Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kasia24 wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które kupowały coś z allegro od tego sprzedawcy okularki_com - długo czekałyście na swoją przesyłkę? Ja jak w tamtym tygodniu zrobiłam sobie zamówienie i wpłaciłam kasę za zamówienie i kuriera to żadnego e-maila do tej pory nie otrzymałam od sprzedawcy. Mimo, że sama wysłałam do Niego wiadomość. Informacji oczywiście e-mailowej w stylu że przesyłka została nadana i numer przesyłki itd też nie otrzymałam.
Oraz inne pytanie. Jak długo czeka się od złożenia wniosku do sądu na rozprawę? Bo ciągnie się za mną pewna nie miła historia. W czerwcu mój samochód został zdewastowany - sprawca oczywiście wiadomy - monitoring itd. Policja dopiero w październiku się ze mną w tej sprawie skontaktowała - wtedy również za moją zgodą został wysłany wniosek do sądu przez policję. I zastanawiam się czy zdążę urodzić przed rozprawą czy nie. Czy mam możliwość np odwołania się aby przeniesiono rozprawę (gdyby w razie wypadło to w lutym) na inny termin. Nie chciałabym wtedy dodatkowo się stresować. Jak również w takim wypadku kto pokryje wszystkie koszty sądowe? Czy muszę znaleźć sobie jakiegoś adwokata?
. Liczę, że odpowie Muminka
))).
Aczkolwiek jeżeli ktoś jeszcze ma pojęcie o takich sprawach to będę bardzo wdzięczna za wszelkie rady.
Kochana jeśli w październiku Policja się dopiero kontaktowała to od telefonu do złożenia przez nich sprawę w Sądzie trochę trwa. Myślę że do końca grudnia będziesz mieć ustalony termin rozprawy. Jak przyjdzie ci wezwanie w terminie do 7 dni od chwili otrzymania wezwania wnosisz prośbę do Sądu o przeniesienie terminu rozprawy na bardziej dogodny termin np. na kwiecień 2016. Jeśli w tym czasie będziesz w szpitalu wystarczy że wyślesz im zaświadczenie z szpitala i oni sami też to zrobią. Z tym nie ma problemu akurat. Ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła na komisariat i dowiedziała się o szczegóły kiedy wysłali bo rozumiem że Oni są Powodem a ty Świadkiem i poszkodowanym zarazem. Jak tego się dowiesz to będziesz mogła zadzwonić do Sądu i dowiedzieć się czy pozew wpłynął i czy ustalono numer sprawy. Myślę że rozprawa odbędzie się w styczniu ale trudno mi wnioskować.
Nie musisz mieć adwokata bo jest czarno na białym a koszty postępowania płaci sprawca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 08:17
Kasia24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyperła ziemi wrote:Izoleccc synkowi mojej przyjaciolki tez zdiagnozowali cos na nerkach jak byla w ciazy a Szymek urodzil sie zdrowy jak ryba. Znam tez kilka innych przypadkow,ze lekarz cos tam wypatrzyl a dzieci rodzily sie calkiem zdrowe. Cos jest na rzeczy z tymi nerkami,serduszkami i glowkami (moja mala ma torbiele splotu naczyniowkowego i tez czekam az sie wchlona). A co tam wypatrzyli u Twojego dzidziusia? Wierze,ze jak we wszystkich znanych mi przypadkach zmiany sie wchlona i ze jest to tylko kwestia czasu.
Ja juz po wypiciu glukozy- luzik! Mala kopie,a ja musze teraz swoje tu odsiedziec
Tomek ma obustronnie poszerzone kielichy nerkowe, które niestety nie chcą się zmniejszyć.
Powodzenia na glukozie. Dla mnie pierwsza godzina była strasznaperła ziemi lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, witam się w moim 28 tygodniu i 3 trymestrze wg Belly.
Olu trzymaj się, i niech w końcu te skurcze u ciebie znikną.
Ja dzis mialam bardzo kiepska noc.
Usnelam o 21 ale po 1 obudzilam się i nie śpię do teraz. Ciekawe kiedy mnie śpioch złoży. Zosia też była taka leniwa w nocy ze prawie jej nie czułam tylko laskotala mnie jak lezalam na bokach.
Trzymajcie się dziewczyny niech ten grudzień będzie dla nas łaskawy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 08:22
Kate84, A.Kasia, Mania1718, Madzialena90, anitka19953, Hannia123, Lilou1984, krówka_muffka, She86, Karka lubią tę wiadomość
-
Aleksandrazzz przykro mi, męczą Cię te skurcze już faktycznie. Ja to nawet nie wiem czy umiałabym je rozpoznać.Trzymam kciuki za Was cały czas :-*
Wczoraj wieczorem pierwszy raz mnie tak mega brzuch bolał i był twardy, w żadnej pozycji nie przechodziło, że aż się pierwszy raz wystraszyłam no ale dziś jest ok. Zastanawiam się też czy jest coś co mogę zrobić by mała zmieniła pozycje (poduszka pod pupą nie pomaga)a wczoraj strasznie naciskała mi wieczorem i w nocy na pęcherz i szyjkę eh. No i ona wciąż się wierci, czasem mogła by pospać...
Miłego dnia Dziewczyny, ja za chwilę zaczynam jak zwykle mój zabiegany dzień więc pewnie zajrzę dopiero wieczorem.
Widzę, że dużo z nas dziś miało kiepską noc, ja nawet M wygoniłam do salonu ale i tak niezbyt spałamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 08:25
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny, u mnie wszystko dobrze. Rosniemy z Hania, mamy plus 8 kg. Dwa tygodnie temu wylądowałyśmy w szpitalu, bo zaczely mi sie skurcze. Ale juz jest dobrze
Calusy
A.Kasia, kateee, edyś, Madzialena90, Martita88, Hannia123, Mania1718, Lilou1984, Kate84, Mietka 30:), krówka_muffka, RudyTygrysek, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość
-
czesc Ja juz myslalam wczoraj ze kaszel minał mi juz troszke ale noc pokazała jego mocna strone własnie sie zapisałam do rodzinnej na 9;50 bo ja juz mam dosc :(mam nadzieje ze mi da cos mocniejszego:(a o 15.10 mam gina:) juz sie doczekac nie moge:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 09:22
-
Kasia, po pierwsze czytałam wczoraj Twój pamiętnik i tak mi się chciało śmiać, bo pisałaś o stoperach na uszy, a ja właśnie czytałam forum bo nie mogłam spać właśnie przez chrapanie!
Sól morska, dokładnie ja mam katar i sucho w gardle od tego powietrza tu
Miałam osiem strzykawek z tokolizy, powiedzieli że więcej dać nie mogą. Teraz mam po dwie kroplowki magnezu dziennie, dziwne że nie dają mi nospy ale mój lekarz mówil żebym brała swoją. Ogólnie powiedzieli ze trzeba przetrzymać minimum trzy tygodnie. Może tu w szpitalu z kroplowkami dam radę. Jutro usg o które upomnial się mój lekarz, zobaczymy ile ma szyja.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Olu, dasz radę nie 3 tygodnie, tylko 8 tygodni! Koniec kropka! Nie ma innej opcji. Ja nie pozwalam!
To, że nie zakładają pessarów to dziwne, ale Tobie wcale chyba nie jest potrzebny, co? Nie chce mi się wierzyć, żeby szyjka skróciła się o 50%. Chyba że miałaś 5 cmto tak. Gdyby lekarz czuł, że masz mocno skróconą szyjkę musiałby Ci usg zrobić już wtedy....
Mam nadzieję, że szyja będzie w normie :*
U mnie szyja też się skróciła, a nie robiłam NIC. NIC. NIC! Więc Vira, nie ma reguły. Strasznie jestem zła, bo naprawdę się oszczędzałam. Pewnie gdybym się nie oszczędzała byłoby gorzej.
Ciekawe czy w drugiej ciąży też juz z góry wiadomo, ze będę miała problemy z szyjką....?
Kasiu, no właśnie Domiii coś zamilkła. I widzę, że wykresu na BBF też nie uzupełnia, a zawsze to robiła. -
dzień dobry ! w końcu przespana noc !!!!!
jeeeesuper się czuję
ok porobiłam zdjęcia rzeczy które przyszły
4 kolorowe pieluszki, 10 tetrowych białych,ceratka do przebierania ( odgapilam od koleżanki jak u mnie była , wyciągła z torebki i przebierałą Inge na moim łózku super sprawa) , różowy ręczniczek z kapturem, i dwa kocyki
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b914635d4cb8.jpg
rożek , i klin
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ba7d2fcc6b5.jpg
wkładki laktacyjne dla mnie ,waciki dla niemowląt (duże),kolejna butelka,
klips do smoczka,termometr do wody,gruszka,pojemniki na pokarm ,spray do noska,
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d734ba88de5.jpg
powoli moja wyprawka zacyna nabierać rąk i nóg ;P
Est, Magda lena, Nataszka2200, Kajola, Hannia123, Vincent, Mania1718, muminka83, Madzialena90, d'nusia, Gośśś, Lilou1984, Czarodziejka87, kofeinka, Kate84, Mietka 30:), olatychy, Kasia24, She86, Karka lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, przepraszam ze sie w ogóle nie odzywam ale przy 8 miesięcznej córce na prawdę cieżko usiąść i cos napisać ale od czasu do czasu Was podczytuje i trzymam za nas wszystkie kciuki abyśmy dotrwały do 37tc :* u nas druga córka! Jak pamiętacie urodziłam pierwsza w 34tc z niewiadomych przyczyn i teraz każdy dzień, każdy ból brzucha to dla mnie niesamowity stres... Śni mi sie po nocach przedwczesny poród
jestem na Luteinie 2x1 100mg, 2 razy w tyg Macmirror, wit mama dha premium, nospa 2x1 i magnez, wizyty i mierzenie szyjki co 2 tyg wiec musi sie udać. A nie wyobrażam sobie zostawienia starszej córki i pójścia do szpitala bo umarłabym z tęsknoty! Teraz właśnie siedzę w poczekalni po wypiciu 75g glukozy i pierwszy raz od 8 miesięcy mam 2h dla siebie. Jestem nienormalna ale przez nasze przeżycia w szpitalu nie umiem jej nikomu oddać
trzymajcie sie dziewczynki, jestem z Wami myślami, nie wykasowujcie mnie hihihihi lipcowki bo ja jestem! Duchowo!
pozdrawiam
A.Kasia, Vincent, Martita88, Madzialena90, d'nusia, Lilou1984, Kate84, Mietka 30:), krówka_muffka, RudyTygrysek, Izoleccc, Karka, Kaarolina lubią tę wiadomość
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -
Witajcie Mamusie
U mnie własnie minęło 60 % ciąży, zaczynam dziś 25 tc i z tej okazji wrzucam dzisiejszy brzuszek
[URL=http://5400e6med.jpg[/IMG][/URL]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:46
Kajola, Mania1718, A.Kasia, Vincent, Jacqueline, Est, muminka83, Madzialena90, d'nusia, Gośśś, ksanka, Czarodziejka87, Lilou1984, kofeinka, Kate84, olatychy, Mietka 30:), krówka_muffka, Kasia24, Izoleccc, She86, Karka, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
hej wrocilam od lekarza rodzinnego...ze tylko kaszle a nei ma lekow co mozna dac na kaszel ciezarnej wiec dala miantybiotyk Amotaks Dis mam nadzieje ze mi pomoze;d
-
alinalii wrote:dzień dobry ! w końcu przespana noc !!!!!
jeeeesuper się czuję
ok porobiłam zdjęcia rzeczy które przyszły
4 kolorowe pieluszki, 10 tetrowych białych,ceratka do przebierania ( odgapilam od koleżanki jak u mnie była , wyciągła z torebki i przebierałą Inge na moim łózku super sprawa) , różowy ręczniczek z kapturem, i dwa kocyki
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b914635d4cb8.jpg
rożek , i klin
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ba7d2fcc6b5.jpg
wkładki laktacyjne dla mnie ,waciki dla niemowląt (duże),kolejna butelka,
klips do smoczka,termometr do wody,gruszka,pojemniki na pokarm ,spray do noska,
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d734ba88de5.jpg
powoli moja wyprawka zacyna nabierać rąk i nóg ;P
U jakiego sprzedawcy kupowalas:)?Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Hej
Witam się z Wami leciutko schorowanaDopadł mnie malutki katarek. Mam nadzieję, że jak szybko się pojawił tak szybko zniknie
Wczoraj obca kobieta pochwaliła mój wygląd w ciąży, że wszystko mi ładnie poszło w brzuchA ja już 15kg+VAT na plusie
Kate84 lubi tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r