X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitka19953 wrote:
    Hej, dziś już 25 tydzień...ale ten czas pędzi. Mam wizytę dziś na 16, denerwuje się co powie na wyniki bo morfologia słabo mi wyszła i wychodzi na to ze to anemia...

Kochana nie denerwuj się, zobaczysz że będzie wszystko dobrze.
    A co do anemii... ja mam i to dość sporą, ostatnio żelazo mi gin zwiększył na podwójną dawkę, jeśli wyniki się nie poprawią to pewnie będę się musiała położyć do szpitala na obserwację itd.

A.Kasia lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• kamka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny:) nasza mała chyba wogóle nie śpi bo albo kopie albo sie przesuwa i cały brzuch mi faluje...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Tylko u mnie jest inny problem :( ja choruję na chorobę wywołującą nowotwory ( genetyczna ) i mam kilka ognisk które wygłuszam radioterapią jak jest już gorąco a w tej chorobie białaczka jest częstym jakby nazwijmy to powikłaniem... no ale tak jak mówiłam nie przejmuje się. Jestem silną kobietą. Mam silny charakter po ojcu i nie poddaje się nigdy. Codziennie mówię sobie że czuję się dobrze i że jestem zdrowa :D
    Wierze, tylko pisałaś ze miałaś crp podwyższony. Morfologia była z tego samego dnia? Jeśli kontrolne crp spadło to leukocyty tez musiały :)

muminka83 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Vira, fajnie z tą przyjaciółką, oczywiście trzymam kciuki :) też mam PCOS, ale udało mi się zajść w ciążę naturalnie i teraz też nie łykam żadnych leków ;) wszystko pewnie zależy od przypadku

Dziewczyny, macie jakichś sprawdzonych sprzedawców na allegro z ciuchami ciążowymi? Albo sklepy internetowe? Bo szukam sukienki na Święta ;)

Kasia, cieszę się, że u Ciebie lepiej :) za pozostałe szpitalne dziewczyny nadal trzymam kciuki!

Malina, bardzo mi przykro :(

Karolina, trzymam za Ciebie kciuki, mam nadzieję, że szybko zdiagnozują co Ci jest :* Zdrowiej!

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie w 25tc:) w sroe wizya na 15:10 tak wiec sie juz nie moge doczekac:)

d'nusia, ksanka, Renka88, Kate84, Madzialena90 lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju ale posmutnialam jak przeczytałam że jedna z nas już urodziła i dzidziuś walczy :( prosze napiszcie coś więcej , nie wiem czy pominełam coś , jestem do tyłu? jeśli któaś z Was coś wie proszę napiszcie coś więcej ..

będe się modlić i trzymać kciuki

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko życzę dużo zdrówka!
    Podziwiam Cię za Twoją siłę :-)

Na pewno będzie dobrze, leukocyty w ciąży lubią się podnieść, zwłaszcza, że Ty jesteś ciągle przeziebiona. Uważaj na siebie i na pewno będzie wszystko dobrze.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka - wcale nie lubię twojej anemii, kliknelo mi się przez przypadek :/ za to brzusio super!

Alinalii - poszukaj w pamietnikach bo Madzia prowadzi swój i opisuje co u nich.

Myślałam, że przytyje bo tylko tu leżę i żrę a na wadze -0,5 kg.

alinalii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko - będzie dobrze! Dużo zdrówka i daj znać jak wyniki. Trzymam kciuki żeby były dobre.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, miałaś dzisiaj jakieś kontrolne usg? Jak się czujesz wogole?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia ;) rozumiem he he
    Powiedz lepiej jak u Ciebie??

wac4wpq.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie i dzisiejszej wizycie. Nie czytałam Was, może potem mi się uda nadrobić, ale pomimo, że nie pracuje to ostatnio przy tej mojej dwójce w domu i tysiącu innych rzeczy do ogarnięcia prawie nie mam czasu na komputer...

Jeśli chodzi o wizytę to Maluch ma już prawie 650 gram, wiercił się podczas badania i ssał kciuk :) Szyjka trochę krótsza, bo 3,75 ale póki co pod kontrolą. Odebrałam też posiew i jest ujemny zarówno w kierunku bakterii jak i grzybów :) Teraz trzeba będzie się znów ukłuć i zaliczyć glukozę przed kolejną wizytą.

She86, Mania1718, Czarodziejka87, Karolina@, d'nusia, Karka, Lilou1984, Kate84, Madzialena90 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ostatnio zdecydowanie wolniej, ale rośniemy, bo na wadze od początku już 9 kg... Moje wymarzone maksymalne 15 kg na finale oddala się ode mnie coraz bardziej,ale co tam, dwa razy zrzuciłam, to zrzucę i trzeci, byle Maluch był zdrowy i siedział grzecznie w brzuszku :)

muminka83 lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Witam się po weekendzie i dzisiejszej wizycie. Nie czytałam Was, może potem mi się uda nadrobić, ale pomimo, że nie pracuje to ostatnio przy tej mojej dwójce w domu i tysiącu innych rzeczy do ogarnięcia prawie nie mam czasu na komputer...

Jeśli chodzi o wizytę to Maluch ma już prawie 650 gram, wiercił się podczas badania i ssał kciuk :) Szyjka trochę krótsza, bo 3,75 ale póki co pod kontrolą. Odebrałam też posiew i jest ujemny zarówno w kierunku bakterii jak i grzybów :) Teraz trzeba będzie się znów ukłuć i zaliczyć glukozę przed kolejną wizytą.

SUPER, że wszystko dobrze :)
    A tymi kilogramami sie nie martw, tak jak piszesz - najważniejsze, by maluszek był zdrów i prawidłowo sie rozwijał :)

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się ok, brzuch czasami twardnieje i plecy bolą ale to chyba od niewygodnego łóżka bo na ktg nic się nie pisze. Żadnych badań dzisiaj nie miałam bo było sporo pań do wywołania porodu i nie było czasu. Ktg mam codziennie, zobaczymy co będzie dalej. Mały się chyba przekręcił bo coś znowu przy szyjce majstruje. Ogólnie nie narzekam, wszyscy bardzo mili i dbają tu o mnie.

Hania - super, że wszystko dobrze :)

ksanka, Est lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/068f9a4e731b.jpg

A to my dziś rano

anitka19953, Kaarolina, Vincent, ksanka, kofeinka, wiewiórka17, perła ziemi, muminka83, A.Kasia, Mania1718, Kajola, Czarodziejka87, Madlene.:), Karolina@, kateee, Est, Mietka 30:), d'nusia, alinalii, She86, Izoleccc, Hannia123, Karka, RudyTygrysek, Lilou1984, krówka_muffka, baassiia, Kate84, Madzialena90 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz na poczekalni. Zaprowadzilam synka do szkoly i wracajac cos mi polecilo, szybko do toalety a tam masa bezowego sluzu, bol brzucha przy tym jak na miesiaczke :-( oczywiscie mega strach i jedno szczescie ze akurat teraz wizyta. I nie czuje malej :-(

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Jestem juz na poczekalni. Zaprowadzilam synka do szkoly i wracajac cos mi polecilo, szybko do toalety a tam masa bezowego sluzu, bol brzucha przy tym jak na miesiaczke :-( oczywiscie mega strach i jedno szczescie ze akurat teraz wizyta. I nie czuje malej :-(

Kochana będzie dobrze. Lekarz to sprawdzi. Mała może śpi. Daj znać jak po wizycie kochana :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia - trzymam kciuki żeby było dobrze!

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w moją studniówkę ;) Jutro zobaczę tylko dwie cyfry do odliczania :)

Widzę że nieciekawie zaczełysmy tydzień :/
    Trochę tu smytnych wieści ale mam nadzieje że wszystko się poukłada każdej z Was.
    Malina przykro mi z powodu Twojego dziadka :( Łącze się w bólu, i wspomina po stracie taty wróciły. ..
    Karolina mam nadzieję że szybko wydobrzejesz i wrócisz do synka :)
    Jusia nie denerwuj się zaraz zobaczysz dzidzie i się uspokoisz ;)
    Mój bąbel tez mnie dzisiaj na straszył. . Nie czułam go od rana wiec wyjęlam detektor którego nie lubi. Kopnął kilka razy i znowu śpi, no cóż pogoda taka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 13:03

Love_life, She86, Kate84, Madzialena90 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ