X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tym becikowym na 2016 i ręce mi opadły. Nic nam się nie należy jak zwykle, bo przekroczymy próg... Po co się zarzynać w tej pracy w weekendy i o 23 wracać do chaty? Śmiech na sali ...

• paola87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamierzam Małego najpierw w rożku, potem w śpiworku kłaść, ale chciałam już kupić pościel i wypełnienie i mieć z głowy. Chciałam tę mniejszą kołdrę, ale wszędzie w sklepach mówią, że lepiej większą. Większość firm ma pościele tylko na ten większy wymiar, to samo w smyku, same duże. Nie mogę też znaleźć porządnego wypełnienia w tym mniejszym wymiarze.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, Gratuluje pozytywnych wiadomości ze szpitalnych sal jak również wizyt.
    W czwartek odwiedzają nas znajomi z maluszkiem 3mc wczesniaczek, który swoją planowana datę porodu minął tylko miesiąc temu, zastanawiałam się jaki prezencie dla niego dać i....
    Udziergalam sweterek

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1772b44e2e00.jpg

Ja sama pewnie bym się ucieszyła z czegoś takiego, ale zastanawiam się czy będzie im miło dostać taki sweterek? Co myślicie?

Oprócz tego oczywiście sklepowy prezent również :)

Madzialena90, Mania1718, Magda lena, Magda lena, Kate84, muminka83, Falon, Madlene.:), Vincent, Czarodziejka87, Andriel, d'nusia, Est, olatychy, RudyTygrysek, Karka, Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Czytam o tym becikowym na 2016 i ręce mi opadły. Nic nam się nie należy jak zwykle, bo przekroczymy próg... Po co się zarzynać w tej pracy w weekendy i o 23 wracać do chaty? Śmiech na sali ...

Tak mnie zaciekawiłaś że sama zaraz sprawdzę... ale już mam złe przeczucia ;-/

201604051765.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka ja osobiście bardzo bym chciała taki sweterek ale niestety zdolności brak :(

ksanka lubi tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka ja osobiście bardzo bym chciała dostać taki sweterek ;) dzisiaj szukałam coś podobnego w uzywancu bo na wiosnę przydałby się na spacerek wózkiem :)

ksanka lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Cena dość wysoka jak za takiego misia, ale tyle się naczytałam fajnych opinii i nie mogłam wytrzymać :P Poza tym jak zobaczyłam jak odgłos suszarki zadziałał na małego mojej szwagierki to decyzja zapadła :P

Ja kupiłam na allegro za 120 zł. Ale to jest bez cry sensor bo za późno obczaiłam, że jest też z tym. Cena z sensorem płaczu to 189 zł...

To już wiem któreog wybrałaś skoro z cry sensor :) whishbear ?

Czarodziejka super ,że z szyjką i z Małym wszystko w najlepszym porządku :D gratuluję

Ksanka myślę,że to super pomysł na prezent!

ksanka, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Rozglądałam się też dzisiaj za łóżeczkiem. Na razie Julka będzie spała w takim koszu jak przedstawiła na zdjęciach Mania1718 ;-)
    Po paru tygodniach, miesiącach przeniesiemy ją do łóżeczka.
    Chyba też wybierzemy łóżeczko z KLUPSIA.
    Jeśli dobrze pamiętam to Muminka83 u nich zamawiała? Czy macie je już w domciu? Warto? ;-)

Tak. Ja zamawiałam ten model http://www.empik.com/klups-paula-lozeczko-niemowlece-drewniane-120x60-cm-klups,p1063026659,dziecko-p i naprawdę warte swojej ceny. Nam się podoba. Szybki montaż.

Falon lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za opinie

Co do szumis to w mall.pl do 10.12 jest promocja na szumisia bez cry sensor 115i 0 za przesylke
    https://m.mall.pl/pluszowe-materialowe-zabawki/whisbear-szumiacy-mis-classic-rozowy?v=841207&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=NLPL10-151205&utm_term=02&utm_content=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 20:39

bl9cuay3kworwxbg.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:

A o ktorym becikowym piszesz? Bo w sumie wszelkie zapomogi na dzieci nazywaja teraz w internecie becikowym. Na to jednorazowe prog jest dosc wysoki bo ponad 1900 zl/os. Na to roczne, 1000 zl co miesiac nie ma progu finasowego, a na to 500 na dziecko tylko przy pierwszym jest ograniczenie do 800 zl/os, na kolejne juz bez ograniczen dochodowych.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renke88 i Czarodziejka - gratuluje udanych wizyt :-) cieszę się, że wszystko dobrze
    Ja jutro wizytuje w LuxMedzie
    Kate84 - moja ukochana pani dr. Drews-Piasecka wraca do pracy od stycznia gdybyś była zainteresowana ( obiecałam, że Ci napiszę ). Przyjmuje też na Rosevelta - może uda mi się do niej jutro umówić jakoś na początek stycznia ( bo w necie już brak miejsc ale panie z recepcji mają magiczne ręce ).

Czarodziejka87, Renka88, Kate84 lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasnka, naprawdę śliczny, powinni być naprawdę zadowoleni, chociaż by dlatego że zrobiłaś go sama :)

ksanka lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:

wiem, żenada, my też się nie załapaliśmy :( a np szwagierka która ma już dwójkę dzieci i od lat zarabia pięciocyfrowo zdążyła przed tym limitem

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi wszystkimi becikowe to czasem myślę że rządowy żart.
    Jak na razie nic mi się nie należy i trudno ale patrząc na uwarunkowania typu pełen wywiad odnośnie stanu posiadania, zarobków itp przez cały okres pobierania zapomogi a później jeszcze trzymanie tego przez rząd czy kogoś tam przez 10 lat od zakończenia pobierania kasy to żenada.
    Aż trudno mi sobie to wyobrazić że ktoś może mieć pełen dostęp do takich danych do 28 roku życia dziecka i nic z tym nie można zrobić!
    To tak myślę że może to i dobrze że mi się nie należy. Żeby jeszcze rząd nie wpierd...ał się w to jak wychowuje dzieci i czy je szczepień czy nie byłoby dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 20:49

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Kasnka, naprawdę śliczny, powinni być naprawdę zadowoleni, chociaż by dlatego że zrobiłaś go sama :)
    Czasami mam wrażenie że podejście niektórych jest jak "ą ę i dupa przez Rz"
    Bo liczą się metki.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Czasami mam wrażenie że podejście niektórych jest jak "ą ę i dupa przez Rz"
    Bo liczą się metki.
    "
    hehehehhe, dokładnie tak :) aczkolwiek ja uwielbiam prezenty "ręcznie robione"

ksanka lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - Tak Whisbear, ale bez cry sensor :)

Kate84 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    A o ktorym becikowym piszesz? Bo w sumie wszelkie zapomogi na dzieci nazywaja teraz w internecie becikowym. Na to jednorazowe prog jest dosc wysoki bo ponad 1900 zl/os. Na to roczne, 1000 zl co miesiac nie ma progu finasowego, a na to 500 na dziecko tylko przy pierwszym jest ograniczenie do 800 zl/os, na kolejne juz bez ograniczen dochodowych.
    Pierwsze się nie łapiemy bo za dużo wg kogoś zarabiamy
    Drugie jest dla bezrobotnych, studentów czyli my tez nie, bo zapieprzamy od paru lat na umowę o pracę w centrum handlowym ...czy niedziela, czy wigilia obojętnie... Także tez nie
    Trzecie to w ogóle pominę

Ech ech

Czekam na męża aż wróci z pracy o 23 aby podjechać do apteki całodobowej po jakieś specyfiki na przeziębienie :D
    Czasami jak wracamy i jest 23:15 a my wsiadamy do windy w bloku to się śmiejemy ile tak jeszcze pociągniemy.

• Falon Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka w dzisiejszych zwariowanych, zabieganych czasach taki prezencik ręcznie robiony jest na wagę złota. Najprościej jest siąść i zamówić coś przez internet. Pstryk! 5 minut i gotowe! Taki sweterek jak zrobiłaś jest jedyny w swoim rodzaju i nie będzie w nim "chodził" co drugi bobas ;-) ja to bardzo cenię, że Ci się chciało i poświęciłaś swój czas. Dziś to już niestety rzadkość.

Wiem coś o tym ,bo moja mama maluje kartki okolicznościowe. Wiem ile w to serca, czasu i pracy wkłada. A pomysły zamawiających nie mają granic ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 21:09

ksanka lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka ja na miejscu Twoich znajomych byłabym przeszczesliwa gdybym dostała taki sweterek ręcznie robiony!

D'nusia my też nie dostaniemy ani grosza, nie jesteś sama:-)

muminka83, ksanka lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 1294 1295 1296 1297 1298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ