X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Falon Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira pochwal się tymi kozaczkami, ja uwielbiam buty! jak już mąż słyszy że "zakochałam" się znów w jakichś to robi mu się słabo! hahaha ;-)

201604051765.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam małe pytanko. Moja gin kazała mi brać magnez 3x1 i zastanawiam się czy to nie za dużo. Nie mam bolesnych twardnień i zdarzają się kilka razy dziennie (max 4-5 na dobę). Myślicie że mogę brać 2 tabletki dziennie?

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu dotarł do mnie kurier... ale o dziwo z paczką, której spodziewałam się później. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :).

Palmers - jako balsam dla ciężarnych - może być na rozstępy, a może być i na całe ciałko.

Elancyl - krem przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży ;).

2ywcp08.jpg

Także moje Łobuziaczki dwa może nie nabroją na mojej skórze. Narazie nic się nie działo, ale pierwsze rozstępki się pojawiają, a rosnę w kosmicznym tempie.

Mania1718, Lilou1984, Kate84, Falon, Karka lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się stosowała do zaleceń lekarza. Może uważa , że te 4-5 to za dużo ?
    Lepiej dmuchać na zimne :)

Ja biorę dawkę 100 mg dziennie , więc nie dużo i zdarzają mi się skurcze łydek, ale twardnień nie miałam ani razu. Swoją drogą też muszę o to spytać we wtorek swoją gin.

A.Kasia lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 u mnie już sporo rozstępów , zwłaszcza w górnych partiach brzuszka. Ale u mnie niestety wiedziałam , że będzie to nieuniknione. Mam to w genach...

• edyś Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was kupowała taką oto książeczkę i wie czy można zdobyć ją gdzieś taniej?
    http://allegro.pl/ksiazeczka-do-lozeczka-hencztoys-czarno-biala-i5791433487.html

l22ncwa15v2ncszo.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Czy któraś z Was kupowała taką oto książeczkę i wie czy można zdobyć ją gdzieś taniej?
    http://allegro.pl/ksiazeczka-do-lozeczka-hencztoys-czarno-biala-i5791433487.html
    ja mam taką "matę" też można zawiesić w łóżeczku http://www.fabrykawafelkow.pl/zabawki-czarno-biale-dla-niemowlat/3475-czarno-biala-materialowa-zabawka-dla-niemowlat-011964446766.html
    używaną za 15 zł kupiłam

edyś lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    W sensie te większe będą się zsuwać czy jak? Bo przewijaki mają 70x50 a widzę, że stolik w przybliżonych wymiarach.

Stolik ma drewnianą ramę i przewijak Ikeowy wpasowuje się idealnie to środka, tak że się nie przesuwa. Niestety wewnątrz stolika masz 68x49 bodjaże tak więc inny kupiony przewijak możesz ewentualnie położyć na stoliku, ale w żaden spsób nie będzie on zabezpieczony przez ramę przed zsunięciem. My niestety pomyśleliśmy o tym dopiero po kupieniu stolika.

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, ja bardzo dużo miałam rozstępów po tym jak schudłam 15kg - wszedzie, na brzuchu, na piersiach itd. Ale kupilam krem w aptece za 30 czy 40zł - EVOLET - i rozstępy znikly wszystkie, tylko tzreba bylo czasu. U mnie to akurat byl jakis miesiac, max 2. Mam ten krem w domu - ale w ciąży wolę go nie używać także najwyżej będę się kurować po ciąży :). Chyba że jakimś cudem ten balsam i krem sprawia, że rozstępów nie będzie.
    Ale też mam do tego tendencję.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym rozstępami to w sumie nie wiadomo jak jest do końca, ja niby mam tendencje genetyczne moja mama miała rozstępy na brzuchu, jak na razie odpukać nie mam ich na brzuszku za to kilka w dole piersi...

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to może i ja będę po ciąży sie kurowac:)

Izoleccc dziękuję:) dobrze wiedziec

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę Was o radę!!
    właśnie był listonosz z pieniążkami za L4 zdziwiłam się,że tak wcześnie bo teraz L4 mam do 8 grudnia.Odebrałam i patrzę za jaki okres mi wypłacili a tam od 11.11 do 30.11 a ja mam zwolnienie od 11.11 do 08.11 i się zdenerwowałam:/ Dziewczyny czy oni tak mogą miałyście tak wypłacane??
    Bo ja zawsze miałam za ten okres co mam zwolnienie a nie tak na raty a teraz przed świętami jak na złość dostałam mniej kasy:(

Filip 28.03.2016 <3
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tygrysku,
    Ja biorę 2X magne b max, dodatkowo mama dha premium, dodatkowo 100mg magnez z solgaru.
    To daje ok 500mg dziennie ile się tego wchłania nie wiem.
    Ale jak badając poziom magnezu 2 tyg. Temu to bylam w normie 2000 gdy max 2500. Także nie stresuj się tym kobiety w ciąży mogą przyjmować 450 mg, a jak mają ciążę problematyczne nawet 600

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Stolik ma drewnianą ramę i przewijak Ikeowy wpasowuje się idealnie to środka, tak że się nie przesuwa. Niestety wewnątrz stolika masz 68x49 bodjaże tak więc inny kupiony przewijak możesz ewentualnie położyć na stoliku, ale w żaden spsób nie będzie on zabezpieczony przez ramę przed zsunięciem. My niestety pomyśleliśmy o tym dopiero po kupieniu stolika.

Dokładnie tak. My kupiliśmy z takim materacykiem z ikei.
    Stolik też pasuje idealnie jako podstawa na wanienkę podczas wieczornych kąpieli. Szkoda, że nie było białego :-/

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek - ja uważam tak samo jak niecierpliwa. Swoją drogą zawsze dziwią mnie takie pytania. Mi jakoś nigdy do głowy nie przyszło, żeby kombinować z dawkowaniem leków zaleconych przez lekarza.

Est, muminka83 lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zatrulam się czymś wczoraj i jest mi niedobrze, mam biegunkę i nie mam siły się ruszać.
    Przyznalam się mężowi (w pracy jest) i juz idzie do mnie teściowa z rosolkiem.
    Fajnie, cieszę się ale goście to ostatnie na co mam teraz ochotę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 16:23

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Dokładnie tak. My kupiliśmy z takim materacykiem z ikei.
    Stolik też pasuje idealnie jako podstawa na wanienkę podczas wieczornych kąpieli. Szkoda, że nie było białego :-/

Nam właśnie ten materacyk z Ikei średnio pasuje ale teraz to już pozamiatane bo ten stolik to jest jedyny, który się mieści na naszym mikro metrażu :)
    BTW- Magda lena- myśmy nasz dodatkowo lakierowali bezbarwnym lakierem więc chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wasz pomalować na biało :D

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est, pamiętaj o płynach! Duuuużo pij. Rosołek dobrze zrobi.
    Teściowa na pewno Ci podgrzeje rosół, poda, zjesz i pójdzie. A jak nie, to po zjedzeni powiedz, że chcesz się przespać :)

Zdrówka!

Est lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dziewczyny zatrulam się czymś wczoraj i jest mi niedobrze, mam biegunkę i nie mam siły się ruszać.
    Przyznalam się mężowi (w pracy jest) i juz idzie do mnie teściowa z rosolkiem.
    Fajnie, cieszę się ale goście to ostatnie na co mam teraz ochotę..

Współczuję. Biegunka w ciąży jest szczególnie nieprzyjemna. Wiem, co mówię. :/ Na rosołek uważaj. Nie może być zbyt tłusty, bo sobie zaszkodzisz. Jeśli Ci nie przejdzie, jedź do szpitala.

Est lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Nam właśnie ten materacyk z Ikei średnio pasuje ale teraz to już pozamiatane bo ten stolik to jest jedyny, który się mieści na naszym mikro metrażu :)
    BTW- Magda lena- myśmy nasz dodatkowo lakierowali bezbarwnym lakierem więc chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wasz pomalować na biało :D

Ooooo matko ale ze mnie głupol. No pewnie, że można pomalować.
    Przez to leżenie chyba coś mi się z głowie wyłączyło, bo myślenie gorzej mi wychodzi :P Jakaś zakochana jestem czy co...

Izoleccc lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 1257 1258 1259 1260 1261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ