X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira śliczna wdzięczynka:)
    Ola tychy zdrówka życzę i szybkiego powrotu do zdrowia
    She jakie ładne zdjęcie! Takie prosto do albumu!

A mi udało się skończyć kolejny sweterek
    Tym razem kolor miętowy:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/63b03c041414.jpg

Madzialena90, A.Kasia, Renka88, d'nusia, Karka, Madlene.:), She86, Nataszka2200, Martita88, Karolina@, Kate84, Kasia24, Czarodziejka87, Mania1718, Lilou1984, M+M+?, Andriel, Falon, muminka83, anitka19953, Hannia123, Mietka 30:), olatychy, krówka_muffka lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane marcóweczki :P
    nie odzywałam się od czwartku ponieważ postanowiliśmy z mężem kupić wcześniej wyprawkę ze względu na moje problemy zdrowotne. Wybraliśmy się na weekend do Szczecina i w sumie wyprawkę mamy kompletną. Powiem wam że podróż 6 godzinna to dla mnie już za długo... ale na szczęscie podróż minęła szybko.
    tak więc kupiliśmy:
    wózek Adamex Barletta 3w1 powiem wam że jest niesamowity, normalnie się w nim zakochałam
    ciuszki
    kosmetyki
    łóżeczko
    w sumie to wszystko co potrzebne dla maluszka więc już spokojnie moge leżeć w domku do samego porodu i się chociaż wyprawką nie muszę przejmować....

Spróbuję was nadrobić kochane już z góry gratuluje udanych spotkań z maluszkami i trzymam kciuki za mamusie w szpitalach

Zapomniałabym byłam w sobotę u gin i nasza księżniczka waży 1056g, szyjka długa zamknięta 33mm, brak bakterii w pochwie więc w sumie same dobre wieści, tylko tyle że muszę uważać na siebie ze względu na miednice i leżeć ...

BUUUUUUUUUZIAKI

A.Kasia, Renka88, ksanka, d'nusia, Karka, edyś, Karolina@, Kate84, Czarodziejka87, Andriel, Falon, Kajola, muminka83, anitka19953, Jacqueline, Hannia123, Mietka 30:), krówka_muffka lubią tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla wielka paczka :-). Dla mohej emilki ,
    Jutro zrobie zdj i pokaze :-). Miedzy innymi jest rozek,kocyki,pieluchy itd:-)

Karka, She86, ksanka, RudyTygrysek, Madzialena90, d'nusia, Kate84, Lilou1984, Czarodziejka87, Andriel, Falon, A.Kasia, Kajola, muminka83, anitka19953, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • She86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Śliczna fotka ;)
    a na żadnym ze zdjęć nie masz podanych poszczególnych wymiarów, tj. BPD, HC, AC, FL, EFW ???

no właśnie nie ;)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj była wizyta kontorlna. Młody waży 820 g.
    Niestety nerki nadal nie wyglądają zbyt dobrze więc dostałam skierowanie do oddziału dinagnostyki prenatalnej, żeby go jeszcze dodatkowo spece obejżeli.
    Najbardziej mnie wkurza to, że gdyby zaszła potrzeba działania jeszcze przed porodem to w Polsce tylko w Łodzi robią tego typu zabiegi... ehhh XXI wiek niby ;/

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to się można wkurzyć , przyjechaliśmy na półtora dnia do Poznania głównie do SR , a dziś idę i się dowiaduje ,że zajęcia przeniesione na jutro na 18 jak my mieliśmy o 15 wracać do GD!Oczywiście zrobiłam małą aferę a okazuje się,że M dostał sms-a ale myślał ,że to przypomnienie i nie czytał daty wrrr !

Aleksandrazz dziwne ,że w Twojej sytuacji tylko w taki sposób badali szyjkę hmmm , też bym nic nie wiedziała z takiego badania!Kurcze w szpitalu jesteś a usg nie mogą zrobić eh , chyba ,że faktycznie wychodzą z założenia ,że i tak leżysz tam i leżeć będziesz więc jesteś pod stałą kontrolą to po co usg?No bo już nie wiem...

Karolinaa może z jednej strony dobrze ,że Cię potrzymają , zawsze większa kontrola. Mam nadzieję,że udało się zobaczyć z synkiem i jesteś spokojniejsza

Smerfetka super wieści , gratuluję i wszystkiego dobrego!

A.kasia bardzo się cieszę ,że u Ciebie wszystko jest dobrze i trzymają Cię tylko ze względu na wolne miejsce i dla samej obserwacji :) No istny Tatuś w takim razie , to ja z kolei jak w drodze do Poznania wypiłam gorącą czekoladę to młoda dała mi tak popalić ,że powiedziałam jej ,że to ostatnia jej czekolada była o!Bardzo ładnie się Mąż zachował , jak się troszczy o swoją Panią :) super. Hihi masz niezłe przeboje z tą współlokatorką :D współczuję!

Magdalena faktycznie już ładnie waży synek,ale to pewnie po Tatusiu, tak jak piszesz mam nadzieję,że do połowy lutego nie będzie żadnych skurczy i nie będzie się pchał na świat mimo rozwarcia i ułożenia!

Anitka a to faktycznie tsh jest dość wysokie, ale endo pewnie przepisze leki i wyrówna sprawę!Ja mam 0,80 ale na początku z ciąży skoczyło z 0,30 do 2,9 i szybko zwiększone leki dały radę

Robaczku mam nadzieję ,że Twój lekarz tak jak piszesz jest przezornie ostrożny i na wizycie u drugiego specjalisty to się tylko potwierdzi!Trzymam za to kciuki!

Andriel no faktycznie przykra sytuacja , tym bardziej ,że leciałaś z tak daleka :( też oczekiwałabym więcej po wizycie połówkowej. No i myślę,że jednak nic nie zauważył bo jednak by powiedział w końcu to lekarz , po prostu z przezorności kazał się może oszczędzać .Może miał gorszy dzień ,wiem że to lekarz i nie powinien no ale...Oby kolejna wizyta była lepsza :) no i ja wiem gdzie jest Jarocin :)

Edyś ja biorę aspargin 2x1 ,ale dla pewności może napisz sms do swojego gina i zapytaj

Kofeinka ja jak zwykle co tydzień obiecuję sobie śpiewać jej i czytać bajki ale jakoś nie wychodzi :P mówię do niej takie co dzienne rzeczy, albo jak szaleje co ją upominam i mówię ,że rusza się jak mały potworek i to M mnie wyzywa ,że mam tak do niej nie mówić! :D

Karka wydaje mi się ,że wystarczy samo badanie i wynik papierowy musisz mieć z sobą po prostu, ja przeciwciała robiłam na początku i teraz ponownie ,mimo że M też ma rh- no ale na wszelki w zrobiłam.

Martka bardzo się cieszę ,że lekarka Cię uspokoiła i ,że nic złego się nie dzieje!No i oczywiście ,że leukocyty spadaja

Vira piękne zdjęcie, śliczna córeczka! Myślę,ze nie masz co się wagą przejmować jak tak często się sprawdza to mogą być błędy pomiaru ,najlepiej przyrost widać po większym odstępie od wizyty, na pewno rośnie dobrze :)

She bardzo się cieszę ,że wszystko jest dobrze, gratuluję :) Piękne zdjęcie!Jakie wyraźne

OlaTychy oj to koniecznie kuruj się w domku, dużo zdrówka!

Madzialena cieszę się ,że z dzidzią i Tobą wszystko ok ,ale tak jak mówisz teraz po zakupach więcej się oszczędzaj :) faktycznie zaszaleliście z wyprawką i przynajmniej temat z głowy!

Izolecc Mam nadzieję,że na tej diagnostyce nic poważnego jednak nie wynajdą i takie leczenie nie będzie potrzebne!Trzymam za to kciuki!

Madzialena90, Andriel, A.Kasia, olatychy, She86 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    chyba nie chodziło o moje zdjecie bo ja nie dodawałam:D

hehe nie ma jak ciążowy kalafior:) chodziło mi oczywiście o fotkę She86

Mania1718, kasieńka 1985, A.Kasia, Nataszka2200, anitka19953, She86 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co należy zrobić by szyjka sie wydłużyła i szego sie wystrzegać by sie nie skróciła?Mam leżeć do góry brzuchem i puszczać bąki czy jak?

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia W którym jesteś szpitalu? :)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira nic nie da się zrobić żeby się nie skrocila, jak ma się skrócić to i tak to zrobi. Ja nie robiłam w domu praktycznie nic, więc wiem ze to nie moja wina. Czasami tak się dzieje i tyle.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi pielęgniarka powiedziała ze nie zakładają tu pessarow.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które kupowały coś z allegro od tego sprzedawcy okularki_com - długo czekałyście na swoją przesyłkę? Ja jak w tamtym tygodniu zrobiłam sobie zamówienie i wpłaciłam kasę za zamówienie i kuriera to żadnego e-maila do tej pory nie otrzymałam od sprzedawcy. Mimo, że sama wysłałam do Niego wiadomość. Informacji oczywiście e-mailowej w stylu że przesyłka została nadana i numer przesyłki itd też nie otrzymałam.

Oraz inne pytanie ;). Jak długo czeka się od złożenia wniosku do sądu na rozprawę? Bo ciągnie się za mną pewna nie miła historia. W czerwcu mój samochód został zdewastowany - sprawca oczywiście wiadomy - monitoring itd. Policja dopiero w październiku się ze mną w tej sprawie skontaktowała - wtedy również za moją zgodą został wysłany wniosek do sądu przez policję. I zastanawiam się czy zdążę urodzić przed rozprawą czy nie. Czy mam możliwość np odwołania się aby przeniesiono rozprawę (gdyby w razie wypadło to w lutym) na inny termin. Nie chciałabym wtedy dodatkowo się stresować. Jak również w takim wypadku kto pokryje wszystkie koszty sądowe? Czy muszę znaleźć sobie jakiegoś adwokata? :). Liczę, że odpowie Muminka :)))).

Aczkolwiek jeżeli ktoś jeszcze ma pojęcie o takich sprawach to będę bardzo wdzięczna za wszelkie rady ;).

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:13

Kasia24 lubi tę wiadomość

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znalazłam informacje o zmianach w macierzyńskim, które wchodzą w życie w styczniu. Prawniczy język, ale do przetrawienia: http://www2.deloitte.com/pl/pl/pages/doradztwo-prawne/articles/alerty-prawne/uprawnienia-rodzicielskie.html

A.Kasia, Magda lena lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    A.Kasia W którym jesteś szpitalu? :)

Jestem na Staszica i bardzo polecam :) Z tych szpitali gdzie miałam okazję leżeć (Lubartowska, Kraśnicka i tutaj) mają najlepsze warunki zarówno jeśli chodzi o samo zakwaterowanie jak i personel. Położne fajne i wszyscy traktują mnie jak człowieka, z szacunkiem i uprzejmie.

VIRA - jeśli chodzi Ci o pozycję w czasie odpoczynku to tu położne zalecają pozycję Edynburga (czy kogoś takiego), czyli na boku na plasko ale pod takim kątem żeby macica i nogi były wyżej. Najlepiej ponoć 30 stopni.

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, ja sie witam w 28 tygodniu :-) powiem wam, ze znow spac nie moglam i to do 2 sie krecilam, no i o 7 juz budzik, bo zaraz smigam z synkiem do szkoly. Przyjde do klade sie spac hihi

Mania1718, ksanka, Hannia123, She86 lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Hej dziewczyny.
    Ja szyjkę miałam badana przez USG tylko raz i na każdej wizycie Pani doktor mi ją maca na fotelu :) Zawsze mówi że jest ok więc tego się trzymam.
    Co do tej ustawy o 1000 zł miesięcznie to wiem że na pewno trzeba posiadać status osoby bezrobotnej (rejestracja w PUP) albo studenta/ucznia albo trzeba być na jakiejś śmieciowej umowie.
    Ja byłam w urzędzie w poniedziałek następną wizytę mam 26 stycznia i muszę jak najszybciej dowieść im zaświadczenie że jestem w ciąży. Jutro mam wizytę u lekarza więc poproszę aby mi to od razu wypisała i zaniosę im to żeby nie jeździć w kółko.
    Jutro mam tylko wizytę z przeglądem podwozia ale poproszę aby mi szyjkę zmierzyła przez USG aby się nie martwić.

Ja jestem pod ubezpieczeniem męża i też mam z tego c wiem do tego prawo ..... i tak donosisz pit za zeszły rok a tam wykazane są wszelkie dochody i z jakich źródeł.

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc synkowi mojej przyjaciolki tez zdiagnozowali cos na nerkach jak byla w ciazy a Szymek urodzil sie zdrowy jak ryba. Znam tez kilka innych przypadkow,ze lekarz cos tam wypatrzyl a dzieci rodzily sie calkiem zdrowe. Cos jest na rzeczy z tymi nerkami,serduszkami i glowkami (moja mala ma torbiele splotu naczyniowkowego i tez czekam az sie wchlona). A co tam wypatrzyli u Twojego dzidziusia? Wierze,ze jak we wszystkich znanych mi przypadkach zmiany sie wchlona i ze jest to tylko kwestia czasu. :-)

Ja juz po wypiciu glukozy- luzik! Mala kopie,a ja musze teraz swoje tu odsiedziec :-)

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja słoneczka witam się w 27 tygodniu ciąży w ten okrutnie wiejący dzień :)
    Tydzień zaczął się na pełnych obrotach ale wszystkie sprawy póki co przebiegają pomyślnie wiec nie ma czasu zmęczenie.
    Wczoraj odwiedziłam bratową która kupiła mi w Pl rozek kocyk i podusie minky. Paczka idzie z Polski i do piątku powinna dojść. Cieszę się jak małe dziecko :D
    Bratowa opowiadała mi że przy zakupie tych rzeczy moja mama zgadała się z panią ze sklepu i dyskutowały ze teraz młodzi to robią wszystko na opak i kolory się pomieszaly dla dzieci. Mówiły ze kiedyś do róż był przeznaczony dla chłopca a niebieski dla dziewczynki :D i oczywiście padła propozycja zakupu różowego kocyka dla Natana :D ale bratowa została przy tradycji dzisiejszej.
    Miłego dnia brzuchatki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 08:05

perła ziemi, A.Kasia, ksanka, Kate84, muminka83, Madzialena90, Vincent, anitka19953, Hannia123, Gośśś, Lilou1984, Mietka 30:), She86, Karka lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi okropny skurcz na ktg namalowało :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 08:04

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ