Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie nie wiem, ciekawa jestem ile się skrocila od tamtego tygodnia. Powiedział "nic nie robimy na razie " więc może za wcześnie na szew. Będzie jutro mój lekarz to coś więcej się dowiem. Kasia właśnie o to chodzi ze ja w całej ciąży miałam lekki stan zapalny, który liczyłam tym macmirorem, teraz wyszło ze jestem cała jalowa. U mnie na szyjkę działają skurcze, dlatego będę tu leżeć do końca, już nawet leki przeciwzakrzepowe dostaje. No nic, byle do Świąt.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Hej Olu co do podszycia to nie chce straszyć cie , ale nie wiem czy w twoim wieku ciąży jest to wskazane. Jak lezalam na patologii to ordynator mówił jednej dziewczynie będącej w 24tc że szew stanowi duże ryzyko przebicia błon po 24 tc.
Możliwe że zastanawiają się nad pessarem -
Ola, aż nie mogę uwierzyć, że się u Ciebie tak poważnie porobiło w tak krótkim czasie
A wcześniej tyle razy chodziłaś do gina i cały czas niby było ok
Jesteś twarda, wiesz że jesteś tam dla swojego dziecka i to Ci da siłę do końca, tylko przykro że się musisz tak męczyć
Kasia, podejdź do współlokatorki na luzie i potraktuj jej "wiedzę" jak dobrą rozrywkęAlbo jak masz ochotę się wyładować, to powiedz jej swoje, najwyżej nie będzie się już odzywać
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyJa mam usg w sobotę albo poniedziałek, czekam na telefon.
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Hej, witam się od fryzjera, strzelam sobie ombre takie pasemka na święta :
A, i wlazlam na wagę dzisiaj, rowne 6 kg do przodu, nie jest źle
Ola, smutno mi się robi jak czytam co u Ciebie i tez zgadzam się z dziewczynami że informacja od ginekologa w stylu szyjka skrócona o 50 procent jest conajmniej dziwna
Domagaj się Usg, przecież musisz znać fakty :*
Kasiu, cieszę się że już jesteś do wpisu :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:12
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
muminka83 wrote:No wiesz Ty co? Palpacyjnie to sobie można badać miękkość lub twardość. Powinni zrobić ci usg i zmierzyć to będzie najbardziej wiarygodne. Co to za odpowiedź dla pacjentki szyjka zmniejszyła się o 50 % co to znaczy. Jaka była wyjściowa długość?? Może poproś o usg masz prawo.
Tak badaja niestety. Ja jak bylam w szpitalu tez mi powiedzieli, ze szyjka skrocona. A jak niby to mieli atwierdzic skoro nie wiedzieli jaka mialam wczesniej? Usg tez nie robili. Poza tym kazda dziewczyna po badaniu wychodzila z informacja, ze szyjka skrocona o opuszek palca. Wiec pobyt w szpitalu to jedynie dla spokoju w razie jakby sie cos dzialo tam, na miejscu, zeby mozna bylo szybko zareagowac. Bo z badaniami to tak na dwa razy:-/ -
Olu jeszcze jedno odnośnie rozmowy z dzidziuniem, ja od czasu gdy wyladowalam w szpitalu we wrześniu codziennie przed snem rozmawiam z dzidziuniem i stosuje tzw techniki wizualizacji. To co sobie wyobrażam to moja macica mocna elastyczna i miękka otoczona energia uzdrawiająca
w której Zosia rozwija się zdrowo i prawidłowo i bezpiecznie siedzi w brzuszku do lutego/marca - w tym momencie zwykle dostaje kuksanca lub kopa. Wyobrażam sobie macice otoczona niebieska lub czerwona tasiemka, przylegającya ściśle do jej ścianek. Wyobrażam sobie ze macica jest piękna i okraglutka również przy szyjce, następnie przechodzę do szyjki i sobie również wyobrażam ja długa twarda i zamknięta a dla bezpieczeństwa dodatkowo owinieta ciasno tasiemka to również wizualizuje wydłużenie szyjki.
Nie wiem czy to działa czy nie ale stało się to moim rytualem przed snem
A i dodatkowo rozmawiam z moim aniołem stróżem by rozmawiał z opiekunem Zosi by siedziała grzecznie w brzuszku do czasu gdy bezpiecznie będzie mogła wyjść na świat.
Na początku było mi dziwnie, a teraz jest to już normalne.
Trzymam kciuki za zdrówko i 38-40 tydzien
Kasiu dobre wiadomości ze wszystko się wyciszylo i jestescie w dobrej kondycji. Skoro chcą cie wypisać. Ale trzymają dalej na obserwacji to dobrze kolejne dni będą odhaczone. A to dla nas wszystkich ważne!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:20
d'nusia, muminka83, Vincent, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
Twardnienia od 17 tygodnia zrobiły swoje i można było przewidzieć ze szyjka w końcu nie wytrzyma. Wiem ze szew nie wchodzi w grę, zapytam się jutro mojego gina o pessar. No nic, ważne że jest zamknięta. Jak trzeba leżeć to trzeba, wszystko zniose dla dziecka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:18
ksanka lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Ja wczoraj jak odmawialam Nowenne Pompejanską trzymałam Krzyż od Różańca na brzuchu, Marysia cały czas skakała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:20
ksanka, krówka_muffka lubią tę wiadomość
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Lilou1984 wrote:a ja się witam z poczekalni. glukoze podobno wypiłam za szybko bo mi się słabo zrobiło i wylądowałam na kozetce. teraz juz ok, ale jeszcze 1,5h czekania:/
głodna!!!
Najwyżej polezysz sobie ma kozetce zamiast siedzieć. Proś tylko o wodę do pobicia, bo suszy po tym cukrze.
Jak się tak zastanawiałam to u mnie 3 czynniki przepowiadania cukrzycę ciążowa. Wiek, obciążenie rodzinne babcia że strony mamy i jej syn mieli cukrzycę, oraz dodatkowo moja nadwagą. Więc czego innego mogłam się spodziewać. -
ale wam zazdroscze tej wagi
ciągle któraś z Was pisze że +6 ,+8 ...
a ja +15... masakraa , nie jestem gruba nie wyglądam jak wieloryb , poprostu mam ładny ciążowy brzuszek ,nie wiem gdzie to 15 kg wlzało miksanka, edyś, kofeinka, Mania1718, Kate84, Kokaina lubią tę wiadomość
-
U mnie na dzień dzisiejszy minus 0,5 kg a brzuszek 107 od zeszłego tygodnia podrosl ok 2-3 cm
PAP co to jest to odwarstwienie owodni?
A i muszę się z wami podzielić moim dziwnym snem,
We wrześniu śniło mi się że leciałam samolotem który chciałam wstrzymać, na drugi dzień dowiedziałam się że znajomym urodził się malutki wczesniaczek o jakieś 2,5 miesiąca.
Dzis zaś śniło mi się że jestem na lotnisku i czekam na samolot, ale mam jeszcze tak dużo czasu że chodzę i zwiedzać lotnisko, jem coś w restauracji, i czekam sobie na samolot.
Mówiłam o moim śnie Mężowi i mówi że to moja podświadomość mnie uspokaja, że jak będę "grzeczna" to samolot Zosi odleci o czasiei tego się trzymam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:49
A.Kasia, paola87, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
skowroneczka87 wrote:Tak badaja niestety. Ja jak bylam w szpitalu tez mi powiedzieli, ze szyjka skrocona. A jak niby to mieli atwierdzic skoro nie wiedzieli jaka mialam wczesniej? Usg tez nie robili. Poza tym kazda dziewczyna po badaniu wychodzila z informacja, ze szyjka skrocona o opuszek palca. Wiec pobyt w szpitalu to jedynie dla spokoju w razie jakby sie cos dzialo tam, na miejscu, zeby mozna bylo szybko zareagowac. Bo z badaniami to tak na dwa razy:-/
Dla mnie to niemiarodajne. Owszem Lekarz badający palpacyjnie szyjkę naciska w tym momencie brzuszek i plus minus może określić jednak bez informacji o długości wyjściowej szyjki a więc jej zmierzenia nie idzie palpacyjnie tego określić. Palce każdy lekarz ma innej długości i to co dla jednego jest zmniejszone dla drugiego nie. Po drugie trzeba walczyć o swoje prawa kochane. Odzywajcie się bo inaczej będzie jak za komuny a więc nic nie będziecie wiedzieć. Nie robią wam łaski że zrobią badanie i dokładanie zmierzą. -
Witajcie, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, wpadłam by powiedzieć ze od dziś zawitam do grona przyszłych sierpniówek :)test juz dawno pozytywny beta ładnie przyrasta, i oby tak do końca zostało , mam nadzieje :)pozdrawiam i życzę wam wszystkim dużo zdrówka i waszym maluszkom:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:42
krówka_muffka, ksanka, Gośśś, Gośśś, alinalii, Martita88, aleksandrazz, muminka83, 26Asia, Teresa1992, jagood, Renka88, d'nusia, Est, A.Kasia, Czarodziejka87, paola87, skowroneczka87, M+M+?, Kajola, Lilou1984, Mietka 30:), Mania1718, perła ziemi, Izoleccc, Karka, Jacqueline, Karolina@, She86, Kate84, Madzialena90, baassiia, Kokaina, Falon lubią tę wiadomość
-
smerfetka84 wrote:Witajcie, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, wpadłam by powiedzieć ze od dziś zawitam do grona przyszłych sierpniówek :)test juz dawno pozytywny beta ładnie przyrasta, i oby tak do końca zostało , mam nadzieje :)pozdrawiam i życzę wam wszystkim dużo zdrówka i waszym maluszkom:*
No to gratulujęi dużo dobrego
-
Vira wrote:Dzien dobry laseczki kuleczki
Ja dzis wizytuje o 14
wczoraj bylam na zajeciach w szkole rodzenia i mowili o smoczkach i laktatorach.Nie dajcie sie nabrac na smoczki a'la odlew z kobiecej piersi i ze sa lepsze etc.Tak na prawde sa tyle samo warte co te tansze smoczki do butelek za 7zl.Jedynym smoczkiem ktory imituje ssanie z piersi (ale tylko imituje nigdy nie bedzie takie samo)to smoczki firmy Medela ale przestrzegali przed nimi bo dzoecko sie musi troche namachac zeby wyciagnac mleko i niektorym sie nie chce i nie toleruja tych smoczków.O laktatorach napisze Wam jak bede przy kompie bo pisze teraz z komorki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:51
-
Jak mam tu długo leżeć to wolę już się nie kłócić, jutro może mój prowadzący mi zmierzy
krówka_muffka lubi tę wiadomość
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Hejka
Oj wspolczuje Wam tej bezsennoscija wczesniej niz o 11 nie potrafie sie zwlec z lozka
Smerfetka gratulujei zycze spokojnej ciazy
Kasiu fajnie, ze u Ciebie juz wszystko oki masz racje z tym, ze wiekszosc porodow przedwczesnych sa spowodowane wlasnie nieleczonymi infekcjami, ja jak wyladowalam w tamtym roku w szpitalu to pierwsze co to mi posiewy robili i wlasnie o tym mowili...
Ola Ksanka dobrze mowi o tym szwie, bo jego zakladaja tylko do 26tyg, a pesser moga w kazdej chwili zalozyc... Wypytaj sie ich co planuja i naciskaj na to zeby Ci go zalozyli, bo nie stety w szpitalach jak sie samemu nie dopytuje to oni nic nie powiedza
Dziewczyny trzymam kciuiki za wizytyja mam w czwartek i juz sie nie moge doczekac
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]