X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Ja już mam wyniki badań mocz ok,
    toxo ujemne,glukoza na czczo 84mg/dl a po obciążeniu 134mg/dl mam nadzieję,że wyniki sa ok co sądzicie dziewczyny?
    Czarodziejko jesteś zdrowiutka jak jabłuszko :) wyniki dobre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 21:12

Czarodziejka87, arien lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Ehh oby mi nie przekłamało wyniku..

U mnie w LuxMedzie to samo - pani mi powiedziała, że jedyny wysilek jaki mogę wykonać to iść do toalety a tak to siedziec na dupsku

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejko87 zapytaj jutro Lecha czy to wychodzenie z laboratorium mogło zafałszować wynik to Ci pewno powie dokładnie.

Dziewczyny może głupie pytanie ale co to są kocyki Minkey? To jakieś specjalne kocyki?

Czy macie jakieś problemy żołądkowe? Zgagę etc ? Ja mam od 3 dni wieczorami takie uczucie w przełyku jakby pieczenia. Nie wiem jak to określić. Jakbym zjadła jakąś tabletkę i jakby mi utknęła w przełyku - ale tylko wieczorami to mam. Domyślam się, że to pewnie efekt tego, że mam żołądek wyżej ale ciekawa jestem czy któraś z Was też się boryka z tym problemem.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira dopadla Cie chyba zgaga. Ja ją miewam tez. Ludziom rozne rzeczy na nia pomagaja-jednym cola innym mleko lub jogurt naturalny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 22:56

muminka83 lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Czy macie jakieś problemy żołądkowe? Zgagę etc ? Ja mam od 3 dni wieczorami takie uczucie w przełyku jakby pieczenia. Nie wiem jak to określić. Jakbym zjadła jakąś tabletkę i jakby mi utknęła w przełyku - ale tylko wieczorami to mam. Domyślam się, że to pewnie efekt tego, że mam żołądek wyżej ale ciekawa jestem czy któraś z Was też się boryka z tym problemem.

Mnie ostatnio męczy non stop zgaga :/ to właśnie takie palenie w gardle i odbijanie :/ masakra jakaś...

dqprwn15leplej5m.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zamówiłam z makaszki,
    a na zgagę polecam bardzo migdały :D

Magda lena lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    ja też zamówiłam z makaszki,
    a na zgagę polecam bardzo migdały :D

Nie działają :( rennie też nie :(

dqprwn15leplej5m.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zgagę pomaga szklanka mleka

28whyx8d41olhvnv.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam też produkty z la millou, bo widać różnicę, między innymi materiałami a tymi z la millou

Andriel lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira Minky to taki specjalny rodzaj materiału, zawsze chyba dwustronne, miękkie :-)

Moja córka znów szaleje i jak tu spać!
    Do tego dziś jakoś mega ciężko mi się oddycha i to też przeszkadza w spaniu eh

km5szbmhexpco9m1.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jem twixa :-D

Kasia24, Magda lena, Kajola, A.Kasia, ksanka, Kate84, krówka_muffka, Martita88, RudyTygrysek, Madzialena90, Andriel, Mietka 30:), Falon lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamusie ☺.

Szpitalne Mamusie, czy u Was też taka szpitalna bezsenność panuje? Ja juz od 4 rano nie śpię. I chyba już nie zasne :-(.

Będąc w takich miejscach jak te docenia się spanie we własnym łóżku i własny domek jak nigdy dotąd. Ale za też plusy szpitala, czego się nie robi dla swoich kochanych pociech.

Złość cala mi minęła. Ogarnął mnie już spokój taki jaki miałam przed przyjściem do szpitala. Najgorszy chyba jest fakt że człowiek musi tu zostać mimo, ze nie jest na to przygotowany.

Przykro mi tylko bardzo jak patrzę na niektóre kobietki. Sa takie dzielne mimo że leżą w szpitalach od lipca do rozwiązania czyli np do stycznia czy lutego. Bądź od mIesiąca i również zostają do końca.

Chyba i ja nauczę się tutaj cierpliwości :-).

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja tez juz nie spie, w koncu moglam wstac z lozka isc siku i pod prysznic :-P taka mala rzecz a jak cieszy hehe :-P

Kasia u nas tez nie daja pospac :-\ co 4godziny sprawdzaja bicie tetna maluszkow wiec wypada o 2w nocy, a pozniej o 6 i a to krew a to leki i tak od rana ktos lata :-\

Milego dnia marcoweczki :-)

Kajola, A.Kasia lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) też już spać nie mogę.

Vira Też mam wieczorami delikatną zgagę. lekarz pozwolił mi brać ranigast. Także będę dzisiaj testować ;-)

Wieści z wczorajszej wizyty- moje maleństwo waży już całe 1300g !!! :-D Jak tak dalej będzie rósł to czeka nas cesarka.
    Szyjka skróciła się miała 43mm a teraz jest 36mm ale lekarz uważa, że ok.
    I dostałam zalecenia, żeby odpoczywać. M to słyszał i mam nadzieję, że weźmie to pod uwagę bo okna na święta same się nie umyją ;-)

Kasia24, Magda lena, A.Kasia, Mania1718, d'nusia, Kate84, krówka_muffka, Est, RudyTygrysek, kateee, She86, Madzialena90, Czarodziejka87, Andriel, Mietka 30:), Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wow to juz nie takie malenstwo :-D swietne wiesci :-) to teraz lez i pachnij a mezus niech robi :-D :-P

Kajola lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Mamuśki:) my też już nie śpimy i po za wizytą u dentysty nigdzie sie nie ruszamy... wczoraj dzwoniłam do ginka bo mi sie brzuch bardzo napinał a jak puszczał to mała bardzo mocno kopałą to powiedział że mam spróbować się położyć na lewym boku i przypryć brzuch dodatkową warstwą np ręcznikiem a gdyby sie to dzisiaj powtórzyło to na ip... no i oczywiście odpoczywać... więc obserwacja i zobaczymy co będzie jak tatuś z pracy wróci...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1300 ładny wynik :) kawał Dzidzi :)

Kajola lubi tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykryć brzuch ręcznikiem?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Przykryć brzuch ręcznikiem?
    tak bo ja zazwyczaj śpie z odkrytym i mówi że mogą tak teraz mięśnie reagować i faktycznie noc przespałam bez twardnień...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

My dziś wizutujemy o 13 a poza tym siedzę w domku.
    Chciałabym się pochwalić że zawsze podziwialam to jak pięknie na waszych brzuszkach widać ruchy dzieciaków a u mnie nic bo nadwaga, tłuszczyk itp. A tu bach wczoraj niespodzianka brzuch mi podskakiwal jak szalony :D chyba już duży ten mój Antek ;)

Kajola piękna waga :)

Mania1718, Kajola, Kate84, Kasia24, Madlene.:), RudyTygrysek, Madzialena90, Czarodziejka87, Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 1285 1286 1287 1288 1289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ