X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

melduję tylko, że u nas wszystko dobrze :)
    dużo się dzieje, ja sama robię dużo porządków generalnych i przygotowań, w dodatku musimy z Miłoszem dużo odpoczywać i leżeć, w końcu chcemy wytrzymać w dwupaku jeszcze co najmniej kilka tygodni ;)
    jakoś nie mam weny na siedzenie w Internecie ostatnio... poza robieniem kolejnych zakupów i wydawaniem pieniędzy, których nie mam, ponieważ moje postępowanie w ZUS ciągle trwa... przykre to :(

Pozdrawiamy i damy znać pewnie po USG III trymestru, które mamy 21.12
    Zdrówka dla wszystkich Mam i Waszych Maluszków :*

Buziaki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 12:09

Est, Kate84, A.Kasia, ksanka, Czarodziejka87, Kajola, d'nusia, Martita88, Karka, Karolina@, Izoleccc, Mietka 30:), krówka_muffka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    mam pytanie, kupowała któraś z was nawilżacz powietrza?
    jeśli tak to jakiej firmy polecacie?

Ja mam taki
    http://www.euro.com.pl/nawilzacze/hb-uh1100w.bhtml

Jest super. Jedyny minus, że trzeba do niego destylować wodę. Mieszkam w W-wie, gdzie woda jest twarda i jeżeli użyjemy kranówki to rano w całym domu unosi się biała mgła. Być może w innym miejscu Polski woda z kranu byłaby ok.

Nawilżacz jest dosyć ładny i nie razi po oczach.

Madzialena90 lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinali działaj za wczasu zanim się rozwinie domowymi sposobami, mnie tak łapało parę razy od razu szedł w ruch czosnek, herbata z miodem i imbirem, cytryną , oraz syrop z cebuli i nie rozłożyło odpukać!

Domiii dobrze ,że w końcu się odezwałaś i ,że wszystko u Was ok !Odpoczywajcie tam w takim razie i mam nadzieję,że ZUS w końcu zamknie temat wyjaśnień !

Co do wóżka też nie pomogę my od początku byliśmy zdecydowani albo Hartan albo Teutonia i kupiliśmy Teutonie z odbiorem na połowę lutego ,żeby gwarancji nie tracić . No ,ale on za tani nie jest...

Kurcze my też kupiliśmy nawilżacz ale już nie pamiętam jaki , jak będę w Poznaniu to Wam napiszę jak sprawdze :P co ta ciąża robi z mózgiem :D

muminka83 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy kupić nawilżacz zelmera o taki: https://mediamarkt.pl/agd-male/nawilzacz-zelmer-ah1001-zah11000-bialo-niebieski W rankingu nawilżaczy jest na pierwszym miejscu, ładnie wygląda i cena też jest bardzo ładna :)

Madzialena90, muminka83 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taki już od jakiś 2 lat.
    Sharp KC-930EU, sprawuje się dobrze, ma nawilżacz, oczyszczacz i jonizator. Korzystałam z tego dosyć często latem, i teraz jak mi trudno oddychać.
    Drogi ale polecam

Madzialena90 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii trzymam kciuki, żeby wszystko w Zusie jak najszybciej się wyjaśniło.
    Zdrówka :-)

domiii, muminka83 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej domiii powodzenia i trzymajcie się zdrowo i wesoło

Mamy usg 3 trymestru tego samego dnia!

Na przeziębienie alternatywa do miodu i cytryny.
    Działa byli wypróbowane przez moich najbliższych:

Kiszony czosnek. Poniżej wklejka z bloga bo samej nie chciało mi się pisac

http://bamboszki-i-chodaczki.blogspot.com/2014/01/kiszony-czosnek-na-przeziebienia.html?m=1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 12:43

domiii lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wózek jak już pisałam kupujemy peg perego, i właśnie czytałam że fotelik całkiem dobry jak na wózek 3w1

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola dzięki za info o mutsy czyli kolejny wózek do zastanowienia na nie.
    Po raz kolejny ja tylko wirtualnie czytam a nie normalnie organoleotycznie.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Ją uciekam z forum. Nikt nie odpowiada na moje pytania. Za późno chyba zapisałam się choć jestem już długo i macie swoje grono.

My kupiliśmy Tako Omega za 1300 zł

dqprwn15leplej5m.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jeżeli o wózkach mowa, ja się zastanawiam, czy jest kupować taki 3 w 1, 2 w 1. Ale ja jestem zielona w temacie :) No bo gondole używa się do 6-7 miesiąca, później już używa się spacerówek. Czy nie lepiej kupić oddzielnie wózek z gondolą i później już jakąś lekka spacerówkę? bo widzę, że mamy i tak później dokupują spacerówki jeszcze, nie wiem dlaczego tak jest...doradźcie jak się znacie ;)

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    mam pytanie, kupowała któraś z was nawilżacz powietrza?
    jeśli tak to jakiej firmy polecacie?
    Ja mam z polecenia Domii - nawilżacz Beaba
    Polecam! :D

domiii, Madzialena90 lubią tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    Hej dziewczyny, jeżeli o wózkach mowa, ja się zastanawiam, czy jest kupować taki 3 w 1, 2 w 1. Ale ja jestem zielona w temacie :) No bo gondole używa się do 6-7 miesiąca, później już używa się spacerówek. Czy nie lepiej kupić oddzielnie wózek z gondolą i później już jakąś lekka spacerówkę? bo widzę, że mamy i tak później dokupują spacerówki jeszcze, nie wiem dlaczego tak jest...doradźcie jak się znacie ;)

Ja chciałam 3w1 ale mój mąż powiedział że lepiej kupić 2w1 i dokupić dobry testowany fotelik oddzielnie

paola87, d'nusia, She86, Mietka 30:), Robaczek89 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Ja chciałam 3w1 ale mój mąż powiedział że lepiej kupić 2w1 i dokupić dobry testowany fotelik oddzielnie
    mi chodzi bardziej o to żeby nie kupować od razu spacerówki, a dokupić później lekką

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent my kupujemy wózek 3w1 i mam zamiar go używać jak najdłużej się da. Nie podobają mi się te lekkie spacerówki typu parasolka, trzęsie bardzo dzieckiem w takiej spacerówce i mam wrażenie że mało wygodne są dla dzieci i te małe kółka też mało praktyczne. I do tego jak by nie patrzeć będziemy się przesiadać na spacerówkę akurat na zimę więc parasolka z małymi kółeczkami może nie dać sobie rady na śniegu i większość nie posiada okrycia na nóżki. Bebetto ma w swojej ofercie wózki spacerowe na dużych i pompowanych kołach. :)

Vincent lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i taka parasolka na zimę się nie nadaje

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wózek to my zdecydowaliśmy się na Bebetto Vulcano + Fotelik Cybexa Anton. Całość wyjdzie nas około 2500 zł.

Nawilżacz powietrza mamy firmy Eldom najzwyklejszy w świecie i też służy. Kosztował koło 120zł więc nawet jak się popsuje nie będzie szkoda. O dziwo siostra też ma jakiś tani z Auchan a działa już prawie 5 lat :P

Czarodziejka87, Madzialena90, RudyTygrysek, Karolina@ lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy 3w1 (fotelik raczej producenta) fotelik i tak użyjemy tylko w podróży ze szpitala i może kilka razy do lekarza bo nie posiadamy swojego auta. Łeba jest małym miastem i wszędzie można w max 30 minut dojść na piechotkę. :)

paola87, Martita88 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje RudyTygrysek za rady :)

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    mi chodzi bardziej o to żeby nie kupować od razu spacerówki, a dokupić później lekką

Ja myślę podobnie do Tygryska. Moja koleżanka ma tą parasolkę i mówiła że fajny wózek ale raczej dla starszego dziecka bo takie 6 miesięczne może się wysuwać z szelek :)

Vincent, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
‹‹ 1264 1265 1266 1267 1268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ