Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
O matko, my to mamy z tymi szyjami, jak nie urok to sraczka... Ważne że skraca się pomału, a nie od razu i można w porę zareagować, Gosia będzie dobrze na pewno
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyGośśś - kochana głowa do góry! Dobrze, że w porę to wyszło i jest miejsce na interwencję. Ja znam dziewczynę, której szew zakładali w 29 tyg, więc chyba faktycznie do 30 można. Teraz byle Ci dali sterydy na płucka, trochę odpoczynku dla odciążenia szyjki i dasz radę! Byle te 6 tygodni przetrwać w dwupaku. Trzymaj się dzielnie :* A mały ile już waży?
ksanka lubi tę wiadomość
-
Gośśś wrote:Madziu wlasnie mi ostatnio dr ktora byla na zastepstwie za mojego to tez mi powiedziala, ze szew zaklada sie do 26tyg a ten moj dzisiaj mowil mi ze do 30tyg sie go zaklada... to nie wiem jak to jest, ale on troche ma pojecia ,bo jest ordynatorem na patologii i ufam mu ze wie co robi. Heh niech zaklada co chce lub szyje co chce byle moj maly tam siedzial jak najdluzej
Gośśś znalazłam taką wzmiankę na "ebobas.pl"
Jeśli pacjentka skarży się na brunatne plamienia, bóle kręgosłupa i brzucha, uczucie ciężaru w dolnej jego części to wszystko jest podejrzane i wymaga bacznej uwagi i diagnozy. Czasem przedwcześnie mogą odchodzić wody płodowe – na ogół przy stanach zapalnych następuje rozszerzenie się szyjki. W przypadku niewydolności szyjki macicy rozwieranie szyjki nie wynika z akcji skurczowej porodowej, ale wskutek skrócenia się szyjki i rozwierania się ujścia. Taka diagnoza wskazuje, że trzeba założyć taśmę zabezpieczającą, tzw. szew okrężny szyjkowy, dawniej zwany szwem McDonalda – wyjaśnia lekarka – w ten sposób zapobiegamy przedwczesnemu porodowi. To skuteczny sposób, który pozwala uniknąć poronienia. Szew okrężny można założyć powyżej trzeciego miesiąca ciąży - około 14-tego, 15-tego tygodnia jej trwania, ale przed 28-mym tygodniem. Zdejmuje się go na dwa tygodnie przed przewidywanym terminem porodu. Przeważnie jest to 37. lub 38. tydzień.
Widzisz...Tu piszą że szew zakłada się przed 28 tygodniem, może Cię to przynajmniej odrobinkę uspokoi.
-
nick nieaktualny
-
Dziekuje dziewczyny za mile slowa, fakt podlamalam sie troszke, bo tak czolam ze cos jest nie tak i wkurza mnie to, ze nawet jednej ciazy nie moge przejsc spokojnie
mam nadzieje ze wytrwam chociaz do tego stycznia i bedzie ok. Z ta szyjka to gin od razu powiedzial, ze moze byc nie ciekawie bo juz za duzo razy byla ruszana i moze nie trzymac tak jak ma byc... maly wazy 920gram
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Gosss wszystko bedzie dobrze!! Nie ma innej mozliwosci, bardzo mocno trzymam kciuki i posylam buziaki
-
Dziewczyny zaciskamy mocno nogi i nie wypuszczamy naszych dzieci
Ja już powiedziałam Maryśce żeby się nawet nie wysilala bo i tak jej nie pozwolę wyjść na razie
perła ziemi, Magda lena, ksanka, Czarodziejka87, A.Kasia, Kajola, d'nusia, alinalii, Izoleccc, Kate84, Madzialena90, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
No to sobie też pospalam.
Asiu gratuluję 26tc.
Gosss będzie dobrze bo musi być, myśl pozytywnie.
Est mój M i mój ojciec mają dosyć ciekawe podejście do kwestii niestrawnosci. Dla nich najlepsza jest zupka chińska albo frytki z mc Donalda.
Nie wierzyłam w to do momentu gdy sama mialam biegnący problem. Pojechaliśmy do maca i zapadają sobie duże frytki.
Po skończeniu jak ręką odjal, zatrzymało się wszystko na 2 dni.
Co do izotonikow, to oprócz sztucznych slodzony nie wiadomo czym polecam wodę kokosowa np Coco cool, albo napój imbirowej, cytrynowa miodowy z dodatkiem soli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 02:32
Est lubi tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Hej, czy hemoglobina 10,9 przy normie 12 to już poważna anemia? Czy mam się bardzo martwić?
ja mam obecnie 9,8....i dostałam jakieśtam specjalne żelazo + soki z buraka i inne udziwnienia. W pierwszej ciąży polecało mi do 9 a nawet 8,9