X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane mamuśki w 29 tygodniu z dobytkiem 11,8kg do przodu... Ale się dzisiaj wyspałam :) obudziłam się po 10 :) cuuuudownie

udanego dnia kochane, powodzenia na wizytach i trzymam kciuki za mamusie w szpitalach będzie dobrze! Musi być nasze maluszki obowiązkowo muszą zostać w brzuszkach minimum do lutego! i tego się trzymajmy :D

Mania1718, ksanka, Karka, A.Kasia, d'nusia, RudyTygrysek, Czarodziejka87, Kate84, M+M+?, She86, Lilou1984, Karolina@, Kokaina, Izoleccc, Mietka 30:), krówka_muffka lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Widzę że podobny do bugaboo, czy on występuje w pakietach czy każdy osobno.
    Ale kolory ma super
    podobno wystepuje, kiedys czytałam opinie jakiejś blogerki i są bardzo dobre. Na razie szukam sklepu w którym mogę go po dotykać:) jest dostępny we Wrooclawiu i Jeleniej Górze, ale muszę znaleźć bliżej Krakowa.

28whyx8d41olhvnv.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Dzień doberek
    Ksanka ja miałam okazje prowadzić bugaboo cameleon i był dla mnie straszny. Tak małe kółeczka z przodu lubiły się klinować w studzienkach ściekowych albo zatrzymywać przed krawężnikami i wózek stawał dęba. rączka która jest teleskopowa wychodziła przy mocniejszym pociągnięciu a znajomej całe łożysko w kółku się rozwaliło. I wózek po nierównej powierzchni bardzo ciężko się prowadziło i się trząsł mocno.

My zdecydowaliśmy się na Bebetto Holland zestaw 3 w 1 to koszt kolo 1800 ze wszystkimi dodatkami(folia na wózek, moskitiera, uchwyt na kubek, adaptery do fotelika, osłona na koła i chyba nawet mufka na rączkę) wymacałam go w sklepie i jestem zachwycona. :D
    Dzięki Tygrysku, takue opinii było mi potrzeba, no to krótka lista skrócila się o jeden dzieki

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy Adamex Barletta 3w1 i powiem wam że jestem z niego mega zadowolona :)

• Karka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja dzisiaj byłam na glukozie :D o 7.20 już pod gabinetem żeby wejść pierwsza, bo oprócz picia drinka, pobierała mi krew na kilka innych badań, także trochę jej dzisiaj straciłam + mocz. Dobrze, że był ze mną mąż. Pierwszy łyk - super, dam radę, słodkie, ja lubię, po 2 się zakrztusiłam, nie mogłam złapać powietrza i łzy mi poleciały :/ Przeszło i dopiłam do końca. Potem na korytarzu po 20-25 min - masakra, najpierw gorąco mi uderzyło do głowy, wyszły na mnie siódme poty, tak było mi słabo, myślałam, że się zerzygam, ręce miałam osłabione. Ledwo siedziałam. Potem przeszło, jeszcze 2x potem taka lekka słabość mnie dopadała. Ehh ale przeżyłam! Oby nie trzeba było tego powtarzać! :) Dzisiaj popołudniu powinnam mieć wyniki na necie.

Jeśli chodzi o wózki to pojechaliśmy pod Częstochowę do producenta (Zagma), i tam u niego w styczniu zamówimy wózek 3w1 z 900zł :) Bo im zajmuje złożenie wszystkiego chwilkę ;) Gwarancję dają 2 lata, ale znają tatę mojego i zawsze można i tak będzie podjechać jakby się coś działo.

W ogóle w pokoiku gdzie śpimy z królikiem, i będzie też oczywiście Hania, mamy podwieszany sufit, i w rogu przy oknie zrobił się grzyb.... To jest jakaś wina z murów,z zew, kupiliśmy środek i będziemy działać. Zaczął się okres grzewczy, ja grzeję, okna mało otwieram i się rozrósł :( Może znacie jakieś sposoby na to dziadostwo inne?

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Est Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wypowiadam się o wózkach, bo my dostaniemy po córce siostry męża i nawet nie wiem jaki to model :-)

Bbf twierdzi, że zaczęłam III trymestr !!! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 11:38

ksanka, Madzialena90, A.Kasia, d'nusia, Karka, Czarodziejka87, Kate84, M+M+?, Mania1718, Kajola, Renka88, She86, Karolina@, Izoleccc, Mietka 30:), krówka_muffka lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://centralainternetu.pl/jak-skutecznie-uspokoic-placzacego-bobasa/?r=2grupy
    koniecznie trzeba to obejrzeć!

Karka, Karolina@ lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina na moje pytania też często nikt nie odpowiada, ale jestem upierdliwa i siedzę tu dalej ;)
    Co do pytania o wózek, to zależy co dla kogo oznacza przystępna cena :) My kupiliśmy Baby Design Dotty 2 w 1 za 1800 zł. Fotelik kupiliśmy osobno, bo te w zestawach są do d... i ich kupno mija się z celem.

Ksanka, ja długo chorowałam na Mutsy, wózek przepiękny, ale jak zobaczyliśmy w sklepie jego wersję spacerową, to widać, że nie został stworzony na polskie pogody ;) Bardzo uboga spacerówka, mało zabudowana, według mnie nie nadawałaby się na chłodniejsze dni, jesień. W ogóle to w tym sklepie większość wózków była zagranicznych firm i jak tak pooglądałam, to jednak nie wszystko nadaje się na polską "scenerię", np. był hiszpański wózek, materiały jakościowo super, ale tkanina taka cieniutka, że u nas to by się do niczego nie nadało, u nich owszem, bo tam ciepełko jest, dlatego zresztą takie wózki robią :)

ksanka, Est, M+M+? lubią tę wiadomość

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia- jak dobrze pamiętam pytałaś czy ktoś zamawial od sprzedawcy Okularki_com. Ja u niego robiłam zamówienie i dzisiaj dostałam maila, że wszystko wysłał

Co do wózka to już pisałam, kupiliśmy peg perego book plus s. Cena nowego 3w1 to 3,5 tysiąca ale znalazłam oferte używanego 7 miesięcy, na gwarancji w stanie idealnym za 2 tysiące. Okazało się, że mieszkamy blisko siebie więc pojechaliśmy zobaczyć. Wózek jak ze sklepu, spacerówka nie używana i wszystko w komplecie łącznie z foliami, osłonka na nóżki :)

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Ja nie wypowiadam się o wózkach, bo my dostaniemy po córce siostry męża i nawet nie wiem jaki to model :-)

Bbf twierdzi, że zaczęłam III trymestr !!! :-)
    Bbf ma rację :P A jak się dziś czujesz? Dolegliwości przeszły?

• Karka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    http://centralainternetu.pl/jak-skutecznie-uspokoic-placzacego-bobasa/?r=2grupy
    koniecznie trzeba to obejrzeć!

Oglądałam to wczoraj :)

nqtk8u69dwbc5hye.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    A.Kasia- jak dobrze pamiętam pytałaś czy ktoś zamawial od sprzedawcy Okularki_com. Ja u niego robiłam zamówienie i dzisiaj dostałam maila, że wszystko wysłał

Co do wózka to już pisałam, kupiliśmy peg perego book plus s. Cena nowego 3w1 to 3,5 tysiąca ale znalazłam oferte używanego 7 miesięcy, na gwarancji w stanie idealnym za 2 tysiące. Okazało się, że mieszkamy blisko siebie więc pojechaliśmy zobaczyć. Wózek jak ze sklepu, spacerówka nie używana i wszystko w komplecie łącznie z foliami, osłonka na nóżki :)
    Bardzo praktyczny, leciutki, fajny wózek. Super się prowadzi. I jako jedyny chyba ma w zestawie fotelik porządny, który bierze udział w testach. Też rozważaliśmy jego zakup jak byliśmy w sklepie, ale był tylko czarny i średnio mi się widział przez to. Chociaż teraz wracają w łaski ciemne wózki, bo wszystko inne co przy dziecku takie kolorowe, wiszące zabawki, kocyk, itp. Babeczka w sklepie mówiła, że się teraz czarne i granaty dobrze sprzedają.

olatychy lubi tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, ja dziś w nawet dobrym humorze, aż dziwne heh ważyłam się właśnie i mam od początku ciązy +11 kg :-0 w sumie tego nie widze :-) jedynie jak spojrze na brzusio :-)

t2579068_img-20151204-114302.jpg

Madzialena90, edyś, A.Kasia, Karka, Czarodziejka87, Vincent, Kate84, Mania1718, Kajola, d'nusia, Kaarolina, She86, Lilou1984, Karolina@, Kokaina, Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie, kupowała któraś z was nawilżacz powietrza?
    jeśli tak to jakiej firmy polecacie?

• edyś Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadna z Was nie rozważała wózków Baby Merc?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:

Tak, my kupiliśmy jakieś 3 miesiące temu i jak na razie jesteśmy zadowoleni :) sprawdza się szczególnie teraz podczas mojego zapalenia oskrzeli
    Mamy taki ( aukcja przypadkowa ale opisany model )

http://allegro.pl/nawilzacz-powietrza-hum770-hyundai-lcd-fv-24-h-i5081433538.html

Madzialena90 lubi tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę tu ostatnio smutno było to na poprawę humoru i piątunio :)

d6c3d51b0549414bmed.jpg

Karka, Madzialena90, Czarodziejka87, Vincent, Kate84, M+M+?, ksanka, Nataszka2200, Karolina@, Izoleccc, Madlene.:), Mietka 30:), Falon lubią tę wiadomość

• Karka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:

Mój mąż kupił ten http://allegro.pl/865-nawilzacz-powietrza-higrometr-aromaterapia-i5715963657.html - jeszcze mieliśmy 20zł kupon, więc taniej, użyty na razie 2x tylko, nie mam gdzie go postawić :D taki wieeelki jest ;)

Madzialena90 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

• Est Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Bbf ma rację :P A jak się dziś czujesz? Dolegliwości przeszły?

Tak, na szczęście już jest ok. Piję jeszcze elektrolity ale czuję się w miarę normalnie.
    Idę do lekarza dzisiaj, bo jeszcze gardło mnie boli. Ale nie mam podniesionej temperatury, więc myślę, że nie jest źle.
    Zważę się przy okazji, jestem ciekawa ile mam już kg na plusie.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:

Podpisuję się pod pytaniem.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ