X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • noelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Madlene, może malutka tęskniła za tatą? ;)

Kate84, o kurczę, naprawdę tak trudno z tymi zdjęciami? :/ ja też chciałam sesję, ale myślałam, żeby zacząć pytać po Świętach, nawet nie mam żadnego fotografa na oku... :/

Falon, my zostajemy w domku w sylwestra :)

Gośśś, biedna, współczuję szpitala :* trzymam kciuki!

Karolina, Ty też się trzymaj! :*

Renka, kiedyś stosowałam Macmiror (przed ciążą) i nic mnie nie piekło. Ale z kolei teraz przez kilka dni stosowałam Clotrimazolum w globulkach i czułam lekkie pieczenie, więc może to zależy od leku?

Paulina, jeśli chodzi o wózek, to ja rozważam takie firmy: Baby Design, Bebetto, Camarelo, ale jeszcze konkretnych modeli nie oglądałam, nie mam swojego typu.

A te nawilżacze strasznie duże mi się wydają :P myślałam zawsze, że to małe jest...

Kokaina, u mnie wyniki hemoglobiny ostatnie były podobne do Twoich i też lekarz powiedział, że ok jak na ciążę i nic nie kazał brać.

Edyś, byłam dzisiaj u endokrynologa i pani doktor powiedziała, że najważniejsze, żeby FT3 i FT4 były w normie, nawet jeśli są blisko dolnej granicy. A jeśli byłyby poniżej, to automatycznie TSH też by było gorsze i wtedy zwiększa się dawkę leku. I jeśli FT3 lub FT4 jest poniżej normy, to oznacza to, że źle działają jakieś enzymy przekształcające T4 w T3 (mam nadzieję, że nic nie pokręciłam :D). A u Ciebie TSH jest ok, więc nie wiem, jednak endokrynolog musi się tu wypowiedzieć...

Madlene.:), Kokaina lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Dziewczyny,

u mnie hemoglobina na poziomie 11,4, hematokryt 34.
    Wg ginki wartości jak dla ciąży są prawidłowe, jak to powiedziała średnio dobre i nie ma potrzeby szprycowania się lekami.

U mnie też glukoza b. dobra 79-119-70 :)
    Mam podobne wyniki ale dostałam szelazo

bl9cuay3kworwxbg.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    Gośśś trzymaj się tam mocno, wszystko będzie dobrze.

a jaki kupiłaś materac? pochwal się linkiem?
    http://allegro.pl/fiki-miki-materac-lateks-pk-prestige-60x120-i5161211481.html i wygląda na naprawdę fajny ! dostałam jeszcze nakładkę gratis i zamówiłam też klin u nich

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka to radzę Tobie już pisać jak najszybciej ,ja wysłałam maile do 12 fotografów większość w Poznaniu ale część też w GDA , odpisało 6 i tylko z 2 ma termin jakiś ostatni,ale i tak ich zdjęcia nie urzekły mnie tak jak tych co miałam na oku :(

km5szbmhexpco9m1.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie z fotografem to prawda ja miesiąc temu zapisałam już Wiktorka na sesję noworodkową i to był jeden z ostatnich terminów, jesteśmy zapisani na 29 marca

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś Zosia ma faze na brykanie, właśnie gmera mi po szyjce więc ćwiczę pozycje łokciowo kolanowa coby splynela gdzieś wyżej.
    Jakie to nieprzyjemne a jak proszę by jeszcze pobudzila się poprzecznie to mnie ignoruje

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Mam podobne wyniki ale dostałam szelazo

Hmmm, no właśnie co lekarz to opinia :/

Gośśś, ja też trzymam kciuki za Was, jesteśmy już wszystkie tak daleko w tych naszych ciazach, dotrwamy :****

My na sylwestra zapraszamy znajomych i siedzimy w domu. To piwko bezalkoholowe Bavaria, które kiedyś polecalyscie jest dostępne i w Carrefour i w Makro to na pewno się zaopatrze na tą okazję: D

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• noelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Noelka to radzę Tobie już pisać jak najszybciej ,ja wysłałam maile do 12 fotografów większość w Poznaniu ale część też w GDA , odpisało 6 i tylko z 2 ma termin jakiś ostatni,ale i tak ich zdjęcia nie urzekły mnie tak jak tych co miałam na oku :(
    To lecę pisać, tylko muszę jakichś znaleźć ;) a Ty kiedy chciałaś mieć sesję?

• alinalii Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 ja kupuję rozm. tak jak ty 62,68 , to zamówienie jest rozm. 56 gdyż nie mam ani jednej takiej małej rzeczy dla Emilii a zaraz gdy się urodzi to na pewno 62 bedzie za duze ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:

A tu próbowałaś?
    To moja znajoma
    pstrykupstryk.pl

Ja sesję ciążowa miałam mieć w ubiegłą środę, ale mąż usunął 8 i jest spuchnięty....może za tydzień...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 17:33

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak oglądam te zdjęcia z sesji, to najładniejsze są z wiosny i lata.. A zimą jak można ładnie zrobić taką sesję ciążową? Ja nie mam pomysłu ;)

• Est Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei kupilam większość ubranek na rozm. 56, nie podobają mi się niemowlaczki w przyduzych ubrankach. Zerknelam np na mamy pazdziernikowe, tam na ok. 80 dzieciaczkow tylko chyba 3 mialy więcej niz 60 cm jak się urodziły.
    U wrzesniowek na siedemdziesiąt kilka dzieciaczkow tylko jeden wiekszy niz 60 cm, reszta ok. 55 cm, więc pewnie u nas będzie podobnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 18:36

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Ja z kolei kupilam większość ubranek na rozm. 56, nie podobają mi się niemowlaczki w przyduzych ubrankach. Zerknelam np na mamy pazdziernikowe, tam na ok. 80 dzieciaczkow tylko chyba 3 mialy więcej niz 60 cm jak się urodziły.

hehe zrobiłam dokładnie to samo, sprawdzałam "statystyki" na rozpakowanych miesiącach:) próbowałam się w ten sposób pocieszyć że może te ciuszki 56 zdążymy ponosić chociaż dwa tyg. i mamusia będzie usatysfakcjonowana:)
    Na szczęście nie mam ich aż tak dużo - większość jednak 62

Alinali większość noworodków mieści się spokojnie w 56, więc powinny te ciuszki się nadać. Chociaż po tym jak mi lekarz powiedział, że będzie ok 4 kg, to zastanawiam się czy nie będzie dłuższa :P

czas pokaże...:) najwyżej zapiszemy się do ligi piłki siatkowej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:18

Est, Kate84 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, widzę, że nic tylko brać się za fotografię noworodkowa :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Edyś, byłam dzisiaj u endokrynologa i pani doktor powiedziała, że najważniejsze, żeby FT3 i FT4 były w normie, nawet jeśli są blisko dolnej granicy. A jeśli byłyby poniżej, to automatycznie TSH też by było gorsze i wtedy zwiększa się dawkę leku. I jeśli FT3 lub FT4 jest poniżej normy, to oznacza to, że źle działają jakieś enzymy przekształcające T4 w T3 (mam nadzieję, że nic nie pokręciłam :D). A u Ciebie TSH jest ok, więc nie wiem, jednak endokrynolog musi się tu wypowiedzieć...

Noelka, dziękuję za odpowiedź. Mimo iż TSH w normie to od poprzedniego miesiąca urosło z 1,3 do 1,6, więc coś może być na rzeczy. Od dzisiaj sama sobie zwiększyłam dawkę do 125 i spróbuję taką brać co drugi dzień. Dodatkowo biorę się za uzupełnianie żelaza. Następne badania w styczniu więc dam znać czy eksperyment się powiódł :)

Co do wózków to ja najchętniej kupiłabym samą gondolę (z regulowanym oparciem) a spacerówkę dopiero na kolejną wiosnę. Raczej nie mam zamiaru kupować nowego wózka, chyba że nic nie znajdę w komisach lub na olx.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noaleka ja chciałam mieć sesję jeszcze w grudniu jakoś ,a maks do połowy stycznia eh późńiej już może być za ciężko...No niestety zakładam,że głównie będzie to sesja w studio (niby znalazłam jakieś fajne fotki jesienno -zimowe w plenerze ,ale gadżetów takich brak :) ) chcę mieć w studio taką słodką z bucikami, imieniem ,zegarkiem itp ale też chcę mieć taką bardziej intymną tylko dla nas ciało w cieniu ,albo w materiale itp ;)

a4037befec97bb3fmed.jpg

834a97a39a260f29med.jpg

Dla mnie te dwie fotki są cudne , no ale ta pierwsza to może sie na drugą ciążę załapie hehe bo teraz to raczej na plaży się nie rozbiorę :P

A tu masz inspiracje na zimowe tylko śniegu brak :)

0cde44f5e994dbe2med.jpg

e86d05b53864ef99med.jpg

d891d9a625814a55med.jpg

Dobrze ,że na noworodkową jestem wstępnie umówiona , od razu po porodzie muszę jej dać znać !

lilou nasz ma podobno bardzo długie nogi i M już mówi ,że będzie grać w siatkówkę hehe

A tu my i nasze szybkie + 3cm w brzuszku poszedł mega! :)

fda40c7602df08b7med.jpg

d086f8390ee9351fmed.jpg

2fa11986ae730178med.jpg

be68dcdc99ca47edmed.jpg

Renka88, Madlene.:), Est, A.Kasia, Vincent, RudyTygrysek, d'nusia, Karka, Izoleccc, olatychy, Czarodziejka87, Mania1718, Madzialena90, Kasia24, Lilou1984, She86, Mietka 30:), Falon lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, piękne zdjęcia i Ty pięknie wyglądasz!

Kate84 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Jak tak oglądam te zdjęcia z sesji, to najładniejsze są z wiosny i lata.. A zimą jak można ładnie zrobić taką sesję ciążową? Ja nie mam pomysłu ;)

No jak to - świąteczna sesja. Czapka mikołaja, rogi renifera i te sprawy :-)

• Karka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam kasy nie starczy na sesję brzuszkową profesjonalną :( chcemy wykorzystać działkę moich rodziców bo kończą pomału domek w środku i sami porobimy sobie fotki przy kominku jakoś, może śnieg będzie to się zainspiruję fotkami co Kate wrzuciłaś :) Noworodkową bym bardzo chciała, to się robi chyba do 14 dni od porodu bo dzieci się najłatwiej układa czytałam, ale to myślałam, że mega za wcześnie jeszcze, a Wy piszecie że już tyle terminów mają pozajmowanych, masakra :D

Byłam na szkole rodzenia - zajęcia fitness były, fajne, trochę się poruszałam, a ogólnie nie uprawiam żadnej aktywności więc pewnie jutro pocierpię, ale niestety brzuszek mi twardniał 2x i było to niekomfortowe i musiałam przerywać, tak więc regularne zajęcia co oni proponują odpuszczę sobie.

Kate84 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę na pomoc siostry przy sesji brzuszkowej :) Ja robiłam jej taką sesję i potem noworodkową jej synka więc ma okazję się odwdzięczyć :P

Kate84, Est lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
‹‹ 1266 1267 1268 1269 1270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ