X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo wam dziękuje za wasze rady odnośnie nawilżacza powietrza :) teraz mamy z czego wybierać :) jesteście kochane :*

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Mam chwilke to napisze, w sumie to wiem tyle co po wczorajszej wizycie, ze szyjka sie skrocila i lekkie rozwarcie sie robi,maiala ekg i jeszcze maja mi zrobic usg dzisiaj. A w poniedzialek chca juz mi zalozyc ten szew
    Maly chyba czuje ze cos jest nie tak bo od rana buszuje jak nigdy

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś oby jak najdłużej 2w1 !

ksanka, Magda lena, d'nusia, A.Kasia lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Nas chyba padnie na baby design Lupo Comfort new

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:17

d'nusia, RudyTygrysek, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 29 tygodniu ciąży. Od rana jestem zaganiania - najpierw roraty z moim małym brzdącem, potem zakupy w sklepie, wizyta w lumpeksie, skąd wyszłam z jednym workiem pełnym ciuchów do małego. Głównie pajacyki (nowe!) i bluzy długim rękawkiem, które będę mu zakładać na body. Te kaftaniki mnie nie przekonują. Teraz gotuję obiad, za chwilę ma przyjechać kurier z zakupami z gemini i już będę dużo spokojniejsza bo wiele już mam. Jeszcze tylko wyprać ciuszki, kupić wózek, materac, i czekam na moje zamówienie od pewnej mamusi. A wieczór spędzam u taty i teścia, jak to na górnicze rodziny przystało :)
    Ja od samego początku byłam zauroczona wózkami Bebetto i wybór padł na Torino 3 w 1.

Gośśś - trzymaj się kochana! Staraj się myśleć pozytywnie. Jesteś pod fachową opieką, mam nadzieję że trzymają rękę na pulsie.

Miłego dnia i weekendu mamuśki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 14:11

Madzialena90, d'nusia, Kate84, muminka83, Mania1718 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeee zamówienie z H&M przyszło !!!
    koleżanki miały rację jakość pierwsza ;)

zamówiłam rajstopy,sukieneczkę,geterki,body , i kaftanik(śpiworek) do wózka i na wyjście ze szpitala ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5048b4cdc9b.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0bc788ce8ab.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/449a816dfc19.jpg

d'nusia, Renka88, Madzialena90, Kajola, Kasia24, Karka, RudyTygrysek, Lilou1984, A.Kasia, Vincent, Czarodziejka87, Est, Kate84, Madlene.:), Kaarolina, Mietka 30:), muminka83, Mania1718 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h&m ma super ciuchy i bardzo dobre jakościowo, a często sa rabaty :) i mozna coś taniej kupić, ja czekam na kuriera z materacem :D już nie mogę się doczekać, choć łóżeczko będzie 18 grudnia

alinalii lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• salomea Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, możesz dopisać mi na pierwszej stronie imiona: Jan Jacek? Dziękuję! :*

d'nusia, A.Kasia, ksanka, Est, Kate84, noelka, Mietka 30:), muminka83 lubią tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja odebrałam już wyniki wczorajsze. No i tak : glukoza chyba ok, bo :
    Na czczo 67, potem 134 i potem 101. Ogolnie nie jest zle ale hemoglobina spada i czerwone krwinki.
    Mocz też gorszej jakości. Większa ilość leukocytów więc pewnie jakaś infekcja...

ksanka lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś trzymaj się tam mocno, wszystko będzie dobrze.
    26Asia wrote:
    h&m ma super ciuchy i bardzo dobre jakościowo, a często sa rabaty :) i mozna coś taniej kupić, ja czekam na kuriera z materacem :D już nie mogę się doczekać, choć łóżeczko będzie 18 grudnia
    a jaki kupiłaś materac? pochwal się linkiem?

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już mam wyniki. Glukoza też chyba ok: 78, 157, 110.
    Natomiast leukocyty, neutrofile powyżej, erytrocyty, hemoglobina, hematokryt, limfocyty i żelazo poniżej..... Magnez na granicy dolnej normy. .. Coś za dużo tego :/ Ehh

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,

u nas okkkk :)

Tak jak pisałam wymusiłam wczoraj na mojej gince USG, na szczęście b. szybko zareagowała i ostatecznie zrobiono mi i transwaginalne i przez brzuch.

Szyjka 3,6 cm bez lejkowania. Ginka stwierdziła że trochę skrócona i nie pozwoliła jeździć na rowerze ;)
    Tak jak pisałyście, z tą szyjką to co ginekolog to inna opinia- inny lekarz powiedział mi że jak szyjka ma 2 cm to też jest ok :? :?

Z łożyskiem, z Olkiem wszystko w porządku, łożysko jeszcze I stopień dojrzałości, mały waży 1200 gramów !

Położenie główkowe, być może stąd te bóle jak na okres, może naciskać główką tam gdzie nie trzeba.
    Ale w sumie to babki nie potrafiły mi powiedzieć konkretnie skąd u mnie te bóle :?

Kamień z serca :)

ksanka, Karka, Renka88, d'nusia, Czarodziejka87, perła ziemi, Lilou1984, Kajola, Est, Madzialena90, Izoleccc, Kate84, Madlene.:), Kaarolina, Mietka 30:), Mania1718 lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Gosss trzymam kciuki zeby bylo dobrze! Dobrze ,ze jestes w szpitalu. Zaloza Ci co trzeba na szyjke, bedziesz przymusowo lezec i bedzie ok, nie ma innej opcji. A dostalas juz ten lek/ steryd na pluca dzidziusia?

Dziewczyny dolaczam do dobrych wynikow glukozy: na czczo 77, po 1h 153, po 2h 80. Ulzylo mi troche, chociaz tez nie do konca, bo mam liczne bakterie w moczu :( za to krew w porzadeczku. Hematokryt za niski,ale z tego co czytam, to w normie dla kobiet w ciazy. We wtorek wizyta to sie doktorek wypowie :-) wkurzyl mnie ten mocz,bo biore urlinal,duzo pije i po kapieli do wycierania uxywam recznika papierowego, a te dziadowate bakterie i tak tam siedza. Eh!

ksanka lubi tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chcę taki suwaczek... Testing

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    jeee zamówienie z H&M przyszło !!!
    koleżanki miały rację jakość pierwsza ;)

zamówiłam rajstopy,sukieneczkę,geterki,body , i kaftanik(śpiworek) do wózka i na wyjście ze szpitala ;)

a jakie rozmiary kupujesz?
    bo ja się trochę rozpędziłam i kupiłam trochę ciuszków w rozmiarze 56 a teraz nie wiem Czy zdążę je chociaż raz założyć córci, bo się spora zapowiada ;)

na szczęście większość mam 62 i 68 ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:17

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

u mnie hemoglobina na poziomie 11,4, hematokryt 34.
    Wg ginki wartości jak dla ciąży są prawidłowe, jak to powiedziała średnio dobre i nie ma potrzeby szprycowania się lekami.

U mnie też glukoza b. dobra 79-119-70 :)

perła ziemi, ksanka lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent co do tych spacerówek , to ja podobnie jak Dziewczyny słyszałam od fizjoterapeuty i od znajomych ,że to lekkie spacerówki typu parasolka (bo myślę,że to na nie ludzie wymianiają te 3w1 ) nie są dobre dla kręgosupa tak małych dzieci.

Gośśś trzymajcie się tam jak najdłużej w dwupaku ,dobrze że w poniedziałek zakładają szew! Teraz tylko dużo leżeć i odpoczywać.

Kokaina super,że wszystko ok z Tobą i dzidzią wszystko dobrze. Moja mała też leży główką w dół i jest to średnio miłe dla mnie odczuwam bóle szyjki, pęcherz a dziś właśnie takie jak na okres(chyba bo mnie na okres nigdy brzuch nie bolał :P )

Kokaina lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dziś leżę jak kłoda. Mały dziś miał czkawkę i wiecie gdzie ja to czułam i widziałam. Okolice bikini. No dosłownie. Zawołałam męża czy mam urojenia czy on to też widzi. No faktycznie podskakiwała mi częśc ciała "bikini". Gdzie on ma tą głową wsadzoną tak nisko ;( ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 16:09

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :-* staram sie byc dobrej mysli byle do poniedzialku, niech zaszyja co trzeba jeszcze im powiem zeby dwie petelki wiecej zrobili hehe :-P
    Madziu moj maly tez ma tak nisko glowe i wlasnie on mi napiera na ta szyjke, jak wczoraj mi robil usg to doslownie glowica jezdzil mi po bliznie po cc i po kosci lonowej bo tam maly ja ma

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja często czuje jakieś gmyranie bardzo nisko.

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ