Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka
Mam chwilke to napisze, w sumie to wiem tyle co po wczorajszej wizycie, ze szyjka sie skrocila i lekkie rozwarcie sie robi,maiala ekg i jeszcze maja mi zrobic usg dzisiaj. A w poniedzialek chca juz mi zalozyc ten szew
Maly chyba czuje ze cos jest nie tak bo od rana buszuje jak nigdyAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Dzień dobry w 29 tygodniu ciąży. Od rana jestem zaganiania - najpierw roraty z moim małym brzdącem, potem zakupy w sklepie, wizyta w lumpeksie, skąd wyszłam z jednym workiem pełnym ciuchów do małego. Głównie pajacyki (nowe!) i bluzy długim rękawkiem, które będę mu zakładać na body. Te kaftaniki mnie nie przekonują. Teraz gotuję obiad, za chwilę ma przyjechać kurier z zakupami z gemini i już będę dużo spokojniejsza bo wiele już mam. Jeszcze tylko wyprać ciuszki, kupić wózek, materac, i czekam na moje zamówienie od pewnej mamusi. A wieczór spędzam u taty i teścia, jak to na górnicze rodziny przystało
Ja od samego początku byłam zauroczona wózkami Bebetto i wybór padł na Torino 3 w 1.
Gośśś - trzymaj się kochana! Staraj się myśleć pozytywnie. Jesteś pod fachową opieką, mam nadzieję że trzymają rękę na pulsie.
Miłego dnia i weekendu mamuśkiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 14:11
Madzialena90, d'nusia, Kate84, muminka83, Mania1718 lubią tę wiadomość
-
jeee zamówienie z H&M przyszło !!!
koleżanki miały rację jakość pierwsza
zamówiłam rajstopy,sukieneczkę,geterki,body , i kaftanik(śpiworek) do wózka i na wyjście ze szpitala
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5048b4cdc9b.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0bc788ce8ab.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/449a816dfc19.jpgd'nusia, Renka88, Madzialena90, Kajola, Kasia24, Karka, RudyTygrysek, Lilou1984, A.Kasia, Vincent, Czarodziejka87, Est, Kate84, Madlene.:), Kaarolina, Mietka 30:), muminka83, Mania1718 lubią tę wiadomość
-
h&m ma super ciuchy i bardzo dobre jakościowo, a często sa rabaty
i mozna coś taniej kupić, ja czekam na kuriera z materacem
już nie mogę się doczekać, choć łóżeczko będzie 18 grudnia
alinalii lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja odebrałam już wyniki wczorajsze. No i tak : glukoza chyba ok, bo :
Na czczo 67, potem 134 i potem 101. Ogolnie nie jest zle ale hemoglobina spada i czerwone krwinki.
Mocz też gorszej jakości. Większa ilość leukocytów więc pewnie jakaś infekcja...ksanka lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Gośśś trzymaj się tam mocno, wszystko będzie dobrze.
26Asia wrote:h&m ma super ciuchy i bardzo dobre jakościowo, a często sa rabatyi mozna coś taniej kupić, ja czekam na kuriera z materacem
już nie mogę się doczekać, choć łóżeczko będzie 18 grudnia
-
Ja też już mam wyniki. Glukoza też chyba ok: 78, 157, 110.
Natomiast leukocyty, neutrofile powyżej, erytrocyty, hemoglobina, hematokryt, limfocyty i żelazo poniżej..... Magnez na granicy dolnej normy. .. Coś za dużo tegoEhh
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Dziewczynki,
u nas okkkk
Tak jak pisałam wymusiłam wczoraj na mojej gince USG, na szczęście b. szybko zareagowała i ostatecznie zrobiono mi i transwaginalne i przez brzuch.
Szyjka 3,6 cm bez lejkowania. Ginka stwierdziła że trochę skrócona i nie pozwoliła jeździć na rowerze
Tak jak pisałyście, z tą szyjką to co ginekolog to inna opinia- inny lekarz powiedział mi że jak szyjka ma 2 cm to też jest ok
Z łożyskiem, z Olkiem wszystko w porządku, łożysko jeszcze I stopień dojrzałości, mały waży 1200 gramów !
Położenie główkowe, być może stąd te bóle jak na okres, może naciskać główką tam gdzie nie trzeba.
Ale w sumie to babki nie potrafiły mi powiedzieć konkretnie skąd u mnie te bóle
Kamień z serca
ksanka, Karka, Renka88, d'nusia, Czarodziejka87, perła ziemi, Lilou1984, Kajola, Est, Madzialena90, Izoleccc, Kate84, Madlene.:), Kaarolina, Mietka 30:), Mania1718 lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Hejka! Gosss trzymam kciuki zeby bylo dobrze! Dobrze ,ze jestes w szpitalu. Zaloza Ci co trzeba na szyjke, bedziesz przymusowo lezec i bedzie ok, nie ma innej opcji. A dostalas juz ten lek/ steryd na pluca dzidziusia?
Dziewczyny dolaczam do dobrych wynikow glukozy: na czczo 77, po 1h 153, po 2h 80. Ulzylo mi troche, chociaz tez nie do konca, bo mam liczne bakterie w moczuza to krew w porzadeczku. Hematokryt za niski,ale z tego co czytam, to w normie dla kobiet w ciazy. We wtorek wizyta to sie doktorek wypowie
wkurzyl mnie ten mocz,bo biore urlinal,duzo pije i po kapieli do wycierania uxywam recznika papierowego, a te dziadowate bakterie i tak tam siedza. Eh!
ksanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
alinalii wrote:jeee zamówienie z H&M przyszło !!!
koleżanki miały rację jakość pierwsza
zamówiłam rajstopy,sukieneczkę,geterki,body , i kaftanik(śpiworek) do wózka i na wyjście ze szpitala
a jakie rozmiary kupujesz?
bo ja się trochę rozpędziłam i kupiłam trochę ciuszków w rozmiarze 56 a teraz nie wiem Czy zdążę je chociaż raz założyć córci, bo się spora zapowiada
na szczęście większość mam 62 i 68 ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:17
-
Dziewczyny,
u mnie hemoglobina na poziomie 11,4, hematokryt 34.
Wg ginki wartości jak dla ciąży są prawidłowe, jak to powiedziała średnio dobre i nie ma potrzeby szprycowania się lekami.
U mnie też glukoza b. dobra 79-119-70perła ziemi, ksanka lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Vincent co do tych spacerówek , to ja podobnie jak Dziewczyny słyszałam od fizjoterapeuty i od znajomych ,że to lekkie spacerówki typu parasolka (bo myślę,że to na nie ludzie wymianiają te 3w1 ) nie są dobre dla kręgosupa tak małych dzieci.
Gośśś trzymajcie się tam jak najdłużej w dwupaku ,dobrze że w poniedziałek zakładają szew! Teraz tylko dużo leżeć i odpoczywać.
Kokaina super,że wszystko ok z Tobą i dzidzią wszystko dobrze. Moja mała też leży główką w dół i jest to średnio miłe dla mnie odczuwam bóle szyjki, pęcherz a dziś właśnie takie jak na okres(chyba bo mnie na okres nigdy brzuch nie bolał)
Kokaina lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja dziś leżę jak kłoda. Mały dziś miał czkawkę i wiecie gdzie ja to czułam i widziałam. Okolice bikini. No dosłownie. Zawołałam męża czy mam urojenia czy on to też widzi. No faktycznie podskakiwała mi częśc ciała "bikini". Gdzie on ma tą głową wsadzoną tak nisko ;( ;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 16:09
-
Dzieki dziewczyny :-* staram sie byc dobrej mysli byle do poniedzialku, niech zaszyja co trzeba jeszcze im powiem zeby dwie petelki wiecej zrobili hehe
Madziu moj maly tez ma tak nisko glowe i wlasnie on mi napiera na ta szyjke, jak wczoraj mi robil usg to doslownie glowica jezdzil mi po bliznie po cc i po kosci lonowej bo tam maly ja maAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]