X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel - przykro mi, że zawiodłaś się na tej wizycie, bo domyślam się, że bardzo się nastawiłaś (jak my wszystkie idąc na połówkowe), że dowiesz się wszystkiego, itd.
    Szkoda, że są na świecie "tacy" lekarze, którzy traktują kobietę przedmiotowo... :/
    Ale najważniejsze, że z dzieckiem wszystko dobrze. A opis USG dostałaś?? Mam nadzieję, że tak.

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• noelka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Andriel :) to rzeczywiście słabo z tym połówkowym... :/ a z jakiego miasta jesteś? Może do kogoś innego jeszcze idź? Jeśli oczywiście chcesz :)

• Est Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena jaki duży już Twój synek!
    U mnie z kolei odwrotny problem: główka dość malaz z główki wychodzi tydzień mlodszy, z kości udowej- tydzień starszy.
    Ale lekarz mówi, że dzieci sa przecież różne i tego się trzymam.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M ja też mam takie krótkie twardnienia, kilkusekundowe dosłownie. Daj znac co Ci powie lekarz. Mój mówi, że jak to jest kilka razy dziennie i nie są bolesne, to tylko brać magnez i nie przejmować się, bo większość kobiet takie ma.
    No mam nadzieję, że wie co mówi..

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Andriel Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka & noelka - Ogólnie to z tego lekarza jestem bardzo zadowolona, ale teraz to nie wiem co on odwalił :/ Kto by pomyślał, że z połówkowych norweskich będę bardziej zadowolona. Mam nadzieje, że na następnej wizycie bardziej się mój gin postara bo będę w Polsce do połowy stycznia. A jestem ze Sławoszewa, wsi niedaleko miasta Jarocin :)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, dlaczego mi się kojarzyło, że jesteś z Poznania :D

• Andriel Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może kiedyś napisałam koło Poznania bo to miasto każdy kojarzy, gorzej z Jarocinem :p

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania świetny kot. I Wąsik ma jak Hitlerek;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 15:30

Mania1718 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja dziś pierwszy dzień na L4.
    Rano już zaliczyłam fryzjera :) A niedługo będę się zbierać po wyniki m.in. glukozy i na kontrolne USG. Mam nadzieję, że nerka młodego przestanie się powiększać bo martwi mnie ona choć i tak w czasie ciąży nic z tym raczej nie zrobią ;/
    Miłej reszty dnia wszytkim :)

• edyś Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) Powiedzcie mi prosze jakie dawki asparginu bierzecie? Ja wlasnie zaczynam to lykac ale nie doslyszalam mojej gin w jakiej dawce.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    www.supermamy.pl/porod-i-polog/6363/Kampania-spoleczna-Rodze-Mam-prawa.html
    A tu cos o naszych prawach na porodowce :)

Karka lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz 3x1 ;-)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mówicie lub śpiewacie do swoich małych pociech w brzuszkach??

wac4wpq.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówię do niego, ale czasami tylko, puszczam mu muzykę z youtuba. Nie śpiewam, bo załamałby się :D
    Ale puszczam mu muzykę taką normalną jak z mężem słuchamy. A jako, że mąż muzyk to mu też często gra na gitarze.

kofeinka, Mania1718, Falon lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem do nich rozmawiam ale to na zasadzie ze np mówię co robię albo jak jadę autem jak śpiewam tradycyjnie sama do siebie i jak mnie któreś wtedy kopnie to się zapytam coś w stylu ze chyba się nie podoba. Ale jakiś przemow nie wyglaszam. Bardziej mąż z nimi rozmawia i im śpiewa kołysanki ☺

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ja mówię do niego, ale czasami tylko, puszczam mu muzykę z youtuba. Nie śpiewam, bo załamałby się :D
    Ale puszczam mu muzykę taką normalną jak z mężem słuchamy. A jako, że mąż muzyk to mu też często gra na gitarze.

he he he ;) no co Ty, Twój głos jest dla Niego i tak najpiękniejszy ;)

wac4wpq.png

• Andriel Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rzadko niestety mówię do niego, przeważnie jak z mężem rozmawiam to wtedy małego włączam do rozmowy :P A takie wielkie plany miałam by mu śpiewać, puszczać mu muzykę i mu opowiadać :/

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem złą matką bo najczęściej po prostu karcę mojego łobuza za złe zachowanie :P A to mi wsadzi jakąś część ciała w żebra, a to walnie w szyjkę, a to dostanie jakiegoś wściekodupu i cały dzień mnie kopie aż mam brzuch obolały... Dziś też miał taki ruchliwy dzień i chyba doszłam, co próbuje wyegzekwować takim zachowaniem :D Otóż mąż przyniósł mi czekoladę z orzechami, zjadłam kilka kostek i cisza jak makiem zasiał! Mój syn to cały ojciec, bez słodyczy mu odbija :P

Nataszka2200, Renka88, Mietka 30:), ksanka, krówka_muffka, Kate84, Mania1718, Falon, noelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to muszę pochwalić mojego męża <3 Wcale nie prosiłam a kupił mi dziś getry i kilka innych rzeczy w hm żebym się dobrze czuła leżąc w szpitalu i nie siedziała jak mapet w piżamach :) Tak mnie rozczulił, że się nie przyznałam iż już czytałam książkę, którą też mi dziś sprezentował ;)

Andriel, perła ziemi, d'nusia, Nataszka2200, Karka, 26Asia, Mietka 30:), Martita88, Magda lena, anitka19953, Czarodziejka87, ksanka, krówka_muffka, Madzialena90, Kaarolina, Kate84, Mania1718, Falon lubią tę wiadomość

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z moim mężem jacyś sztywni jesteśmy w mówieniu do naszej małej. coś tam czasem zagadamy, ale np o śpiewaniu nie ma mowy ;) wiem za to, że bardzo lubi Adele, za każdym razem jak jej słucham,to zwiększa swoją aktywność :)

moja córeczka, to też raczej leniuszek. wierci się trochę rano, później kilka razy w ciągu dnia,a najczęściej i najdłużej wieczorami, ale to też tak do 15 minut. nie wkręcam sobie nic złego, lekarz mnie ostatnio ochrzanił jak mu powiedziałam, że martwię się, że nie będę potrafiła ocenić, że dzieje się coś złego. powiedział żeby nie zaczynać myśleć w tym kierunku, bo się zadręczę. że mam mieć pozytywne nastawienie, a problemy rozwiązywać dopiero jak się pojawią. trochę w tym racji, chyba ;)

dziewczyny mi bardzo rzadko ostatnio twardnieje brzuch, ale za to choćby po najmniejszym wysiłku bolą mnie plecy. powiedziałam o tym lekarzowi i dał mi duphaston 2x1. ma tak któraś z Was? dwa tygodnie temu miałam ładną, długą szyjkę i ciekawa jestem jaka będzie za tydzień czy ten ból pleców pojawia się tak o, czy może powodować coś dalej?
    zapiszę sobie to wszystko na kartce chyba, bo mam łeb jak sklep, a myślałam, że w II trym. będzie jakoś trochę mniej stresująco niż w pierwszym trymestrze ;]

f2w3j6yxdenijlur.png
‹‹ 1237 1238 1239 1240 1241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ