X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sama w sumie nie wiem jakie ciuszki mam, bo wszystko od razu chowałam po kupieniu. A teraz jeszcze w Polsce jestem a ciuszki w Norwegii, więc zupełnie nic nie wiem. Wczoraj np dostaliśmy pełno ciuszków od siostry męża, i w sumie dużo bieli, troszkę niebieskiego i granatu. Zrobiłam też zakupy przez neta na H&M jak był black friday i dużo szarego wyszło :P

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zajrzałam właśnie do książeczki - 55 cm.
    Ok. Mój M będzie Wam bardzo wdzięczny. Właśnie zredukowałam zakupy. Skusiłam się za to na prześliczny granatowy ręcznik:

http://www.smyk.com/mum-2-mum-recznik-kapielowy-z-kapturkiem-granatowy,p1116717967,swiat-niemowlaka-p

Est lubi tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wyborcza.pl/1,75968,19303327,prokreacja-wedlug-ministra-zdrowia.html

gratuluje Panie Ministrze .... polotu ...
    brak słów. po co w ogóle leczyć niepłodność..może wystarczy się pomodlić. zamknijmy też szpitale i zatrudnijmy szamanów

przepraszam, ale się zagotowałam

d'nusia, Magda lena, Czarodziejka87, Kate84, Est, She86, arien, muminka83, edyś, Kajola lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz siedzę i myślę nad tą glukozą kurde,że musiałam trafić na taką "super" babkę że mi nawet nie powiedziała że trzeba siedzieć i już..chyba człowiek ma być wszechwiedzący..

Ja też mam dużo szarości,szarego z białym,białego z niebieskim :)
    Lubię takie klasyczne,stonowane połączenia i nic nie poradzę ;)

She86 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:

brak słów. po co w ogóle leczyć niepłodność..może wystarczy się pomodlić. zamknijmy też szpitale i zatrudnijmy szamanów

Ja już przestałam cokolwiek czytać, oglądać, bo najchętniej bombę bym na nich rzuciła!!!!!!! Co za pieprzone konowały, stare dziady obleśne! Złooooo!

A.Kasia, Martita88, Kate84, Est, d'nusia, She86, muminka83, Falon lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:

Ja już nawet nie wiem czy się śmiać czy płakać...strach się bać i czekam tylko co wymyślą jeszcze?

She86 lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Przeczytałam, fajny artykuł i komentarze :-) czyli jest szansa, że skoro mała teraz jest dzikus to po porodzie będzie spokojnie radzić sobie z wszystkim,ale też wszędzie buszować :-D

No właśnie nie wiadomo czy się cieszyć czy martwić ;)

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecałyście kiedyś takie lepsze, porządniejsze organizery na łóżeczko i falbanki możecie podesłać linki proszę?

km5szbmhexpco9m1.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam bardzo dużo ciuchów na 68 :D właśnie na lato, w smyku była promocja, i za koszulki i rampersy płaciłam po 9 zł cena normalna to około 30 zł :) więc oby tylko z rozmiarem trafić, to wyprawkę na wakacje mamy zrobioną :D
    nawet jeden kombinezon kupiłam na 80 bo za 20 zł w smyku był :) to myślę, że nawet jeśli nie uda się ubrać to sprzedam w cenie w jakiej go kupiłam
    falbankę zamówię tą http://allegro.pl/falbanka-ozdobna-maskujaca-60x120-ala-i-as-i5738022031.html
    białą albo szarą :)

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• kamka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do rozmiarów ciuszków to my mamy nawet 44 ale to tylko dlatego że koleżanka miała synka (urodzony w terminie) 45 cm... więc nam podała w razie w gdymy mała sie po tatusiu (50cm) drobniutka urodziła...

shaja88 lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam problem jaki kocyk z poduszką zamówić. Chodzi o te z minky. Nie wiem czy mam dać więcej i zamówić od Makaszka czy z allegro. Co polecacie i jakie macie?

shaja88 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Dziewczyny, a ja mam problem jaki kocyk z poduszką zamówić. Chodzi o te z minky. Nie wiem czy mam dać więcej i zamówić od Makaszka czy z allegro. Co polecacie i jakie macie?
    Ja raczej będę zamawiała od makaszki, moim zdaniem ceny mają dość ciekawe. Szwagierka zamówiła u nich komplet kocyk z poduszką i jakościowo są super. Jedna firma na allegro ma też bardzo ciekawe ale nie wiem jak u nich jest z jakością.

Andriel, muminka83 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zdolowana, jakas deprecha mnie lapie chyba, nic mnie nie cieszy :-(

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pościel będę brała stąd: http://www.poscieldladzieci.pl/
    Jak ktoś chce zestaw dwuelementowy to nie wychodzi drogo :)

Andriel lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Ja raczej będę zamawiała od makaszki, moim zdaniem ceny mają dość ciekawe. Szwagierka zamówiła u nich komplet kocyk z poduszką i jakościowo są super. Jedna firma na allegro ma też bardzo ciekawe ale nie wiem jak u nich jest z jakością.

Bo ja właśnie się boje o tą jakość, że z allegro będzie słabo albo coś.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:

Ja zamówiłam ze strony PokochajMinky pl i jakość super, koleżanka która zamówiłam z innego miejsca się zachwycała bo jej po praniu już nie było takie fajne , jak sprawdzała te nasze to mówi,że naprawdę fajna jakość

Andriel lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Ja jestem zdolowana, jakas deprecha mnie lapie chyba, nic mnie nie cieszy :-(

Chciałabym Cię kochana jakoś pocieszyć ale z perspektywy łóżka szpitalnego nic nie przychodzi mi do głowy ;) Chociaż nie, czekaj, mam co najmniej 5 powodów żebyś się pozbyła doła:

1. masz zdrowego brzdąca w brzuszku
    2. drugiego zdrowego dzieciaczka przy sobie
    3. przyzwoitą szyjkę
    4. będziesz spała dzisiaj we własnym łóżku
    5. nie jesteś przykuta do łóżka i możesz sobie latać po sklepach kompletując wyprawkę i ciesząc się ciążą

Nie wiem co wywołało u Ciebie zły nastrój ale jestem pewna, że nie jest to nic co byłoby ważniejsze od co najmniej dwóch punktów z wyżej wymienionych ;)

arien, muminka83, Kate84, aleksandrazz, Est, Lilou1984, Gośśś, Madzialena90, Hannia123, anitka19953, Mietka 30:), Falon lubią tę wiadomość

• Andriel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i jeszcze pytanie, jakie te zestawy najlepiej kupić z minky. Ocieplane, light? Ile wypełnienia?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Właśnie zerknęłam na statystyki dziewczyn, które rodziły we wrześniu. Widzę, że większość to ok. 56 cm, tylko zastanawiam się jak szybko takie dziecko rośnie (straszny laik ze mnie). Czy jest sens wydawać tyle pieniędzy na zestawy 56 cm (właśnie załadowałam koszyk za ponad 400 zł i tak trochę ciężko mi kliknąć "do kasy". Na ile to 56 cm starczy?

mój synek urodził się 52 cm. Myślę że młoda też będzie mieć około tyle bo jak na chwilę obecną jest młodsza w wymiarach niż jak wynika z ostatniej @. :P

M+M+? lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• arien Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/kocyk-kolderka-minky-75x100-handmade-50-wzorow-i5643309875.html

Ja kocyk mam stąd. Ale sam kocyk, bez podusi bo uważam, że jest absolutnie zbędna. Jakość bardzo dobra :)

Andriel, Teresa1992 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 1283 1284 1285 1286 1287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ