X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie :-* Też ciesze się ze szyja jednak trzyma, a jeśli nie mam żadnych antybiotyków widocznie naprawdę łożysko samo się wygoi. Najważniejsze że Mery dobrze się rozwija i rośnie :-) Zrobiłam sobie kalendarz do 24 grudnia i będę określać każdy dzień, może mi szybciej zleci :-D Zarobią sobie na mnie, bo nawet nie mam gdzie tu położyć laptopa, a mam dość dużego bo prawie 18 cali także tv non stop chodzi

olatychy, Czarodziejka87, Kate84, A.Kasia, Karolina@, Madlene.:), Karka, ksanka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:59

Magda lena, Czarodziejka87, Izoleccc, d'nusia, Falon, Kate84, A.Kasia, Est, Karolina@, niecierpliwaa, Kasia24, perła ziemi, aleksandrazz, Mania1718, Vincent, muminka83, edyś, Lilou1984, Madzialena90, Martita88, Karka, ksanka, Kajola, Mietka 30:), krówka_muffka lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Pytanie do materacyka z ikei: to jest ten dmuchany? jak ponton? nie mogę znaleźć innego a też się czaje na ten przewijak :)
    Tak Renka. To taki dmuchany pontonik.
    Naprawdę dobrze to wygląda no i jak pisałam wyżej, wanienka stabilnie stoi na blacie też, więc przy okazji jest to mebel do kąpieli :)

Renka88 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est któraś z dziewczyn pisała tu, że na biegunkę pomaga łyżeczka suchego kakao, może spróbuj? Lekarz zawsze w takich sytuacjach kazał jeden dzień chociaż same sucharki, biszkopty i małymi łykami gorzką herbatę. Dobrze też jakbyś kupiła elektrolity w aptece i piła po każdej wizycie w toalecie. Na pewno nie jedz tych jabłek od teściowej ;) Takich surowych owoców, warzyw nie powinno się jeść przy biegunce.

Est lubi tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 ja polecam żel TRIVAGIN z probiotykiem.Bardzo fajny,koi podrażnienia i chroni przed stanami zapalnymi.

Kate84 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    muminka83
    Poniżej kilka bajek z literatury fachowej, a poza tym wszelakie serie z Kubusia puchatka, franklina, mała księżniczka,:) Miałam dodać tą listę chyba tydzień temu, ale zapomniałam, sorki :)
    1. "Czarodziejski pyłek" czyli Metafora i bajka we wspomaganiu rozwoju małego dziecka : przykładowe bajki o charakterze terapeutycznym z zakresu akceptacji i tolerancji drugiego człowieka oraz niwelowania lęków i obaw towarzyszących małym dzieciom : przykładowe scenariusze zajęć do wykorzystania w pracy z dziećmi w wieku przedszkolnym / Agnieszka Jaszczyk, Beata Kochaniak. - Kraków : Oficyna Wydawnicza Impuls, 2006.

2. Bajki na dobry sen / Gerlinde Ortner ; z niem. przeł. Zbigniew Dalewski, Elżbieta Ptaszyńska-Sadowska. - Warszawa : Świat Książki - Bertelsmann Media, 2008.

3. Bajki terapeutyczne. Cz. 1 / Maria Molicka. - Wyd. 2 popr. i uzup. - Poznań : Media Rodzina, [2010?].
    4. Bajki terapeutyczne. Cz. 2 / Maria Molicka. - Poznań : Media Rodzina, [2006].

5. Bajkoterapia czyli Dla małych i dużych o tym, jak bajki mogą pomagać / [aut. bajek] Krzysztof Ibisz [et al.] ; il. Marcin Piwowarski ; [wstęp, koment. Katarzyna Klimowicz]. - Warszawa : Wydawnictwo "Nasza Księgarnia", 2009.

6. Bajkowe mosty czyli Całkiem inne bajki rodzinne : terapeutyczne opowiadania / Ewa Zelenay. - Kielce : Wydawnictwo Jedność, cop. 2007.

7. Czy silniejszy zawsze zwycięża? / Maria Adele Garavaglia ; il. Cristiana Cerretti ; wprow. Maria Teresa Zattoni ; tł. Ryszard Zajączkowski ; konsultacja merytoryczna Maria Molicka. - Kraków : Wydawnictwo Apostolstwa Modlitwy, cop. 2007.
    8. Krótkie opowiadania na pokonanie strachu / Jan-Uwe Rogge ; [przekł. z niem. Justyna Rajczyk]. - Kielce : Wydawnictwo Jedność, cop. 2005.
    9. Mamo, ja chcę pomarzyć! / Guido Quarzo ; il. Sara Donati ; wprow. Mariateresa Zattoni ; przekł. Agnieszka Maria Stefańska. - Kraków : WAM, cop. 2010.
    10. Niestworzone historie : bajki edukacyjne / pod red. Beaty Ziółkowskiej. - Poznań : Zysk i S-ka Wydawnictwo, cop. 2007.
    11. Pocałunek ślimaka / Fabrizia Poluzzi ; il. Brunella Baldi ; posł. Mariateresa Zattoni ; przekł. Agnieszka Maria Stefańska. - Kraków : WAM, 2010.
    12. Siedem supełków : bajki, które pomagają wychowywać / Robert Myśliński ; [il. Marcin Piwowarski]. - Warszawa : Papilon, cop. 2007.
    13. Zaczarowane bajki, które leczą dla dzieci i dorosłych / Anna Kozłowska. - Warszawa : Wydawnictwo Akademickie Żak, 2007.

Dzięki kochana :D część z tego mam ale w resztę się zaopatrzę :D i będę dalej działać :D Na chwilę obecną wieczorem zrobiłam mu terapię muzyką :d wyciszenie :d Leżeliśmy na plecach 20 minut i oddychaliśmy miarowo :d słuchając muzyki delikatnej instrumentalnej :D Rano zrobimy przed przedszkolem to samo.

Ogólnie mamy sporo książek o tematyce morału...hehe same :P
    Nie ogląda bajek z przemocą - ma wydzielone godziny. Dużo czytamy :D ale zobaczę na te które zaproponowałaś :D Dziękuję ci bardzo :-*

Mama mnie uspokaja i mówi ze 5 latek ma prawo do focha między kolegą i do postawienia na swoim i jeżeli nie gryzie, nie bije tylko próbuje w relacjach stawiać na swoim to mam się nie przejmować .... bo to przejdzie... bo to oznacza że dojrzewa ale ja bym chciała mieć kontrolę :P Boże ja chyba jestem jedną z tych matek "Kto poślubi mojego syna? " Odpowiedź brzmi :P hihih Nikt :P

Falon, Kate84, Madlene.:) lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jaki wózek polecacie kupić w przystępnej cenie?

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka jaka piękna szyjka, gratuluję :-) super, że wizyta taka udana! A te 6h tylko do żelaza od euthyroxu czy do innych leków też?

Czarodziejka dziękuję za info

Cholera od początku ciąży wiedziałam, że chcę sesje ciążową i zabrałam się za to tak późno, że wszędzie gdzie mi się zdjęcia podobają nie ma terminu :-(
    Dziewczyny z Poznania może Wy coś polecicie?

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dotarło do mnie winko bezalkoholowe, więc już mogę szykować się na sylwestra;-) Do tego moja mama wygrzebała dla mnie za grosze sukienkę sylwestrową w lumpku - idelną dla ciężarnej, więc nic tylko czekać na imprezę. Wiadomo, że w tym roku będzie spokojnie. Jedziemy do siostry i dołączy jeszcze jedno zaprzyjaźnione małżeństwo. Dodatkowo będzie dwóch małych szkrabów 2latek, 3latek no i najważniejsza moja Julka w brzuszku ;-)

A jak Wasze sylwestry mamusie? zostajecie w domku? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 00:18

Magda lena, Est, Kate84, Kasia24, Renka88, Mania1718, A.Kasia, Madzialena90, Kajola lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Est któraś z dziewczyn pisała tu, że na biegunkę pomaga łyżeczka suchego kakao, może spróbuj? Lekarz zawsze w takich sytuacjach kazał jeden dzień chociaż same sucharki, biszkopty i małymi łykami gorzką herbatę. Dobrze też jakbyś kupiła elektrolity w aptece i piła po każdej wizycie w toalecie. Na pewno nie jedz tych jabłek od teściowej ;) Takich surowych owoców, warzyw nie powinno się jeść przy biegunce.

Myślisz, że teściowa chciała mnie wykończyć? :-)
    Ona mi.powiedziala, zebym je upiekla w piekarniku :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wrócił do domu i przyniósł mi jeszcze z apteki wegiel i Orsalit- to są elektrolity.

Kate84 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Ja tez juz po wizycie :/ heh nie jest dobrze :/
    Jutro ide do szpitala na zalozenie szwu, bo szyjka sie skraca i robi sie juz lekkie rozwarcie, gin mowil ze takie na opuszek palca...ale jednak jest :/ Piotrus ma sie dobrze, chociaz tyle dobrego... A szyjka ma 25mm :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Renka jaka piękna szyjka, gratuluję :-) super, że wizyta taka udana! A te 6h tylko do żelaza od euthyroxu czy do innych leków też?

Od Euthyroxu :) więc chyba sobie nastawie budzik na 6 rano by łyknąć euthyrox a potem jak się obudzę to sniadanko, witaminki i koło 12 żelazo :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś, kurde. Mi lekarze mówili, że szew zakłada się do 25 tc. Dlatego nie mogą mi założyć :-/
    Zajebiście mi pomagają ....
    No ja mam rozwarcie na 0,9cm. :( To właśnie chyba opuszek. 25mm szyjka to jeszcze nie ma dramatu.
    A ile synek waży?
    Powinnaś dostać sterydy na płucka dla małego!!!!

Oczywiście 3mam za Ciebie jutro kciuki. Będę z Tobą i Piotrusiem myślami!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 19:42

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Hejka
    Ja tez juz po wizycie :/ heh nie jest dobrze :/
    Jutro ide do szpitala na zalozenie szwu, bo szyjka sie skraca i robi sie juz lekkie rozwarcie, gin mowil ze takie na opuszek palca...ale jednak jest :/ Piotrus ma sie dobrze, chociaz tyle dobrego... A szyjka ma 25mm :/
    :( Gośśś myśl pozytywnie to wszystko jakoś sie ułoży :* Dobrze że twój lekarz wie co robić.

Gośśś lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym mogła oddałabym Wam po kilka mm z tej mojej szyjki :(

Magda lena, Madlene.:), Gośśś, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 <3

Renka88 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goss, trzymaj się!

Gośśś lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu wlasnie mi ostatnio dr ktora byla na zastepstwie za mojego to tez mi powiedziala, ze szew zaklada sie do 26tyg a ten moj dzisiaj mowil mi ze do 30tyg sie go zaklada... to nie wiem jak to jest, ale on troche ma pojecia ,bo jest ordynatorem na patologii i ufam mu ze wie co robi. Heh niech zaklada co chce lub szyje co chce byle moj maly tam siedzial jak najdluzej

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może właśnie zależy od lekarza! Doświadczony lekarz założy w późniejszych tygodniach.
    Najważniejsze, żeby synek wykluł się po 33tc! I tak też będzie! Nie ma innej opcji! Niech nawet klejem zakleją jeśli trzeba będzie :P

Est, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ