Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Mój M miał dziś wolne i pojechaliśmy na małe zakupy, w końcu mam nowy telefon, a z rzeczy dla młodego zakupiliśmy zestaw z Canpol butelka + smoczek + łańcuszek i przesłodki dresikdla siebie kupiłam podkłady poporodowe 1 paczka. Nie za mało? Jest tam 10 szt?
My rozmawiamy z Antkiem, ale są to raczej rozmowy typu "No co Ty mamie robisz?" itp
Moje dziecko postanowiło mnie mniej kopać, ale za to rozpycha się niesamowicie, aż boli czasem ;/Kate84 lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
A mojej Małej chyba bardzo podoba się gdy włączam i śpiewam tańcząc lub bujając się ten zestaw:
https://www.youtube.com/watch?v=K_MpWzMKgfY
Z brzuszkiem więcej rozmawiam ja niż M. Ale tatuś też się udzielaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 17:34
-
M+M+? mam tak samo jak Ty, krótkotrwałe twardnienia, jakby napięty brzuch a do tego ta kulka też mi się robi. Też mnie to martwić zaczęło. Od jakiegoś tygodnia, dwóch mam tak wzmożone. Najczęściej jak chodzę lub wstaję. Wizytę mam za tydzień. Biorę 4x dziennie aspargin. Któraś pytała jak go brać, ja najpierw 2x dziennie miałam, a od 3 tyg biorę rano, popołudniu po 1, a na noc 2.
Do tego plecy mnie zaczynają boleć. Nie mam rogala, bo trochę szkoda mi było na niego pieniążków, wezmę taki duży koc już dzisiaj i zroluję sobie, zobaczymy.
Luteinę w tej ciąży brałam i pod język i dopochwowo, i oba były okropne i męczące...
Dzisiaj byłam u internisty poprosić o skierowanie na mocz, krew, żelazo i krzywą cukrową, żeby trochę zaoszczędzić, bo płatne chcę jeszcze sama zrobić sobie (grupę krwi, magnez, crp i te wątrobowe próby-chodzi o to swędzenie bo mnie męczy) i dostałam
I tutaj chciałam Was o coś zapytać: ja znam swoją grupę krwi bo 7 lat temu na wypisie ze szpitala mam wpisane (miałam torbiele na jajnikach-przez to została blizna, dlatego chcę naturalnie rodzić, żeby mi tego cesarka nie rozerwała...), ale trzeba mieć w karcie ciąży ta grupę do szpitala, i to wystarczy że zrobię normalnie samą grupę czy muszę z jakąś kartą identyfikacyjną? To zwykłe kosztuje 40zł, a drugie 75zł, w Diagnostyce. I czy z przeciwciałami? Mój mąż ma tą samą grupę krwi co ja
Życzę wszystkim wytrzymania i zaciskania nóg jak najdłużej!Kochane aby dzidziusie zdrowe się urodziły
Szyjki trzymajcie się!
Mnie gin zawsze bada ręką szyjkę, zawsze mi mówił, że zamknięta i ok, nigdy mi wymiaru nie podał. Skoro mówi, że w porządku to tego się trzymamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 17:37
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Ja miałam szyjkę badaną na prenatalnych, było 35 mm, potem tylko palpacyjnie i gin mówił, że bez zmian. A teraz jak byłam to powiedział, że się wydłużyła i jest twarda i ładnie zamknięta
kofeinka, Madzialena90 lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Mi w tym tyg powinni zrobić usg i zobaczę ile ma szyja. Kasia masz fajnego męża, mój nawet pranie które mu dam jutro ma zawieść do mojej mamy. A musze leżeć w koszuli, w spodenkach nie mogę bo to drażni brzuch. Ale mama mi kupiła bardzo fajne, więc mogę w takich leżeć
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o grupę krwi to teraz przepisy się zmieniły. Nie może być jako dowód w postaci wypisu szpitalnego. Wystarczy wynik badania z laboratorium i nie musisz robić na tej karcie. Idąc bowiem do szpitala masz te wyniki z sobą. Jeśli z mężem macie tą samą grupę krwi to nie robisz przeciwciał je się robi tylko w momencie takim jak ja czyli ja A- a mąż ma A +
-
nick nieaktualny
-
Hej Kobietki
Co do rozmów i śpiewów, to w sumie często zdarza mi się mówić do brzuszka, takie pierdoły z dnia codziennego. Lubie czytać i czasami czytam na głos, co by się mała też nie nudziła. Muzykę słuchamy codziennie, i tak naprawdę każdą od disco-polo do jazzu, zależy jaki mamusia ma humor.
Pisałyście kiedyś o kupowaniu kurtek zimowych w okresie ciąży,i tak sobie myślałam po co na co itp., Moja obecna kurta w której chodzę wytrzyma może do końca Grudnia, po świętach to już na pewno jej nie zapnę
Mi mój ginekolog sprawdza szyjkę przez usg i zawsze wiem dokładnie.
Jeżeli chodzi o krew to też słyszałam że powinno się mieć oryginał z laboratorium, nie wystarczy tylko zapis w książeczce. -
nick nieaktualny
-
A.Kasia wrote:Moja współlokatorka mnie wykończy. Od 40 min rozmawia przez telefon TAK GŁOŚNO, że mimo słuchawek na uszach z muzyką słyszę każde słowo. I to takie pierdoły mówi, że witki opadają...
Ja to bym pewnie jej uwage zwrocila nie dalabym rady wytrzymac w koncu nie jest sama na sali:) -
Hejka, jestem po wizycie u prof hematologii. Pani prof powiedziała, że w ciąży trochę wzrastają leukocyty a jak jeszcze dołączy do tego jakiś stan zapalny to mogą wychodzić wysokie wartości. Nie można tego jednak bagatelizować. Powiedziała że na 99% to nie jest białaczka, ponieważ mam w wynikch sinusoide tzn raz wyższe za chwilę trochę niższe leukocyty, a w białaczce przewlekłej szpikowej nie spadają tylko powoli i stopniowo rosną leukocyty. Powiedziała, że jeżeli jednak lukocyty będą cały czas rosły to wtedy będziemy myśleć o poważniejszych chorobach, natomiast teraz spokój, obserwacja i kontrolna morfologia co 3-4 tygodnie. Sama leukocytoza nie jest zagrożeniem dla dziecka, gorzej jeśli jest następstem infekcji wewnątrzmacicznej. No i w sumie wczoraj zrobiłam morfologie i miałam 18 tys a dzis 15,8 więc spadają
Est, perła ziemi, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
Mnie gin nie pytal o grupe krwi ojca dziecka tylko zlecil wlasnie oznsczenie grupy i przeciwcial wiec dziewczynki,ktore jeszcze nie maja pytajcie ginekologow o skierowanie. Martita musisz miec oryginal z badania. Ja mam taki bodajze ze stycznia z pierwszej ciazy(poronionej) i jak bylam w szpitalu na zsboegu to sobie ode mnie to wzieli ale przy wypisie oddali.mam w teczce ciazowej.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt