Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
W końcu dotarł do mnie kurier... ale o dziwo z paczką, której spodziewałam się później. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
.
Palmers - jako balsam dla ciężarnych - może być na rozstępy, a może być i na całe ciałko.
Elancyl - krem przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży.
Także moje Łobuziaczki dwa może nie nabroją na mojej skórze. Narazie nic się nie działo, ale pierwsze rozstępki się pojawiają, a rosnę w kosmicznym tempie.
Mania1718, Lilou1984, Kate84, Falon, Karka lubią tę wiadomość
-
Ja bym się stosowała do zaleceń lekarza. Może uważa , że te 4-5 to za dużo ?
Lepiej dmuchać na zimne
Ja biorę dawkę 100 mg dziennie , więc nie dużo i zdarzają mi się skurcze łydek, ale twardnień nie miałam ani razu. Swoją drogą też muszę o to spytać we wtorek swoją gin.A.Kasia lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
edyś wrote:Czy któraś z Was kupowała taką oto książeczkę i wie czy można zdobyć ją gdzieś taniej?
http://allegro.pl/ksiazeczka-do-lozeczka-hencztoys-czarno-biala-i5791433487.html
używaną za 15 zł kupiłamedyś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyniecierpliwaa wrote:W sensie te większe będą się zsuwać czy jak? Bo przewijaki mają 70x50 a widzę, że stolik w przybliżonych wymiarach.
Stolik ma drewnianą ramę i przewijak Ikeowy wpasowuje się idealnie to środka, tak że się nie przesuwa. Niestety wewnątrz stolika masz 68x49 bodjaże tak więc inny kupiony przewijak możesz ewentualnie położyć na stoliku, ale w żaden spsób nie będzie on zabezpieczony przez ramę przed zsunięciem. My niestety pomyśleliśmy o tym dopiero po kupieniu stolika. -
Niecierpliwa, ja bardzo dużo miałam rozstępów po tym jak schudłam 15kg - wszedzie, na brzuchu, na piersiach itd. Ale kupilam krem w aptece za 30 czy 40zł - EVOLET - i rozstępy znikly wszystkie, tylko tzreba bylo czasu. U mnie to akurat byl jakis miesiac, max 2. Mam ten krem w domu - ale w ciąży wolę go nie używać także najwyżej będę się kurować po ciąży
. Chyba że jakimś cudem ten balsam i krem sprawia, że rozstępów nie będzie.
Ale też mam do tego tendencję.
-
Dziewczyny proszę Was o radę!!
właśnie był listonosz z pieniążkami za L4 zdziwiłam się,że tak wcześnie bo teraz L4 mam do 8 grudnia.Odebrałam i patrzę za jaki okres mi wypłacili a tam od 11.11 do 30.11 a ja mam zwolnienie od 11.11 do 08.11 i się zdenerwowałam:/ Dziewczyny czy oni tak mogą miałyście tak wypłacane??
Bo ja zawsze miałam za ten okres co mam zwolnienie a nie tak na raty a teraz przed świętami jak na złość dostałam mniej kasy:(Filip 28.03.2016
-
Hej tygrysku,
Ja biorę 2X magne b max, dodatkowo mama dha premium, dodatkowo 100mg magnez z solgaru.
To daje ok 500mg dziennie ile się tego wchłania nie wiem.
Ale jak badając poziom magnezu 2 tyg. Temu to bylam w normie 2000 gdy max 2500. Także nie stresuj się tym kobiety w ciąży mogą przyjmować 450 mg, a jak mają ciążę problematyczne nawet 600 -
Izoleccc wrote:Stolik ma drewnianą ramę i przewijak Ikeowy wpasowuje się idealnie to środka, tak że się nie przesuwa. Niestety wewnątrz stolika masz 68x49 bodjaże tak więc inny kupiony przewijak możesz ewentualnie położyć na stoliku, ale w żaden spsób nie będzie on zabezpieczony przez ramę przed zsunięciem. My niestety pomyśleliśmy o tym dopiero po kupieniu stolika.
Dokładnie tak. My kupiliśmy z takim materacykiem z ikei.
Stolik też pasuje idealnie jako podstawa na wanienkę podczas wieczornych kąpieli. Szkoda, że nie było białego -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny zatrulam się czymś wczoraj i jest mi niedobrze, mam biegunkę i nie mam siły się ruszać.
Przyznalam się mężowi (w pracy jest) i juz idzie do mnie teściowa z rosolkiem.
Fajnie, cieszę się ale goście to ostatnie na co mam teraz ochotę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 16:23
-
nick nieaktualnyMagda lena wrote:Dokładnie tak. My kupiliśmy z takim materacykiem z ikei.
Stolik też pasuje idealnie jako podstawa na wanienkę podczas wieczornych kąpieli. Szkoda, że nie było białego
Nam właśnie ten materacyk z Ikei średnio pasuje ale teraz to już pozamiatane bo ten stolik to jest jedyny, który się mieści na naszym mikro metrażu
BTW- Magda lena- myśmy nasz dodatkowo lakierowali bezbarwnym lakierem więc chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wasz pomalować na biało -
Est wrote:Dziewczyny zatrulam się czymś wczoraj i jest mi niedobrze, mam biegunkę i nie mam siły się ruszać.
Przyznalam się mężowi (w pracy jest) i juz idzie do mnie teściowa z rosolkiem.
Fajnie, cieszę się ale goście to ostatnie na co mam teraz ochotę..
Współczuję. Biegunka w ciąży jest szczególnie nieprzyjemna. Wiem, co mówię.Na rosołek uważaj. Nie może być zbyt tłusty, bo sobie zaszkodzisz. Jeśli Ci nie przejdzie, jedź do szpitala.
Est lubi tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Izoleccc wrote:Nam właśnie ten materacyk z Ikei średnio pasuje ale teraz to już pozamiatane bo ten stolik to jest jedyny, który się mieści na naszym mikro metrażu
BTW- Magda lena- myśmy nasz dodatkowo lakierowali bezbarwnym lakierem więc chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wasz pomalować na biało
Ooooo matko ale ze mnie głupol. No pewnie, że można pomalować.
Przez to leżenie chyba coś mi się z głowie wyłączyło, bo myślenie gorzej mi wychodziJakaś zakochana jestem czy co...
Izoleccc lubi tę wiadomość