Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja też zamierzam Małego najpierw w rożku, potem w śpiworku kłaść, ale chciałam już kupić pościel i wypełnienie i mieć z głowy. Chciałam tę mniejszą kołdrę, ale wszędzie w sklepach mówią, że lepiej większą. Większość firm ma pościele tylko na ten większy wymiar, to samo w smyku, same duże. Nie mogę też znaleźć porządnego wypełnienia w tym mniejszym wymiarze.
-
Hej dziewczyny, Gratuluje pozytywnych wiadomości ze szpitalnych sal jak również wizyt.
W czwartek odwiedzają nas znajomi z maluszkiem 3mc wczesniaczek, który swoją planowana datę porodu minął tylko miesiąc temu, zastanawiałam się jaki prezencie dla niego dać i....
Udziergalam sweterek
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1772b44e2e00.jpg
Ja sama pewnie bym się ucieszyła z czegoś takiego, ale zastanawiam się czy będzie im miło dostać taki sweterek? Co myślicie?
Oprócz tego oczywiście sklepowy prezent równieżMadzialena90, Mania1718, Magda lena, Magda lena, Kate84, muminka83, Falon, Madlene.:), Vincent, Czarodziejka87, Andriel, d'nusia, Est, olatychy, RudyTygrysek, Karka, Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
d'nusia wrote:Czytam o tym becikowym na 2016 i ręce mi opadły. Nic nam się nie należy jak zwykle, bo przekroczymy próg... Po co się zarzynać w tej pracy w weekendy i o 23 wracać do chaty? Śmiech na sali ...
Tak mnie zaciekawiłaś że sama zaraz sprawdzę... ale już mam złe przeczucia ;-/ -
Andriel wrote:Cena dość wysoka jak za takiego misia, ale tyle się naczytałam fajnych opinii i nie mogłam wytrzymać
Poza tym jak zobaczyłam jak odgłos suszarki zadziałał na małego mojej szwagierki to decyzja zapadła
Ja kupiłam na allegro za 120 zł. Ale to jest bez cry sensor bo za późno obczaiłam, że jest też z tym. Cena z sensorem płaczu to 189 zł...
To już wiem któreog wybrałaś skoro z cry sensorwhishbear ?
Czarodziejka super ,że z szyjką i z Małym wszystko w najlepszym porządkugratuluję
Ksanka myślę,że to super pomysł na prezent!
ksanka, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość
-
Falon wrote:Rozglądałam się też dzisiaj za łóżeczkiem. Na razie Julka będzie spała w takim koszu jak przedstawiła na zdjęciach Mania1718
Po paru tygodniach, miesiącach przeniesiemy ją do łóżeczka.
Chyba też wybierzemy łóżeczko z KLUPSIA.
Jeśli dobrze pamiętam to Muminka83 u nich zamawiała? Czy macie je już w domciu? Warto?
Tak. Ja zamawiałam ten model http://www.empik.com/klups-paula-lozeczko-niemowlece-drewniane-120x60-cm-klups,p1063026659,dziecko-p i naprawdę warte swojej ceny. Nam się podoba. Szybki montaż.Falon lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za opinie
Co do szumis to w mall.pl do 10.12 jest promocja na szumisia bez cry sensor 115i 0 za przesylke
https://m.mall.pl/pluszowe-materialowe-zabawki/whisbear-szumiacy-mis-classic-rozowy?v=841207&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=NLPL10-151205&utm_term=02&utm_content=
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 20:39
-
d'nusia wrote:Czytam o tym becikowym na 2016 i ręce mi opadły. Nic nam się nie należy jak zwykle, bo przekroczymy próg... Po co się zarzynać w tej pracy w weekendy i o 23 wracać do chaty? Śmiech na sali ...
A o ktorym becikowym piszesz? Bo w sumie wszelkie zapomogi na dzieci nazywaja teraz w internecie becikowym. Na to jednorazowe prog jest dosc wysoki bo ponad 1900 zl/os. Na to roczne, 1000 zl co miesiac nie ma progu finasowego, a na to 500 na dziecko tylko przy pierwszym jest ograniczenie do 800 zl/os, na kolejne juz bez ograniczen dochodowych. -
nick nieaktualnyRenke88 i Czarodziejka - gratuluje udanych wizyt
cieszę się, że wszystko dobrze
Ja jutro wizytuje w LuxMedzie
Kate84 - moja ukochana pani dr. Drews-Piasecka wraca do pracy od stycznia gdybyś była zainteresowana ( obiecałam, że Ci napiszę ). Przyjmuje też na Rosevelta - może uda mi się do niej jutro umówić jakoś na początek stycznia ( bo w necie już brak miejsc ale panie z recepcji mają magiczne ręce ).Czarodziejka87, Renka88, Kate84 lubią tę wiadomość
-
wiem, żenada, my też się nie załapaliśmya np szwagierka która ma już dwójkę dzieci i od lat zarabia pięciocyfrowo zdążyła przed tym limitem
Natalia27.03.2016
-
Z tymi wszystkimi becikowe to czasem myślę że rządowy żart.
Jak na razie nic mi się nie należy i trudno ale patrząc na uwarunkowania typu pełen wywiad odnośnie stanu posiadania, zarobków itp przez cały okres pobierania zapomogi a później jeszcze trzymanie tego przez rząd czy kogoś tam przez 10 lat od zakończenia pobierania kasy to żenada.
Aż trudno mi sobie to wyobrazić że ktoś może mieć pełen dostęp do takich danych do 28 roku życia dziecka i nic z tym nie można zrobić!
To tak myślę że może to i dobrze że mi się nie należy. Żeby jeszcze rząd nie wpierd...ał się w to jak wychowuje dzieci i czy je szczepień czy nie byłoby dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 20:49
-
nick nieaktualnyskowroneczka87 wrote:A o ktorym becikowym piszesz? Bo w sumie wszelkie zapomogi na dzieci nazywaja teraz w internecie becikowym. Na to jednorazowe prog jest dosc wysoki bo ponad 1900 zl/os. Na to roczne, 1000 zl co miesiac nie ma progu finasowego, a na to 500 na dziecko tylko przy pierwszym jest ograniczenie do 800 zl/os, na kolejne juz bez ograniczen dochodowych.
Drugie jest dla bezrobotnych, studentów czyli my tez nie, bo zapieprzamy od paru lat na umowę o pracę w centrum handlowym ...czy niedziela, czy wigilia obojętnie... Także tez nie
Trzecie to w ogóle pominę
Ech ech
Czekam na męża aż wróci z pracy o 23 aby podjechać do apteki całodobowej po jakieś specyfiki na przeziębienie
Czasami jak wracamy i jest 23:15 a my wsiadamy do windy w bloku to się śmiejemy ile tak jeszcze pociągniemy.
-
Ksanka w dzisiejszych zwariowanych, zabieganych czasach taki prezencik ręcznie robiony jest na wagę złota. Najprościej jest siąść i zamówić coś przez internet. Pstryk! 5 minut i gotowe! Taki sweterek jak zrobiłaś jest jedyny w swoim rodzaju i nie będzie w nim "chodził" co drugi bobas
ja to bardzo cenię, że Ci się chciało i poświęciłaś swój czas. Dziś to już niestety rzadkość.
Wiem coś o tym ,bo moja mama maluje kartki okolicznościowe. Wiem ile w to serca, czasu i pracy wkłada. A pomysły zamawiających nie mają granic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 21:09
ksanka lubi tę wiadomość