Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo wam dziękuje za wasze rady odnośnie nawilżacza powietrza :) teraz mamy z czego wybierać :) jesteście kochane :*

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Mam chwilke to napisze, w sumie to wiem tyle co po wczorajszej wizycie, ze szyjka sie skrocila i lekkie rozwarcie sie robi,maiala ekg i jeszcze maja mi zrobic usg dzisiaj. A w poniedzialek chca juz mi zalozyc ten szew
    Maly chyba czuje ze cos jest nie tak bo od rana buszuje jak nigdy

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś oby jak najdłużej 2w1 !

ksanka, Magda lena, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Nas chyba padnie na baby design Lupo Comfort new

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:17

nick nieaktualny, RudyTygrysek, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 29 tygodniu ciąży. Od rana jestem zaganiania - najpierw roraty z moim małym brzdącem, potem zakupy w sklepie, wizyta w lumpeksie, skąd wyszłam z jednym workiem pełnym ciuchów do małego. Głównie pajacyki (nowe!) i bluzy długim rękawkiem, które będę mu zakładać na body. Te kaftaniki mnie nie przekonują. Teraz gotuję obiad, za chwilę ma przyjechać kurier z zakupami z gemini i już będę dużo spokojniejsza bo wiele już mam. Jeszcze tylko wyprać ciuszki, kupić wózek, materac, i czekam na moje zamówienie od pewnej mamusi. A wieczór spędzam u taty i teścia, jak to na górnicze rodziny przystało :)
    Ja od samego początku byłam zauroczona wózkami Bebetto i wybór padł na Torino 3 w 1.

Gośśś - trzymaj się kochana! Staraj się myśleć pozytywnie. Jesteś pod fachową opieką, mam nadzieję że trzymają rękę na pulsie.

Miłego dnia i weekendu mamuśki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 14:11

Madzialena90, nick nieaktualny, Kate84, muminka83, Mania1718 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeee zamówienie z H&M przyszło !!!
    koleżanki miały rację jakość pierwsza ;)

zamówiłam rajstopy,sukieneczkę,geterki,body , i kaftanik(śpiworek) do wózka i na wyjście ze szpitala ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5048b4cdc9b.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0bc788ce8ab.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/449a816dfc19.jpg

nick nieaktualny, Renka88, Madzialena90, Kajola, Kasia24, Karka, RudyTygrysek, Lilou1984, nick nieaktualny, Vincent, Czarodziejka87, Est, Kate84, Madlene.:), Kaarolina, Mietka 30:), muminka83, Mania1718 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h&m ma super ciuchy i bardzo dobre jakościowo, a często sa rabaty :) i mozna coś taniej kupić, ja czekam na kuriera z materacem :D już nie mogę się doczekać, choć łóżeczko będzie 18 grudnia

alinalii lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• salomea Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, możesz dopisać mi na pierwszej stronie imiona: Jan Jacek? Dziękuję! :*

nick nieaktualny, nick nieaktualny, ksanka, Est, Kate84, noelka, Mietka 30:), muminka83 lubią tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja odebrałam już wyniki wczorajsze. No i tak : glukoza chyba ok, bo :
    Na czczo 67, potem 134 i potem 101. Ogolnie nie jest zle ale hemoglobina spada i czerwone krwinki.
    Mocz też gorszej jakości. Większa ilość leukocytów więc pewnie jakaś infekcja...

ksanka lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś trzymaj się tam mocno, wszystko będzie dobrze.
    26Asia wrote:
    h&m ma super ciuchy i bardzo dobre jakościowo, a często sa rabaty :) i mozna coś taniej kupić, ja czekam na kuriera z materacem :D już nie mogę się doczekać, choć łóżeczko będzie 18 grudnia
    a jaki kupiłaś materac? pochwal się linkiem?

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już mam wyniki. Glukoza też chyba ok: 78, 157, 110.
    Natomiast leukocyty, neutrofile powyżej, erytrocyty, hemoglobina, hematokryt, limfocyty i żelazo poniżej..... Magnez na granicy dolnej normy. .. Coś za dużo tego :/ Ehh

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,

u nas okkkk :)

Tak jak pisałam wymusiłam wczoraj na mojej gince USG, na szczęście b. szybko zareagowała i ostatecznie zrobiono mi i transwaginalne i przez brzuch.

Szyjka 3,6 cm bez lejkowania. Ginka stwierdziła że trochę skrócona i nie pozwoliła jeździć na rowerze ;)
    Tak jak pisałyście, z tą szyjką to co ginekolog to inna opinia- inny lekarz powiedział mi że jak szyjka ma 2 cm to też jest ok :? :?

Z łożyskiem, z Olkiem wszystko w porządku, łożysko jeszcze I stopień dojrzałości, mały waży 1200 gramów !

Położenie główkowe, być może stąd te bóle jak na okres, może naciskać główką tam gdzie nie trzeba.
    Ale w sumie to babki nie potrafiły mi powiedzieć konkretnie skąd u mnie te bóle :?

Kamień z serca :)

ksanka, Karka, Renka88, nick nieaktualny, Czarodziejka87, perła ziemi, Lilou1984, Kajola, Est, Madzialena90, nick nieaktualny, Kate84, Madlene.:), Kaarolina, Mietka 30:), Mania1718 lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Gosss trzymam kciuki zeby bylo dobrze! Dobrze ,ze jestes w szpitalu. Zaloza Ci co trzeba na szyjke, bedziesz przymusowo lezec i bedzie ok, nie ma innej opcji. A dostalas juz ten lek/ steryd na pluca dzidziusia?

Dziewczyny dolaczam do dobrych wynikow glukozy: na czczo 77, po 1h 153, po 2h 80. Ulzylo mi troche, chociaz tez nie do konca, bo mam liczne bakterie w moczu :( za to krew w porzadeczku. Hematokryt za niski,ale z tego co czytam, to w normie dla kobiet w ciazy. We wtorek wizyta to sie doktorek wypowie :-) wkurzyl mnie ten mocz,bo biore urlinal,duzo pije i po kapieli do wycierania uxywam recznika papierowego, a te dziadowate bakterie i tak tam siedza. Eh!

ksanka lubi tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chcę taki suwaczek... Testing

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    jeee zamówienie z H&M przyszło !!!
    koleżanki miały rację jakość pierwsza ;)

zamówiłam rajstopy,sukieneczkę,geterki,body , i kaftanik(śpiworek) do wózka i na wyjście ze szpitala ;)

a jakie rozmiary kupujesz?
    bo ja się trochę rozpędziłam i kupiłam trochę ciuszków w rozmiarze 56 a teraz nie wiem Czy zdążę je chociaż raz założyć córci, bo się spora zapowiada ;)

na szczęście większość mam 62 i 68 ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:17

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

u mnie hemoglobina na poziomie 11,4, hematokryt 34.
    Wg ginki wartości jak dla ciąży są prawidłowe, jak to powiedziała średnio dobre i nie ma potrzeby szprycowania się lekami.

U mnie też glukoza b. dobra 79-119-70 :)

perła ziemi, ksanka lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent co do tych spacerówek , to ja podobnie jak Dziewczyny słyszałam od fizjoterapeuty i od znajomych ,że to lekkie spacerówki typu parasolka (bo myślę,że to na nie ludzie wymianiają te 3w1 ) nie są dobre dla kręgosupa tak małych dzieci.

Gośśś trzymajcie się tam jak najdłużej w dwupaku ,dobrze że w poniedziałek zakładają szew! Teraz tylko dużo leżeć i odpoczywać.

Kokaina super,że wszystko ok z Tobą i dzidzią wszystko dobrze. Moja mała też leży główką w dół i jest to średnio miłe dla mnie odczuwam bóle szyjki, pęcherz a dziś właśnie takie jak na okres(chyba bo mnie na okres nigdy brzuch nie bolał :P )

Kokaina lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dziś leżę jak kłoda. Mały dziś miał czkawkę i wiecie gdzie ja to czułam i widziałam. Okolice bikini. No dosłownie. Zawołałam męża czy mam urojenia czy on to też widzi. No faktycznie podskakiwała mi częśc ciała "bikini". Gdzie on ma tą głową wsadzoną tak nisko ;( ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 16:09

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :-* staram sie byc dobrej mysli byle do poniedzialku, niech zaszyja co trzeba jeszcze im powiem zeby dwie petelki wiecej zrobili hehe :-P
    Madziu moj maly tez ma tak nisko glowe i wlasnie on mi napiera na ta szyjke, jak wczoraj mi robil usg to doslownie glowica jezdzil mi po bliznie po cc i po kosci lonowej bo tam maly ja ma

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja często czuje jakieś gmyranie bardzo nisko.

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ