Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madlene, rob co podpowiada Ci intuicja, jak masz byc spokojniejsza to jedz na IP.
Moj mały też ma gorsze dni, kiedy slabiej się rusza. Wtedy liczę jego ruchy i to mnie uspokaja. A następnego dnia znów jest okMadlene.:), muminka83 lubią tę wiadomość
-
Madlene ja też tak miałam po paru dniach kiedy czułam ruchy małego intensywnie,były takie dni,że ruchy były delikatne.
Może Twoja mała zmieniła pozycje?
Tak jak dziewczyny radzą wyłącz wszystko,zjedz może coś słodkiego i poleż troszkę.Na pewno będzie dobrze:*
Jeśli jednak czujesz niepokój podjedź na ip.Madlene.:) lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Poczekam do 14, mąz wróci i podejmę decyzje ;/ Na razie biorą małą na poważną rozmowe, może mnie posłucha i zacznie charcować. Jeju ja już sie tak marwie, a co będzie później, będę przewrażliwioną matką, oby nie.
Dziękuje za podpowiedzi, dam znać później czy wszystko w porządku. :* -
olatychy - http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=34435930
proszęMoże nie ma wszystkiego, ale ma duuużo i to w rozsądnej cenie
Madlene - pisałam już wcześniej o dokładnie tym samym. Mój mały przez ponad 27 h nie ruszał się wcale, bo sobie po prostu spał. Pojechałam do gina i wszystko ok. Potem też ruchy były delikatne , takie tylko przelewanie i łaskotanie. A od paru dni daje mi ładnie popalić. Ale jeżeli masz być spokojniejsza to jedź - wiem z własnego doświadczenie, że jak zobaczysz pikające serduszko na USG to od razu kamień z serca spada
no i zapomniałam się pochwalić, mój M wczoraj pierwszy raz poczuł ruchy małegoCzarodziejka87, Madlene.:), ksanka, olatychy, She86, Hannia123, perła ziemi, Kate84, Karka lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Madlene.:) wrote:Poczekam do 14, mąz wróci i podejmę decyzje ;/ Na razie biorą małą na poważną rozmowe, może mnie posłucha i zacznie charcować. Jeju ja już sie tak marwie, a co będzie później, będę przewrażliwioną matką, oby nie.
Dziękuje za podpowiedzi, dam znać później czy wszystko w porządku. :*
Też czasami sobie myślę, że mogę być za bardzo przewrażliwioną matką... a dziwiłam się moim rodzicom...Madlene.:) lubi tę wiadomość
niecierpliwaa wrote:olatychy - http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=34435930
proszęMoże nie ma wszystkiego, ale ma duuużo i to w rozsądnej cenie
Madlene - pisałam już wcześniej o dokładnie tym samym. Mój mały przez ponad 27 h nie ruszał się wcale, bo sobie po prostu spał. Pojechałam do gina i wszystko ok. Potem też ruchy były delikatne , takie tylko przelewanie i łaskotanie. A od paru dni daje mi ładnie popalić. Ale jeżeli masz być spokojniejsza to jedź - wiem z własnego doświadczenie, że jak zobaczysz pikające serduszko na USG to od razu kamień z serca spada
no i zapomniałam się pochwalić, mój M wczoraj pierwszy raz poczuł ruchy małego
Mój M też kilka dni temu poczuł pierwszy raz małego:)
Dopiero bo do tej pory mały brykał a gdy tata przykładał rękę nagle cisza hehe;)
Martita88, Kate84 lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Madlene, Kochana. Ja też tak mam. W dzień baaaardzo mało ruchów małego czuję. Czasami lekko puknie. Mi lekarz powiedział, że ma mało miejsca już. To dlatego. Fakt, że w nocy dokazuje.
Ale licząc ruchy to naliczyłam 10 ruchów na 6 godzin ;o w ciągu dnia, a w nocy 10 ruchów w ciągu 10 minut.
Może za dużo jakiś herbatek ziołowych pijesz i maluszek jest taki spokojny?
ja powiedziałam lekarzowi, że piję 4 melisy dziennie, to on się za głowę złapałMogę pić 1 i to na noc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:58
Madlene.:) lubi tę wiadomość
-
noelka wrote:Ja z kolei mam pytanie do dziewczyn, które biorą euthyrox i już miały glukozę - brałyście rano normalnie euthyrox czy dopiero po całym badaniu?
Noelka ja biorę eutyrox i też mnie to zastanawiało.
Bo idąc na badanie TSH, eutyrox możesz dopiero zażyć po badaniu.
A idąc na glukozę eutyrox mogę normalnie przyjąć przed. popijając małym łyczkiem wody, tak mi powiedział mój lekarz prowadzący tydzień temu przy okazji badań prenatalnych.
-
Magdalena mój ma podobnie , może nie konkretnie w nocy, ale wieczorem jak się położę to jest 10 ruchów na 10 min, a w dzień może razem z 15
Madlene aparat do USG to zapewne marzenie wielu z nasmyślę, że u mnie byłby przez pół dnia włączony
Czarodziejka - mój mały tak samo jak tatuś dotknął brzuszka to od razu cisza. A wczoraj mówię mojemu M "A może porozmawiaj z nim, żeby dał Ci o sobie znać". I tak też zrobił. Porozmawiał z nim, nie minęła minuta i nagle baach Antek kopa tacie zasadził.ksanka, Czarodziejka87, Kate84 lubią tę wiadomość
Madlene.:) wrote:Hej dziewczymy
Cięzką noc miałam dzisiaj, od wczoraj słabiej czuje ruchy małej, a wieczorem to już prawie całkowice zanikły, przez co budziłam się co godzinę i sprawdzałam czy się rusza;/ W końcu wstałam i stwierdziłam że zjem śniadanie i jadę na ip, oczywiście po zjedzeniu zaczęła się troszkę ruszać ale nie tak jak zazwyczaj. Czuję ruchy ale słabiej, jak myślicie zbierać cztery litery i jechać do szpitala czy nie panikować? Buuu smutno mi, przez to wszystko:(
aleksandrazz ja mam szyjkę 3,7 i jest ok według mojego ginekologa.
Ale za każdym razem słyszałam serduszko a mała spała jak kamien
Zaczęła być bardziej aktywna dopiero wczoraj wieczorem
Podejrzewam że mogła zmienić położenie i jej nie czujesz,
Pogoda też wpływa na moja mała i ma okresy ruchu i bezruchu.
U mnie to chyba jeszcze dochodzi dieta bez cukrowych dopalaczy.
Jeśli będziesz die czuła bezpieczniej i spokojniej jedz na ip
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 13:01
Madlene.:) lubi tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:Magdalena mój ma podobnie , może nie konkretnie w nocy, ale wieczorem jak się położę to jest 10 ruchów na 10 min, a w dzień może razem z 15
Madlene aparat do USG to zapewne marzenie wielu z nasmyślę, że u mnie byłby przez pół dnia włączony
Czarodziejka - mój mały tak samo jak tatuś dotknął brzuszka to od razu cisza. A wczoraj mówię mojemu M "A może porozmawiaj z nim, żeby dał Ci o sobie znać". I tak też zrobił. Porozmawiał z nim, nie minęła minuta i nagle baach Antek kopa tacie zasadził.
Czyli jednak rozmowa z dzieckiem dużo daje:)
ksanka lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
A tak w ogóle to jak spicie dziewczyny na lewym na prawym czy inaczej
Ja zauważyłam że jak położę się na boku tak głębiej wciśnięta w cbuszke to Zosi się to nie posoba i zaczyna mnie laskotac. Najpierw jak bąbelki. Później mocniej aż do takich regularnych laskotan od wnętrza żeber i wtedy wiem ze trzeba się odwrócić.
Mam wrażenie że nie lubi spytać w jedną stronę i próbuje się odpychać. I tak mam i ma lewym i na prawym boku.
Jak usypiam to często po intensywnych negocjacjach z dzieckiem w końcu kładę się prawie na wznak ale z poduszka pod pośladkuem prawym by było wskazanie na lewo i to ewentualnie pasuje małej.
Dodatkowo od kilku dni mam dusznościWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 13:09
-
Ja próbuje zasnąć zawsze na boku, ale nie dam rady spać tylko na lewym mimo zaleceń. Na wznak czasami się budzę ale ogólnie świadomie nie używam tej pozycji, lekarz mi nagadał że to bardzo ważne więc się stosuje. Obecnie spanie na wznak jest dla mnie jak napicie się winka, chetnie bym się położyła a nie mogę, tyle że o lampce winka to mogę co najwyżej w snach pomarzyć.
-
A.Kasia - gratuluję 28 tygodnia
bardzo się cieszę że Cię wypisują, bo wszędzie dobrze ale w domu najlepiej
nie ma jak własne wyrko....
Kasia24 i MeAmerie i inne dziewczynki, które czuwają w nocy - współczuje tej bezsenności...domyślam się że musi to być strasznie męczące dla Was. życzę, żeby szybko się zmieniło na mój tryb: jak budzika nie nastawię to się o 10 budzę...nawet na siku nie wstaje w nocy
A.Kasia wrote:Ktoś wizytuje dzisiaj? Gośśś, czasem nie Ty?
wczoraj siedzę sobie zrelaksowana przed kompem (czytam Nasze forum) i coś mnie tknęło...."aaa....sprawdzę w książeczce na którą jutro mam wizytę"...patrze na 18.20...tylko że dni mi się pomyliły i okazało się że wizyta za 20 min. więc wyleciałam z domu jak z procy. spóźniłam się 7 min (na szczęście opóźnienie było 15), więc się udało...tylko mąż nie dotarł...
duża dziewczynka chyba będzie. dostałam tylko skierowanie na crp ze względu na podwyższone leukocyty...
Dziewczyny! powodzenia i wytrwałości na glukozach!
Madlene nie stresuj się tymi mniejszymi aktywnościami dzidzi bo z tego co widzę dużo z Nas tak ma. Iga czasami też mało się wierci, a następnego dnia już ją lepiej czuję. na pewno jest wszystko ok!
Aleksandrazzz piękna szyjka i dobre rokowania to chyba super wieści!bardzo się cieszę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:16
Mania1718, Falon, Madzialena90, Kasia24, olatychy, Czarodziejka87, Vincent, Kajola, She86, d'nusia, Hannia123, Izoleccc, Mietka 30:), A.Kasia, Est, Kate84, Renka88, Karka lubią tę wiadomość
-
Ja zawsze uwielbiałam spać na brzuchu, więc teraz straszliwie się wiercę przed spaniem, dopóki nie znajdę sobie w miarę wygodnej pozycji.
Czekam na obiecaną podusię do spania od siorki aż podrzuci, może to jakiś magiczny złoty środek na zasypianie? to się okaże.
Za to jak już zasnę to nic mnie nie ruszy! mogę spać bez końca!