X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam kolejne zmartwienie wiem ,że może niepotrzebnie ale ....zapytam - wchodze dziś na wagę i w 2 dni mam 1,5 kg więcej gdzie w weekend naprawdę jadłam bardzo mało , połowe tego co wcześniej w ciąży bo nie mam apetytu i jestem zaskoczona skąd taki przyrost?

Oczywiście naczytałam się w necie ,że to może być cukrzyca ciążowa, albo coś z wodami itp...Glukoze miałam b.ładną ale może dopiero teraz coś wyszło?
    Czy to możliwe ,żeby tak przytyć nie jedząc dużo ?( śniadanie 1 kanapka + pomidor, drugie to jogust naturalny i mandarynki, obiad trszokę ryżu i pól devolaja , jabłko i 2 kanapki na kolacje to mniej więcej mojee jedzenie w weekend)...
    Czy to możliwe ,że coś jednak złego sie dzieje przy takim szybkim wzroście wagi????

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nawet przeoczyłam 100dniówkę :-P jakoś teraz mi przyspieszył ładnie ten czas.
    Od wczoraj wieczora mam w brzuchu chyba pijanego zająca. Mała skacze i fika jak mało kiedy.
    Wczoraj wybrałam już łóżeczko z IKEA z dwoma szufladami. Mąż już ma spisany model i jak tylko mała się urodzi to pojedzie kupić :-) ciekawe czy będzie umiał zamontować baldachim, który już mamy w domu tyle, że rozłożony.
    Przewijak chyba kupimy też ten Ikeoski za 89zł. I tak posłuży tylko kilka miesięcy więc nie ma sensu wydawać nie wiadomo ile.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Dziewczyny a ja mam kolejne zmartwienie wiem ,że może niepotrzebnie ale ....zapytam - wchodze dziś na wagę i w 2 dni mam 1,5 kg więcej gdzie w weekend naprawdę jadłam bardzo mało , połowe tego co wcześniej w ciąży bo nie mam apetytu i jestem zaskoczona skąd taki przyrost?

Oczywiście naczytałam się w necie ,że to może być cukrzyca ciążowa, albo coś z wodami itp...Glukoze miałam b.ładną ale może dopiero teraz coś wyszło?
    Czy to możliwe ,żeby tak przytyć nie jedząc dużo ?( śniadanie 1 kanapka + pomidor, drugie to jogust naturalny i mandarynki, obiad trszokę ryżu i pól devolaja , jabłko i 2 kanapki na kolacje to mniej więcej mojee jedzenie w weekend)...
    Czy to możliwe ,że coś jednak złego sie dzieje przy takim szybkim wzroście wagi????

Grrrrr .....Bo Ci krzywdę zaraz zrobię za to czytanie w necie.
    Nic się nie dzieje - nie schzuj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 09:58

• pap86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 ja mysle,ze to taka jednorazowa sprawa z ta waga :) nie martw sie. Mysle,ze to woda w organizmie bo pewnie sporo pijesz. Teraz w 3trymestrze bedziemy szybciej tyc. 2kg na miesiac to tak normalnie a mysle,ze moze sie zdarzyc ze i wiecej.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:

Kate nie martw się, poobserwuj się trochę:) A może dawno w toalecie nie byłaś? Pap86 też może mieć racje, mogła Ci się woda w organizmie zatrzymać.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień ddobry :)

miłego dnia kochane

Kate84 nie panikuj takie wzrosty wagi się zdarzają nie wmawiaj sobie niczego głupiego

• Est Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate to pewnie woda, nie martw się. Poza tym wydaje mi się, że mozesz mieć zwolniona przemianę materii, bo jesz za mało i organizm zachowuje dla siebie co się da.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja dzisiaj wychodzę do domku! Jedynie co mnie zdziwiło, że szyjka z prawie 5cm skróciła mi się do 3.49cm ale i tak jest długa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 11:00

d'nusia, Teresa1992, Renka88, Karka, A.Kasia, alinalii, M+M+?, muminka83, Kate84, Mietka 30:), Izoleccc, krówka_muffka, She86, Est, Czarodziejka87, Madlene.:), Falon, Hannia123 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina fajnie, że w końcu wychodzisz do domku :)
    Musisz tylko teraz pilnować się z tą szyjką, żeby się bardziej nie skracała.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja tu lezalam 8 dni plackiem i sie skrocila wiec nie wiem co bym musiala robic zeby to sie nie stalo.. ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie też prawda :)

Ja cieszę się z jutrzejszej wizyty jak chyba nigdy dotąd... Mały naprawdę mnie już denerwuję tym swoim brakiem aktywności. Wczoraj do 13 kopał i się wiercił ciągle, a od tego momentu do teraz czułam go może ze 6 razy...ehh niby nie powinnam się denerwować , bo już raz taki leniwy dzień miał, no ale jednak nie potrafię być spokojna...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Niecierpliwa ja tu lezalam 8 dni plackiem i sie skrocila wiec nie wiem co bym musiala robic zeby to sie nie stalo.. ;)

Oj wiesz, co lekarz i sprzęt to inaczej mierzy :) Może stąd taka różnica. Cieszę się, że wracasz do domu :)

Gośśś - daj znać jak już się wybudzisz z narkozy i dojdziesz do siebie :) Trzymam za Was kciuki!

Gośśś lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny potrzebuje przepis na ciasta na kruchym spodzie, bo tylko takie wychodzą w moim piekarniku...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Oj wiesz, co lekarz i sprzęt to inaczej mierzy :) Może stąd taka różnica. Cieszę się, że wracasz do domu :)

Gośśś - daj znać jak już się wybudzisz z narkozy i dojdziesz do siebie :) Trzymam za Was kciuki!

Cooooo - Gośśś z narkozy? Coś mi chyba umknęło. Que passa ?

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo odnośnie przepisów to ja bym się cieszyła, jakbyście mi napisały jakiś przepis na muffinki jogurtowe, wczoraj zrobilam z internetu i wyszły średnie :(

Chodzi mi o takie mięciutkie babeczkowe :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Cooooo - Gośśś z narkozy? Coś mi chyba umknęło. Que passa ?

Szew na szyjkę zakłada się w krótkim znieczuleniu ogólnym a Gosia miała mieć dziś zakładany.

Gośśś lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś, myślę o Was od samego rana!!!!!!!!!!
    Vira - Gośśś ma zakładany szew.

Gośśś lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Cieszę się bardzo, że w szpitalach lepsze wieści :-D

Kaarolina Super, że Cię wypuszczają. A szyjka i tak bardzo długa ;-)

My dzisiaj wizytujemy ale jakoś mnie nie cieszy ta wizyta. Wczoraj miałam spięcie z mężem- z mojej winy! Pół nocy przepłakałam bo takie miałam wyrzuty sumienia. Mam nadzieję, że to wina hormonów i że po ciąży miną mi wszystkie humorki :-(

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane to jak to jest jedna pisze ze 27tc to juz III trymestr a bella ze 28tc zaczyna sie III trymestr nie ogarniam tego;/

Mania1718 lubi tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka belly troche oszukuje w tygodniach ;) liczy na przod- jak jestes w 26+0 to bedzie Ci pokazywac juz 27tc a lekarze tak nie liczą ;) jak jestes np w 26+4 to lekarz powie,ze jestes w 26tc a nie w 27 :)

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1277 1278 1279 1280 1281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ