X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Właśnie zerknęłam na statystyki dziewczyn, które rodziły we wrześniu. Widzę, że większość to ok. 56 cm, tylko zastanawiam się jak szybko takie dziecko rośnie (straszny laik ze mnie). Czy jest sens wydawać tyle pieniędzy na zestawy 56 cm (właśnie załadowałam koszyk za ponad 400 zł i tak trochę ciężko mi kliknąć "do kasy". Na ile to 56 cm starczy?

Każdy mówi mi , że dzieci szybko rosną i bez sensu , aż tyle na 56 kupować, ale z drugiej strony to wszystko zależy od dziecka... Jak urodzi się 50 cm to jeszcze długo ponosi 56, ale co jak się urodzi 56-57 cm ? To te ciuszki założy tylko tydzień, albo dwa.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Mój siostrzeniec urodził się 55 cm a równo 5 miesięcy później ma 80 cm ;) Wychodzi średnio na miesiąc +5 cm ale wiadomo, że dzieci różnie rosną :)

No właśnie zależy od dziecka wszystko.

Moja siostra cioteczna ma dwoje dzieci i chłopiec się urodził 56 cm, a już jako 3 miesięczny bobas nosił 74. Natomiast córcia urodziła się też 56 cm, ale teraz ma 4 miesiące i nosi dopiero od niedawna 68 :)

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie poszłam i policzyłam swoje dotychczasowe zakupy:

56:
    - 4 body z długim rękawem,
    - 2 kaftaniki,
    - 2 pary półśpiochów (spodenki z pełnymi stopkami),
    - śpiochy + body (komplecik),
    - pajacyk

62/up to 3 months
    - 8 par body z długim rękawem,
    - 2 pary półśpiochów (spodenki z pełnymi stopkami),
    - spodenki + body (komplet).

Jeny, co teraz kupować? Już 68 cm?
    Obawiam się, że mam za mało na początek pajacyków, a w tym chyba dziecku najwygodniej?

No spanikowałam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 16:56

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M na 56 to już nic nie kupuj. Na 62 kupiłabym jeszcze właśnie pajacyki , ja osobiście mam 3 :)
    Na 62 zaopatrzyłam się też w dresik , bo wydaje mi się, że troszkę w nim pochodzi.

Z rozmiarem 68 bym się wstrzymała, bo prawdopodobnie, gdy nasze dzieci będą miały 68 to już cieplej będzie, a teraz w grudniu ciężko o takie ciuszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 16:58

A.Kasia lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka to ja jestem w szoku ,że mogłaś gdzieś wyjść ja mieszkam 5 miniut od luxmed w którym badałam glukoze i specjalnie pojechałam autem bo myślałam ,że mnie wypuszczą ale gdzie tam musiałam siedzieć tam,żeby nie spalać :P bo to fałszuje wyniki

Kasia24 co się stało ,że jesteście w szpitalu? Wiem,że łatwo się mówi z domu,ale nie smuć się tylko wmawiaj sobie ,że to dla Waszego dobra!-Doczytałam dlaczego się tam znaleźliście. Dobrze ,że pojechałaś sprawdzić. Myślę,że dobrze by było napisać do lekarza prowadzącego

Gośśś super,że "temat u Was zamknięty' :) teraz pozostanie grzecznie czekać do terminu i nie forsować się!

Co do ciuszków ja mam w większości też 62 ,mam jednak trochę w 56 (no może większe trochę :P ) i parę na 68 . Chciałam kupić zestaw new born jakiś mały gdyby była mniejsza ,ale tak myślę teraz czy potrzeba skoro lekarz mówi,że ona takie długie nogi ma ,że 2 msc temu miała już ok 40 cm :P chyba odpuszczę ...

Ja dziś na obiad po wczorajszym przemęczeniu miałam makaron z sosem pomidorowym :P a M do tego devolaje i krokieta co robiłam w piątek :)

Kasia24 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Yyyy...a glukoza to na czczo powinna być?

Tak:)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam 1 body na 50 cm, najwięcej na 56 cm i też sporo na 62 cm.
    Ja i mąż byliśmy mali jak się urodzilismy, ja w terminie 52 cm.

muminka83 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście, dzięki za tak szybki odzew.
    Szaleję, bo byłam dziś w smyku i ceny przyprawiły mnie o ból głowy. A teraz patrzę, iż w sklepie internetowym rzeczy, które chciałam kupić taniem o 56%. No przecież muszę skorzystać!

Jak wyjęłam teraz te wszytskie rzeczy które już kupiłam, to doznałam szoku. Wszystkie są szare, ewentualnie minimalne elementy błękitne. No a teraz w tym smyku zapakowałam znowu same szare rzeczy! Biedny ten mój mały będzie.

• Est Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowilam sliczne body z różnymi fajnymi napisami np. "Mój tata wymiata" , jak przyjdą to dam znać jaka jakość i wstawię zdjecia:-)

A.Kasia, alinalii, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - 2 miesiace temu 40cm??? No to nie chcę Cię straszyć ale jakiś olbrzym Ci rośnie :P Mój Miśko urodził się w 26 tyg jako duże jak na swój wiek dziecko i miał 36 cm :)

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A żeby się jeszcze dobić - mam szare prześcieradło, szare bezpieczne wałeczki i wybrałam szary kocyk z motherhood..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachęcam do poczytania, szczególnie komentarzy ;)

http://mataja.pl/2015/02/czy-ruchy-plodu-moga-cos-powiedziec-o-charakterze-dziecka/

Est, Izoleccc, d'nusia, krówka_muffka lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za to dużo beżu. Szarości też dużo. Niebieskiego raczej mało i innych kolorów. :) Ale już nic na to nie poradzę - po prostu takie rzeczy mi się podobają :)

M+M+? lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Zamowilam sliczne body z różnymi fajnymi napisami np. "Mój tata wymiata" , jak przyjdą to dam znać jaka jakość i wstawię zdjecia:-)

Koniecznie proszę o info bo też chcę parę takich :-D

A.Kasia też byliśmy w szoku, no ale lekarz wciąż powtarza, że to wszystko to te jej długie nogi. Ale powiedział też, że później może zwolnić ze wzrostem i zrówna do standardów no oby! Choć u M w rodzinie wszyscy wysocy, ja też nie niska. No ale lepiej, żeby za wysoka nie była bo trudno jej będzie faceta znaleźć haha :-D teraz wciąż ją sobie wyobrażam po porodzie jako długą i chudziutką :-D

Est lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowanie poszlam w kolory niebieski i granat :-)

Magda lena, M+M+? lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku ale mi się nuuuuuuuuuuudzi :P

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Jak myślisz/myślicie - 56 czy 62?

no ja też kupiłam na 56 jeden pajac, 5 bodziaków kopertowych, jeden pajacyk ocieplany z kapturkiem, 3 x półśpiochy i 3 x kaftanik kopertowy :)

zajrzałam z ciekawości do wyblakłej książeczki zdrowia i... urodziłam sie w 38 tyg przez cc - 3,3 kg, 50 cm, ale mój mąż w terminie podobno 4,5kg :P i 60 cm .....więc różnie może być, tym bardziej że lekarz już przebąkuje, że rośnie mi w brzuszku duża dziewczynka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:19

M+M+? lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    jejku ale mi się nuuuuuuuuuuudzi :P

A miii? Masakra jakaś ;)

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Ja zdecydowanie poszlam w kolory niebieski i granat :-)
    to podobnie jak ja z przewaga granatu!!!! Uwielbiam ten kolor.
    Fakt, że łóżeczko czy wózek będą w odcieniach szarości, ale wszystkie dodatki (kocyk itd) będą w odcieniach niebieskiego i granatu.

Est lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Zachęcam do poczytania, szczególnie komentarzy ;)

http://mataja.pl/2015/02/czy-ruchy-plodu-moga-cos-powiedziec-o-charakterze-dziecka/

Przeczytałam, fajny artykuł i komentarze :-) czyli jest szansa, że skoro mała teraz jest dzikus to po porodzie będzie spokojnie radzić sobie z wszystkim,ale też wszędzie buszować :-D

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 1282 1283 1284 1285 1286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ