Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam kolejne zmartwienie wiem ,że może niepotrzebnie ale ....zapytam - wchodze dziś na wagę i w 2 dni mam 1,5 kg więcej gdzie w weekend naprawdę jadłam bardzo mało , połowe tego co wcześniej w ciąży bo nie mam apetytu i jestem zaskoczona skąd taki przyrost?

Oczywiście naczytałam się w necie ,że to może być cukrzyca ciążowa, albo coś z wodami itp...Glukoze miałam b.ładną ale może dopiero teraz coś wyszło?
    Czy to możliwe ,żeby tak przytyć nie jedząc dużo ?( śniadanie 1 kanapka + pomidor, drugie to jogust naturalny i mandarynki, obiad trszokę ryżu i pól devolaja , jabłko i 2 kanapki na kolacje to mniej więcej mojee jedzenie w weekend)...
    Czy to możliwe ,że coś jednak złego sie dzieje przy takim szybkim wzroście wagi????

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nawet przeoczyłam 100dniówkę :-P jakoś teraz mi przyspieszył ładnie ten czas.
    Od wczoraj wieczora mam w brzuchu chyba pijanego zająca. Mała skacze i fika jak mało kiedy.
    Wczoraj wybrałam już łóżeczko z IKEA z dwoma szufladami. Mąż już ma spisany model i jak tylko mała się urodzi to pojedzie kupić :-) ciekawe czy będzie umiał zamontować baldachim, który już mamy w domu tyle, że rozłożony.
    Przewijak chyba kupimy też ten Ikeoski za 89zł. I tak posłuży tylko kilka miesięcy więc nie ma sensu wydawać nie wiadomo ile.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Dziewczyny a ja mam kolejne zmartwienie wiem ,że może niepotrzebnie ale ....zapytam - wchodze dziś na wagę i w 2 dni mam 1,5 kg więcej gdzie w weekend naprawdę jadłam bardzo mało , połowe tego co wcześniej w ciąży bo nie mam apetytu i jestem zaskoczona skąd taki przyrost?

Oczywiście naczytałam się w necie ,że to może być cukrzyca ciążowa, albo coś z wodami itp...Glukoze miałam b.ładną ale może dopiero teraz coś wyszło?
    Czy to możliwe ,żeby tak przytyć nie jedząc dużo ?( śniadanie 1 kanapka + pomidor, drugie to jogust naturalny i mandarynki, obiad trszokę ryżu i pól devolaja , jabłko i 2 kanapki na kolacje to mniej więcej mojee jedzenie w weekend)...
    Czy to możliwe ,że coś jednak złego sie dzieje przy takim szybkim wzroście wagi????

Grrrrr .....Bo Ci krzywdę zaraz zrobię za to czytanie w necie.
    Nic się nie dzieje - nie schzuj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 09:58

• pap86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 ja mysle,ze to taka jednorazowa sprawa z ta waga :) nie martw sie. Mysle,ze to woda w organizmie bo pewnie sporo pijesz. Teraz w 3trymestrze bedziemy szybciej tyc. 2kg na miesiac to tak normalnie a mysle,ze moze sie zdarzyc ze i wiecej.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:

Kate nie martw się, poobserwuj się trochę:) A może dawno w toalecie nie byłaś? Pap86 też może mieć racje, mogła Ci się woda w organizmie zatrzymać.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień ddobry :)

miłego dnia kochane

Kate84 nie panikuj takie wzrosty wagi się zdarzają nie wmawiaj sobie niczego głupiego

• Est Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate to pewnie woda, nie martw się. Poza tym wydaje mi się, że mozesz mieć zwolniona przemianę materii, bo jesz za mało i organizm zachowuje dla siebie co się da.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja dzisiaj wychodzę do domku! Jedynie co mnie zdziwiło, że szyjka z prawie 5cm skróciła mi się do 3.49cm ale i tak jest długa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 11:00

d'nusia, Teresa1992, Renka88, Karka, A.Kasia, alinalii, M+M+?, muminka83, Kate84, Mietka 30:), Izoleccc, krówka_muffka, She86, Est, Czarodziejka87, Madlene.:), Falon, Hannia123 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina fajnie, że w końcu wychodzisz do domku :)
    Musisz tylko teraz pilnować się z tą szyjką, żeby się bardziej nie skracała.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja tu lezalam 8 dni plackiem i sie skrocila wiec nie wiem co bym musiala robic zeby to sie nie stalo.. ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie też prawda :)

Ja cieszę się z jutrzejszej wizyty jak chyba nigdy dotąd... Mały naprawdę mnie już denerwuję tym swoim brakiem aktywności. Wczoraj do 13 kopał i się wiercił ciągle, a od tego momentu do teraz czułam go może ze 6 razy...ehh niby nie powinnam się denerwować , bo już raz taki leniwy dzień miał, no ale jednak nie potrafię być spokojna...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Niecierpliwa ja tu lezalam 8 dni plackiem i sie skrocila wiec nie wiem co bym musiala robic zeby to sie nie stalo.. ;)

Oj wiesz, co lekarz i sprzęt to inaczej mierzy :) Może stąd taka różnica. Cieszę się, że wracasz do domu :)

Gośśś - daj znać jak już się wybudzisz z narkozy i dojdziesz do siebie :) Trzymam za Was kciuki!

Gośśś lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny potrzebuje przepis na ciasta na kruchym spodzie, bo tylko takie wychodzą w moim piekarniku...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Oj wiesz, co lekarz i sprzęt to inaczej mierzy :) Może stąd taka różnica. Cieszę się, że wracasz do domu :)

Gośśś - daj znać jak już się wybudzisz z narkozy i dojdziesz do siebie :) Trzymam za Was kciuki!

Cooooo - Gośśś z narkozy? Coś mi chyba umknęło. Que passa ?

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo odnośnie przepisów to ja bym się cieszyła, jakbyście mi napisały jakiś przepis na muffinki jogurtowe, wczoraj zrobilam z internetu i wyszły średnie :(

Chodzi mi o takie mięciutkie babeczkowe :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Cooooo - Gośśś z narkozy? Coś mi chyba umknęło. Que passa ?

Szew na szyjkę zakłada się w krótkim znieczuleniu ogólnym a Gosia miała mieć dziś zakładany.

Gośśś lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś, myślę o Was od samego rana!!!!!!!!!!
    Vira - Gośśś ma zakładany szew.

Gośśś lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Cieszę się bardzo, że w szpitalach lepsze wieści :-D

Kaarolina Super, że Cię wypuszczają. A szyjka i tak bardzo długa ;-)

My dzisiaj wizytujemy ale jakoś mnie nie cieszy ta wizyta. Wczoraj miałam spięcie z mężem- z mojej winy! Pół nocy przepłakałam bo takie miałam wyrzuty sumienia. Mam nadzieję, że to wina hormonów i że po ciąży miną mi wszystkie humorki :-(

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane to jak to jest jedna pisze ze 27tc to juz III trymestr a bella ze 28tc zaczyna sie III trymestr nie ogarniam tego;/

Mania1718 lubi tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka belly troche oszukuje w tygodniach ;) liczy na przod- jak jestes w 26+0 to bedzie Ci pokazywac juz 27tc a lekarze tak nie liczą ;) jak jestes np w 26+4 to lekarz powie,ze jestes w 26tc a nie w 27 :)

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1277 1278 1279 1280 1281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ