Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A.Kasia Ja Kraśnicką też bardzo źle wspominam jeżeli chodzi o oddział ginekologii. Lekarze masakrycznie, czułam się tam jak jakieś zwierze podczas badania. Za to położne były bardzo miłe zawsze. Byłam 2 dni nie chodząca praktycznie po badaniu jakie zafundował mi jeden z lekarzy, taki był niedelikatny. To Panie położne mi nawet śniadanka do łóżka przynosiły i obiadki itd - chyba, że któraś z sali mi wzięła. Ale zawsze sprawdzały czy mam jedzenie
.
M+M i Mumunka Bardzo Wam dziękuję dziewczyny, na pewno zrobię tak jak mówicie i dowiem się co i jak.
Est W końcu dziś dostałam informacje, że towar został wysłany. Ale zdziwiłam się, że tak długo nie było odzewu zwłaszcza, że w tym samym czasie zamówiłam coś z apteki z przesyłką do domu i również kilkoma pytaniami to od razu na 2 dzień dostałam email zwrotny a ci z okularki_com to cisza taka ze nie wiem
.
Nie chce wychodzić na jakąś biedną albo "nienachapaną" której wiecznie mało, ale skoro państwo daje taką możliwość dlaczego nie wykorzystać?
. Ale jeszcze jako studentka itd to będzie mi przysługiwało to nowe becikowe 1000zł. Ale nie rozumiem jednego odnośnie tych becikowych i 500+ na dziecko - czyli jak dostanę na rok z kawałkiem (bo bliźniaki) to nowe becikowe to rozumiem, że o świadczenie +500 na drugie dziecko już nie mogę się ubiegać?
Bo to plus 500 do 18roku życia dziecka sie bierze z tego co dziś czytałam. A becikowe tylko rok. Czyli generalnie dopiero jak skończę becikowe to będę się mogła ubiegać o 500+ na dziecko. Czy mogę jednocześnie składać wnioski i na to i na to?
Est lubi tę wiadomość

-
Ostatnio przewijały się tu cudowne zdjęcia Waszych małych słodyczków

Z tego co pamiętam wstawiła Vira,She86,Muminka83,Olatychy,Jusiakp

No to wstawiam i ja! Tylko ta moja mała wiercipiętka przy każdym badaniu tak kombinuje że lekarzowi trudno uzyskać wyraźne zdjęcie.
Wyszukałam chyba jedyne W MIARĘ wyraźne z 20tc.
Liczę w końcu na ładne "zapozowanie" na najbliższym USG czyli w 25tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 00:18
Kasia24, perła ziemi, Renka88, Vincent, Madlene.:), jusiakp, Czarodziejka87, alinalii, Mania1718, Madzialena90, A.Kasia, olatychy, RudyTygrysek, Kate84, muminka83, She86, Mietka 30:), Kajola, Jacqueline, krówka_muffka, Hannia123, Karka, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Madlene, zle piszesz. Wytyczne sa inne. Na pierwszej stronie, w linku z wyprawka wkleilam linka do artykulu, w ktorym wszystko jest opisane.Madlene.:) wrote:Chyba jest ok

Prawidłowo stężenie glukozy na czczo powinno mieścić się w granicach 72-99 mg/dl (4,0-5,5 mmol/l). Po dwóch godzinach od podania glukozy jej stężenie we krwi żylnej powinno być niższe niż 140 mg/dl (7,8mmol/l). Jeżeli wykonano oznaczenie również w 60 minucie (przy teście z 75 g glukozy), stężenie cukru powinno wynosić <180 mg/dl (10 mmol/l).
Nie mniej jednak Krowko, masz dobre wyniki
krówka_muffka lubi tę wiadomość
-
Martita88 wrote:Zwolnienie do 33 dni trwania pozostaje u pracodawcy każde powyżej musi zostać wysłane do zus (chyba że pracodawca wyplaca pracodawca)

Czyli ze ten pierwszy miesiac on nie musi wysylac tego do zusu tak?
dziekuuujee MARTITA za pomoc:) :*

-
Puk puk:-) spicie? U mnie kolejna bezsenna noc
-
My dopiero dojechaliśmy do Gdańska, nie wiem jak długo jeszcze dam radę tak kursować w tą i z powrotem.
Męczy mnie to strasznie, w podróży boli wszystko plecy, brzuch, tyłek, kość ogonowa 
W 48h 10w podróży, a na miejscu latanie od 8do20tej... Padam, padam, padam a pewnie jak zwykle nie będę mogła spać
Dobranoc Marcówki :-* -
Ja nie spie
. Ogladam big love
i nie zapowiada sie na spanie
-
A tak w ogole to witam sie w lll trymestrze jeeeeee
<3<3<3
Lilou1984, Kasia24, ksanka, A.Kasia, Renka88, perła ziemi, She86, Mietka 30:), Martita88, Kajola, Nataszka2200, krówka_muffka, Madzialena90, Czarodziejka87, Est, Hannia123, Izoleccc, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

może dlatego, że do niej bliżej