Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kate84 - co do tych upierdliwych zaparć ja wczoraj zrobiłam mega mixa - rano woda z miodem, potem płatki z mlekiem, później papryka konserwowa, śliwki suszone, znów mleko i trochę migdałów.
Bobrowało mnie w brzuchu, że szok ale dziś efekt był zadowalającyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 09:30
Nataszka2200, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Vira - dobrze zrobiłaś z kozaczkami!!!
Ola - ale przecież muszą zmierzyć Ci szyjkę i zrobić usg. Ile czasu już tam jesteś?!
Będą trzymać Cię do świąt, tak?
Powiedz, że boli Cię podbrzusze czy coś.Czasami trzeba trooochę ich zmusić do działania
Karolinka@ - ja też zaczęłam grubsze zakupy i również czekam na paczkę z geminiZamówiłam akcesoria dla malucha (szczotka, nożyczki, kremy, aspirator do nosa itp.). Tak naprawdę muszę kupić jeszcze łóżeczko, przewijak, akcesoria do łóżeczka (kocyk i prześcieradło), wózek i jakieś kilka pierdół.
Polecam stolik do przewijania: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/
Karolina@, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Pfff nie będę miała usg dziś. Ale powiedzieli że macica już miękka, i na ktg skurczów brak
Dobrze, że się skurcze uspokoiłyOby tak dalej! Mnie też nie badali, nadal zostaję w szpitalu i w sumie nie wiem kiedy według nich będę mogła wyjść bo codziennie mówią "przeczekamy". No to czekamy
Karolina@ - super początek miesiącaZaraz zaczynasz 29 tydzień! Ale Ci fajnie
Vira - jeśli tylko sporadyczne wypady do lasu to bym wybrała coś zwrotniejszego niż x-move. Ja mieszkam w miejscu, gdzie same wertepy, więc akurat potrzebuję "czołgu"Karolina@ lubi tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Aaaaa i mam problem z termometrem dla malca... Wiem, że jest ich dużo na rynku, ale który wybrać...
Macie jakiś sprawdzony? Tylko, żebym nie zbankrutowałaCena tak ok.90 - 100 ? hmm
Moja bratowa polecała mi tem (i mam zamiar go kupić).
Sprawdzał im się bardzo dobrze i długo bez wymiany baterii.
http://allegro.pl/bezdotykowy-termometr-microlife-nc-100-dokladny-i5654549396.htmlMagda lena lubi tę wiadomość
-
kofeinka wrote:Moja bratowa polecała mi tem (i mam zamiar go kupić).
Sprawdzał im się bardzo dobrze i długo bez wymiany baterii.
http://allegro.pl/bezdotykowy-termometr-microlife-nc-100-dokladny-i5654549396.html
Super! Już go wyszperałam na geminihttp://www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-nc-100-bezkontaktowy.html
Ponad dyszkę taniej!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 09:35
aneczka1985, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Super! Już go wyszperałam na gemini
http://www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-nc-100-bezkontaktowy.html
Ponad dyszkę taniej!!!
ooo no to super
ja z tej firmy używałam termometru dopochwowego i mogę z czystym sercem stwierdzić, że też był ok -
Ja na razie z termometrem się wstrzymuję. Wiadomo trzeba będzie kupić, ale odłożę ten wydatek na marzec, ewentualnie kwiecień.
Co do zaparć. Dwa lata temu zaczęłam żyć bardziej zdrowo. Przerzuciłam się wtedy na śniadania składające się z płatków (owsianych, jaglanych, ryżowych), serka bieluch/jogurtu naturalnego lub greckiego. Do tego owoce, migdały, słonecznik, żurawina, siemię lniane itp. Kiedyś Wam już pisałam, że dzięki temu i ruchowi zrzuciłam 10kg. Kiedy zaszłam w ciążę śniadań nie jadłam, bo nie potrafiłam. I wtedy pojawiły się u mnie zaparcia, pierwszy raz w życiu. Od września wróciłam do "moich" śniadań i już zapomniałam co to zaparciaTak więc z własnego doświadczenia polecam na zaparcia.
Mania1718, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
poszłam spać dopiero ok. 5 i nynałam do teraz
mąż mi z rana przyniósł świeże bułeczki , tak więc bułka z łososiem i herbatką gotowamuminka83 lubi tę wiadomość
-
Kasia, to mają chyba takie same podejście. Powiedzieli mi na razie czekamy. Madzia nie wiem dokładnie jak długo będą mnie trzymać, a co do usg to w końcu mi zrobią, a w sumie kilka dni mnie nie zbawi, będzie mój lekarz to się upomni.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Vira wrote:Akurat tego nie mieli na stanie co by pomacać.
Mój mąż jest za x-move bo mamy 150m do lasu tyle, że ja sama i tak bym się bała do lasu chodzić - gdybym miała psa to co innego, ale tak to się trochę boje, więc głównie po osiedlu będę pewno chodzić - czyt nawierzchnia to kostka brukowa. A spacery z mężem pewnie będą ale raz od wielkiego dzwonu.
W Adamexie przez te amortyzatory kół można bujać dziecko niemal jednym palcem tak to leciutko idzie.
Na dzień dzisiejszy wzięłabym Adamex Pajero lub Adamex Barletta. Fajne w wózkach tej firmy, jest to, że wszystko dają w zestawie. Tzn kupująć fotelik Adamexu do kompletu masz już dołączony adapter i nie trzeba go kupować osobno, Uchwyt na kubek czy mufka do wózka też w komplecie.
Dla porównanie np do Baby Jagera za uchwyt na kubek trzeba zapłacić 100zł. Rozumiem, że to zbędny gadźet ale rozumiecie zapewne o co mi chodzi.
Byilśmy też w Lulla baby ale nie mają absolutnie nic do zaproponowania. Miękkie amortyzowane wózki mają polskiej firmy baby design. X-landera lub Adamexa tam nie uświadczysz ( nie dziwie się czemu tam nie ma praktycznie klientów żadnych ). Chcieliśmy by nam pan z obsługi coś polecił to jakoś mu to średnio szło - nie zaangażowany w sprzedaż, zero języka korzyści etc. Smyk nie tylko asortymentem ale i jakością obsługi bije na głowę.
Moi znajomi, którzy niedawno zostali rodzicami kupili Adamex Barletta 3w1 i są bardzo zadowoleni
My postawiliśmy na Peg Perego Book Plus S - wersja Pop upSamuel
-
noelka wrote:Dzień dobry
Ja też ostatnio w nocy nie mogę zasnąć, później przez to śpię do 10
A ja zasypiam już około 21:30, śpię do 1 w nocy i potem już bezsenność mnie męczy do samego ranakiepsko z tym moim snem, bo żadnych drzemek w ciągu dnia nie zaliczam
Młoda daje mi w nocy popalić, codziennie robi sobie dyskotekę
Mąż się śmieje, że młoda przyzwyczaja mnie już do bezsennych nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 10:34
-
Dzien dobry
Tarczycowe dziewczyny, prosze o pomoc. Wizyta u mojej endo wyglada tak: no wszystko w porzadku, dziekuje, do widzenia. A ja nie jestem pewna czy moje wyniki sa w normie, zwlaszcza jeśli chodzi o ft3 i ft4. Tsh w normie 1,6, ft3 2,38 (2,6-5,4) i ft4 0,87 (0,7-1,55). Wygląda to tak, jakby ft3 bylo ponizej normy. Martwic sie? Zwiekszac dawkę leku? Proszę o podpowiedź. -
Hejka
Kasiu tak dzisiaj mam wizytedziekuje za pamiec :* Napisze wieczorem co tam mi gin powiedzial
Vira ja tez bede kupowac Adamex Barletta, jest bardzo lekki i fajnie sie go prowadzi, ogladalam go ostatnio u nas w sklepie za 1420zl wiec cena tez nie jest jakas bardzo duzaKolezanka ma Pajero i tez jest mega zadowolona
Powodzenia dziewczyny na wizytachi milego dnia
A.Kasia lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Hej, witam się z poczekalni do lekarza. Mialam wizytę u ginka, sprawdziła mi szyjka palpacyjnie i stwierdziła że twarda i zamknięta. Wymusiłam na niej skierowanie na transwaginalne, mam nadzieję że przez te moje różne bóle szyjka się nie skrócila.
Generalnie powiedziała że twardnienia i skurcze źle wróżą, kazała przyjmować codziennie Buscopan i leżeć.
Chyba skonsultuje to z innym lekarzem, zwłaszcza że jak kiedyś miałam jakieś bóle inny lekarz kazał brać przeciwbólowe tylko jak boli, a nie szprycowac się cały czas.
No nic, czekam na usg, trzymajcie kciuki.Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Alinalii przybij piątkę... też zaczęłam dziś 3 trymestr
jupi!
Dziewczyny a jeszcze pamiętam jak w sierpniu strasznie narzekałyśmy na te nieznośne upały
A do Bożego Narodzenia równe 3 tygodnie<3
Dziewczyny kochane trzymajmy się wszystkie mocno !!
A powiem Wam że moja przyjaciółka urodziła we wtorek o 1 w nocy a o północy była na porodówce prawie z całym rozwarciem, mała Marysia ma 3300g
olatychy, A.Kasia, Madzialena90, Magda lena, Renka88, She86, muminka83, Mietka 30:), alinalii, Czarodziejka87, Est, Mania1718, Kajola, Hannia123, Izoleccc, Kate84, Karka, Falon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPytałyście o termometr. Już jakiś czas temu pisałam, że na zajęciach z pierwszej pomocy polecano ten najzwyklejszy - rtęciowy lub alkoholowy. Są najdokładniejsze i nigdy się nie pomylą - co z przypadku elektronicznego może mieć miejsce - przecież to tylko komputer. Wolałabym znać dokładną temp mojego dziecka. Owszem mało wygodne zgodzę się, ale na tych zajęciach mówili, że temp elektroniczne potrafią nawet zaniżać temp. Wolałabym by mnie to nie spotkało bo byłam zbyt wygodna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 10:50
edyś lubi tę wiadomość