X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • noelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Madlene, może malutka tęskniła za tatą? ;)

Kate84, o kurczę, naprawdę tak trudno z tymi zdjęciami? :/ ja też chciałam sesję, ale myślałam, żeby zacząć pytać po Świętach, nawet nie mam żadnego fotografa na oku... :/

Falon, my zostajemy w domku w sylwestra :)

Gośśś, biedna, współczuję szpitala :* trzymam kciuki!

Karolina, Ty też się trzymaj! :*

Renka, kiedyś stosowałam Macmiror (przed ciążą) i nic mnie nie piekło. Ale z kolei teraz przez kilka dni stosowałam Clotrimazolum w globulkach i czułam lekkie pieczenie, więc może to zależy od leku?

Paulina, jeśli chodzi o wózek, to ja rozważam takie firmy: Baby Design, Bebetto, Camarelo, ale jeszcze konkretnych modeli nie oglądałam, nie mam swojego typu.

A te nawilżacze strasznie duże mi się wydają :P myślałam zawsze, że to małe jest...

Kokaina, u mnie wyniki hemoglobiny ostatnie były podobne do Twoich i też lekarz powiedział, że ok jak na ciążę i nic nie kazał brać.

Edyś, byłam dzisiaj u endokrynologa i pani doktor powiedziała, że najważniejsze, żeby FT3 i FT4 były w normie, nawet jeśli są blisko dolnej granicy. A jeśli byłyby poniżej, to automatycznie TSH też by było gorsze i wtedy zwiększa się dawkę leku. I jeśli FT3 lub FT4 jest poniżej normy, to oznacza to, że źle działają jakieś enzymy przekształcające T4 w T3 (mam nadzieję, że nic nie pokręciłam :D). A u Ciebie TSH jest ok, więc nie wiem, jednak endokrynolog musi się tu wypowiedzieć...

Madlene.:), Kokaina lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Dziewczyny,

u mnie hemoglobina na poziomie 11,4, hematokryt 34.
    Wg ginki wartości jak dla ciąży są prawidłowe, jak to powiedziała średnio dobre i nie ma potrzeby szprycowania się lekami.

U mnie też glukoza b. dobra 79-119-70 :)
    Mam podobne wyniki ale dostałam szelazo

bl9cuay3kworwxbg.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    Gośśś trzymaj się tam mocno, wszystko będzie dobrze.

a jaki kupiłaś materac? pochwal się linkiem?
    http://allegro.pl/fiki-miki-materac-lateks-pk-prestige-60x120-i5161211481.html i wygląda na naprawdę fajny ! dostałam jeszcze nakładkę gratis i zamówiłam też klin u nich

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka to radzę Tobie już pisać jak najszybciej ,ja wysłałam maile do 12 fotografów większość w Poznaniu ale część też w GDA , odpisało 6 i tylko z 2 ma termin jakiś ostatni,ale i tak ich zdjęcia nie urzekły mnie tak jak tych co miałam na oku :(

km5szbmhexpco9m1.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie z fotografem to prawda ja miesiąc temu zapisałam już Wiktorka na sesję noworodkową i to był jeden z ostatnich terminów, jesteśmy zapisani na 29 marca

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś Zosia ma faze na brykanie, właśnie gmera mi po szyjce więc ćwiczę pozycje łokciowo kolanowa coby splynela gdzieś wyżej.
    Jakie to nieprzyjemne a jak proszę by jeszcze pobudzila się poprzecznie to mnie ignoruje

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Mam podobne wyniki ale dostałam szelazo

Hmmm, no właśnie co lekarz to opinia :/

Gośśś, ja też trzymam kciuki za Was, jesteśmy już wszystkie tak daleko w tych naszych ciazach, dotrwamy :****

My na sylwestra zapraszamy znajomych i siedzimy w domu. To piwko bezalkoholowe Bavaria, które kiedyś polecalyscie jest dostępne i w Carrefour i w Makro to na pewno się zaopatrze na tą okazję: D

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• noelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Noelka to radzę Tobie już pisać jak najszybciej ,ja wysłałam maile do 12 fotografów większość w Poznaniu ale część też w GDA , odpisało 6 i tylko z 2 ma termin jakiś ostatni,ale i tak ich zdjęcia nie urzekły mnie tak jak tych co miałam na oku :(
    To lecę pisać, tylko muszę jakichś znaleźć ;) a Ty kiedy chciałaś mieć sesję?

• alinalii Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 ja kupuję rozm. tak jak ty 62,68 , to zamówienie jest rozm. 56 gdyż nie mam ani jednej takiej małej rzeczy dla Emilii a zaraz gdy się urodzi to na pewno 62 bedzie za duze ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:

A tu próbowałaś?
    To moja znajoma
    pstrykupstryk.pl

Ja sesję ciążowa miałam mieć w ubiegłą środę, ale mąż usunął 8 i jest spuchnięty....może za tydzień...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 17:33

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak oglądam te zdjęcia z sesji, to najładniejsze są z wiosny i lata.. A zimą jak można ładnie zrobić taką sesję ciążową? Ja nie mam pomysłu ;)

• Est Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei kupilam większość ubranek na rozm. 56, nie podobają mi się niemowlaczki w przyduzych ubrankach. Zerknelam np na mamy pazdziernikowe, tam na ok. 80 dzieciaczkow tylko chyba 3 mialy więcej niz 60 cm jak się urodziły.
    U wrzesniowek na siedemdziesiąt kilka dzieciaczkow tylko jeden wiekszy niz 60 cm, reszta ok. 55 cm, więc pewnie u nas będzie podobnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 18:36

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Ja z kolei kupilam większość ubranek na rozm. 56, nie podobają mi się niemowlaczki w przyduzych ubrankach. Zerknelam np na mamy pazdziernikowe, tam na ok. 80 dzieciaczkow tylko chyba 3 mialy więcej niz 60 cm jak się urodziły.

hehe zrobiłam dokładnie to samo, sprawdzałam "statystyki" na rozpakowanych miesiącach:) próbowałam się w ten sposób pocieszyć że może te ciuszki 56 zdążymy ponosić chociaż dwa tyg. i mamusia będzie usatysfakcjonowana:)
    Na szczęście nie mam ich aż tak dużo - większość jednak 62

Alinali większość noworodków mieści się spokojnie w 56, więc powinny te ciuszki się nadać. Chociaż po tym jak mi lekarz powiedział, że będzie ok 4 kg, to zastanawiam się czy nie będzie dłuższa :P

czas pokaże...:) najwyżej zapiszemy się do ligi piłki siatkowej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:18

Est, Kate84 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, widzę, że nic tylko brać się za fotografię noworodkowa :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Edyś, byłam dzisiaj u endokrynologa i pani doktor powiedziała, że najważniejsze, żeby FT3 i FT4 były w normie, nawet jeśli są blisko dolnej granicy. A jeśli byłyby poniżej, to automatycznie TSH też by było gorsze i wtedy zwiększa się dawkę leku. I jeśli FT3 lub FT4 jest poniżej normy, to oznacza to, że źle działają jakieś enzymy przekształcające T4 w T3 (mam nadzieję, że nic nie pokręciłam :D). A u Ciebie TSH jest ok, więc nie wiem, jednak endokrynolog musi się tu wypowiedzieć...

Noelka, dziękuję za odpowiedź. Mimo iż TSH w normie to od poprzedniego miesiąca urosło z 1,3 do 1,6, więc coś może być na rzeczy. Od dzisiaj sama sobie zwiększyłam dawkę do 125 i spróbuję taką brać co drugi dzień. Dodatkowo biorę się za uzupełnianie żelaza. Następne badania w styczniu więc dam znać czy eksperyment się powiódł :)

Co do wózków to ja najchętniej kupiłabym samą gondolę (z regulowanym oparciem) a spacerówkę dopiero na kolejną wiosnę. Raczej nie mam zamiaru kupować nowego wózka, chyba że nic nie znajdę w komisach lub na olx.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noaleka ja chciałam mieć sesję jeszcze w grudniu jakoś ,a maks do połowy stycznia eh późńiej już może być za ciężko...No niestety zakładam,że głównie będzie to sesja w studio (niby znalazłam jakieś fajne fotki jesienno -zimowe w plenerze ,ale gadżetów takich brak :) ) chcę mieć w studio taką słodką z bucikami, imieniem ,zegarkiem itp ale też chcę mieć taką bardziej intymną tylko dla nas ciało w cieniu ,albo w materiale itp ;)

a4037befec97bb3fmed.jpg

834a97a39a260f29med.jpg

Dla mnie te dwie fotki są cudne , no ale ta pierwsza to może sie na drugą ciążę załapie hehe bo teraz to raczej na plaży się nie rozbiorę :P

A tu masz inspiracje na zimowe tylko śniegu brak :)

0cde44f5e994dbe2med.jpg

e86d05b53864ef99med.jpg

d891d9a625814a55med.jpg

Dobrze ,że na noworodkową jestem wstępnie umówiona , od razu po porodzie muszę jej dać znać !

lilou nasz ma podobno bardzo długie nogi i M już mówi ,że będzie grać w siatkówkę hehe

A tu my i nasze szybkie + 3cm w brzuszku poszedł mega! :)

fda40c7602df08b7med.jpg

d086f8390ee9351fmed.jpg

2fa11986ae730178med.jpg

be68dcdc99ca47edmed.jpg

Renka88, Madlene.:), Est, A.Kasia, Vincent, RudyTygrysek, d'nusia, Karka, Izoleccc, olatychy, Czarodziejka87, Mania1718, Madzialena90, Kasia24, Lilou1984, She86, Mietka 30:), Falon lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, piękne zdjęcia i Ty pięknie wyglądasz!

Kate84 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Jak tak oglądam te zdjęcia z sesji, to najładniejsze są z wiosny i lata.. A zimą jak można ładnie zrobić taką sesję ciążową? Ja nie mam pomysłu ;)

No jak to - świąteczna sesja. Czapka mikołaja, rogi renifera i te sprawy :-)

• Karka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam kasy nie starczy na sesję brzuszkową profesjonalną :( chcemy wykorzystać działkę moich rodziców bo kończą pomału domek w środku i sami porobimy sobie fotki przy kominku jakoś, może śnieg będzie to się zainspiruję fotkami co Kate wrzuciłaś :) Noworodkową bym bardzo chciała, to się robi chyba do 14 dni od porodu bo dzieci się najłatwiej układa czytałam, ale to myślałam, że mega za wcześnie jeszcze, a Wy piszecie że już tyle terminów mają pozajmowanych, masakra :D

Byłam na szkole rodzenia - zajęcia fitness były, fajne, trochę się poruszałam, a ogólnie nie uprawiam żadnej aktywności więc pewnie jutro pocierpię, ale niestety brzuszek mi twardniał 2x i było to niekomfortowe i musiałam przerywać, tak więc regularne zajęcia co oni proponują odpuszczę sobie.

Kate84 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę na pomoc siostry przy sesji brzuszkowej :) Ja robiłam jej taką sesję i potem noworodkową jej synka więc ma okazję się odwdzięczyć :P

Kate84, Est lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
‹‹ 1266 1267 1268 1269 1270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ