Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nataszka2200 wrote:kochane to jak to jest jedna pisze ze 27tc to juz III trymestr a bella ze 28tc zaczyna sie III trymestr nie ogarniam tego;/
jest kilka różnych "szkół" liczenia tygodni i miesięcy
belly zawsze liczy z wyprzedzeniem, stąd pokazuje np. początek III trymestru już w 27 tygodniu (skończony 26)
ja, i wiele dziewczyn z tego co pamiętam, opieramy się na bardziej wiarygodnym źródle jakim jest książka "W oczekiwaniu na dziecko", czyli początek III trymestru startuje w 28 tygodniu (skończony 27), więc Ty za 2 tygodnie wchodzisz w 7 miesiąc i tym samym ostatni trymestr
Nataszka2200, A.Kasia, Est lubią tę wiadomość
-
Ja sobie licze tak- termin porodu 13marca to 13kazdego miesiaca zaczynam kolejny miesiac ciazy czyli 13grudnia zaczne 3trymestr.
Nataszka2200, muminka83, d'nusia, Est, Hannia123 lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 wrote:Ja sobie licze tak- termin porodu 13marca to 13kazdego miesiaca zaczynam kolejny miesiac ciazy czyli 13grudnia zaczne 3trymestr.
muminka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka.
Dziś nie mam humoru.
Kominiarz kotłuje mi się na dachu...
Lenia mam...
Nic mi się nie chce...
Ogólnie dzień na nie...
Od wczoraj mój mąż mówi do małej sonar... lub łódź podwodna.... twierdzi że co podsłuchuje serducha swojej córeczki to tylko takie ma wrażenie
Z Olinkiem budowaliśmy wczoraj model 3 D traktora i młody potem malował zawzięcie.Było trochę roboty przy tym no ale czego się nie robi dla swoich potworów
-
Dzien dobry!
Ja dziś po glukozie i dałam radepo 20min mały kryzysik ale pozniej juz coraz lepiej, teraz czekam na wyniki
Ciesze sie, ze szpitalne przygody w wiekszosci dobiegaja koncaNastępny raz najwczesniej w lutym
Tak w ogole to przypomnialam sobie, ze mam jedna kurte w ktorej nie chodze. Zalozylam 2 razy i tak sobie wisi. Kupiona z mysla o brzuszku o rozpinana z obu stron zeby sie zmiescic. Moze ktoras z Was bylaby zainteresowana? Wstawiam link do ogloszenia a w razie W to do ceny sie dogadamy
http://olx.pl/oferta/kurtka-medicine-moze-sluzyc-jako-ciazowa-CID87-IDcYKaZ.html#ea786d694d
Miłego dnia Mamuśki! -
nick nieaktualnyHej.
Ja z okazji naszej stuniówki idę dzisiaj na basen. Zobaczymy jak się będę po nim czuła. Jeśli ok to zapisuję się na gimnastykę.
Poza tym jutro idziemy do szpitala na poszerzoną diagnostykę nerek młodego. Oby nie wynaleźli mu nic nowego....
Tomek też mi trochę stracha napędził bo jak wczoraj na wieczór melisę wypiłam to do dzisiaj go nie mogłam rozruszać. Aż mu zagroziłam, że go detektorem tętna potraktuję to wtedy dopiero się obudził -
Karolina super,że wychodzisz do domki, w końcu do synka i będziesz spokojniejsza
tylko nie przemęczaj się tam za dużo!
Mi belly dziś pokazało III trymestr czyli 27+0
W książce tydzień po tyg mam ,że 7 miesiąc to 25+0
W ksiące od gina ciąza i poród to też 25-28 to 7 miesiąc ,ale o trymestrach nie piszą
Postaram się tym przyrostem nie martwić przynajmniej do piątku i kontroli w luxmeddo tej pory tyłam ok 1,5 kg na miesiąc a nie w 2 dni ...No ale chyba przestane się tak często ważyć
-
ja sie waze raz w tygodniu ale moj gin nadal twierdzi że wystarczy jak u niego c miesiac sprawdzam przyrost i narazie jest ok... no zobaczymy za 10 dni jak dalej czy tez jest dobrze... już mi coraz ciezej i coraz szybciej zadyszki dostaje...
-
nick nieaktualny
-
Kate84 Ja się ważę praktycznie codziennie i nie zwracam uwagi na to, co waga pokazuje bo rano mogę ważyć nawet 2kg mniej niż wieczorem. Jednego dnia ważę mniej a drugiego więcej. Wiem, że to bez sensu ale to już mi weszło w krew
Chwila prawdy będzie wieczorem jak mnie położna zważy
Kateee Mogę zapytać do jakiego lekarza chodzisz i do jakiego szpitala się będziesz wybierać? Bo możliwe, że się na porodówce spotkamyO ile dobrze pamiętam, że jesteś z CK
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
a pisałyście o sesji z brzuszkiem i maluszkiem ja bede miała w 1 połowie stycznia u kumpla właśnie jeg siostra dzwoniła bo domawiali sukienki no i oczywiście sesyja full w cenie podstawowej (brzuszkoa i noworodkowa) za to że wykorzystają nasze foty w portfolio dostępnym w studio... bo ich córa już za duża a oni też następnego nie planują...
-
Kajola zgadza się
chodzę do dr. Gruszki a szpital - Czarnów a Ty?
-
Czesc Gwiazdeczki:) jeju jeju tyle mnie nie bylo i teraz jak staralam sie was nadrobic to az mi sie w oczach kotlowalo:) w skrocie to ciesze sie ze u was wszystko raczej w porzadku,ze szpitalnym mamusia lepiej i sa takie dzielne,ze wszystkie jestesmy dzielne i maluchy maja sie dobrze:)
ja po wyjsciu ze szpitala mialam troche zabiegany czas.
Koncze brac antybiotyk,2×2 furaginy,3×1 nospa forte,luteine juz skonczylam i jakos sie kulam do przodu.
Przyjechalam do rodzicow na tydzien to tu sie troszke lenieale ptzez ta furagine chyba albo schodzi mi kamyczek z nerki lewej albo piasek bo od 2 dni nie ogarniam z bolu. Ani lezec ani siedziec ani chodzic.. masakra,tak mnie klulo najpierw od lewej strony plecow,pozniej przy pachwinie a od wczoraj wieczora chce mi sie siku co 5minut i az mnie kluje jakby szpileczkami nad koscia lonowa i az w kroczu,jakby w cewce..brrr:/ mam nadzieje ze to niedlugo minie. No i mala jakby na zlosc znow siedzi cichutko drugi dzien,czasem jakos stuknie i tyle. Eehh.
Pod koniec tygodnia bede mogla juz zwozic powolutku rzeczy do nowego mieszkanka. Male ciasne ale wlasne:) tylko troche sie martwie jak my sie pomiescimy z tymi wszystkimi szpargalami mojego lubego na tym malym metrazuale jakos musimy dac rade
A co by bylo male wszystkiego to mam cyrki z lekarzem prowadzacym teraz;P wychodzac ze szpitala poszlam do przychodni zeby zapisac sie na kontrole . I jak sie okazalo moj pan ginek bedzie do lutego (!!!) na jakims urlopie czy na czyms bo robi jakies szkolenia dodatkowe czy cos w tym stylu i ze nie bedzie mogl teraz przyjmowac swoich pacjentek w przychodni. A ten drugi gin ma pozapychane terminy do stycznia i tak wiec dupa. Bede musiala zaczac prywatnie chodzic do tego swojego.. bo nje chce juz zmieniac na koniec lekarza:/ takze ooo. Takie jaja;) chyba zaczne pic meliske na nerwyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 13:01