Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
noelka wrote:FT3 na pewno za niskie, FT4 też w dolnej granicy, ale nie wiem, czy trzeba wtedy zwiększyć dawkę... Mam podobną sytuację, tzn FT3 w dolnej granicy normy (ale jeszcze w normie), jutro mam wizytę u endo i też chcę się jej o to zapytać (jeśli nie zapomnę), więc dam Ci znać co powiedziała
A masz możliwość iść do jakiegoś innego endokrynologa się skonsultować?
Ja z kolei mam pytanie do dziewczyn, które biorą euthyrox i już miały glukozę - brałyście rano normalnie euthyrox czy dopiero po całym badaniu?
Mi lekarz powiedział, żeby nigdy przed pobraniem krwi nie brac eutyroxu, tylko po pobraniu.
-
Hej mamusie:)
Ja dopiero obudziłam się po 10 po paru pobudkach w nocy.
Ale naskrobałyście od rana,nie wychodzicie z formy;)
Edyś na moje oko ft3 i ft4 trochę za niskie,lekarz powinien zwiększyć dawkę.
Ja biorę Letrox75 i dwa razy w tygodniu 100.Moja endokrynolog mówiła mi,że dla naszego samopoczucia ważniejsze jest ft3 a dla dziecka ft4.
Mnie czeka glukoza w poniedziałek i właśnie się zastanawiałam kiedy mam wziąć Letrox ale też wezmę po badaniu,tymbardziej,że badam też od razu tsh,ft3 i ft4.
Dla wszystkich wizytujących dziś samych pozytywnych wieści:)
Miłego dnia:)
Filip 28.03.2016
-
Witam się w III trymestrze
Noelka, ja dla pewności pytałam 2 ginekologów (bo akurat miałam okazję, nie żeby specjalnie) i endokrynologa i można wziąć normalnie euthyrox rano, tylko popić małą ilością wody. To hormon, nie ma wpływu na wynik. Przed normalną morfologią można też go brać, nie bierze się jedynie przed pobraniem na tsh. Podejrzewam, że jak jakaś położna mówiła że nie można, to po prostu dlatego że utarło się tak, że przed pobraniami nie przyjmuje się leków, ale euthyrox to inna bajka i nie ma wpływu na tego typu wyniki.
Jeśli chodzi o termometr, to ja jednak będę wygodnaTyle, że zainwestuję w coś porządnego żeby jednak minimalizować ryzyko pomyłek. Najbardziej przekonał mnie termometr, który polecała Kasia i na niego się zdecyduję. Jeśli chodzi o Microlife, to już to kiedyś pisałam, ale ja znam same złe opinie na temat tej firmy. Znajomi kupili taki za stówkę dla dziecka i miesiąc później kupowali drugi inny, bo ten był do kitu. Ja miałam 2 elektroniczne tej firmy i obydwa mnie zawiodły, więc też nie polecam.
noelka, muminka83, Kate84, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Muminko, moje znajome polecają własnie też termometr NUKa, ten co kupiłaś.
Olu, szyjka w normie, więc super.Wcześniej powiedziano Ci, że skróciła się o 50%...? To co to znaczyło? Ile ma teraz mm?
Ah Ci lekarze.
Dziś mam duuuuuży przypływ energii. Strasznie żałuję, że nie mogę tego wykorzystać z żaden sposób. Leżę i leżę i leeeeże. Wydaję kupe kasy na zakupy w necie. A tak chciałabym posprzątać ;(
Mi właśnie mąż pojechał po zamówienie do gemini! Doczekać się nie mogę. A najbardziej na te kilkanaście paczek, które przyjdą w najbliższym tygodniu!!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:08
muminka83, RudyTygrysek, Karka lubią tę wiadomość
-
A pytanie mam co do tych 500 zł na pierwsze dziecko. Ktoś się orientuje jak wygląda sprawa, gdy matka przechodzi na urlop wychowawczy, czyli nie otrzymuje wynagrodzenia? Jeśli ten próg 800 zł na osobę nie zostanie przekroczony, to może się ubiegać?
-
Dziewczynki ja jutro mam się zgłosić po odbiór wyników krwi , w tym także tej glukozy. No zobaczymy co to wyjdzie. Czułam się po wypiciu super, lepiej niż przed , więc chyba będzie ok
Antek też zaczął szaleć tak z godzinę po niej. Osobiście mam radę co do glukozy: pić małymi, pojedyńczymi łyczkami
Olu moja szyjka ma od początku 3,5 i lekarz mówi, że ok.. to ja już zgłupiałam.
Ja też wczoraj zamówiłam od tego sprzedawcy co alinalii duuuużo rzeczySynuś Antoś - 23.03.2016r. -
Mi brzuch twardnieje od września, a przeziębiona byłam na początku listopada. Nie mam pojęcia, mam leżeć to leżę, zobaczę co będą mówić na wizytach
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Alekssndrazz mi tez od wrzesnia twardnieje. Dzisiaj mam wizyte ale na nfz i mam zamiar zapytac o lozysko. Ja dopiero tydzien temu dowiedzialam sie,ze mam infekcje pecherza ktora tez mogla sie przyfzynic do moich problemow
w necie lepiej nie czytac o roznych przypadkach bo tam sa opisane tylko te najtrudniejsze.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Hej dziewczymy
Cięzką noc miałam dzisiaj, od wczoraj słabiej czuje ruchy małej, a wieczorem to już prawie całkowice zanikły, przez co budziłam się co godzinę i sprawdzałam czy się rusza;/ W końcu wstałam i stwierdziłam że zjem śniadanie i jadę na ip, oczywiście po zjedzeniu zaczęła się troszkę ruszać ale nie tak jak zazwyczaj. Czuję ruchy ale słabiej, jak myślicie zbierać cztery litery i jechać do szpitala czy nie panikować? Buuu smutno mi, przez to wszystko:(
aleksandrazz ja mam szyjkę 3,7 i jest ok według mojego ginekologa.
-
Madlene, moze mala ma taki dzien? Tak jak kiedys pisala Vira, wylacz wszystko, poloz sie na plecach, ręka na brzuch i czekaj na ruchy. Oczywiscie dla wlasnego spokoju a takze dla dobra dziecka (gdyby jednak cos) powinnien obejrzec cie lekarz.
Madlene.:), muminka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madlene, ja też tak czasem mam. Po kilku intensywnych dniach Mały chyba odpoczywa, bo zawsze wtedy bite 2 dni siedzi cicho i testuje moją cierpliwość, a trzeciego dnia jak zaczyna z impetem swoje akrobacje, to podskakuję razem z brzuchem
Madlene.:) lubi tę wiadomość
-
Nie czytam nic w internecie bo nie chce się denerwować, jeśli mówi ze rokowania dobre i łożysko samo dojdzie do siebie. Zresztą nic lekarz tydzień temu nie mówił to raz, dwa uważają szyjke 3,6 za połowę skróconą. Lepiej będę się czuła w szpitalu w sumi, chociaż nie powiem mam nadzieje ze nic mnie nie trafi
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka