X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    kochane to jak to jest jedna pisze ze 27tc to juz III trymestr a bella ze 28tc zaczyna sie III trymestr nie ogarniam tego;/

jest kilka różnych "szkół" liczenia tygodni i miesięcy :)
    belly zawsze liczy z wyprzedzeniem, stąd pokazuje np. początek III trymestru już w 27 tygodniu (skończony 26)
    ja, i wiele dziewczyn z tego co pamiętam, opieramy się na bardziej wiarygodnym źródle jakim jest książka "W oczekiwaniu na dziecko", czyli początek III trymestru startuje w 28 tygodniu (skończony 27), więc Ty za 2 tygodnie wchodzisz w 7 miesiąc i tym samym ostatni trymestr :)

Nataszka2200, A.Kasia, Est lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 27 i 4 to mówią 28, zależy chyba od lekarza

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie licze tak- termin porodu 13marca to 13kazdego miesiaca zaczynam kolejny miesiac ciazy czyli 13grudnia zaczne 3trymestr.

Nataszka2200, muminka83, d'nusia, Est, Hannia123 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Ja sobie licze tak- termin porodu 13marca to 13kazdego miesiaca zaczynam kolejny miesiac ciazy czyli 13grudnia zaczne 3trymestr.
    ja mam termin na 20 marzec wiec pewnie kazdego 20 miesiaca zaczynam kolejny miesiac dzieki kochana:D

muminka83 lubi tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola - powodzenia na wizycie :)

Kajola lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Dziś nie mam humoru.
    Kominiarz kotłuje mi się na dachu...
    Lenia mam...
    Nic mi się nie chce...
    Ogólnie dzień na nie...

Od wczoraj mój mąż mówi do małej sonar... lub łódź podwodna :P.... twierdzi że co podsłuchuje serducha swojej córeczki to tylko takie ma wrażenie :D

Z Olinkiem budowaliśmy wczoraj model 3 D traktora i młody potem malował zawzięcie. :D Było trochę roboty przy tym no ale czego się nie robi dla swoich potworów :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap86 to chyba najbardziej wiarygodne liczenie:)
    Mi belly wskazuje , że 24 grudnia ostatni trymestri wg tej metody też tak wychodzi :)

muminka83 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi belly pokazało 3 trymestr 4 grudnia... czyli 27+0

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Ja dziś po glukozie i dałam rade :) po 20min mały kryzysik ale pozniej juz coraz lepiej, teraz czekam na wyniki :)

Ciesze sie, ze szpitalne przygody w wiekszosci dobiegaja konca :) Następny raz najwczesniej w lutym :)

Tak w ogole to przypomnialam sobie, ze mam jedna kurte w ktorej nie chodze. Zalozylam 2 razy i tak sobie wisi. Kupiona z mysla o brzuszku o rozpinana z obu stron zeby sie zmiescic. Moze ktoras z Was bylaby zainteresowana? Wstawiam link do ogloszenia a w razie W to do ceny sie dogadamy :)

http://olx.pl/oferta/kurtka-medicine-moze-sluzyc-jako-ciazowa-CID87-IDcYKaZ.html#ea786d694d

Miłego dnia Mamuśki! :)

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja z okazji naszej stuniówki idę dzisiaj na basen. Zobaczymy jak się będę po nim czuła. Jeśli ok to zapisuję się na gimnastykę. :)
    Poza tym jutro idziemy do szpitala na poszerzoną diagnostykę nerek młodego. Oby nie wynaleźli mu nic nowego....
    Tomek też mi trochę stracha napędził bo jak wczoraj na wieczór melisę wypiłam to do dzisiaj go nie mogłam rozruszać. Aż mu zagroziłam, że go detektorem tętna potraktuję to wtedy dopiero się obudził :)

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super,że wychodzisz do domki, w końcu do synka i będziesz spokojniejsza :) tylko nie przemęczaj się tam za dużo!

Mi belly dziś pokazało III trymestr czyli 27+0
    W książce tydzień po tyg mam ,że 7 miesiąc to 25+0
    W ksiące od gina ciąza i poród to też 25-28 to 7 miesiąc ,ale o trymestrach nie piszą :P

Postaram się tym przyrostem nie martwić przynajmniej do piątku i kontroli w luxmed :P do tej pory tyłam ok 1,5 kg na miesiąc a nie w 2 dni ...No ale chyba przestane się tak często ważyć :P

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 ja się ważę raz w tygodniu w dniu w którym rozpoczynam kolejny tydzień, wtedy wiem ile w ciągu tygodnia przybrałam, moim zdaniem częstsze ważenie nie ma sensu...

• kamka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie waze raz w tygodniu ale moj gin nadal twierdzi że wystarczy jak u niego c miesiac sprawdzam przyrost i narazie jest ok... no zobaczymy za 10 dni jak dalej czy tez jest dobrze... już mi coraz ciezej i coraz szybciej zadyszki dostaje...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W " mieście kobiet" na TVN style będzie temat automatycznego uznania ojcostwa. Teraz leci w tv jak któraś ma ochotę to za niedługo bedzie.

• kamka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tatuś będzie w urzędzie uznawał po porodzie więc z tego co sie orientuje to wystarczy że potwierdzi że on jest ojcem...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 Ja się ważę praktycznie codziennie i nie zwracam uwagi na to, co waga pokazuje bo rano mogę ważyć nawet 2kg mniej niż wieczorem. Jednego dnia ważę mniej a drugiego więcej. Wiem, że to bez sensu ale to już mi weszło w krew :-D Chwila prawdy będzie wieczorem jak mnie położna zważy ;-)

Kateee Mogę zapytać do jakiego lekarza chodzisz i do jakiego szpitala się będziesz wybierać? Bo możliwe, że się na porodówce spotkamy ;-) O ile dobrze pamiętam, że jesteś z CK :-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • kamka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pisałyście o sesji z brzuszkiem i maluszkiem ja bede miała w 1 połowie stycznia u kumpla właśnie jeg siostra dzwoniła bo domawiali sukienki no i oczywiście sesyja full w cenie podstawowej (brzuszkoa i noworodkowa) za to że wykorzystają nasze foty w portfolio dostępnym w studio... bo ich córa już za duża a oni też następnego nie planują...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=vsakAE_BvxQhttps://www.youtube.com/watch?v=vsakAE_BvxQ

odnośnie karmienia :)

Karka lubi tę wiadomość

• kateee Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola zgadza się :) chodzę do dr. Gruszki a szpital - Czarnów a Ty?:)

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Gwiazdeczki:) jeju jeju tyle mnie nie bylo i teraz jak staralam sie was nadrobic to az mi sie w oczach kotlowalo:) w skrocie to ciesze sie ze u was wszystko raczej w porzadku,ze szpitalnym mamusia lepiej i sa takie dzielne,ze wszystkie jestesmy dzielne i maluchy maja sie dobrze:)
    ja po wyjsciu ze szpitala mialam troche zabiegany czas.
    Koncze brac antybiotyk,2×2 furaginy,3×1 nospa forte,luteine juz skonczylam i jakos sie kulam do przodu.
    Przyjechalam do rodzicow na tydzien to tu sie troszke lenie :D ale ptzez ta furagine chyba albo schodzi mi kamyczek z nerki lewej albo piasek bo od 2 dni nie ogarniam z bolu. Ani lezec ani siedziec ani chodzic.. masakra,tak mnie klulo najpierw od lewej strony plecow,pozniej przy pachwinie a od wczoraj wieczora chce mi sie siku co 5minut i az mnie kluje jakby szpileczkami nad koscia lonowa i az w kroczu,jakby w cewce..brrr:/ mam nadzieje ze to niedlugo minie. No i mala jakby na zlosc znow siedzi cichutko drugi dzien,czasem jakos stuknie i tyle. Eehh.
    Pod koniec tygodnia bede mogla juz zwozic powolutku rzeczy do nowego mieszkanka. Male ciasne ale wlasne:) tylko troche sie martwie jak my sie pomiescimy z tymi wszystkimi szpargalami mojego lubego na tym malym metrazu :/ ale jakos musimy dac rade ;)
    A co by bylo male wszystkiego to mam cyrki z lekarzem prowadzacym teraz;P wychodzac ze szpitala poszlam do przychodni zeby zapisac sie na kontrole . I jak sie okazalo moj pan ginek bedzie do lutego (!!!) na jakims urlopie czy na czyms bo robi jakies szkolenia dodatkowe czy cos w tym stylu i ze nie bedzie mogl teraz przyjmowac swoich pacjentek w przychodni. A ten drugi gin ma pozapychane terminy do stycznia i tak wiec dupa. Bede musiala zaczac prywatnie chodzic do tego swojego.. bo nje chce juz zmieniac na koniec lekarza:/ takze ooo. Takie jaja;) chyba zaczne pic meliske na nerwy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 13:01

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
‹‹ 1278 1279 1280 1281 1282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ