X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Falon Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira pochwal się tymi kozaczkami, ja uwielbiam buty! jak już mąż słyszy że "zakochałam" się znów w jakichś to robi mu się słabo! hahaha ;-)

201604051765.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam małe pytanko. Moja gin kazała mi brać magnez 3x1 i zastanawiam się czy to nie za dużo. Nie mam bolesnych twardnień i zdarzają się kilka razy dziennie (max 4-5 na dobę). Myślicie że mogę brać 2 tabletki dziennie?

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu dotarł do mnie kurier... ale o dziwo z paczką, której spodziewałam się później. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :).

Palmers - jako balsam dla ciężarnych - może być na rozstępy, a może być i na całe ciałko.

Elancyl - krem przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży ;).

2ywcp08.jpg

Także moje Łobuziaczki dwa może nie nabroją na mojej skórze. Narazie nic się nie działo, ale pierwsze rozstępki się pojawiają, a rosnę w kosmicznym tempie.

Mania1718, Lilou1984, Kate84, Falon, Karka lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się stosowała do zaleceń lekarza. Może uważa , że te 4-5 to za dużo ?
    Lepiej dmuchać na zimne :)

Ja biorę dawkę 100 mg dziennie , więc nie dużo i zdarzają mi się skurcze łydek, ale twardnień nie miałam ani razu. Swoją drogą też muszę o to spytać we wtorek swoją gin.

A.Kasia lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 u mnie już sporo rozstępów , zwłaszcza w górnych partiach brzuszka. Ale u mnie niestety wiedziałam , że będzie to nieuniknione. Mam to w genach...

• edyś Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was kupowała taką oto książeczkę i wie czy można zdobyć ją gdzieś taniej?
    http://allegro.pl/ksiazeczka-do-lozeczka-hencztoys-czarno-biala-i5791433487.html

l22ncwa15v2ncszo.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Czy któraś z Was kupowała taką oto książeczkę i wie czy można zdobyć ją gdzieś taniej?
    http://allegro.pl/ksiazeczka-do-lozeczka-hencztoys-czarno-biala-i5791433487.html
    ja mam taką "matę" też można zawiesić w łóżeczku http://www.fabrykawafelkow.pl/zabawki-czarno-biale-dla-niemowlat/3475-czarno-biala-materialowa-zabawka-dla-niemowlat-011964446766.html
    używaną za 15 zł kupiłam

edyś lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    W sensie te większe będą się zsuwać czy jak? Bo przewijaki mają 70x50 a widzę, że stolik w przybliżonych wymiarach.

Stolik ma drewnianą ramę i przewijak Ikeowy wpasowuje się idealnie to środka, tak że się nie przesuwa. Niestety wewnątrz stolika masz 68x49 bodjaże tak więc inny kupiony przewijak możesz ewentualnie położyć na stoliku, ale w żaden spsób nie będzie on zabezpieczony przez ramę przed zsunięciem. My niestety pomyśleliśmy o tym dopiero po kupieniu stolika.

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, ja bardzo dużo miałam rozstępów po tym jak schudłam 15kg - wszedzie, na brzuchu, na piersiach itd. Ale kupilam krem w aptece za 30 czy 40zł - EVOLET - i rozstępy znikly wszystkie, tylko tzreba bylo czasu. U mnie to akurat byl jakis miesiac, max 2. Mam ten krem w domu - ale w ciąży wolę go nie używać także najwyżej będę się kurować po ciąży :). Chyba że jakimś cudem ten balsam i krem sprawia, że rozstępów nie będzie.
    Ale też mam do tego tendencję.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym rozstępami to w sumie nie wiadomo jak jest do końca, ja niby mam tendencje genetyczne moja mama miała rozstępy na brzuchu, jak na razie odpukać nie mam ich na brzuszku za to kilka w dole piersi...

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to może i ja będę po ciąży sie kurowac:)

Izoleccc dziękuję:) dobrze wiedziec

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę Was o radę!!
    właśnie był listonosz z pieniążkami za L4 zdziwiłam się,że tak wcześnie bo teraz L4 mam do 8 grudnia.Odebrałam i patrzę za jaki okres mi wypłacili a tam od 11.11 do 30.11 a ja mam zwolnienie od 11.11 do 08.11 i się zdenerwowałam:/ Dziewczyny czy oni tak mogą miałyście tak wypłacane??
    Bo ja zawsze miałam za ten okres co mam zwolnienie a nie tak na raty a teraz przed świętami jak na złość dostałam mniej kasy:(

Filip 28.03.2016 <3
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tygrysku,
    Ja biorę 2X magne b max, dodatkowo mama dha premium, dodatkowo 100mg magnez z solgaru.
    To daje ok 500mg dziennie ile się tego wchłania nie wiem.
    Ale jak badając poziom magnezu 2 tyg. Temu to bylam w normie 2000 gdy max 2500. Także nie stresuj się tym kobiety w ciąży mogą przyjmować 450 mg, a jak mają ciążę problematyczne nawet 600

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Stolik ma drewnianą ramę i przewijak Ikeowy wpasowuje się idealnie to środka, tak że się nie przesuwa. Niestety wewnątrz stolika masz 68x49 bodjaże tak więc inny kupiony przewijak możesz ewentualnie położyć na stoliku, ale w żaden spsób nie będzie on zabezpieczony przez ramę przed zsunięciem. My niestety pomyśleliśmy o tym dopiero po kupieniu stolika.

Dokładnie tak. My kupiliśmy z takim materacykiem z ikei.
    Stolik też pasuje idealnie jako podstawa na wanienkę podczas wieczornych kąpieli. Szkoda, że nie było białego :-/

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek - ja uważam tak samo jak niecierpliwa. Swoją drogą zawsze dziwią mnie takie pytania. Mi jakoś nigdy do głowy nie przyszło, żeby kombinować z dawkowaniem leków zaleconych przez lekarza.

Est, muminka83 lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zatrulam się czymś wczoraj i jest mi niedobrze, mam biegunkę i nie mam siły się ruszać.
    Przyznalam się mężowi (w pracy jest) i juz idzie do mnie teściowa z rosolkiem.
    Fajnie, cieszę się ale goście to ostatnie na co mam teraz ochotę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 16:23

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Dokładnie tak. My kupiliśmy z takim materacykiem z ikei.
    Stolik też pasuje idealnie jako podstawa na wanienkę podczas wieczornych kąpieli. Szkoda, że nie było białego :-/

Nam właśnie ten materacyk z Ikei średnio pasuje ale teraz to już pozamiatane bo ten stolik to jest jedyny, który się mieści na naszym mikro metrażu :)
    BTW- Magda lena- myśmy nasz dodatkowo lakierowali bezbarwnym lakierem więc chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wasz pomalować na biało :D

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est, pamiętaj o płynach! Duuuużo pij. Rosołek dobrze zrobi.
    Teściowa na pewno Ci podgrzeje rosół, poda, zjesz i pójdzie. A jak nie, to po zjedzeni powiedz, że chcesz się przespać :)

Zdrówka!

Est lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dziewczyny zatrulam się czymś wczoraj i jest mi niedobrze, mam biegunkę i nie mam siły się ruszać.
    Przyznalam się mężowi (w pracy jest) i juz idzie do mnie teściowa z rosolkiem.
    Fajnie, cieszę się ale goście to ostatnie na co mam teraz ochotę..

Współczuję. Biegunka w ciąży jest szczególnie nieprzyjemna. Wiem, co mówię. :/ Na rosołek uważaj. Nie może być zbyt tłusty, bo sobie zaszkodzisz. Jeśli Ci nie przejdzie, jedź do szpitala.

Est lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Nam właśnie ten materacyk z Ikei średnio pasuje ale teraz to już pozamiatane bo ten stolik to jest jedyny, który się mieści na naszym mikro metrażu :)
    BTW- Magda lena- myśmy nasz dodatkowo lakierowali bezbarwnym lakierem więc chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wasz pomalować na biało :D

Ooooo matko ale ze mnie głupol. No pewnie, że można pomalować.
    Przez to leżenie chyba coś mi się z głowie wyłączyło, bo myślenie gorzej mi wychodzi :P Jakaś zakochana jestem czy co...

Izoleccc lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 1257 1258 1259 1260 1261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ