Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie :-* Też ciesze się ze szyja jednak trzyma, a jeśli nie mam żadnych antybiotyków widocznie naprawdę łożysko samo się wygoi. Najważniejsze że Mery dobrze się rozwija i rośnie
Zrobiłam sobie kalendarz do 24 grudnia i będę określać każdy dzień, może mi szybciej zleci
Zarobią sobie na mnie, bo nawet nie mam gdzie tu położyć laptopa, a mam dość dużego bo prawie 18 cali także tv non stop chodzi
olatychy, Czarodziejka87, Kate84, A.Kasia, Karolina@, Madlene.:), Karka, ksanka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:59
Magda lena, Czarodziejka87, Izoleccc, d'nusia, Falon, Kate84, A.Kasia, Est, Karolina@, niecierpliwaa, Kasia24, perła ziemi, aleksandrazz, Mania1718, Vincent, muminka83, edyś, Lilou1984, Madzialena90, Martita88, Karka, ksanka, Kajola, Mietka 30:), krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Renka88 wrote:Pytanie do materacyka z ikei: to jest ten dmuchany? jak ponton? nie mogę znaleźć innego a też się czaje na ten przewijak
Naprawdę dobrze to wygląda no i jak pisałam wyżej, wanienka stabilnie stoi na blacie też, więc przy okazji jest to mebel do kąpieliRenka88 lubi tę wiadomość
-
Est któraś z dziewczyn pisała tu, że na biegunkę pomaga łyżeczka suchego kakao, może spróbuj? Lekarz zawsze w takich sytuacjach kazał jeden dzień chociaż same sucharki, biszkopty i małymi łykami gorzką herbatę. Dobrze też jakbyś kupiła elektrolity w aptece i piła po każdej wizycie w toalecie. Na pewno nie jedz tych jabłek od teściowej
Takich surowych owoców, warzyw nie powinno się jeść przy biegunce.
Est lubi tę wiadomość
-
Madlene.:) wrote:muminka83
Poniżej kilka bajek z literatury fachowej, a poza tym wszelakie serie z Kubusia puchatka, franklina, mała księżniczka,Miałam dodać tą listę chyba tydzień temu, ale zapomniałam, sorki
1. "Czarodziejski pyłek" czyli Metafora i bajka we wspomaganiu rozwoju małego dziecka : przykładowe bajki o charakterze terapeutycznym z zakresu akceptacji i tolerancji drugiego człowieka oraz niwelowania lęków i obaw towarzyszących małym dzieciom : przykładowe scenariusze zajęć do wykorzystania w pracy z dziećmi w wieku przedszkolnym / Agnieszka Jaszczyk, Beata Kochaniak. - Kraków : Oficyna Wydawnicza Impuls, 2006.
2. Bajki na dobry sen / Gerlinde Ortner ; z niem. przeł. Zbigniew Dalewski, Elżbieta Ptaszyńska-Sadowska. - Warszawa : Świat Książki - Bertelsmann Media, 2008.
3. Bajki terapeutyczne. Cz. 1 / Maria Molicka. - Wyd. 2 popr. i uzup. - Poznań : Media Rodzina, [2010?].
4. Bajki terapeutyczne. Cz. 2 / Maria Molicka. - Poznań : Media Rodzina, [2006].
5. Bajkoterapia czyli Dla małych i dużych o tym, jak bajki mogą pomagać / [aut. bajek] Krzysztof Ibisz [et al.] ; il. Marcin Piwowarski ; [wstęp, koment. Katarzyna Klimowicz]. - Warszawa : Wydawnictwo "Nasza Księgarnia", 2009.
6. Bajkowe mosty czyli Całkiem inne bajki rodzinne : terapeutyczne opowiadania / Ewa Zelenay. - Kielce : Wydawnictwo Jedność, cop. 2007.
7. Czy silniejszy zawsze zwycięża? / Maria Adele Garavaglia ; il. Cristiana Cerretti ; wprow. Maria Teresa Zattoni ; tł. Ryszard Zajączkowski ; konsultacja merytoryczna Maria Molicka. - Kraków : Wydawnictwo Apostolstwa Modlitwy, cop. 2007.
8. Krótkie opowiadania na pokonanie strachu / Jan-Uwe Rogge ; [przekł. z niem. Justyna Rajczyk]. - Kielce : Wydawnictwo Jedność, cop. 2005.
9. Mamo, ja chcę pomarzyć! / Guido Quarzo ; il. Sara Donati ; wprow. Mariateresa Zattoni ; przekł. Agnieszka Maria Stefańska. - Kraków : WAM, cop. 2010.
10. Niestworzone historie : bajki edukacyjne / pod red. Beaty Ziółkowskiej. - Poznań : Zysk i S-ka Wydawnictwo, cop. 2007.
11. Pocałunek ślimaka / Fabrizia Poluzzi ; il. Brunella Baldi ; posł. Mariateresa Zattoni ; przekł. Agnieszka Maria Stefańska. - Kraków : WAM, 2010.
12. Siedem supełków : bajki, które pomagają wychowywać / Robert Myśliński ; [il. Marcin Piwowarski]. - Warszawa : Papilon, cop. 2007.
13. Zaczarowane bajki, które leczą dla dzieci i dorosłych / Anna Kozłowska. - Warszawa : Wydawnictwo Akademickie Żak, 2007.
Dzięki kochanaczęść z tego mam ale w resztę się zaopatrzę
i będę dalej działać
Na chwilę obecną wieczorem zrobiłam mu terapię muzyką :d wyciszenie :d Leżeliśmy na plecach 20 minut i oddychaliśmy miarowo :d słuchając muzyki delikatnej instrumentalnej
Rano zrobimy przed przedszkolem to samo.
Ogólnie mamy sporo książek o tematyce morału...hehe same
Nie ogląda bajek z przemocą - ma wydzielone godziny. Dużo czytamyale zobaczę na te które zaproponowałaś
Dziękuję ci bardzo :-*
Mama mnie uspokaja i mówi ze 5 latek ma prawo do focha między kolegą i do postawienia na swoim i jeżeli nie gryzie, nie bije tylko próbuje w relacjach stawiać na swoim to mam się nie przejmować .... bo to przejdzie... bo to oznacza że dojrzewa ale ja bym chciała mieć kontrolęBoże ja chyba jestem jedną z tych matek "Kto poślubi mojego syna? " Odpowiedź brzmi
hihih Nikt
Falon, Kate84, Madlene.:) lubią tę wiadomość
-
Renka jaka piękna szyjka, gratuluję
super, że wizyta taka udana! A te 6h tylko do żelaza od euthyroxu czy do innych leków też?
Czarodziejka dziękuję za info
Cholera od początku ciąży wiedziałam, że chcę sesje ciążową i zabrałam się za to tak późno, że wszędzie gdzie mi się zdjęcia podobają nie ma terminu
Dziewczyny z Poznania może Wy coś polecicie?Czarodziejka87 lubi tę wiadomość
-
Dziś dotarło do mnie winko bezalkoholowe, więc już mogę szykować się na sylwestra;-) Do tego moja mama wygrzebała dla mnie za grosze sukienkę sylwestrową w lumpku - idelną dla ciężarnej, więc nic tylko czekać na imprezę. Wiadomo, że w tym roku będzie spokojnie. Jedziemy do siostry i dołączy jeszcze jedno zaprzyjaźnione małżeństwo. Dodatkowo będzie dwóch małych szkrabów 2latek, 3latek no i najważniejsza moja Julka w brzuszku
A jak Wasze sylwestry mamusie? zostajecie w domku?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 00:18
Magda lena, Est, Kate84, Kasia24, Renka88, Mania1718, A.Kasia, Madzialena90, Kajola lubią tę wiadomość
-
paola87 wrote:Est któraś z dziewczyn pisała tu, że na biegunkę pomaga łyżeczka suchego kakao, może spróbuj? Lekarz zawsze w takich sytuacjach kazał jeden dzień chociaż same sucharki, biszkopty i małymi łykami gorzką herbatę. Dobrze też jakbyś kupiła elektrolity w aptece i piła po każdej wizycie w toalecie. Na pewno nie jedz tych jabłek od teściowej
Takich surowych owoców, warzyw nie powinno się jeść przy biegunce.
Myślisz, że teściowa chciała mnie wykończyć?
Ona mi.powiedziala, zebym je upiekla w piekarniku
-
Hejka
Ja tez juz po wizycieheh nie jest dobrze
Jutro ide do szpitala na zalozenie szwu, bo szyjka sie skraca i robi sie juz lekkie rozwarcie, gin mowil ze takie na opuszek palca...ale jednak jestPiotrus ma sie dobrze, chociaz tyle dobrego... A szyjka ma 25mm
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Kate84 wrote:Renka jaka piękna szyjka, gratuluję
super, że wizyta taka udana! A te 6h tylko do żelaza od euthyroxu czy do innych leków też?
Od Euthyroxuwięc chyba sobie nastawie budzik na 6 rano by łyknąć euthyrox a potem jak się obudzę to sniadanko, witaminki i koło 12 żelazo
-
Gośśś, kurde. Mi lekarze mówili, że szew zakłada się do 25 tc. Dlatego nie mogą mi założyć
Zajebiście mi pomagają ....
No ja mam rozwarcie na 0,9cm.To właśnie chyba opuszek. 25mm szyjka to jeszcze nie ma dramatu.
A ile synek waży?
Powinnaś dostać sterydy na płucka dla małego!!!!
Oczywiście 3mam za Ciebie jutro kciuki. Będę z Tobą i Piotrusiem myślami!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 19:42
-
Gośśś wrote:Hejka
Ja tez juz po wizycieheh nie jest dobrze
Jutro ide do szpitala na zalozenie szwu, bo szyjka sie skraca i robi sie juz lekkie rozwarcie, gin mowil ze takie na opuszek palca...ale jednak jestPiotrus ma sie dobrze, chociaz tyle dobrego... A szyjka ma 25mm
Gośśś myśl pozytywnie to wszystko jakoś sie ułoży :* Dobrze że twój lekarz wie co robić.
Gośśś lubi tę wiadomość
-
Madziu wlasnie mi ostatnio dr ktora byla na zastepstwie za mojego to tez mi powiedziala, ze szew zaklada sie do 26tyg a ten moj dzisiaj mowil mi ze do 30tyg sie go zaklada... to nie wiem jak to jest, ale on troche ma pojecia ,bo jest ordynatorem na patologii i ufam mu ze wie co robi. Heh niech zaklada co chce lub szyje co chce byle moj maly tam siedzial jak najdluzejAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Może właśnie zależy od lekarza! Doświadczony lekarz założy w późniejszych tygodniach.
Najważniejsze, żeby synek wykluł się po 33tc! I tak też będzie! Nie ma innej opcji! Niech nawet klejem zakleją jeśli trzeba będzie
Est, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość