Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak trzeba mieć karteczkę oryginał z grupą krwi,mi gin dał skierowanie m.in.na grupę krwi mówił,że potrzeba do szpitala.
Nataszka ja się zastanawiam nad macierzyńskim ale tym które ma być wypłacane w wysokości 1000zł miesięcznie przez rok wszystkim bezrobotnym,studentom i na umowach śmieciowych.
Ponieważ "normalny" macierzyński mnie się niestety nie należy mój szef nie przedłużył mi umowy byłam wtedy w 7 tygodniu.
Mam nadzieję,że uda mi się załatwić chociaż tamten zasiłek tylko muszę się dowiedzieć co dokładnie trzeba zrobić.
Dziewczyny gdybyście wiedziały coś na ten temat będę wdzięczna za każdą info;)Filip 28.03.2016
-
Zaleciła posiewy z gardła bo ciągle chrypię i mam katary bo tam może być ognisko. Jutro podejdę do rodzinnego i wydębię skierowanie, mam już dość płacenia za wszystko. Jutro mam też wizytę u ginekologa, oby łożysko poszło w górę bo ostatnio było bardzo nisko.
-
Martka fsjnie wiedziec cos od hematologa. Taka wizyta jeszcze przede mna. U mnie cisgle te leuko na poziomie 15tysi z malym hakiem w gore lub dol. Ale niedawno okazalo sie,ze mam infekcje pecherza i jestem na antybiotyku. We czwartek odbieram dzisiejsza morfologie i ciekawa jestem cxy po antybiotyku bedzie spadac.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Czarodziejka87 wrote:Tak trzeba mieć karteczkę oryginał z grupą krwi,mi gin dał skierowanie m.in.na grupę krwi mówił,że potrzeba do szpitala.
Nataszka ja się zastanawiam nad macierzyńskim ale tym które ma być wypłacane w wysokości 1000zł miesięcznie przez rok wszystkim bezrobotnym,studentom i na umowach śmieciowych.
Ponieważ "normalny" macierzyński mnie się niestety nie należy mój szef nie przedłużył mi umowy byłam wtedy w 7 tygodniu.
Mam nadzieję,że uda mi się załatwić chociaż tamten zasiłek tylko muszę się dowiedzieć co dokładnie trzeba zrobić.
Dziewczyny gdybyście wiedziały coś na ten temat będę wdzięczna za każdą info;)
Jestem w takiej samej sytuacji jak ty, cieszę się że jest chociaż ten 1000 zl., teraz jestem na zasiłku z zusu ale macierzyński mi się nie należy, POLSKA:/. W przyszłym tygodniu mam zamiar wybrać się do urzędu pracy żeby dowiedzieć się jakie papiery trzeba złożyć i gdzie, może mi coś podpowiedzą. -
nick nieaktualnyMadlene.:) wrote:J
Jestem w takiej samej sytuacji jak ty, cieszę się że jest chociaż ten 1000 zl., teraz jestem na zasiłku z zusu ale macierzyński mi się nie należy, POLSKA:/. W przyszłym tygodniu mam zamiar wybrać się do urzędu pracy żeby dowiedzieć się jakie papiery trzeba złożyć i gdzie, może mi coś podpowiedzą.
Daj znać jeśli czegoś się dowiesz, też mnie to interesuje chociaż wydaje mmi się za piękne aby było prawdziwe -
pap86 wrote:Martka fsjnie wiedziec cos od hematologa. Taka wizyta jeszcze przede mna. U mnie cisgle te leuko na poziomie 15tysi z malym hakiem w gore lub dol. Ale niedawno okazalo sie,ze mam infekcje pecherza i jestem na antybiotyku. We czwartek odbieram dzisiejsza morfologie i ciekawa jestem cxy po antybiotyku bedzie spadac.
-
Czarodziejka87 wrote:Tak trzeba mieć karteczkę oryginał z grupą krwi,mi gin dał skierowanie m.in.na grupę krwi mówił,że potrzeba do szpitala.
Dziewczyny gdybyście wiedziały coś na ten temat będę wdzięczna za każdą info;)
Ja ostalam umowe o prace 1 maj 2015 a w czerwcu zaszlam w ciaze wiec dowiedzialam sie ze macierzynski sie nalezy jak w dniu narodzin dziecka ma sie jeszcze umowe a akurat termin porodu mam na 20 marzec a koniec umowy 31kwiecien tak wiec sie załapałam tylko nie wiem jak to czy przez rok czy jak mi to firma bezie wypłacac i czy to przedłuza umowe czy jak to wyglada to Ja jestem zielona;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 19:04
-
Madlene.:) wrote:J
Jestem w takiej samej sytuacji jak ty, cieszę się że jest chociaż ten 1000 zl., teraz jestem na zasiłku z zusu ale macierzyński mi się nie należy, POLSKA:/. W przyszłym tygodniu mam zamiar wybrać się do urzędu pracy żeby dowiedzieć się jakie papiery trzeba złożyć i gdzie, może mi coś podpowiedzą.
Ja też się cieszę,że jest ten 1000zł i mam nadzieję,że uda nam się to załatwić.Ja mam zamiar następnym razem jak będe w zusie spytać się co i jak.
Gdybyś się czegoś dowiedziała to daj znać ok ja też dam:)Filip 28.03.2016
-
A.Kasia wrote:Daj znać jeśli czegoś się dowiesz, też mnie to interesuje chociaż wydaje mmi się za piękne aby było prawdziwe
jak coś będę wiedziała to oczywiście Wam napiszę
A.Kasia lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Daj znać jeśli czegoś się dowiesz, też mnie to interesuje chociaż wydaje mmi się za piękne aby było prawdziwe
A.Kasiu też wydawało mi się to zbyt piękne ale trochę poczytałam o tym i oby to była prawda..Ma wejść ten zasiłek od stycznia 2016.
Nataszka w takim razie na pewno ci się należy ale co trzeba zrobić też jestem zielona w temacie:/A.Kasia lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
nick nieaktualnyHey laseczki kuleczki. My już po wizycie.
Oto moja wdzięczynka w 3D
Generalnie gin nie chciał jej ważyć bo wiedział, że była ważona w szpitalu - ale ja się uparłam.
Przez tydzień przybrała 50 gram i waży teraz 850gram ? Czy to nie za mały tygodniowy przyrost?
Trochę mi się szyjka skróciła. Ostatnio na badaniu było 36mm, w szpitalu było 34mm a dziś 32mm. Mój gin uważa, że norma jest od 30mm w górę więc jest dobrze - ale ja i tak wprowadzę program oszczędnościowy żeby mi się nie skróciła jeszcze bardziej.
Czarodziejko - naściemniałam, że mnie swędzi etc. Oczywiście znowu powiedział, że grzybicy nie trzeba leczyć. Ale ponownie się uparłam i przepisał mi jakąś maść którą się aplikuje taką jakby strzykawką ( bez igły rzecz jasna ) do pochwy - ale powiedział, że grzybicy nie mam ( widocznie ten clotrimazolum w szpitalu dowcipnie 2x - pomógł ). Pobrał wymaz z pochwy i musiałam zawieźć do sanepidu - ale poprosiłam o to badanie ( badanie czystości pochwy ) - koszt 20zł więc nie tak dużo.
Jeśli się martwisz to też go poproś by pobrał Ci wydzielinę z pochwy na patyczek i zawieź na ul.Wawrzyńca. Wyniki są po 2 dniach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 19:28
Renka88, Czarodziejka87, A.Kasia, Karolina@, d'nusia, Madlene.:), Lilou1984, krówka_muffka, perła ziemi, Karka, kofeinka, Vincent, She86, ksanka, alinalii, Madzialena90, Kaarolina, olatychy, Kate84, Teresa1992, Kasia24, Andriel, Kajola, anitka19953, Jacqueline, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
pap86 wrote:Martka fsjnie wiedziec cos od hematologa. Taka wizyta jeszcze przede mna. U mnie cisgle te leuko na poziomie 15tysi z malym hakiem w gore lub dol. Ale niedawno okazalo sie,ze mam infekcje pecherza i jestem na antybiotyku. We czwartek odbieram dzisiejsza morfologie i ciekawa jestem cxy po antybiotyku bedzie spadac.
no ja tez mam problem z leukocytami, w listopadzie 14,7 tys (norma do 10)
ale lekarz nic nie mówił, że coś nie tak
teraz odebrałam wyniki i 15,2wiec jeszcze wzrosły. 3.12 mam wizytę to się dopytam...
pocieszam się, że chociaż glukoza ok:
na czczo 81,3
po godzinie 78,2
po 2 godzinach 76,9
-
Czarodziejka87 wrote:A.Kasiu też wydawało mi się to zbyt piękne ale trochę poczytałam o tym i oby to była prawda..Ma wejść ten zasiłek od stycznia 2016.
Nataszka w takim razie na pewno ci się należy ale co trzeba zrobić też jestem zielona w temacie:/
No to napiszę Wam że ja mam własną firmę, płace co miesiąc składki 1200 a macierzyński wyliczyli mi na 760 zł z czego 270 muszę zapłacić składni zdrowotnej. W takiej sytuacji bardziej opłacałoby mi się zamknąć działalność i stać się bezrobotną. I nie tylko ja mam taką sytuację. Osobiście uważam to to nie wejdzie, a jeśli wejdzie, to będa jakieś warunki np. trzeba będzie udowodnić że się szukało pracy, bo w innym razie matki z patologicznych rodzin będa zachodzić w ciążę dla pieniędzy a tak być raczej nie powinno, i to nie rozwiąże problemu. -
W piątek na wizycie pytałam moją gin, jak to jest z tymi oryginałami badań przy przyjęciu do szpitala. Pytałam dlatego, że ja wszystkie wyniki mam w systemie, oryginał mam tylko z grupy krwi. To zależy od szpitala - jakie ma zasady. Generalnie w każdym szpitalu podstawą są dwa oryginały badań - grupa krwi (w miarę świeża) i GBS (wykonywany pod koniec ciąży). W szpitalu w którym będę rodzić to wystarczy - pozostałe wyniki biorą z karty ciąży. Ale w wielu szpitalach chcą mieć oryginały badań z całej ciąży. Tak więc najlepiej dowiedzieć się u źródła jak jest w Waszym przypadku.
Vira - ta maść, którą aplikuje się strzykawką to Gynazol? Jeśli tak, to jest to (jak dla mnie) mega dobry krem. Troszeczkę drogi, bo aplikujesz to jednorazowo, a kosztuje ok. 30zł, ale u mnie nic nie wyleczyło grzybicy, tylko to. Fakt faktem, potem przez kilka dni musisz co godzinę, dwie zmieniać wkładkę, ale działa cuda jeżeli faktycznie już masz tą grzybicę. -
nick nieaktualnyMeAmerie wrote:No to napiszę Wam że ja mam własną firmę, płace co miesiąc składki 1200 a macierzyński wyliczyli mi na 760 zł z czego 270 muszę zapłacić składni zdrowotnej. W takiej sytuacji bardziej opłacałoby mi się zamknąć działalność i stać się bezrobotną. I nie tylko ja mam taką sytuację. Osobiście uważam to to nie wejdzie, a jeśli wejdzie, to będa jakieś warunki np. trzeba będzie udowodnić że się szukało pracy, bo w innym razie matki z patologicznych rodzin będa zachodzić w ciążę dla pieniędzy a tak być raczej nie powinno, i to nie rozwiąże problemu.
Strasznie to niesprawiedliwe co zrobili przedsiębiorczym mamomAle to niestety przez te nieuczciwe osoby, które zakładały fikcyjne firmy. Zawsze tak jest, że przez cwaniaków uczciwi ludzie tracą
Też mi się wydaje, że będą jakieś obostrzenia. Ja jestem od lutego na Krusie a wyczytałam, że ta nowa ustawa ma obejmować bezrobotnych (zapewne zarejestrowanych w UP), studentów i rolników. Ciekawe jak to wyjdzie w praktyce... -
Vira wrote:Hey laseczki kuleczki. My już po wizycie.
Oto moja wdzięczynka w 3D
Generalnie gin nie chciał jej ważyć bo wiedział, że była ważona w szpitalu - ale ja się uparłam.
Przez tydzień przybrała 50 gram i waży teraz 850gram ? Czy to nie za mały tygodniowy przyrost?
Trochę mi się szyjka skróciła. Ostatnio na badaniu było 36mm, w szpitalu było 34mm a dziś 32mm. Mój gin uważa, że norma jest od 30mm w górę więc jest dobrze - ale ja i tak wprowadzę program oszczędnościowy żeby mi się nie skróciła jeszcze bardziej.
Czarodziejko - naściemniałam, że mnie swędzi etc. Oczywiście znowu powiedział, że grzybicy nie trzeba leczyć. Ale ponownie się uparłam i przepisał mi jakąś maść którą się aplikuje taką jakby strzykawką ( bez igły rzecz jasna ) do pochwy - ale powiedział, że grzybicy nie mam ( widocznie ten clotrimazolum w szpitalu dowcipnie 2x - pomógł ). Pobrał wymaz z pochwy i musiałam zawieźć do sanepidu - ale poprosiłam o to badanie ( badanie czystości pochwy ) - koszt 20zł więc nie tak dużo.
Jeśli się martwisz to też go poproś by pobrał Ci wydzielinę z pochwy na patyczek i zawieź na ul.Wawrzyńca. Wyniki są po 2 dniach.
Śliczna ta Twoja kruszynka!
A jednak się przełamał i przepisał ci maść,powiem mu o tym pieczeniu i jakoś ten śluz mi się nie podoba..zobaczymy co stwierdziFilip 28.03.2016
-
MeAmerie wrote:No to napiszę Wam że ja mam własną firmę, płace co miesiąc składki 1200 a macierzyński wyliczyli mi na 760 zł z czego 270 muszę zapłacić składni zdrowotnej. W takiej sytuacji bardziej opłacałoby mi się zamknąć działalność i stać się bezrobotną. I nie tylko ja mam taką sytuację. Osobiście uważam to to nie wejdzie, a jeśli wejdzie, to będa jakieś warunki np. trzeba będzie udowodnić że się szukało pracy, bo w innym razie matki z patologicznych rodzin będa zachodzić w ciążę dla pieniędzy a tak być raczej nie powinno, i to nie rozwiąże problemu.
Czarodziejka87 lubi tę wiadomość
-
MeAmerie wrote:No to napiszę Wam że ja mam własną firmę, płace co miesiąc składki 1200 a macierzyński wyliczyli mi na 760 zł z czego 270 muszę zapłacić składni zdrowotnej. W takiej sytuacji bardziej opłacałoby mi się zamknąć działalność i stać się bezrobotną. I nie tylko ja mam taką sytuację. Osobiście uważam to to nie wejdzie, a jeśli wejdzie, to będa jakieś warunki np. trzeba będzie udowodnić że się szukało pracy, bo w innym razie matki z patologicznych rodzin będa zachodzić w ciążę dla pieniędzy a tak być raczej nie powinno, i to nie rozwiąże problemu.
To faktycznie bardzo niesprawiedliwe:/
Być może będą jakieś warunki na ten zasiłek..Muszę się dowiedzieć.Filip 28.03.2016