Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A.Kasia Ja Kraśnicką też bardzo źle wspominam jeżeli chodzi o oddział ginekologii. Lekarze masakrycznie, czułam się tam jak jakieś zwierze podczas badania. Za to położne były bardzo miłe zawsze. Byłam 2 dni nie chodząca praktycznie po badaniu jakie zafundował mi jeden z lekarzy, taki był niedelikatny. To Panie położne mi nawet śniadanka do łóżka przynosiły i obiadki itd - chyba, że któraś z sali mi wzięła. Ale zawsze sprawdzały czy mam jedzenie
.
M+M i Mumunka Bardzo Wam dziękuję dziewczyny, na pewno zrobię tak jak mówicie i dowiem się co i jak.
Est W końcu dziś dostałam informacje, że towar został wysłany. Ale zdziwiłam się, że tak długo nie było odzewu zwłaszcza, że w tym samym czasie zamówiłam coś z apteki z przesyłką do domu i również kilkoma pytaniami to od razu na 2 dzień dostałam email zwrotny a ci z okularki_com to cisza taka ze nie wiem.
Nie chce wychodzić na jakąś biedną albo "nienachapaną" której wiecznie mało, ale skoro państwo daje taką możliwość dlaczego nie wykorzystać?. Ale jeszcze jako studentka itd to będzie mi przysługiwało to nowe becikowe 1000zł. Ale nie rozumiem jednego odnośnie tych becikowych i 500+ na dziecko - czyli jak dostanę na rok z kawałkiem (bo bliźniaki) to nowe becikowe to rozumiem, że o świadczenie +500 na drugie dziecko już nie mogę się ubiegać?
Bo to plus 500 do 18roku życia dziecka sie bierze z tego co dziś czytałam. A becikowe tylko rok. Czyli generalnie dopiero jak skończę becikowe to będę się mogła ubiegać o 500+ na dziecko. Czy mogę jednocześnie składać wnioski i na to i na to?
Est lubi tę wiadomość
-
Ostatnio przewijały się tu cudowne zdjęcia Waszych małych słodyczków
Z tego co pamiętam wstawiła Vira,She86,Muminka83,Olatychy,Jusiakp
No to wstawiam i ja! Tylko ta moja mała wiercipiętka przy każdym badaniu tak kombinuje że lekarzowi trudno uzyskać wyraźne zdjęcie.
Wyszukałam chyba jedyne W MIARĘ wyraźne z 20tc.
Liczę w końcu na ładne "zapozowanie" na najbliższym USG czyli w 25tcWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 00:18
Kasia24, perła ziemi, Renka88, Vincent, Madlene.:), jusiakp, Czarodziejka87, alinalii, Mania1718, Madzialena90, A.Kasia, olatychy, RudyTygrysek, Kate84, muminka83, She86, Mietka 30:), Kajola, Jacqueline, krówka_muffka, Hannia123, Karka, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Madlene.:) wrote:Chyba jest ok
Prawidłowo stężenie glukozy na czczo powinno mieścić się w granicach 72-99 mg/dl (4,0-5,5 mmol/l). Po dwóch godzinach od podania glukozy jej stężenie we krwi żylnej powinno być niższe niż 140 mg/dl (7,8mmol/l). Jeżeli wykonano oznaczenie również w 60 minucie (przy teście z 75 g glukozy), stężenie cukru powinno wynosić <180 mg/dl (10 mmol/l).
Nie mniej jednak Krowko, masz dobre wynikikrówka_muffka lubi tę wiadomość
-
Martita88 wrote:Zwolnienie do 33 dni trwania pozostaje u pracodawcy każde powyżej musi zostać wysłane do zus (chyba że pracodawca wyplaca pracodawca)
Czyli ze ten pierwszy miesiac on nie musi wysylac tego do zusu tak?
dziekuuujee MARTITA za pomoc:) :*
-
Puk puk:-) spicie? U mnie kolejna bezsenna noc
-
My dopiero dojechaliśmy do Gdańska, nie wiem jak długo jeszcze dam radę tak kursować w tą i z powrotem.
Męczy mnie to strasznie, w podróży boli wszystko plecy, brzuch, tyłek, kość ogonowa
W 48h 10w podróży, a na miejscu latanie od 8do20tej... Padam, padam, padam a pewnie jak zwykle nie będę mogła spać
Dobranoc Marcówki :-* -
Ja nie spie
. Ogladam big love
i nie zapowiada sie na spanie
-
A tak w ogole to witam sie w lll trymestrze jeeeeee
<3<3<3
Lilou1984, Kasia24, ksanka, A.Kasia, Renka88, perła ziemi, She86, Mietka 30:), Martita88, Kajola, Nataszka2200, krówka_muffka, Madzialena90, Czarodziejka87, Est, Hannia123, Izoleccc, Kate84, Karka lubią tę wiadomość