Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
M+M+? wrote:Właśnie zerknęłam na statystyki dziewczyn, które rodziły we wrześniu. Widzę, że większość to ok. 56 cm, tylko zastanawiam się jak szybko takie dziecko rośnie (straszny laik ze mnie). Czy jest sens wydawać tyle pieniędzy na zestawy 56 cm (właśnie załadowałam koszyk za ponad 400 zł i tak trochę ciężko mi kliknąć "do kasy". Na ile to 56 cm starczy?
Każdy mówi mi , że dzieci szybko rosną i bez sensu , aż tyle na 56 kupować, ale z drugiej strony to wszystko zależy od dziecka... Jak urodzi się 50 cm to jeszcze długo ponosi 56, ale co jak się urodzi 56-57 cm ? To te ciuszki założy tylko tydzień, albo dwa.Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
A.Kasia wrote:Mój siostrzeniec urodził się 55 cm a równo 5 miesięcy później ma 80 cm
Wychodzi średnio na miesiąc +5 cm ale wiadomo, że dzieci różnie rosną
No właśnie zależy od dziecka wszystko.
Moja siostra cioteczna ma dwoje dzieci i chłopiec się urodził 56 cm, a już jako 3 miesięczny bobas nosił 74. Natomiast córcia urodziła się też 56 cm, ale teraz ma 4 miesiące i nosi dopiero od niedawna 68Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Właśnie poszłam i policzyłam swoje dotychczasowe zakupy:
56:
- 4 body z długim rękawem,
- 2 kaftaniki,
- 2 pary półśpiochów (spodenki z pełnymi stopkami),
- śpiochy + body (komplecik),
- pajacyk
62/up to 3 months
- 8 par body z długim rękawem,
- 2 pary półśpiochów (spodenki z pełnymi stopkami),
- spodenki + body (komplet).
Jeny, co teraz kupować? Już 68 cm?
Obawiam się, że mam za mało na początek pajacyków, a w tym chyba dziecku najwygodniej?
No spanikowałam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 16:56
-
M+M na 56 to już nic nie kupuj. Na 62 kupiłabym jeszcze właśnie pajacyki , ja osobiście mam 3
Na 62 zaopatrzyłam się też w dresik , bo wydaje mi się, że troszkę w nim pochodzi.
Z rozmiarem 68 bym się wstrzymała, bo prawdopodobnie, gdy nasze dzieci będą miały 68 to już cieplej będzie, a teraz w grudniu ciężko o takie ciuszki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 16:58
A.Kasia lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Czarodziejka to ja jestem w szoku ,że mogłaś gdzieś wyjść ja mieszkam 5 miniut od luxmed w którym badałam glukoze i specjalnie pojechałam autem bo myślałam ,że mnie wypuszczą ale gdzie tam musiałam siedzieć tam,żeby nie spalać
bo to fałszuje wyniki
Kasia24 co się stało ,że jesteście w szpitalu? Wiem,że łatwo się mówi z domu,ale nie smuć się tylko wmawiaj sobie ,że to dla Waszego dobra!-Doczytałam dlaczego się tam znaleźliście. Dobrze ,że pojechałaś sprawdzić. Myślę,że dobrze by było napisać do lekarza prowadzącego
Gośśś super,że "temat u Was zamknięty'teraz pozostanie grzecznie czekać do terminu i nie forsować się!
Co do ciuszków ja mam w większości też 62 ,mam jednak trochę w 56 (no może większe trochę) i parę na 68 . Chciałam kupić zestaw new born jakiś mały gdyby była mniejsza ,ale tak myślę teraz czy potrzeba skoro lekarz mówi,że ona takie długie nogi ma ,że 2 msc temu miała już ok 40 cm
chyba odpuszczę ...
Ja dziś na obiad po wczorajszym przemęczeniu miałam makaron z sosem pomidorowyma M do tego devolaje i krokieta co robiłam w piątek
Kasia24 lubi tę wiadomość
-
Kochane jesteście, dzięki za tak szybki odzew.
Szaleję, bo byłam dziś w smyku i ceny przyprawiły mnie o ból głowy. A teraz patrzę, iż w sklepie internetowym rzeczy, które chciałam kupić taniem o 56%. No przecież muszę skorzystać!
Jak wyjęłam teraz te wszytskie rzeczy które już kupiłam, to doznałam szoku. Wszystkie są szare, ewentualnie minimalne elementy błękitne. No a teraz w tym smyku zapakowałam znowu same szare rzeczy! Biedny ten mój mały będzie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Est wrote:Zamowilam sliczne body z różnymi fajnymi napisami np. "Mój tata wymiata" , jak przyjdą to dam znać jaka jakość i wstawię zdjecia:-)
Koniecznie proszę o info bo też chcę parę takich
A.Kasia też byliśmy w szoku, no ale lekarz wciąż powtarza, że to wszystko to te jej długie nogi. Ale powiedział też, że później może zwolnić ze wzrostem i zrówna do standardów no oby! Choć u M w rodzinie wszyscy wysocy, ja też nie niska. No ale lepiej, żeby za wysoka nie była bo trudno jej będzie faceta znaleźć hahateraz wciąż ją sobie wyobrażam po porodzie jako długą i chudziutką
Est lubi tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Jak myślisz/myślicie - 56 czy 62?
no ja też kupiłam na 56 jeden pajac, 5 bodziaków kopertowych, jeden pajacyk ocieplany z kapturkiem, 3 x półśpiochy i 3 x kaftanik kopertowy
zajrzałam z ciekawości do wyblakłej książeczki zdrowia i... urodziłam sie w 38 tyg przez cc - 3,3 kg, 50 cm, ale mój mąż w terminie podobno 4,5kgi 60 cm .....więc różnie może być, tym bardziej że lekarz już przebąkuje, że rośnie mi w brzuszku duża dziewczynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:19
M+M+? lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Est wrote:Ja zdecydowanie poszlam w kolory niebieski i granat
Fakt, że łóżeczko czy wózek będą w odcieniach szarości, ale wszystkie dodatki (kocyk itd) będą w odcieniach niebieskiego i granatu.Est lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Zachęcam do poczytania, szczególnie komentarzy
http://mataja.pl/2015/02/czy-ruchy-plodu-moga-cos-powiedziec-o-charakterze-dziecka/
Przeczytałam, fajny artykuł i komentarzeczyli jest szansa, że skoro mała teraz jest dzikus to po porodzie będzie spokojnie radzić sobie z wszystkim,ale też wszędzie buszować