X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie

Miłego dnia:)

Mania1718, Karka lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 28 tygodniu i co za tym idzie w 3 trymetrze! Z tej okazji na przedśniadanie zjadłam orzechową babeczkę i teraz czekam na obchód :)

Gośśś - bądź dzielna! Trzymam kciuki za Was :)

Kajola, Mania1718, ksanka, perła ziemi, olatychy, d'nusia, Magda lena, Izoleccc, Kate84, Est, kateee, Czarodziejka87, RudyTygrysek, Karka, Madzialena90, Martita88, She86, Lilou1984, Karolina@, Karolina@, Mietka 30:), krówka_muffka lubią tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja nadal ze szpitala, ostatnie 2 dni przepłakałam.. miałam syjść dzisiaj wyjdę najwcześniej w poniedziałek :( leże tu i nie wiem po co, na dodatek.się rozchorowałam tutaj tak.że w nocy spać nie mogę, tak mnie dusi kaszel i ból w klatce piersiowej, co najśmieszniejsze nic na to nie dostaje nikt mnie nie osłuchiwał, dziś na obchodzie poproszę o konsultację bo boję się, że to zapalenie oskrzeli się zaraz zrobi..
    Strasznie tęsknię za Synkiem :(

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina - :* trzymaj się kochana

• ksanka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie,
    Mam nadzieję że kolejny mijający tydzień natchnie was optymizmem.
    Dzis w nocy mała urządzila mi dyskotekę, udalio mu się nie spać do 5.
    Teraz też boksuje się, co jest dziwne bo zawsze była taka grzeczniutka.
    Karolina mam nadzieję że będziesz miała konsultacje z pulmunoligiem lub internista i wyjaśnia co cię zaatakowali. Przykro mi tylko że nie możesz wyjść tak jak planowałas.
    A.Kasia a co u ciebie weekend w domu?

Z kolejnych informacji, moja waga znów mi spadła o jakieś 0,4kg
    Na razie się nie martwię ale zobaczymy co gin powie jeśli tendencja się utrzyma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 08:31

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 14:10

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwiła mnie ta anemia, bo przeczytałam że to ma wpływ na rozwój dziecka, w tym intelektualny. Dlatego zastanawiam się, czy takie bardzo ujemne skutki to przy bardzo pogłebionej anemii, czy ryzyko jest nawet przy niewielkich spadkach hemoglobiny...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka - nieee, zostaję jak to pani doktor określiła "w sanatorium" ;) No nic, trzeba to jakoś przeżyć. Dobrze, że nic się nie dzieje i tylko sobie tu "dojrzewamy" powolutku.

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Pisałyście o tym, że nie wolno pić wody przed pobraniem krwi na morfologię... no a ja głupia baba zawsze piłam i to dość sporo... może właśnie dlatego miałam takie kiepskie wyniki :/
    Muszę teraz się pilnować żeby nic nie pić i zobaczymy.

Młoda dziś przywitała mnie z rana czkawką :D swoją drogą nie było to dla mnie miłe uczucie :/ zdecydowanie bardziej wolę, gdy kopie i wywija koziołki tak jak teraz :)

Będę dziś Was podczytywać trochę z doskoku, bo muszę na dziś ugotować pomidorówkę, a na jutro moi panowie (mąż i mój tato) zażyczyli sobie grochówkę :D na którą załapie się również teść, bo przyjedzie kłaść kafelki na podłogę do kuchni, korytarza i łazienki :)
    A mój tato ma wieszać dziś kaloryfery i działać w kierunku podłączenia i uruchomienia pieca :)
    Może wreszcie zacznie się trochę dziać w związku z tym moim "budowaniem"... bo jak na razie robota stała w miejscu raczej :/

M+M+? - ja mam sporą anemię, a dzidzia rozwija się prawidłowo. W 22 tygodniu ważyła już 509g. Lekarz sam powiedział, że zapowiada się duża dziewczyna.

M+M+? lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz kurcze Kasiu chyba cie tam lubią dziewczynko dlatego wola podtrzymać by jakąś maruda nie zajęła twojego miejsca.

Co do macmiroru to ja nie odczuwam żadnych efektów typu pieczenie. Ale może dlatego że startowałam z pozycji jałowej. Jedyna niedogodnościa są żółte upławy po zaaplikowaniu piguly

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nic nie wiem. Mi powiedzieli dziś ze nic nie ma złego w łożysku, za to szyja ma 3 cm, więc nie wiem dlaczego ta babka wczoraj stwierdziła że się nie skraca, bo mi wychodzi ze leci jakieś pół cm na tydzień. Sama nie wiem co mam o tym myśleć, no ale jak mnie wypiszą tez będą musieli zrobić usg wiec jak zobaczą ze ma 2,5 czy dwa to może ich coś ruszy.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kofeinko, mi przed morfologia babka z punktu zaleca wypić wodę ok szklanki by lepiej leciało, może dlatego hematokryt itp są niższe.
    Olu współczuję!

bl9cuay3kworwxbg.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ;)

w końcu przespana noc !!! i pycha śniadnaie bułekczka z łososiem Mmm '

Karolina trzymaj się kochanie ;*

ksanka, Kaarolina lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii ja już śpię w miare normalnie od 3 nocy:) świetne uczucie znów spać !

alinalii lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś jajecznica z cebulką i szczypiorkiem i 91 jednostek cukru, ale już wiem że mała nie lubi cebuli, bo jak spała grzecznie przed śniadaniem po nocnych planach, tak zaraz po śniadaniu uczciwie mnie skopala gdzie tylko mogla

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Laseczki

Hmmm Olu, no mi 4 mm na tydzień szyjka uciekała. I tak dopiero przy 21 mm założyli pessar. Bo teoretycznie 25mm to granica (dla nich). Jak już zeszła do 21 mm to się ogarnęli. Szkoda, że tak późno.
    Skoro leżysz i skraca Ci się szyja to koniecznie pessar!!!!!!

Kasiu, oby to był ostatni weekend w szpitalu!

Karolinko, aż mnie w serduszku zakuło. 3maj się dzielnie dla synka i dla synka w brzuszku! :( Poznałam sporo mamuś w szpitalu, które też okropnie przeżywały rozstanie z dziećmi. Nie dziwię się, ale to dla dobra drugiego maluszka!
    Koniecznie niech zbada Cię lekarz internista! :-/

mhsvo7esg1a4x3m2.png

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    U mnie dziś jajecznica z cebulką i szczypiorkiem i 91 jednostek cukru, ale już wiem że mała nie lubi cebuli, bo jak spała grzecznie przed śniadaniem po nocnych planach, tak zaraz po śniadaniu uczciwie mnie skopala gdzie tylko mogla

Mój uwielbia jajka w każdej postaci chyba, bo jak zjem to zaraz robi się spokojny :)

Teraz też jest grzeczny i chyba sobie śpi :) No ale od 20 do 22 dał nam tak popalić, że mój mąż aż znów poczuł i mówi do mnie "jak on tak Cię wali to faktycznie może boleć" :D

ksanka lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam się na wizycie czy mi się skrocila przez tydzień, zobaczymy co powiedzą

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po obchodzie, wprowadzili mi antybiotky i będą spr poziom crp ostatnio był 18 i będą patrzeć czy wzrosło... dziś miał mnie odwiedzić Krzyś ale Mąż dzwonił że strasznie kaszle i że idą do lekarza.. eh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 09:42

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 1261 1262 1263 1264 1265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ