Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
Madlene, może malutka tęskniła za tatą?
Kate84, o kurczę, naprawdę tak trudno z tymi zdjęciami?ja też chciałam sesję, ale myślałam, żeby zacząć pytać po Świętach, nawet nie mam żadnego fotografa na oku...
Falon, my zostajemy w domku w sylwestra
Gośśś, biedna, współczuję szpitala :* trzymam kciuki!
Karolina, Ty też się trzymaj! :*
Renka, kiedyś stosowałam Macmiror (przed ciążą) i nic mnie nie piekło. Ale z kolei teraz przez kilka dni stosowałam Clotrimazolum w globulkach i czułam lekkie pieczenie, więc może to zależy od leku?
Paulina, jeśli chodzi o wózek, to ja rozważam takie firmy: Baby Design, Bebetto, Camarelo, ale jeszcze konkretnych modeli nie oglądałam, nie mam swojego typu.
A te nawilżacze strasznie duże mi się wydająmyślałam zawsze, że to małe jest...
Kokaina, u mnie wyniki hemoglobiny ostatnie były podobne do Twoich i też lekarz powiedział, że ok jak na ciążę i nic nie kazał brać.
Edyś, byłam dzisiaj u endokrynologa i pani doktor powiedziała, że najważniejsze, żeby FT3 i FT4 były w normie, nawet jeśli są blisko dolnej granicy. A jeśli byłyby poniżej, to automatycznie TSH też by było gorsze i wtedy zwiększa się dawkę leku. I jeśli FT3 lub FT4 jest poniżej normy, to oznacza to, że źle działają jakieś enzymy przekształcające T4 w T3 (mam nadzieję, że nic nie pokręciłam). A u Ciebie TSH jest ok, więc nie wiem, jednak endokrynolog musi się tu wypowiedzieć...
Madlene.:), Kokaina lubią tę wiadomość
-
Kokaina wrote:Dziewczyny,
u mnie hemoglobina na poziomie 11,4, hematokryt 34.
Wg ginki wartości jak dla ciąży są prawidłowe, jak to powiedziała średnio dobre i nie ma potrzeby szprycowania się lekami.
U mnie też glukoza b. dobra 79-119-70 -
Vincent wrote:Gośśś trzymaj się tam mocno, wszystko będzie dobrze.
a jaki kupiłaś materac? pochwal się linkiem? -
ksanka wrote:Mam podobne wyniki ale dostałam szelazo
Hmmm, no właśnie co lekarz to opinia
Gośśś, ja też trzymam kciuki za Was, jesteśmy już wszystkie tak daleko w tych naszych ciazach, dotrwamy :****
My na sylwestra zapraszamy znajomych i siedzimy w domu. To piwko bezalkoholowe Bavaria, które kiedyś polecalyscie jest dostępne i w Carrefour i w Makro to na pewno się zaopatrze na tą okazję: DSynek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Kate84 wrote:Noelka to radzę Tobie już pisać jak najszybciej ,ja wysłałam maile do 12 fotografów większość w Poznaniu ale część też w GDA , odpisało 6 i tylko z 2 ma termin jakiś ostatni,ale i tak ich zdjęcia nie urzekły mnie tak jak tych co miałam na oku
a Ty kiedy chciałaś mieć sesję?
-
Lilou1984 ja kupuję rozm. tak jak ty 62,68 , to zamówienie jest rozm. 56 gdyż nie mam ani jednej takiej małej rzeczy dla Emilii a zaraz gdy się urodzi to na pewno 62 bedzie za duze
-
Kate84 wrote:Noelka to radzę Tobie już pisać jak najszybciej ,ja wysłałam maile do 12 fotografów większość w Poznaniu ale część też w GDA , odpisało 6 i tylko z 2 ma termin jakiś ostatni,ale i tak ich zdjęcia nie urzekły mnie tak jak tych co miałam na oku
A tu próbowałaś?
To moja znajoma
pstrykupstryk.pl
Ja sesję ciążowa miałam mieć w ubiegłą środę, ale mąż usunął 8 i jest spuchnięty....może za tydzień...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 17:33
-
Ja z kolei kupilam większość ubranek na rozm. 56, nie podobają mi się niemowlaczki w przyduzych ubrankach. Zerknelam np na mamy pazdziernikowe, tam na ok. 80 dzieciaczkow tylko chyba 3 mialy więcej niz 60 cm jak się urodziły.
U wrzesniowek na siedemdziesiąt kilka dzieciaczkow tylko jeden wiekszy niz 60 cm, reszta ok. 55 cm, więc pewnie u nas będzie podobnieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 18:36
-
Est wrote:Ja z kolei kupilam większość ubranek na rozm. 56, nie podobają mi się niemowlaczki w przyduzych ubrankach. Zerknelam np na mamy pazdziernikowe, tam na ok. 80 dzieciaczkow tylko chyba 3 mialy więcej niz 60 cm jak się urodziły.
hehe zrobiłam dokładnie to samo, sprawdzałam "statystyki" na rozpakowanych miesiącach:) próbowałam się w ten sposób pocieszyć że może te ciuszki 56 zdążymy ponosić chociaż dwa tyg. i mamusia będzie usatysfakcjonowana:)
Na szczęście nie mam ich aż tak dużo - większość jednak 62
Alinali większość noworodków mieści się spokojnie w 56, więc powinny te ciuszki się nadać. Chociaż po tym jak mi lekarz powiedział, że będzie ok 4 kg, to zastanawiam się czy nie będzie dłuższa
czas pokaże...najwyżej zapiszemy się do ligi piłki siatkowej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:18
Est, Kate84 lubią tę wiadomość
-
noelka wrote:Edyś, byłam dzisiaj u endokrynologa i pani doktor powiedziała, że najważniejsze, żeby FT3 i FT4 były w normie, nawet jeśli są blisko dolnej granicy. A jeśli byłyby poniżej, to automatycznie TSH też by było gorsze i wtedy zwiększa się dawkę leku. I jeśli FT3 lub FT4 jest poniżej normy, to oznacza to, że źle działają jakieś enzymy przekształcające T4 w T3 (mam nadzieję, że nic nie pokręciłam
). A u Ciebie TSH jest ok, więc nie wiem, jednak endokrynolog musi się tu wypowiedzieć...
Noelka, dziękuję za odpowiedź. Mimo iż TSH w normie to od poprzedniego miesiąca urosło z 1,3 do 1,6, więc coś może być na rzeczy. Od dzisiaj sama sobie zwiększyłam dawkę do 125 i spróbuję taką brać co drugi dzień. Dodatkowo biorę się za uzupełnianie żelaza. Następne badania w styczniu więc dam znać czy eksperyment się powiódł
Co do wózków to ja najchętniej kupiłabym samą gondolę (z regulowanym oparciem) a spacerówkę dopiero na kolejną wiosnę. Raczej nie mam zamiaru kupować nowego wózka, chyba że nic nie znajdę w komisach lub na olx.
-
Noaleka ja chciałam mieć sesję jeszcze w grudniu jakoś ,a maks do połowy stycznia eh późńiej już może być za ciężko...No niestety zakładam,że głównie będzie to sesja w studio (niby znalazłam jakieś fajne fotki jesienno -zimowe w plenerze ,ale gadżetów takich brak
) chcę mieć w studio taką słodką z bucikami, imieniem ,zegarkiem itp ale też chcę mieć taką bardziej intymną tylko dla nas ciało w cieniu ,albo w materiale itp
Dla mnie te dwie fotki są cudne , no ale ta pierwsza to może sie na drugą ciążę załapie hehe bo teraz to raczej na plaży się nie rozbiorę
A tu masz inspiracje na zimowe tylko śniegu brak
Dobrze ,że na noworodkową jestem wstępnie umówiona , od razu po porodzie muszę jej dać znać !
lilou nasz ma podobno bardzo długie nogi i M już mówi ,że będzie grać w siatkówkę hehe
A tu my i nasze szybkie + 3cm w brzuszku poszedł mega!
Renka88, Madlene.:), Est, A.Kasia, Vincent, RudyTygrysek, d'nusia, Karka, Izoleccc, olatychy, Czarodziejka87, Mania1718, Madzialena90, Kasia24, Lilou1984, She86, Mietka 30:), Falon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nam kasy nie starczy na sesję brzuszkową profesjonalną
chcemy wykorzystać działkę moich rodziców bo kończą pomału domek w środku i sami porobimy sobie fotki przy kominku jakoś, może śnieg będzie to się zainspiruję fotkami co Kate wrzuciłaś
Noworodkową bym bardzo chciała, to się robi chyba do 14 dni od porodu bo dzieci się najłatwiej układa czytałam, ale to myślałam, że mega za wcześnie jeszcze, a Wy piszecie że już tyle terminów mają pozajmowanych, masakra
Byłam na szkole rodzenia - zajęcia fitness były, fajne, trochę się poruszałam, a ogólnie nie uprawiam żadnej aktywności więc pewnie jutro pocierpię, ale niestety brzuszek mi twardniał 2x i było to niekomfortowe i musiałam przerywać, tak więc regularne zajęcia co oni proponują odpuszczę sobie.Kate84 lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760