X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem, ciekawa jestem ile się skrocila od tamtego tygodnia. Powiedział "nic nie robimy na razie " więc może za wcześnie na szew. Będzie jutro mój lekarz to coś więcej się dowiem. Kasia właśnie o to chodzi ze ja w całej ciąży miałam lekki stan zapalny, który liczyłam tym macmirorem, teraz wyszło ze jestem cała jalowa. U mnie na szyjkę działają skurcze, dlatego będę tu leżeć do końca, już nawet leki przeciwzakrzepowe dostaje. No nic, byle do Świąt.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Olu co do podszycia to nie chce straszyć cie , ale nie wiem czy w twoim wieku ciąży jest to wskazane. Jak lezalam na patologii to ordynator mówił jednej dziewczynie będącej w 24tc że szew stanowi duże ryzyko przebicia błon po 24 tc.
    Możliwe że zastanawiają się nad pessarem

bl9cuay3kworwxbg.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, aż nie mogę uwierzyć, że się u Ciebie tak poważnie porobiło w tak krótkim czasie :( A wcześniej tyle razy chodziłaś do gina i cały czas niby było ok :( Jesteś twarda, wiesz że jesteś tam dla swojego dziecka i to Ci da siłę do końca, tylko przykro że się musisz tak męczyć :(

Kasia, podejdź do współlokatorki na luzie i potraktuj jej "wiedzę" jak dobrą rozrywkę ;) Albo jak masz ochotę się wyładować, to powiedz jej swoje, najwyżej nie będzie się już odzywać :P

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) Ja mam usg w sobotę albo poniedziałek, czekam na telefon.

muminka83 lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazz ja tez od piatku dostaje leki przeciwzakrzepowe (clexane 0,4) tylko,ze ja mam lezec w domu (ryzyko przedwczesnego porodu ze wzgledu na odwarstwienie owodni).

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się od fryzjera, strzelam sobie ombre takie pasemka na święta ::)

A, i wlazlam na wagę dzisiaj, rowne 6 kg do przodu, nie jest źle :)

Ola, smutno mi się robi jak czytam co u Ciebie i tez zgadzam się z dziewczynami że informacja od ginekologa w stylu szyjka skrócona o 50 procent jest conajmniej dziwna :?
    Domagaj się Usg, przecież musisz znać fakty :*

Kasiu, cieszę się że już jesteś do wpisu :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:12

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    No wiesz Ty co? Palpacyjnie to sobie można badać miękkość lub twardość. Powinni zrobić ci usg i zmierzyć to będzie najbardziej wiarygodne. Co to za odpowiedź dla pacjentki szyjka zmniejszyła się o 50 % co to znaczy. Jaka była wyjściowa długość?? Może poproś o usg masz prawo.

Tak badaja niestety. Ja jak bylam w szpitalu tez mi powiedzieli, ze szyjka skrocona. A jak niby to mieli atwierdzic skoro nie wiedzieli jaka mialam wczesniej? Usg tez nie robili. Poza tym kazda dziewczyna po badaniu wychodzila z informacja, ze szyjka skrocona o opuszek palca. Wiec pobyt w szpitalu to jedynie dla spokoju w razie jakby sie cos dzialo tam, na miejscu, zeby mozna bylo szybko zareagowac. Bo z badaniami to tak na dwa razy:-/

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu jeszcze jedno odnośnie rozmowy z dzidziuniem, ja od czasu gdy wyladowalam w szpitalu we wrześniu codziennie przed snem rozmawiam z dzidziuniem i stosuje tzw techniki wizualizacji. To co sobie wyobrażam to moja macica mocna elastyczna i miękka otoczona energia uzdrawiająca :) w której Zosia rozwija się zdrowo i prawidłowo i bezpiecznie siedzi w brzuszku do lutego/marca - w tym momencie zwykle dostaje kuksanca lub kopa. Wyobrażam sobie macice otoczona niebieska lub czerwona tasiemka, przylegającya ściśle do jej ścianek. Wyobrażam sobie ze macica jest piękna i okraglutka również przy szyjce, następnie przechodzę do szyjki i sobie również wyobrażam ja długa twarda i zamknięta a dla bezpieczeństwa dodatkowo owinieta ciasno tasiemka to również wizualizuje wydłużenie szyjki.
    Nie wiem czy to działa czy nie ale stało się to moim rytualem przed snem
    A i dodatkowo rozmawiam z moim aniołem stróżem by rozmawiał z opiekunem Zosi by siedziała grzecznie w brzuszku do czasu gdy bezpiecznie będzie mogła wyjść na świat.
    Na początku było mi dziwnie, a teraz jest to już normalne.
    Trzymam kciuki za zdrówko i 38-40 tydzien

Kasiu dobre wiadomości ze wszystko się wyciszylo i jestescie w dobrej kondycji. Skoro chcą cie wypisać. Ale trzymają dalej na obserwacji to dobrze kolejne dni będą odhaczone. A to dla nas wszystkich ważne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:20

d'nusia, muminka83, Vincent, Madzialena90 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardnienia od 17 tygodnia zrobiły swoje i można było przewidzieć ze szyjka w końcu nie wytrzyma. Wiem ze szew nie wchodzi w grę, zapytam się jutro mojego gina o pessar. No nic, ważne że jest zamknięta. Jak trzeba leżeć to trzeba, wszystko zniose dla dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:18

ksanka lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jak odmawialam Nowenne Pompejanską trzymałam Krzyż od Różańca na brzuchu, Marysia cały czas skakała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:20

ksanka, krówka_muffka lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    a ja się witam z poczekalni. glukoze podobno wypiłam za szybko bo mi się słabo zrobiło i wylądowałam na kozetce. teraz juz ok, ale jeszcze 1,5h czekania:/

głodna!!! :)
    Lilou będzie dobrze, co prawda też tak miałam ale liczę że twoje wymiki będą dobre.
    Najwyżej polezysz sobie ma kozetce zamiast siedzieć. Proś tylko o wodę do pobicia, bo suszy po tym cukrze.
    Jak się tak zastanawiałam to u mnie 3 czynniki przepowiadania cukrzycę ciążowa. Wiek, obciążenie rodzinne babcia że strony mamy i jej syn mieli cukrzycę, oraz dodatkowo moja nadwagą. Więc czego innego mogłam się spodziewać.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci czują, bo to dobra energia dla nich. Wiem że jesteś silna dla małej i taka pozostaniesz na zawsze.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wam zazdroscze tej wagi ;) ciągle któraś z Was pisze że +6 ,+8 ...
    a ja +15... masakraa , nie jestem gruba nie wyglądam jak wieloryb , poprostu mam ładny ciążowy brzuszek ,nie wiem gdzie to 15 kg wlzało mi

ksanka, edyś, kofeinka, Mania1718, Kate84, Kokaina lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na dzień dzisiejszy minus 0,5 kg a brzuszek 107 od zeszłego tygodnia podrosl ok 2-3 cm

PAP co to jest to odwarstwienie owodni?

A i muszę się z wami podzielić moim dziwnym snem,

We wrześniu śniło mi się że leciałam samolotem który chciałam wstrzymać, na drugi dzień dowiedziałam się że znajomym urodził się malutki wczesniaczek o jakieś 2,5 miesiąca.

Dzis zaś śniło mi się że jestem na lotnisku i czekam na samolot, ale mam jeszcze tak dużo czasu że chodzę i zwiedzać lotnisko, jem coś w restauracji, i czekam sobie na samolot.
    Mówiłam o moim śnie Mężowi i mówi że to moja podświadomość mnie uspokaja, że jak będę "grzeczna" to samolot Zosi odleci o czasie ;) i tego się trzymam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:49

A.Kasia, paola87, Madzialena90 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Tak badaja niestety. Ja jak bylam w szpitalu tez mi powiedzieli, ze szyjka skrocona. A jak niby to mieli atwierdzic skoro nie wiedzieli jaka mialam wczesniej? Usg tez nie robili. Poza tym kazda dziewczyna po badaniu wychodzila z informacja, ze szyjka skrocona o opuszek palca. Wiec pobyt w szpitalu to jedynie dla spokoju w razie jakby sie cos dzialo tam, na miejscu, zeby mozna bylo szybko zareagowac. Bo z badaniami to tak na dwa razy:-/

Dla mnie to niemiarodajne. Owszem Lekarz badający palpacyjnie szyjkę naciska w tym momencie brzuszek i plus minus może określić jednak bez informacji o długości wyjściowej szyjki a więc jej zmierzenia nie idzie palpacyjnie tego określić. Palce każdy lekarz ma innej długości i to co dla jednego jest zmniejszone dla drugiego nie. Po drugie trzeba walczyć o swoje prawa kochane. Odzywajcie się bo inaczej będzie jak za komuny a więc nic nie będziecie wiedzieć. Nie robią wam łaski że zrobią badanie i dokładanie zmierzą.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, wpadłam by powiedzieć ze od dziś zawitam do grona przyszłych sierpniówek :)test juz dawno pozytywny beta ładnie przyrasta, i oby tak do końca zostało , mam nadzieje :)pozdrawiam i życzę wam wszystkim dużo zdrówka i waszym maluszkom:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:42

krówka_muffka, ksanka, Gośśś, Gośśś, alinalii, Martita88, aleksandrazz, muminka83, 26Asia, Teresa1992, jagood, Renka88, d'nusia, Est, A.Kasia, Czarodziejka87, paola87, skowroneczka87, M+M+?, Kajola, Lilou1984, Mietka 30:), Mania1718, perła ziemi, Izoleccc, Karka, Jacqueline, Karolina@, She86, Kate84, Madzialena90, baassiia, Kokaina, Falon lubią tę wiadomość

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka84 wrote:
    Witajcie, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, wpadłam by powiedzieć ze od dziś zawitam do grona przyszłych sierpniówek :)test juz dawno pozytywny beta ładnie przyrasta, i oby tak do końca zostało , mam nadzieje :)pozdrawiam i życzę wam wszystkim dużo zdrówka i waszym maluszkom:*

No to gratuluję <3 i dużo dobrego :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Dzien dobry laseczki kuleczki :-) Ja dzis wizytuje o 14 :-) wczoraj bylam na zajeciach w szkole rodzenia i mowili o smoczkach i laktatorach.Nie dajcie sie nabrac na smoczki a'la odlew z kobiecej piersi i ze sa lepsze etc.Tak na prawde sa tyle samo warte co te tansze smoczki do butelek za 7zl.Jedynym smoczkiem ktory imituje ssanie z piersi (ale tylko imituje nigdy nie bedzie takie samo)to smoczki firmy Medela ale przestrzegali przed nimi bo dzoecko sie musi troche namachac zeby wyciagnac mleko i niektorym sie nie chce i nie toleruja tych smoczków.O laktatorach napisze Wam jak bede przy kompie bo pisze teraz z komorki
    właśnie ten smoczek mam zamiar kupić, zresztą dodają go do laktatora :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:51

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetko gratulacje i szczęśliwych i nudnych kolejnych miesiecy ciąży.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam tu długo leżeć to wolę już się nie kłócić, jutro może mój prowadzący mi zmierzy

krówka_muffka lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Oj wspolczuje Wam tej bezsennosci :/ ja wczesniej niz o 11 nie potrafie sie zwlec z lozka :/ :P

Smerfetka gratuluje :) i zycze spokojnej ciazy :)

Kasiu fajnie, ze u Ciebie juz wszystko ok :) i masz racje z tym, ze wiekszosc porodow przedwczesnych sa spowodowane wlasnie nieleczonymi infekcjami, ja jak wyladowalam w tamtym roku w szpitalu to pierwsze co to mi posiewy robili i wlasnie o tym mowili...

Ola Ksanka dobrze mowi o tym szwie, bo jego zakladaja tylko do 26tyg, a pesser moga w kazdej chwili zalozyc... Wypytaj sie ich co planuja i naciskaj na to zeby Ci go zalozyli, bo nie stety w szpitalach jak sie samemu nie dopytuje to oni nic nie powiedza :/

Dziewczyny trzymam kciuiki za wizyty :) ja mam w czwartek i juz sie nie moge doczekac :D

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
‹‹ 1234 1235 1236 1237 1238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ