X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Hej dziewczymy :)
    Cięzką noc miałam dzisiaj, od wczoraj słabiej czuje ruchy małej, a wieczorem to już prawie całkowice zanikły, przez co budziłam się co godzinę i sprawdzałam czy się rusza;/ W końcu wstałam i stwierdziłam że zjem śniadanie i jadę na ip, oczywiście po zjedzeniu zaczęła się troszkę ruszać ale nie tak jak zazwyczaj. Czuję ruchy ale słabiej, jak myślicie zbierać cztery litery i jechać do szpitala czy nie panikować? Buuu smutno mi, przez to wszystko:(
    aleksandrazz ja mam szyjkę 3,7 i jest ok według mojego ginekologa.
    Madlene nie denerwuj się :) wyłącz tv lub radio połóż na plecach, przyłóż ręce i czekaj, dzidzia na pewno się odezwie. Wystarczą przelewania i przekręcania :) Już jesteś w zaawansowanej ciąży i dzidziuś ma mało miejsca! Moje dziecko wczoraj dawało mi tak popalić w pęcherz, że aż syczałam a dziś ledwo się przeciąga.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do liczenia ruchów od 28tc to naczytałam się, że chodzi o to aby naliczyć te 10ruchów (nie muszą być mocne) podczas aktywności dziecka bo wiadomo, że nie rusza się ciągle albo nie zawsze czujemy. Ja np. mam łożysko na przedniej ścianie i bywa, że widzę jak brzuszek faluje bo Mały się przekręca pupką a ruchu nie czuję.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou, jaki wielorybek?? Pięknie wyglądasz ;) śliczny masz ten brzuszek! :) <3

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    FT3 na pewno za niskie, FT4 też w dolnej granicy, ale nie wiem, czy trzeba wtedy zwiększyć dawkę... Mam podobną sytuację, tzn FT3 w dolnej granicy normy (ale jeszcze w normie), jutro mam wizytę u endo i też chcę się jej o to zapytać (jeśli nie zapomnę), więc dam Ci znać co powiedziała :) A masz możliwość iść do jakiegoś innego endokrynologa się skonsultować?

Ja z kolei mam pytanie do dziewczyn, które biorą euthyrox i już miały glukozę - brałyście rano normalnie euthyrox czy dopiero po całym badaniu?

Ja brałam normalnie eytoryx przed glukoza:d bo przed badanie mglkozy mialam wizye u endo i pow ze normalnie wziąć moge:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 13:50

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou ślicznie wyglądasz:)Żaden wielorybek;)

Ja się staram zasypiać na lewym boku ale i tak budzę się różnie na lewym,na prawym a czasem na wznak.
    Trochę mi brakuje spania na brzuchu bo uwielbiałam:)

Filip 28.03.2016 <3
  • She86 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    Wzruszyła mnie ta reklama :D

https://m.youtube.com/watch?v=rOTHZ7_N-8k

własnie miałam was pytac, czy widziałyście nową reklamę tymbarku :D

Świetna! ale ciężko powstrzymać łzy... :)) Poryczałam się bardziej niż na reklamach allegro :D

Falon lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Karka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Jeszcze nadrabiam wpisy wczorajsze, ale napiszę Wam o wczorajszym późnym wieczorze. Byłam w kinie w kumpelą na Kosogłosie, no fajne, ale książka lepsza oczywiście, 22.45 się skończyło... Przed 24 jakoś smarkałam nos, jak zwykłe głośno i mocno bo mam krzywą przegrodę i inaczej nie umiem, i nagle... krew :/ Lawina krwi z nosa! Masakra przestraszyłam się, zawołałam męża, leżałam najpierw z głową do tyłu pochyloną i chustką w dziurce, mąż na googlach wyczytał żebym usiadła głowa w dół i zacisnąć wysoko nos i tak 10-15 min. I w końcu przeszło. Muszę uważać jak smarkam, osłabienie i czytałam że to się w ciąży zdarza, także uważajcie dziewczynki żeby lekko smarkać nosek :)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry babeczki ja sie dzisiaj nie odzywam praktycznie bo mnie brzuchol boli i twardnieje jak chodze a jak sie chce położyć to mnie biodra bolą... makabra jakaś:(

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie potrafiłam nigdy spać na boku, zawsze spałam na wznak. Teraz jest mi więc ciężko. Próbuję spać na boku, raz na tym , raz na drugim. Ale rano zawsze budzę się na wznak ...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    Moi znajomi, którzy niedawno zostali rodzicami kupili Adamex Barletta 3w1 i są bardzo zadowoleni :)
    My postawiliśmy na Peg Perego Book Plus S - wersja Pop up :)

My też kupujemy Peg perego Book Plus ale wersję 500

Promocja jest na allegro można zdobyć kupon na 20 zł
    https://kupony.allegro.pl/mobile/
    ja wczoraj zamówiłam materac i klin i mam kuponik na kolejne zakupy :)

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    My też kupujemy Peg perego Book Plus ale wersję 500

Promocja jest na allegro można zdobyć kupon na 20 zł
    https://kupony.allegro.pl/mobile/
    ja wczoraj zamówiłam materac i klin i mam kuponik na kolejne zakupy :)

Moja siostra ma wersje 500 :) ma rocznego synka. Jest zachwycona tym wózkiem dlatego też postawiliśmy na Peg perego :)

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry
    czytam i czytam o tym stresie z śpiącym dzieckiem w brzuszku i po raz kolejny ciesze się z decyzji kupna tego monitora tętna. Od 12tc jest w stałym użyciu. Gdy mały się nie rusza, to jego bicie serca tak mnie uspakaja jak nic. Pamiętam jak w pierwszej ciąży marzyłam o wsłasnym aparacie usg, teraz go mam, tzn nie dokładnie to samo, ale daje taki sam spokój ducha.
    U nas też były okresy po 1,5 dnia ciszy, a potem kopniaczki, więc to chyba norma.
    Mały ma już takie w miarę stałe pory aktywności i właśnie szczególnie wtedy się denerwuję, gdy nie rusza do akcji o 'swojej porze' :)

my wózek mamy używany, ale fajny, w sumie już 6-te dziecko będzie w nim jexdzić, wygodny, z dobrą amortyzacją, solidna niemiecka produkcja
    spacerówka nowsza, ale też używana

nie mogę się doczekać prania ubranek i układania w pokoiku
    na razie jest tam graciarnia, a M ma za dużo pracy by to ogarnąć, może po świętach się zabierze za pokój synka

poza tym mały już nie mały, waży 650g, wymiarowo jest dokładnie wg daty porodu z OM, normalnie super średniak :)

Falon, Vincent, Kajola, edyś, A.Kasia, Mania1718, muminka83, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)

Jeszcze nadrabiam wpisy wczorajsze, ale napiszę Wam o wczorajszym późnym wieczorze. Byłam w kinie w kumpelą na Kosogłosie, no fajne, ale książka lepsza oczywiście, 22.45 się skończyło... Przed 24 jakoś smarkałam nos, jak zwykłe głośno i mocno bo mam krzywą przegrodę i inaczej nie umiem, i nagle... krew :/ Lawina krwi z nosa! Masakra przestraszyłam się, zawołałam męża, leżałam najpierw z głową do tyłu pochyloną i chustką w dziurce, mąż na googlach wyczytał żebym usiadła głowa w dół i zacisnąć wysoko nos i tak 10-15 min. I w końcu przeszło. Muszę uważać jak smarkam, osłabienie i czytałam że to się w ciąży zdarza, także uważajcie dziewczynki żeby lekko smarkać nosek :)

Ja tak mam od prawie miesiąca, jak tylko mam jakiś katar to zaraz naczynka mi w nosie pękają, a od zeszłego tygodnia dwa razy miałam tez krwawienie z dziąseł podczas mycia zębów. Uroki ciążowe :)

Noelka i ja jeszcze jestem przed glukozą, wybieram się w przyszłym tygodniu, eutyrox można łyknąć byle nie popijać za bardzo (eutyrox nie wpłynie na morfologie ani glukozę, ale duże ilości płynów mogą). Ja planuję go łyknąć normalnie rano.

1usai09khne0c7t3.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka w przypadku takich krwawień jak siedzisz z głową w dole to dobrze położyć mokry, chłodny ręcznik na karku. Mam nadzieję, że Ci to ustąpi ! 3maj się dzielnie :*

Karka lubi tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli przed glukozą nic nie wolno nawet pić ?

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• noelka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych krwawień z nosa, przypomniało mi się, jak w pierwszym trymestrze raz w trakcie wymiotowania zaczęła mi lecieć krew z nosa - zgłupiałam wtedy zupełnie, w pierwszej chwili myślałam, że krwią wymiotuję :D masakra!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Vira - dobrze zrobiłaś z kozaczkami!!! :)

Ola - ale przecież muszą zmierzyć Ci szyjkę i zrobić usg. Ile czasu już tam jesteś?!
    Będą trzymać Cię do świąt, tak?
    Powiedz, że boli Cię podbrzusze czy coś. :P Czasami trzeba trooochę ich zmusić do działania :P

Karolinka@ - ja też zaczęłam grubsze zakupy i również czekam na paczkę z gemini :P Zamówiłam akcesoria dla malucha (szczotka, nożyczki, kremy, aspirator do nosa itp.). Tak naprawdę muszę kupić jeszcze łóżeczko, przewijak, akcesoria do łóżeczka (kocyk i prześcieradło), wózek i jakieś kilka pierdół.

Polecam stolik do przewijania: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/

Magda też taki kupiliśmy. Tylko trzeba pamiętać, że do niego to tylko przewijak z Ikei. Wszystkie inne dostępne w sklepach są za duże....

Co do wózka, to zdecydowaliśmy się na Roan Teo- jeden z 2 modeli, które mieszczą się u mnie w bagażniku bez zdejmowania kół.

Aleksandrazzz- trzymaj się tam.

Farba z nosa to mi idzie średnio raz w tygodniu. Dziąsła niestety też czasem podkrwawiają....

My dzisiaj zaliczyliśmy IP- "przemiła" p. Doktor (;/) stwierdziła, że inni lekarze niepotrzebnie zajmują jej czas wysyłaniem pacjentek z takimi problemami jak ma mój Tomek, bo to i tak na dzień dzisiejszy nie kwalifikuje się do zabiegu. Ale obserwować trzeba więc wracamy tam we wtorek... Ehh nie mogę się doczekać....
    Po wyjśćiu z gabinetu przypomniałam sobie skąd znam tę lekarkę- otóż wiele lat temu po wizycie u niej stwierdziłam nigdy więcej kobiety ginekologa. Przez tydzień nie mogłam siedzieć po jej badaniu.... Małpa jedna...

• Falon Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    czyli przed glukozą nic nie wolno nawet pić ?

Przed glukozą łyczkiem popić ewentualny eutyrox. A poza tym lekarz powiedział mi, że mogę ze sobą zabrać małą buteleczkę wody jeżeli później zrobiło by mi się niedobrze lub słabo, więc na to wychodzi że raczej nie.

201604051765.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy konkretnie przed glukozą, mi po wypiciu kazała pielęgniarka wziąć łyka wody. Tzn. odnosi się to do innych napojów niż woda, bo wiadomo słodkie soki itp mogłyby zawyżyć wynik . A co do wody to nie wiem. Natomiast wiem na pewno , że przed innymi badaniami krwi nie pozwolił mi lekarz nawet wody się napić, bo powiedział, że wtedy krew może być bardziej rozrzedzona.

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Magda też taki kupiliśmy. Tylko trzeba pamiętać, że do niego to tylko przewijak z Ikei. Wszystkie inne dostępne w sklepach są za duże....

Co do wózka, to zdecydowaliśmy się na Roan Teo- jeden z 2 modeli, które mieszczą się u mnie w bagażniku bez zdejmowania kół.

Aleksandrazzz- trzymaj się tam.

Farba z nosa to mi idzie średnio raz w tygodniu. Dziąsła niestety też czasem podkrwawiają....

My dzisiaj zaliczyliśmy IP- "przemiła" p. Doktor (;/) stwierdziła, że inni lekarze niepotrzebnie zajmują jej czas wysyłaniem pacjentek z takimi problemami jak ma mój Tomek, bo to i tak na dzień dzisiejszy nie kwalifikuje się do zabiegu. Ale obserwować trzeba więc wracamy tam we wtorek... Ehh nie mogę się doczekać....
    Po wyjśćiu z gabinetu przypomniałam sobie skąd znam tę lekarkę- otóż wiele lat temu po wizycie u niej stwierdziłam nigdy więcej kobiety ginekologa. Przez tydzień nie mogłam siedzieć po jej badaniu.... Małpa jedna...

W sensie te większe będą się zsuwać czy jak? Bo przewijaki mają 70x50 a widzę, że stolik w przybliżonych wymiarach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 15:08

‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ