X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam do Was nietypowe pytanie....
    Jak u Was ogólnie sytuacja z poruszaniem się, wykonywaniem takich czynności jak schylanie się/mycie podłóg (i nie chodzi mi tutaj o mycie mopem ;))ogólnie czy jest Wam gorzej, czujecie różnicę?

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie ja podłogę myje zawsze mopem, ale przy schyleniu się to wole nawet ukucnąć i nogi lekko rozszerzyć bo tak mi wygodniej. Buty ubieram na stojąco ale mam zapinane na zamek to dużo mi ułatwia, skarpetki ciężej się zakłada i po schodach ciężej się wchodzi. Ale nie jest źle, daję rade :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie ja czuję ogromną różnicę :) Jak się schylę to zaraz mega zmęczona jestem, nawet zmywarkę dolną szufladę ciężko mi rozpakowywać. Sznurowane buty to już wyzwanie, któremu towarzyszą mega stęki ;) a wychodzę cała spocona. Wycieranie kurzy to też nie lada wyczyn, to schylanie, stawanie, kucanie, masakra. Z odkurzaczem i na szmacie to już mój mąż lata ;P A jutro ma okna pomyć i firanki poprasować i powiesić :) W ogóle wszystkie czynności przedświąteczne zaplanowałam mu na karteczce, hihi, rozpisane kiedy co ;) Ale kochany, nawet nie jęknie ;)

Kate84, Vincent lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie - u mnie słabo robię się coraz bardziej niedołężna :) Po wysiłku fizycznym czasami się czuję jak bym przebiegła maraton :P Dzisiaj jestem jakaś słaba więc nic nie zrobiłam. Paola mój też ma jutro okna myć, hihihi

28whyx8d41olhvnv.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie ja podłogę też myje mopem ,przed ciążą pastowałam i zakamarki robiłam na kolanach ale w tym stanie sobie oduściłam .Jednak ,żeby podnieść coś co spadnie lub ogólnie wziać coś z ziemi muszę uklęknąć albo kucnąć i czasem ciężo mi się podnieść hehe ,dziwny stan.Jak kucam to z rozchylonymi nogami muszę :) No skarpetki zakładam w bardzo śmieszny sposób na siedząco!Także zdecydowanie czuję różnice i jest trudniej nawet podnieść się z łóżka czy z kanapy :)

M się śmieję ,że czasem sapie , stękam i dysze jak Babcia :D

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - cudnie wyglądasz :)

Wy tu o sprzątaniu i porządkach a ja mam remont w domu, burdel na kółkach i tylko ciągle kombinuję jak to zrobić, żeby się samo posprzątało przed świętami :P Chyba maminkę ściągnę do porządków bo sama od tego leżenia jestem zmęczona już wzięciem prysznica ;)

Kate84, aleksandrazz lubią tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś, a kiedy konsultacja z endo? Nie wiem, czy to bezpieczne tak samemu regulować dawkę leku...

Kate84, ja myślałam tak o styczniu. Ale Ty mnie wyprzedzasz o te 4 tygodnie, więc grudzień-styczeń pewnie najlepszy :) Zimowe też niektóre ładne, ale musi być śnieg jednak. Cóż, pozostaje studio ;)

Vira, haha, no tak :D w sumie w styczniu też jeszcze świąteczna mogłaby być, jest to jakiś pomysł.

MeAmerie, ja tak jak dziewczyny, przy pochylaniu też mam problem, zwłaszcza przy zakładaniu skarpetek :D Podłogę myję tylko mopem.

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie ze schylaniem też już ciężko, zakładanie skarpet czy butów no można się pośmiać z boku, nie ma co:P
    Swoją drogą mój sąsiad ma też taką 'piłeczkę' i mówi do mnie że muszę podejść do schodów, podnieść nogę i tak sznurować buty- mówi 'idzie się przyzwyczaić' tak na stałe to ja podziękuje hehhe:P

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też remont w toku bo ledwo skończyliśmy łazienkę i przedpokój to teraz robimy pokój małego i naszą sypialnię więc ciągle syf w mieszkaniu. Mi też coraz gorzej się poruszać bo ostatnio trochę urosłam ;)

m6c90.jpg
    2eyc0h5.jpg

krówka_muffka, Karka, Renka88, Madlene.:), Czarodziejka87, d'nusia, A.Kasia, Est, Kate84, Mania1718, jagood, Izoleccc, RudyTygrysek, Madzialena90, muminka83, Kasia24, She86, Mietka 30:), Falon lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zadam głupie pytanie :D czy w ciąży można jeść śledzie w śmietanie? Czy one są surowe? Bo dzisiaj miałam straszną ochotę, kupiłam sobie i zjadłam, a teraz się zastanawiam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 21:27

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wleciałam na chwilkę życzyć Wam dobrej nocy:)

Noelka można jeść śledzie,jakiś czas temu też jadłam i sama się zastanawiałam czy na pewno można aż w necie zaczęłam szperać na ten temat ;)

Filip 28.03.2016 <3

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już odczuwam,szybciej się męczę,skarpetki ciężko założyć i plecy bolą:/

Byłam dziś w Pepco i kupiłam dla młodego spodenki i półśpiochy razem za 16zł.

Były fajne bluzeczki z logo batmana i teraz żałuję,że nie wzięłam ale jutro chyba po nią wrócę ;)

Filip 28.03.2016 <3
  • noelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Wleciałam na chwilkę życzyć Wam dobrej nocy:)

Noelka można jeść śledzie,jakiś czas temu też jadłam i sama się zastanawiałam czy na pewno można aż w necie zaczęłam szperać na ten temat ;)
    No, ale one są chyba surowe? Czy nie?

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    No, ale one są chyba surowe? Czy nie?

No faktycznie są,bo ja jadłam w occie a ocet jednak zaprawia.Ale czytałam na necie,że ogólnie śledzie można jeść w ciąży.

Filip 28.03.2016 <3
  • noelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, co zjadłam, to zjadłam, mam nadzieję, że nic nie będzie... Ale więcej nie jem.

• edyś Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka, gdyby nie to, że leki są na receptę, to sama bym się lepiej leczyła niż robi to moja endo. Wizytę mam dopiero w styczniu. I tak zazwyczaj badania robię prywatnie więc i tsh i ft3 mogę sobie za jakieś 2 tyg. eksperymentu sama skontrolować.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodZi o mnie to czuje sie jak kaleka,ciezko mi cokolwiek zrobic, buty skarpetki zaklada mi maz, nie wspomne o myciy podlogi to w ogole nie wchodzi w gre, plecy mnie taj bola ze sa dni kiedy leze i sie nie ruszam, wiec klam sie piwoluku :-) zazdroszcze dziewczyna ktorym malo co dolega

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do obowiązków w domu to zrobię prawie wszystko, ale wolniej i ciężej. Ciężko jest mi zamiatać , bo bolą plecy. Jeśli chodzi o kurze to też raczej na klęcząco niż się schylać , ale daje radę :)
    Ogólnie widzę bardziej różnicę jak chodzę bądź siedzę. Wtedy kręgosłup daje o sobie znać.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem z myciem naczyn. Jestem niska i zlew mam na wysokosci brzucha. Musze wiec stawac na palcach co jest bardzo uciazliwe dla moich lydek.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłogę myłam i myję mopem i nie czuję różnicy . Jakoś to akurat najmniej mnie męczy.

Jedynie buty - to tragedia !

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 1267 1268 1269 1270 1271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ