Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarodziejka87 wrote:Dziewczyny proszę Was o radę!!
właśnie był listonosz z pieniążkami za L4 zdziwiłam się,że tak wcześnie bo teraz L4 mam do 8 grudnia.Odebrałam i patrzę za jaki okres mi wypłacili a tam od 11.11 do 30.11 a ja mam zwolnienie od 11.11 do 08.11 i się zdenerwowałam:/ Dziewczyny czy oni tak mogą miałyście tak wypłacane??
Bo ja zawsze miałam za ten okres co mam zwolnienie a nie tak na raty a teraz przed świętami jak na złość dostałam mniej kasy:(
Dostaniesz drugi przekaz od 1.12 do 8.12Czarodziejka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kochane mamusie, no jak na razie to był fałszywy alarm:) Odkąd m. wrócił mała bryka tak jak powinna. Nawet jak kopnie mocno, to myślę a kop nawet mocniej wole to niż taką ciszę
Dziękuje Wam za wsparcie :*
Est, olatychy, Lilou1984, Magda lena, Czarodziejka87, muminka83, Mania1718, A.Kasia, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny, jak mi nie przejdzie do jutra to pojadę do szpitala.
Dawno nie czułam się tak fatalnie. Na szczęście mój syn ma gdzieś moje samopoczucie i kopie jak zawsze.
Byla teściowa, przyniosla mi całą torbę roznych rzeczy: zupkę, jabłka i kisiele- mówi, że pomagają w biegunkach, hmmm..
W każdym razie tylko weszła i wyszła ale ta zupą to chyba mi uratowała życie..Magda lena, RudyTygrysek, Kate84, Falon lubią tę wiadomość
-
Dziękuje Wam za odpowiedzi, zastanawiałam się czy to nie za dużo magnezu skoro nic mnie nie boli a biorę jeszcze MamaDHA. Ale do następnej wizyty będę brała tak jak mi zaleciła a później zobaczymy co powie.
Mam jeszcze jedno pytanie jak zażywacie wieczorna porcję żelaza? (muszę jeszcze wieczorem wziąć magnez i witaminy) Nie wiem jak to rozplanować aby było dobrze wchłaniane.
W jakich ilościach Wy stosowałyście Tardyferon? (na ulotce jest że jedna dziennie i nie wolno przekraczać a ja mam zalecone 2 dziennie) kurcze nigdy nie brałam leków tak codziennie przez dłuższy czas i aż wariuję na samą myśl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 16:59
-
Magda lena wrote:Ooooo matko ale ze mnie głupol. No pewnie, że można pomalować.
Przez to leżenie chyba coś mi się z głowie wyłączyło, bo myślenie gorzej mi wychodziJakaś zakochana jestem czy co...
To chyba kolejny objaw ciążyJa jestem taka rozkojarzona , że masakra. Zresztą już wcześniej o tym pisałyśmy. Jak przed pójściem do apteki 100 razy powtórzyłam co mam kupić, a podeszłam do okienka i sobie przypomnieć nie mogłam. Zaczęłam jęczęć tylko "eee aaaa poproszę yyy "
Rudy Tygrysku i inne dziewczynki jak tak czytam wasze posty co bierzecie z tabletek itp, to ogarnia mnie strach, bo ja biorę tylko witaminy Elevit, które mają wszystkiego po trochu , w tym właśnie 100 mg magnezu i 60 mg żelaza. Może to za mało? No cóż zapytam gin we wtorek. Idę już do tej nowej, a witaminy i nic więcej zalecił ten stary zobaczymy co ona powieJuż badania mi uzupełniła to może i tabletki jakieś doda.
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Eh w sumie niewiele zrobiłam dzisiaj a kręgosłup mój biedny chory zaraz wyjdzie ze mnie i stanie obok.
No a w zerówce zaczynają się chyba stresy nie wiem... Olinek jest aktywny, słucha, uczy się pilnie i chętnie. Reaguje na polecenia Pani ale zaczyna popadać w konflikty i bronić swego terytorium a prościej mówiąc zaczyna / nauczył się i nie odpuszcza tylko kłóci się.
Rozmawiam z nim od kilku dni i poprzez zabawę prowokuję do okazywania swoich emocji.
Chyba mały ma po prostu dość kolegów co wiecznie są silniejsi od niego i zaczyna się buntować.
W grę nie wchodzi strach o odrzucenie nasze bo rozmawiamy z nim, bierze udział z nami w różnych częściach życia, chodzi na badania usg, słucha serduszka.... Ma swój mały metraż gdzie ma prawo pobyć sam z sobą... zresztą mówi że on już bardzo chce przytulić siostrę itd. Jednak coraz częściej mówi że denerwuje się bo nad czymś pracuje a inni mu to niszczą...
Ktoś kiedyś wspomniał o książeczkach z morałem takich edukacyjnych. Mam parę ale może jakaś wpadnie mi w gust
Najważniejsze że nie tłucze sięa jedynie tupie nogą...
hah no i udaje zwierzęta.,. uwielbia naśladować pieska i pchłę... nie pytajcie nawet bo hehe mam nadzieję że mu tak nie zostanie...
Nasza tolerancja też ma granice -
Niecierpliwa ja też do tej pory brałam tylko witaminy MamaDHA a po ostatnim badaniu krwi dostałam żelazo i magnez na twardnienia które nie bolą ale lepiej brać i na skurcze w stopach które miałam kilka razy.
Est dziękuję za odpowiedź czekałam na to że ktoś tez bierze taką dawkę
Muszę Wam powiedzieć że moja mama trochę zaszalała ostatnio z kupowaniem ciuszków.wczoraj i dziś była na rynku i kupiła z 20 ciuszków z czego jedna rzecz za 1 zł.
Est lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFalon wrote:Vira pochwal się tymi kozaczkami, ja uwielbiam buty! jak już mąż słyszy że "zakochałam" się znów w jakichś to robi mu się słabo! hahaha
Kupiłam te
http://ccc.eu/pl/woman/catalog/cat-6613/349584
Mega zgrabne i wygodneChoć na zdjęciu się nie prezentują specjalnie, W rzeczywistości są dużo piękniejsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 17:57
Madlene.:), Falon lubią tę wiadomość
-
muminka83
Poniżej kilka bajek z literatury fachowej, a poza tym wszelakie serie z Kubusia puchatka, franklina, mała księżniczka,Miałam dodać tą listę chyba tydzień temu, ale zapomniałam, sorki
1. "Czarodziejski pyłek" czyli Metafora i bajka we wspomaganiu rozwoju małego dziecka : przykładowe bajki o charakterze terapeutycznym z zakresu akceptacji i tolerancji drugiego człowieka oraz niwelowania lęków i obaw towarzyszących małym dzieciom : przykładowe scenariusze zajęć do wykorzystania w pracy z dziećmi w wieku przedszkolnym / Agnieszka Jaszczyk, Beata Kochaniak. - Kraków : Oficyna Wydawnicza Impuls, 2006.
2. Bajki na dobry sen / Gerlinde Ortner ; z niem. przeł. Zbigniew Dalewski, Elżbieta Ptaszyńska-Sadowska. - Warszawa : Świat Książki - Bertelsmann Media, 2008.
3. Bajki terapeutyczne. Cz. 1 / Maria Molicka. - Wyd. 2 popr. i uzup. - Poznań : Media Rodzina, [2010?].
4. Bajki terapeutyczne. Cz. 2 / Maria Molicka. - Poznań : Media Rodzina, [2006].
5. Bajkoterapia czyli Dla małych i dużych o tym, jak bajki mogą pomagać / [aut. bajek] Krzysztof Ibisz [et al.] ; il. Marcin Piwowarski ; [wstęp, koment. Katarzyna Klimowicz]. - Warszawa : Wydawnictwo "Nasza Księgarnia", 2009.
6. Bajkowe mosty czyli Całkiem inne bajki rodzinne : terapeutyczne opowiadania / Ewa Zelenay. - Kielce : Wydawnictwo Jedność, cop. 2007.
7. Czy silniejszy zawsze zwycięża? / Maria Adele Garavaglia ; il. Cristiana Cerretti ; wprow. Maria Teresa Zattoni ; tł. Ryszard Zajączkowski ; konsultacja merytoryczna Maria Molicka. - Kraków : Wydawnictwo Apostolstwa Modlitwy, cop. 2007.
8. Krótkie opowiadania na pokonanie strachu / Jan-Uwe Rogge ; [przekł. z niem. Justyna Rajczyk]. - Kielce : Wydawnictwo Jedność, cop. 2005.
9. Mamo, ja chcę pomarzyć! / Guido Quarzo ; il. Sara Donati ; wprow. Mariateresa Zattoni ; przekł. Agnieszka Maria Stefańska. - Kraków : WAM, cop. 2010.
10. Niestworzone historie : bajki edukacyjne / pod red. Beaty Ziółkowskiej. - Poznań : Zysk i S-ka Wydawnictwo, cop. 2007.
11. Pocałunek ślimaka / Fabrizia Poluzzi ; il. Brunella Baldi ; posł. Mariateresa Zattoni ; przekł. Agnieszka Maria Stefańska. - Kraków : WAM, 2010.
12. Siedem supełków : bajki, które pomagają wychowywać / Robert Myśliński ; [il. Marcin Piwowarski]. - Warszawa : Papilon, cop. 2007.
13. Zaczarowane bajki, które leczą dla dzieci i dorosłych / Anna Kozłowska. - Warszawa : Wydawnictwo Akademickie Żak, 2007.Est, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Aleksandrazzz Najważniejsze ,że macica miekka się w końcu zrobiła ,a ktg nie pokazuje żadnych skurczy! I tak niech zostanie
i tak jak pisze Kasia ważne ,że rokowania są dobre, najwyżej będziesz leżeć tam jak długo będzie trzeba .Będzie dobrze :-* A Twoja szyjka jest dłuższa niż moja nawet , a u mnie nic złego się nie dzieję , wiec nie wiem co gadali Tobie ostatnio o tych 50%...
Vira dobrze to sobie wymyśliłaś , ja tak ostatnio się nacięłam na zakupy w smyku ale widzisz nie wpadłam na pomysł ,żeby oddać i kupić jeszcze raz taniejteraz będę wiedzieć
dzięki za podpowiedź! Cieszę się ,że z Mężem już lepiej !I mam te same odczucia do Lulla Baby, taki duży sklep a nic tam nie ma , no dosłownie nic tam nie wybrałam i nikt nie był zaineteresowany mną jako klientem eh...
Kofeinka to może i ja spróbuję takiego miksa, choć o dziwo dziś bez niczego była 2 na dzień dobrymoże leki w końcu zaczynają działać!
Noelka ja przy glukozie odpuściłam sobie zupełnie euthyrox, moja endo powiedziała,że przy takich ładnych wynikach jeden dzień nic nie zmieni a wg niej może zawyżyć troszkę wynik ,choć troszkę to i tak nie tragedia. No ja nie brałam w każdym razie bo po glukozie od razu rzuciłam się na kanapki
Edyś ja się aż tak bardzo nie znam na tych ft, gdybym miała coś poniżej lub powyżej normy bym pytała endo ,ale ,że mam ok to nie pomogę . Szkoda ,że nie masz możliwości pójścia do innego endokrynologa .
Madlene moja mała może niekoniecznie rusza się mniej ,ale w zupełnie inny sposób tzn to już nie są takie kuksańce tylko takie jakby przekręcanie , wypinanie itp .Ja z kolei ostatnie 2 dni martwiłam sie ,że rusza się non stop gdzie ona i tak rusza się bardzo dużo eh i bądź tu spokojny. Może u Ciebie też jest tak ,że ma mniej miejsca już na ruchy albo ma bardziej śpiący okres?Ale jeśli będziesz spokojniejsza jedź na IP albo do gina!Doczytałam,że wszystko już jest ok
Ksanka ja ani na prawym ,ani na lewym ani na plecach nie mogę spać męczę się całe noce i sypiam po 1,5-2hale szczerze częściej próbuję na prawym bo lewy mi nie odpowiada
Lilou hehe nieźle , dobrze ,że sobie sprawdziłaśA to lekarz żartowniś
ciekawe jaka będzie ta waga na końcu
cieszę się ,że wszystko ok!
Kamka to odpoczywaj dużo i się oszczędzaj!
Est współczuję ,tak jak dziewczyny pisały dużo pij i faktycznie biegunka w ciąży mało przyjemna jestDobrze ,że Teściowa szybko poszła ,ale miło że tyle przyniosła Tobie jedzonka
Dziewczyny u mnie waga szaleje i cm w brzuszkuw 9 dni 1kg ,czyli mamy 5 na plusie i 3cm w brzuchu , wow!W końcu muszę zrobić fotki i Wam się pochwalić jaki mam wielki brzusio, w końcu wszyscy widzą i pytają tylko myślą,że jestem w 4,5 mscu a nie w 7 ale to już nieważne
Szalona zrobiłam kolejne zakupy z happyMUm na szczęście większość z outletu , też pokaże fotki jak w końcu zrobię
I muszę pochwalić dziś na mięsnym w Piotrze i Pawle byłam super miła Pani, zawsze to takie zołzy są , opowiadała o swojej ciąży, pytała o płeć i jeszcze mi mozarelle pokroiła w plasterki choć tego nie robią
Ja to też wciąż mówię na tą chwilę ,że do szpitala chcę jechać możliwie jak najpóźniej jak się da, z dużym rozwarciem jużzobaczymy jak wyjdzie w praniu!
AAA i dziś 1 raz goliłam się na czujaniby 3cm doszło w brzuszku a już nic na dole nie widziałam , co będzie dalej ?
Co do czucia, moja mała już da poczuć swoje ruchy praktycznie każdemu ale jak chcę pokazać te ruchy podnosząc bluzke albo nagrać od razu przestaje hmm ,7 zmysł?Chciałabym mieć taką pamiątkę jak mi brzuch lata eh
Dziewczyny czy możecie polecić jakąś maść bo gin mi mówił ale zapomniałam , nie mam żadnej bakteri ani stanu zapalnego czy grzybicy ale po prostu od ciągłych wkładek i podcierania mam takie obolałe, nabrzmiałe i czerwone wargiginek mówił ,żeby smarować maściom trochę ale zapomniałam jaką ?
A.Kasia, Falon, noelka lubią tę wiadomość