stwierdzić od czego to mogło być, bo u niej śluz już był normalny mleczny jak zawsze. No i teraz moja szyjka, ma 3,75 cm także ma tyle co ostatnio u tej lekarki na badaniu jak byłam po wizycie u mojego gina, który stwierdził, że jest "źle". Więc z szyjką wszystko ok, rozwarcia nie ma, jest zamknięta i długa z czego się bardzo cieszę
A dzidzia była o dziwo spokojna na badaniu, tylko raz "zdzieliła" tak mocno, że lekarce gałka od usg podskoczyła hehe Malutka waży 1050 g i ma się super
serce dobrze, płucka ok, nóżki, rączki, buźka wszystko pięknie i jak lekarka powiedziała, aż przyjemnie się takie usg wykonuje
No i stwierdzam jedno co do mojego gina który prowadzi moją ciążę, on po prostu chce chyba sobie pogrzebać w młodej pipce heh że zawsze mówi, że się źle dzieje, a i tak po usg jest dobrze, stary jest to chce sobie popatrzeć
ok Kochane ja muszę uciekać po Synka do szkoły, a u nas pogoda jest TRAGICZNA, wieje, pada śnieg, grad i deszcz na zmianę
niżej daje dwie fotki maleństwa buźkę i nosek z ustami ( po mamusi
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 15:06
perła ziemi, Magda lena, Mania1718, Kaarolina, kofeinka, RudyTygrysek, ksanka, Madlene.:), Lilou1984, kateee, Renka88, Falon, Gośśś, Kajola, A.Kasia, paola87, d'nusia, Kokaina, Czarodziejka87, Mietka 30:), Hannia123, M+M+?, muminka83, wiewiórka17, Karka, krówka_muffka, Kate84, kasieńka 1985, Madzialena90 lubią tę wiadomość
jusiakp
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki moje, babcia ma 72 lata. Generalnie jak na babcię to nie jest strasznie wiekowa (tak mi się wydaje), ale ma strasznie starodawne podejście do wielu spraw i czasami tak ciężki mi jest z nią rozmawiać. Staram się spojrzeć na to z jej perspektywy, zrozumieć ją. Ale wiele jej komentarzy jest poniżej krytyki ;/
-
Martka89 wrote:Cholera No
znowu mam wysokie leukocyty bo aż 18tys...crp 4 wiec w normie. Czekam na ręczny rozmaz który ma byc jutro. Martwie sie ze jestem pechowcem życia i w ciąży jeszcze ujawniła mi sie jakas białaczka
Muminka a tu masz wyniki?
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
noelka polecam http://www.happymum.pl/sklep3/0,sukienki.html. fajne jakościowo ciuchy mają. Ja wybieram się na zakupy do sklepu stacjonarnego w Warszawie, ale koleżanka kupowała on-line i bardzo chwaliła
Kaarolinatrzymam kciuki żebyś szybko doszła do siebie. nie martw sie. Twoi mężczyźni dadzą sobie radę, faceci tak mają, że w sytuacjach kryzysowych jest pełna mobilizacja i dopiero zaczyna mózg pracować jak należy))
jak napisałaś o tych swoich objawach to pierwsze co pomyślałam, że te zaburzenia wzroku to migrenowe. ściskam cieplutko i zdrówka życzę
Karolina@ i Kofeinka no słabo takie rzeczy usłyszeć od najbliższych, ale trzeba wszystko dzielić na 2. czasami ostre słowa nie mają zamiaru ranić, Nasze mamy/babcie teściowe mają czasem niewyparzone języki i wszystko wiedzą lepiejniestety na tym etapie mogą sobie tylko pogadać
i to im zostało dlatego właśnie się czasem zachowują tak "nieodpowiednio"
My musimy cieszyć się Naszym szczęściem, które nie może zniszczyć żaden nieprzemyślany komentarz...
jusiakp Ciesze sie ze wszystko dobrze. trochę Nam stracha narobiłaś!
Niezbyt pokrzepiające wpisy na forum dzisiaj z rana, dobrze że już z każdą godziną coraz lepsze, więc proszę o zachowanie tego trendu i jeszcze więcej ślicznych brzuszków chciałabym zobaczyć!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:14
Vincent, Est, A.Kasia, perła ziemi, muminka83, Karka, Mania1718, Falon, Kate84, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
pap86 wrote:Ja od poczatku ciazy mam leuko po15tysi i moja ginka wysyla mnie do hematologa zeby sprawdzic czy tak mam bo taka moja uroda. Ale poki co lecze sie na infekcje pecherza i licze,ze troszke spadna te leuko i to bedzie znacxylo,ze od infekcji mialam podniesione.
-
Kaarolina wrote:Magdalena dostalam skierowanie na okulistyke, jestem juz po badaniu wszystko jest dobrze (a jak ma buc skoro juz wszystko dobrze widze i glowa odpuscila)a jak mi sie wczoraj to dzialo to zero badan, byla tylko neurolog przeprowadzila wywiad i to wszystko... pewnie bede miala wpisane migrene, badan neurologicznych nie bede miala... czuje sie dobrze wiec moze jutro wyjde tzn ja tak licze na to a zobaczymy co powiedza na popoludniowym obchodzie.7w3d 💔
-
Karolina@ wrote:Wchodzę tutaj cała roztrzęsiona, a tutaj takie wiadomości od Jusi. Daj znać, jak będziesz wiedziała coś więcej. Trzymam kciuki!
Byłam przed chwilą u babci. Powiedziałam jej że będzie miała prawnuka, a ona na to: "wolałabym, aby była dziewczynka". Nosz kurw*, a ja bym wolała słonia w trampkach...
Na koniec mi jeszcze powiedziała, że mam więcej jeść bo nie widać po mnie abym przybrała na wadze. Z tego powody pewnie głodzę małego. Mówię jej, że staram się kontrolować to co jem, mały rośnie jak na drożdżach więc nie będę zamieniała się w toczącą kulkę. A ona mi na to, że w ciąży kobieta powinna wyglądać jak kulka.
Policzyłam do dziesięciu i wyszłam. Teraz siedzę przy melisie, aby z nadmiaru wrażeń się nie rozryczeć ;(
Kochana, moja babcia jak bylam w 4 miesiącu ciazy powiedziała mi żebym się tak nie cieszyła bo jeszcze wszystko może ze mnie wypłynąć//
Jusia, odezwij się, też się niepokoje co u Ciebie!!!
Edit, a sorki, już widzę że wszystko ookkkk:-*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 16:36
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Witam Dziewczyny
Niestety nie dam rady Was nadrobić, mama mnóstwo spraw na głowie i rzadko tu zaglądam
Mam nadzieję, że nie jesteście złe?Przepraszam
Tyle czasu nie wchodziłam, a tu już któraś w szpitalu, kolejne komplikacje... Ach aż mi łzy już ciekną
Każde niepokojące wieści od Was...Łzy lecą same do oczu
Jeszcze jak przeczytałam, że Madzia urodziła, aż mnie ciarki przeszły
Ale mam ogromną nadzieje i trzymam kciuki żeby Malutka przetrwała i udało się bez większych problemów zdrowotnych
Kochane trzymam za Was mocno kciukiI za wasze dzieciaczki
I tak w ogóle za wszystko żeby jakoś się ułożyło i było dobrze
Est, A.Kasia, Kate84, Izoleccc, Madzialena90 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Hejka, ja po wizycie Ignaś wazy 790g. Wszystko ok.pessar trzyma, szyjka dluga i zamknieta.
Est, Hannia123, Jacqueline, Kajola, A.Kasia, Czarodziejka87, d'nusia, Madlene.:), Lilou1984, Karka, She86, Renka88, Mania1718, krówka_muffka, perła ziemi, Mietka 30:), Kate84, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
CO MYSLICIE? robie zamówienie i nie wiem cy kliknąć;p?
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1810844eb5bb.jpg
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0280149004.htmlA.Kasia, RudyTygrysek, Est, Madlene.:), Lilou1984, muminka83, Karka, krówka_muffka, Mietka 30:), Kate84, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
Martka89 wrote:Cholera No
znowu mam wysokie leukocyty bo aż 18tys...crp 4 wiec w normie. Czekam na ręczny rozmaz który ma byc jutro. Martwie sie ze jestem pechowcem życia i w ciąży jeszcze ujawniła mi sie jakas białaczka
Muminka a tu masz wyniki?
EH ja mam Leukocyty w wysokości 30. Mam za tydzień zrobić raz jeszcze morfologię. Już kontaktowałam się z onkologiem telefonicznie. Poinformował mnie że w ciąży część kobiet ma wysokie Leukocyty przy dobrych innych parametrach. Na chwilę obecną ostatnie markery rakowe z 3 tygodni w tył wyszły mi prawidłowe więc kazał się nie martwić.
No a ja po wizycie u Ginekolog.
Judytka ułożenie pośladkowe.
Judytka przecierała oczka, przeciągała się i ziewałahihi jaka ona piękna.
Judytka waży 508 gram.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 17:29
Czarodziejka87, A.Kasia, d'nusia, Magda lena, RudyTygrysek, Est, Madlene.:), Kaarolina, Kajola, Karka, Renka88, Mania1718, Jacqueline, Falon, perła ziemi, Mietka 30:), Kate84, Madzialena90 lubią tę wiadomość