Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madlene.:) wrote:Hej dziewczymy
Cięzką noc miałam dzisiaj, od wczoraj słabiej czuje ruchy małej, a wieczorem to już prawie całkowice zanikły, przez co budziłam się co godzinę i sprawdzałam czy się rusza;/ W końcu wstałam i stwierdziłam że zjem śniadanie i jadę na ip, oczywiście po zjedzeniu zaczęła się troszkę ruszać ale nie tak jak zazwyczaj. Czuję ruchy ale słabiej, jak myślicie zbierać cztery litery i jechać do szpitala czy nie panikować? Buuu smutno mi, przez to wszystko:(
aleksandrazz ja mam szyjkę 3,7 i jest ok według mojego ginekologa.wyłącz tv lub radio połóż na plecach, przyłóż ręce i czekaj, dzidzia na pewno się odezwie. Wystarczą przelewania i przekręcania
Już jesteś w zaawansowanej ciąży i dzidziuś ma mało miejsca! Moje dziecko wczoraj dawało mi tak popalić w pęcherz, że aż syczałam a dziś ledwo się przeciąga.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
A co do liczenia ruchów od 28tc to naczytałam się, że chodzi o to aby naliczyć te 10ruchów (nie muszą być mocne) podczas aktywności dziecka bo wiadomo, że nie rusza się ciągle albo nie zawsze czujemy. Ja np. mam łożysko na przedniej ścianie i bywa, że widzę jak brzuszek faluje bo Mały się przekręca pupką a ruchu nie czuję.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
noelka wrote:FT3 na pewno za niskie, FT4 też w dolnej granicy, ale nie wiem, czy trzeba wtedy zwiększyć dawkę... Mam podobną sytuację, tzn FT3 w dolnej granicy normy (ale jeszcze w normie), jutro mam wizytę u endo i też chcę się jej o to zapytać (jeśli nie zapomnę), więc dam Ci znać co powiedziała
A masz możliwość iść do jakiegoś innego endokrynologa się skonsultować?
Ja z kolei mam pytanie do dziewczyn, które biorą euthyrox i już miały glukozę - brałyście rano normalnie euthyrox czy dopiero po całym badaniu?
Ja brałam normalnie eytoryx przed glukoza:d bo przed badanie mglkozy mialam wizye u endo i pow ze normalnie wziąć moge:DWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 13:50
-
olatychy wrote:Wzruszyła mnie ta reklama
https://m.youtube.com/watch?v=rOTHZ7_N-8k
własnie miałam was pytac, czy widziałyście nową reklamę tymbarku
Świetna! ale ciężko powstrzymać łzy...) Poryczałam się bardziej niż na reklamach allegro
Falon lubi tę wiadomość
Natalia27.03.2016
-
Dzień dobry dziewczyny
Jeszcze nadrabiam wpisy wczorajsze, ale napiszę Wam o wczorajszym późnym wieczorze. Byłam w kinie w kumpelą na Kosogłosie, no fajne, ale książka lepsza oczywiście, 22.45 się skończyło... Przed 24 jakoś smarkałam nos, jak zwykłe głośno i mocno bo mam krzywą przegrodę i inaczej nie umiem, i nagle... krewLawina krwi z nosa! Masakra przestraszyłam się, zawołałam męża, leżałam najpierw z głową do tyłu pochyloną i chustką w dziurce, mąż na googlach wyczytał żebym usiadła głowa w dół i zacisnąć wysoko nos i tak 10-15 min. I w końcu przeszło. Muszę uważać jak smarkam, osłabienie i czytałam że to się w ciąży zdarza, także uważajcie dziewczynki żeby lekko smarkać nosek
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
olatychy wrote:Moi znajomi, którzy niedawno zostali rodzicami kupili Adamex Barletta 3w1 i są bardzo zadowoleni
My postawiliśmy na Peg Perego Book Plus S - wersja Pop up
My też kupujemy Peg perego Book Plus ale wersję 500
Promocja jest na allegro można zdobyć kupon na 20 zł
https://kupony.allegro.pl/mobile/
ja wczoraj zamówiłam materac i klin i mam kuponik na kolejne zakupy -
26Asia wrote:My też kupujemy Peg perego Book Plus ale wersję 500
Promocja jest na allegro można zdobyć kupon na 20 zł
https://kupony.allegro.pl/mobile/
ja wczoraj zamówiłam materac i klin i mam kuponik na kolejne zakupy
Moja siostra ma wersje 500ma rocznego synka. Jest zachwycona tym wózkiem dlatego też postawiliśmy na Peg perego
Samuel
-
dzień dobry
czytam i czytam o tym stresie z śpiącym dzieckiem w brzuszku i po raz kolejny ciesze się z decyzji kupna tego monitora tętna. Od 12tc jest w stałym użyciu. Gdy mały się nie rusza, to jego bicie serca tak mnie uspakaja jak nic. Pamiętam jak w pierwszej ciąży marzyłam o wsłasnym aparacie usg, teraz go mam, tzn nie dokładnie to samo, ale daje taki sam spokój ducha.
U nas też były okresy po 1,5 dnia ciszy, a potem kopniaczki, więc to chyba norma.
Mały ma już takie w miarę stałe pory aktywności i właśnie szczególnie wtedy się denerwuję, gdy nie rusza do akcji o 'swojej porze'
my wózek mamy używany, ale fajny, w sumie już 6-te dziecko będzie w nim jexdzić, wygodny, z dobrą amortyzacją, solidna niemiecka produkcja
spacerówka nowsza, ale też używana
nie mogę się doczekać prania ubranek i układania w pokoiku
na razie jest tam graciarnia, a M ma za dużo pracy by to ogarnąć, może po świętach się zabierze za pokój synka
poza tym mały już nie mały, waży 650g, wymiarowo jest dokładnie wg daty porodu z OM, normalnie super średniakFalon, Vincent, Kajola, edyś, A.Kasia, Mania1718, muminka83, Kate84, Karka lubią tę wiadomość
-
Karka wrote:Dzień dobry dziewczyny
Jeszcze nadrabiam wpisy wczorajsze, ale napiszę Wam o wczorajszym późnym wieczorze. Byłam w kinie w kumpelą na Kosogłosie, no fajne, ale książka lepsza oczywiście, 22.45 się skończyło... Przed 24 jakoś smarkałam nos, jak zwykłe głośno i mocno bo mam krzywą przegrodę i inaczej nie umiem, i nagle... krewLawina krwi z nosa! Masakra przestraszyłam się, zawołałam męża, leżałam najpierw z głową do tyłu pochyloną i chustką w dziurce, mąż na googlach wyczytał żebym usiadła głowa w dół i zacisnąć wysoko nos i tak 10-15 min. I w końcu przeszło. Muszę uważać jak smarkam, osłabienie i czytałam że to się w ciąży zdarza, także uważajcie dziewczynki żeby lekko smarkać nosek
Ja tak mam od prawie miesiąca, jak tylko mam jakiś katar to zaraz naczynka mi w nosie pękają, a od zeszłego tygodnia dwa razy miałam tez krwawienie z dziąseł podczas mycia zębów. Uroki ciążowe
Noelka i ja jeszcze jestem przed glukozą, wybieram się w przyszłym tygodniu, eutyrox można łyknąć byle nie popijać za bardzo (eutyrox nie wpłynie na morfologie ani glukozę, ale duże ilości płynów mogą). Ja planuję go łyknąć normalnie rano. -
nick nieaktualnyMagda lena wrote:Vira - dobrze zrobiłaś z kozaczkami!!!
Ola - ale przecież muszą zmierzyć Ci szyjkę i zrobić usg. Ile czasu już tam jesteś?!
Będą trzymać Cię do świąt, tak?
Powiedz, że boli Cię podbrzusze czy coś.Czasami trzeba trooochę ich zmusić do działania
Karolinka@ - ja też zaczęłam grubsze zakupy i również czekam na paczkę z geminiZamówiłam akcesoria dla malucha (szczotka, nożyczki, kremy, aspirator do nosa itp.). Tak naprawdę muszę kupić jeszcze łóżeczko, przewijak, akcesoria do łóżeczka (kocyk i prześcieradło), wózek i jakieś kilka pierdół.
Polecam stolik do przewijania: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/
Magda też taki kupiliśmy. Tylko trzeba pamiętać, że do niego to tylko przewijak z Ikei. Wszystkie inne dostępne w sklepach są za duże....
Co do wózka, to zdecydowaliśmy się na Roan Teo- jeden z 2 modeli, które mieszczą się u mnie w bagażniku bez zdejmowania kół.
Aleksandrazzz- trzymaj się tam.
Farba z nosa to mi idzie średnio raz w tygodniu. Dziąsła niestety też czasem podkrwawiają....
My dzisiaj zaliczyliśmy IP- "przemiła" p. Doktor (;/) stwierdziła, że inni lekarze niepotrzebnie zajmują jej czas wysyłaniem pacjentek z takimi problemami jak ma mój Tomek, bo to i tak na dzień dzisiejszy nie kwalifikuje się do zabiegu. Ale obserwować trzeba więc wracamy tam we wtorek... Ehh nie mogę się doczekać....
Po wyjśćiu z gabinetu przypomniałam sobie skąd znam tę lekarkę- otóż wiele lat temu po wizycie u niej stwierdziłam nigdy więcej kobiety ginekologa. Przez tydzień nie mogłam siedzieć po jej badaniu.... Małpa jedna... -
26Asia wrote:czyli przed glukozą nic nie wolno nawet pić ?
Przed glukozą łyczkiem popić ewentualny eutyrox. A poza tym lekarz powiedział mi, że mogę ze sobą zabrać małą buteleczkę wody jeżeli później zrobiło by mi się niedobrze lub słabo, więc na to wychodzi że raczej nie.
-
Nie wiem czy konkretnie przed glukozą, mi po wypiciu kazała pielęgniarka wziąć łyka wody. Tzn. odnosi się to do innych napojów niż woda, bo wiadomo słodkie soki itp mogłyby zawyżyć wynik . A co do wody to nie wiem. Natomiast wiem na pewno , że przed innymi badaniami krwi nie pozwolił mi lekarz nawet wody się napić, bo powiedział, że wtedy krew może być bardziej rozrzedzona.Synuś Antoś - 23.03.2016r.
-
Izoleccc wrote:Magda też taki kupiliśmy. Tylko trzeba pamiętać, że do niego to tylko przewijak z Ikei. Wszystkie inne dostępne w sklepach są za duże....
Co do wózka, to zdecydowaliśmy się na Roan Teo- jeden z 2 modeli, które mieszczą się u mnie w bagażniku bez zdejmowania kół.
Aleksandrazzz- trzymaj się tam.
Farba z nosa to mi idzie średnio raz w tygodniu. Dziąsła niestety też czasem podkrwawiają....
My dzisiaj zaliczyliśmy IP- "przemiła" p. Doktor (;/) stwierdziła, że inni lekarze niepotrzebnie zajmują jej czas wysyłaniem pacjentek z takimi problemami jak ma mój Tomek, bo to i tak na dzień dzisiejszy nie kwalifikuje się do zabiegu. Ale obserwować trzeba więc wracamy tam we wtorek... Ehh nie mogę się doczekać....
Po wyjśćiu z gabinetu przypomniałam sobie skąd znam tę lekarkę- otóż wiele lat temu po wizycie u niej stwierdziłam nigdy więcej kobiety ginekologa. Przez tydzień nie mogłam siedzieć po jej badaniu.... Małpa jedna...
W sensie te większe będą się zsuwać czy jak? Bo przewijaki mają 70x50 a widzę, że stolik w przybliżonych wymiarach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 15:08
Synuś Antoś - 23.03.2016r.