X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    No właśnie szkoda,że tam taka wolna amerykanka u mnie w labo:/ powiedziała mi tylko,żeby nie jeść i za dużo nie chodzić..

dziwne te babeczki u was w labo ;/ u nas na wejsciu mowila siedzimy dziwne zu was tak inaczej:)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    dziwne te babeczki u was w labo ;/ u nas na wejsciu mowila siedzimy dziwne zu was tak inaczej:)

Ehh oby mi nie przekłamało wyniku..

Filip 28.03.2016 <3
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Szwecji też każą siedzieć 2 godz. nawet jak mieszkasz niedaleko to nie pozwalają iść do domu na ten czas bo wiadomo w domu zawsze znajdzie się coś do zrobienia. Ja mam glukoze 14 grudnia tutaj robią ja naprawdę późno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 16:16

• noelka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Po weekendzie jak zwykle lektura na całe popołudnie :D

Madzialena, wow :D to teraz codziennie pierogi? ;)

A jak wy czujecie tą czkawkę dziecka? Ja chyba jeszcze czegoś takiego nie czułam..

Wszystkim dziewczynom w szpitalach życzę wytrwałości przede wszystkim!

Do nas w końcu wczoraj dotarło łóżeczko, materacyk, trochę ubranek i innych akcesoriów ;) bardzo się cieszę :D teraz tylko trzeba to ogarnąć i wypisać, co już mam :P

Kate84, Lilou1984, arien, Falon, Kasia24, muminka83, Karka lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie zamawiam ocieplane śpioszki (nie będę kupować kombinezonu), które będą mu potrzebne na wyjście ze szpitala i na pierwsze 2-3 miesiące. Jaki rozmiar, 56 czy 62 cm?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Dziewczyny, właśnie zamawiam ocieplane śpioszki (nie będę kupować kombinezonu), które będą mu potrzebne na wyjście ze szpitala i na pierwsze 2-3 miesiące. Jaki rozmiar, 56 czy 62 cm?

62 minimum.

muminka83 lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    A jak wy czujecie tą czkawkę dziecka? Ja chyba jeszcze czegoś takiego nie czułam..

Ja też się nad tym zastanawiam... W weekend po wypiciu na czczo szklanki świeżego z soku z pomarańczy dzieciaczek zaczął tak jakby pulsować, z częstotliwością bicia serca. Może to, to była ta czkawka?

• kamka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusie w 3-paku:) może którejś sie przyda:)
    http://olx.pl/oferta/wozek-blizniaczy-tako-duo-jumper-malo-uzywany-CID88-IDc8VTX.html#0db07f9a90

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia to się dobrze składa bo najmniejszy jest 62 cm. Chcę jeszcze zamówić ze 3 pary śpioszków (bo do tej pory mam tylko bidy i spodenki), też na pierwsze chwile po wyjściu ze szpitala. Jak myślisz/myślicie - 56 czy 62?

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Dzień dobry :)

Po weekendzie jak zwykle lektura na całe popołudnie :D

Madzialena, wow :D to teraz codziennie pierogi? ;)

Wszystkim dziewczynom w szpitalach życzę wytrwałości przede wszystkim!

Do nas w końcu wczoraj dotarło łóżeczko, materacyk, trochę ubranek i innych akcesoriów ;) bardzo się cieszę :D teraz tylko trzeba to ogarnąć i wypisać, co już mam :P

Nie no wszystkie zamroziłam w porcjach po 10 szt. także mam spokój.. nie ma to jak awaryjny obiad w zamrażalce jak człowiek nie ma siły na nic :) w sobotę zamierzam zrobić krokiety z myślą o swiętach bo w sumie nie wiadomo jak długo będę się czuć w miarę oki a i tak mam nakaz siedzenia w domu i leżenia jak najdłużej... Także takie obiadki przydadzą się na zaś :D

• noelka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena, żartowałam sobie ;) ale w ogóle super sprawa z takimi obiadami na zapas, też tak bym chciała zrobić, tylko jakoś zmobilizować się nie mogę...

Madzialena90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    A.Kasia to się dobrze składa bo najmniejszy jest 62 cm. Chcę jeszcze zamówić ze 3 pary śpioszków (bo do tej pory mam tylko bidy i spodenki), też na pierwsze chwile po wyjściu ze szpitala. Jak myślisz/myślicie - 56 czy 62?

Zawsze dobrze mieć kilka zestawów 56 ale większość bym na 62 wzwyż kupowała. Dzieci szybko rosną :) Zorientuj się jak duzi byliście z mężem jako noworodki, ponoć dzieciaczki rodzą się podobnych gabarytów co rodzice :)

• Andriel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki:)
    Mąż odwiedził mnie z Norwegii na weekend i jak zwykle byłam nieobecna. Wczoraj zrobiliśmy mega zakupy na allegro dla małego i już trochę lżej się czuje...portfel w sumie też lżejszy.
    15 idę na glukozę, zobaczymy jak to będzie ;)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam zamrożone pierożki, fajna sprawa :D

A dziś już z niecierpliwością czekam na kolację, zamierzam zrobić sałatkę z grillowanym kurczakiem <3

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarodziejko jak chodzisz to inaczej się rozkłada cukier. Mi podczas cukrzycy mówili że jak zjem coś czego nie powinnam żebym poszła na spacer, bo cukier wtedy szybciej spada. Teraz jak miałam badanie i było mi słabo i chciałam wyjść na zwenątrz pochodzić to kazali bezwzględnie chodzić.

Magdalena albumy polecam w najlepszefoto.pl (tam jest kreator, samemu się projektuje album) i album 20x20 kosztuje około 120 zł + przesyłka, fotoksiążki robię w pixbook - książka 29 zł :)

Magda lena, Est, Lilou1984 lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zerknęłam na statystyki dziewczyn, które rodziły we wrześniu. Widzę, że większość to ok. 56 cm, tylko zastanawiam się jak szybko takie dziecko rośnie (straszny laik ze mnie). Czy jest sens wydawać tyle pieniędzy na zestawy 56 cm (właśnie załadowałam koszyk za ponad 400 zł i tak trochę ciężko mi kliknąć "do kasy". Na ile to 56 cm starczy?

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    15 idę na glukozę, zobaczymy jak to będzie ;)

Yyyy...a glukoza to na czczo powinna być?

arien lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • 26Asia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 56 mam zestaw, żeby wyjść ze szpitala 2 bodziaki, śpioszki i tyle, reszta 62

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• niecierpliwaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M ja kupiłam 56 jedne śpioszki i jeden komplet półśpiochy z bodami . Reszta na 62. W 56 zaopatrzyłam się tylko dlatego, że ja miałam jak się urodziłam 53 cm, a mój M 50 cm w terminie obydwoje, więc podejrzewam , że Antek będzie podobnych wymiarów ;) Jednak wolałam nie przesadzać dlatego tylko 2 komplety. Jak naprawdę się taki urodzi to najwyżej telefon do M i kupi więcej :D
    Aczkolwiek dostałam też już dużo na 56 od siostry ciotecznej.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Właśnie zerknęłam na statystyki dziewczyn, które rodziły we wrześniu. Widzę, że większość to ok. 56 cm, tylko zastanawiam się jak szybko takie dziecko rośnie (straszny laik ze mnie). Czy jest sens wydawać tyle pieniędzy na zestawy 56 cm (właśnie załadowałam koszyk za ponad 400 zł i tak trochę ciężko mi kliknąć "do kasy". Na ile to 56 cm starczy?

Mój siostrzeniec urodził się 55 cm a równo 5 miesięcy później ma 80 cm ;) Wychodzi średnio na miesiąc +5 cm ale wiadomo, że dzieci różnie rosną :)

‹‹ 1281 1282 1283 1284 1285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ