X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makaszka ma super te kocyki minky,sama mam ochotę zamówić od nich jakiś kocyk;)

Już jeden minky mam ze strony Paisley.pl polecam:)super jakość,cena troszkę wysoka ja kupowałam z małym rabatem ale jest z obydwóch stron minky i mega mięciutki:)

Filip 28.03.2016 <3
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam 2 kocyki z : http://www.milutka.com.pl/
    Jeszcze nie prałam, więc nie wiem jak będzie po ...

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zakupić taki komplet, ale dostałam tyle kocyków, że po prostu zrezygnowałam.

Chciałabym jednak zaopatrzyć się w jakąś cienką podusię, bo z doświadczenia u siostry ciotecznej widzę, że przydaje się takowa do karmienia :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam sms do prowadzącego. Mam nadzieję ze odczytuje wiadomości. Odpisać nie odpisał nic ale liczę ze chociaż przeczytał :-). Już się pogodzilam z faktem ze muszę tu być. Mam tylko nadzieję że będzie wszystko w porządku i nas niedługo wypuszcza :-). Nuda straszna taka w tym szpitalu ale dziewczyny na sali chociaz bardzo w porzadku się wydaja być.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam kocyk od Makaszki i mogę śmiało polecić. Leciutki i mięciutki :)

Andriel, Est lubią tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze w zasadzie mam już całą wyprawkę ale nadal nie mogę zdecydować się na przybornik , organizer - może wy coś polecicie co trzy głowy to nie jedna :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Kurcze w zasadzie mam już całą wyprawkę ale nadal nie mogę zdecydować się na przybornik , organizer - może wy coś polecicie co trzy głowy to nie jedna :D

Nie pomogę bo nadal nie znalazłam idealnego :/

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie nie ma szans żebym Was nadrobiła. Jak wróciłam to był istny szał :) nie wiedziałam, że tak można tęsknić.. nawet za Mężem i Jego marudzeniem się stęskniłam :).
    Miałam Wam w ogóle napisać, że dzisiaj sprawdzali tej Dziewczynie co z krwotokiem przyjechała czy Maluch się utrzymał i wiecie co? To Mały wojownik serducho bije jak dzwon, pewnie niedługo będą szukać przyczyny tych krwawień. Będę Jej codziennie kibicować bo to 8 in vitro i 1 udane i oby tak zostało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 20:22

Est, Falon, ksanka, Kate84, d'nusia, M+M+?, jagood, She86 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

ja też mam od milutkiej minky:)
    2 kocyki cienkie
    2 ocieplane
    jeden komplet do wózka z poduszka "motylkiem"
    do kocykow tez mam 2 poduszi. Sa zupełnie płaskie wiec dla niemowląt sie nadają

acha i jeszcze różek:D

jakość super, ale jeszcze nie prałam..

Mania1718 lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam wyniki badań mocz ok,
    toxo ujemne,glukoza na czczo 84mg/dl a po obciążeniu 134mg/dl mam nadzieję,że wyniki sa ok co sądzicie dziewczyny?

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Ja już mam wyniki badań mocz ok,
    toxo ujemne,glukoza na czczo 84mg/dl a po obciążeniu 134mg/dl mam nadzieję,że wyniki sa ok co sądzicie dziewczyny?

Są ok :)

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

• Andriel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 - Trzymam kciuki by wszystko było dobrze:) Teraz jesteś pod stałą opieką, więc to też ważne:)

Kasia24 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak tak was czytam to jestem przerażona. Ja jeszcze nic nie mam, a odpukać co będzie jak urodzę wcześniej. Jak wrócę do domu to zacznę przeglądać tych sprzedawców których polecacie

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, ja prawie wszystko "załatwiłam" w 3 dni. Siedziałam, czytałam, wybierałam i gotowe :) Łóżeczko, wózek wybrane tylko czekamy na nowy rok i kupujemy! :)
    Na spokojnie sobie poszukaj, posprawdzaj. Za szybko też nie ma sensu.
    Ja po 2 tyg w szpitalu i informacji, że mam rozwarcie na opuszek stwierdziłam, że nie ma co czekać i trzeba działać.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁOoo dziewczyny ale się dzisiaj rozpisałyście!
    Ja już chyba kiedyś nawet pisałam, ale ja w większości kupuje ubranka w rozmiarze 62 mam kilka tylko 56, no ale mój M. wysoki jak koza dwa metry a ja 170 więc zobaczymy. Aczkolwiek trochę się boje jakie to moje dzieciątko będzie, teściowa rodziła męża w 8 miesiącu a już ważył prawie 4 kilo !!! na szczęście teraz jest wysoki ale szczupły.
    Gorąco wam polecam kocyki poofi, są dosyć drogie ale bardzo dobrej jakości, i po praniu mięciutkie.

Powiem Wam jeszcze że jestem, bardzoooo oburzona. Jechałam dziś popołudniu tramwajem, ludzi tyle że nawet oddychać się nie dało. Ledwo stałam na nogach, a raczej prawie kładłam się brzuchem na laskę w wieku może 20 lat niby głęboko zaczytaną, w sumie dopiero po kilku przystankach, miejsce ustąpił młody chłopak ( chwała mu za to). Z wielką ulgą usiadłam i za chwile nad głową stanął mi facet, pan w średnim wieku i słyszę że coś parcha pod nosem, i gada jaka ta młodzież nie wychowana itp. i kieruje te słowa do mnie, na co ja na cały głos Dzieje się Panu coś????? obrócił się na pięcie i poszedł na tyły :) !!! ciężka ta podróż dzisiaj była,ja że raczej jeżdżę samochodem to byłam zdziwiona tak małym zrozumieniem dla kobiety w ciąży.

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w kropce z wózkiem. Niby mamy ten X-lander wybrany ale w dalszym ciągu nie jestem do końca przekonana. Najchętniej poszłabym do sklepu po raz setny go wymacać porządnie i jeszcze raz obejrzeć Graco Symbio.

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Matko jak tak was czytam to jestem przerażona. Ja jeszcze nic nie mam, a odpukać co będzie jak urodzę wcześniej. Jak wrócę do domu to zacznę przeglądać tych sprzedawców których polecacie

Ja też nie mam nic :D czekam na przelew z Zusu, a dzisiaj pokazało mi że wypłacą mi dopiero w styczniu za listopad :(

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Ja też nie mam nic :D czekam na przelew z Zusu, a dzisiaj pokazało mi że wypłacą mi dopiero w styczniu za listopad :(
    Dlaczego tak późno? to jakieś chore mi zus od razu wypłaca

28whyx8d41olhvnv.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia ty to masz mnóstwo pozytywnej energii :) zawsze powiesz coś co podniesie na duchu :)

muminka83 lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Hej hej, ja kupiłam kocyk na wzór żeby samemu uszyć rękoma mamy. Po praniu kocyka, kolory nie uciekają, ale lekko się kurczy gdyż było szyte jako surówka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 21:13

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1284 1285 1286 1287 1288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ