Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mania1718 wrote:Katiesz16 ty tez z UK
Fajnie.
Mi zrobili dwa badania usg na początku i połówkowe i na tym koniec
Mogę zapytać dlaczego będziesz miała kolejne usg?
Mam mięśniaka ktory zaczął rosnąć w ciąży. Jest z tylu macicy wiec nie wpływa na płód ani na łożysko ale przy porodzie jest duże ryzyko tego ze mała sie zablokuje i bede miała emergency cesarkę albo ze bede mocno krwawić wiec sprawdzają jak bardzo rośnie i wydaje mi sie ze juz postanowili ze bedzie cesarka chcą mieć tylko podstawy.
Mięśniak miał 0.5cm na 1cm przed ciąża a na połówkowym usg juz był 5cm na 4.5cm
-
edyś wrote:A ja butelek nie kupuje, podobnie jak laktatora, misia szumisia, otulacza i wielu innych, ktore nie wiadomo czy beda potrzebne dopoki sie dziecko nie urodzi.
Ja kupiłam jedynie butelki ale całej reszty tak jak Ty Edyś nie kupujeszkoda mi kasy a jak będzie potrzebne to wykombinuje zastępstwo
-
Dobry wieczór!
Jeszcze kończę czytać z dzisiaj posty.
Mieliśmy wizytę, z małą wszystko ok, ale leżała tyłem i nie pokazała twarzyczkiUłożyła się pośladkowo, muszę ją ładnie prosić żeby się odwróciła
Kumpela się martwiła, aż córa w 34 tyg się główką odwróciła dopiero. A nasza Hania waży 997 gram
Widziałam stópki i rączki
Jutro umawiam się na 3 prenatalne - już płatne. Mówił, że robi sie je 30-32 tydz.
Co do moich twardnień to powiedział, że to jest w normie, że może tak być teraz, leków mi nie zwiększał, mam odstawić żelazo. Więc zostaje aspargin i pregna. I mam więcej leżeć, odpoczywać.
Materac kupimy raczej ten: http://allegro.pl/materac-lateksowy-kokosowy-dwustronny-120x60-atest-i5347003402.html
Któraś pisała o chorym piesku, chyba OlaTychy, moja króliczka też jest chora, dostała inną szczepionkę niż zawsze - w sumie nie wiem czemu taką podały, i wyszło że po tym oczka czerwone i krostki ze strupkami na ciałku, musimy kropić i smarować, bardzo mi jej szkoda:( Miałam kotkę 15 lat i na koniec miała raka, też było mi smutno, ale zajmowałam się niż do końca. Zwierzęta to część rodziny, ja też tak uważam i bierzemy jednak za nie odpowiedzialność.
DobranocWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 00:18
Andriel, Martita88, Mania1718, aleksandrazz, Kajola, Hannia123, She86, Kate84, d'nusia, ksanka, Est, Karolina@, Madzialena90, Czarodziejka87, Izoleccc lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Martita88 wrote:Ja kupiłam jedynie butelki ale całej reszty tak jak Ty Edyś nie kupuje
szkoda mi kasy a jak będzie potrzebne to wykombinuje zastępstwo
Martita88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki pomocy... Jestem w domu i zabieram się za wyprawkę wirtualną
Co myślicie o łóżeczku w komplecie z materacem, czy lepiej osobno? I jaki ten materac...
Nataszka2200 lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Dzień dobry
Aleksandrazz Tylko nie kupuj materaca z gryką. Najlepiej kupić osobno bo w zestawach zawsze jest gryka-pianka-kokos.
Chyba największe wzięcie mają materace lateksowe, lateks-kokos ewentualnie pianka-kokos ale to już zależy od od Ciebie
A my z M zrobiliśmy wczoraj porządek w pokoju dla dziecka bo do tej pory była tam graciarnia. I dzisiaj przychodzi łóżeczko, już się nie mogę doczekać aż je poskładam
Miłego dniamuminka83, Izoleccc lubią tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Witam Mamusie z laboratorium, bo właśnie wypiłam glukozę i czekam na kolejne kłucie, a po tem kolejne
Z cytrynką nie ma tragedii, dużo gorzej wspominam swoją glukozę z pierwszej ciąży, gdy nie znałam tego patentu na zakwaszenie napoju.
Marita no właśnie z tą kolką to nie do końca wiadomo, raczej wynikają z niedojrzałości układu pokarmowego. Karmisz dziecko tak samo np. naturalnie na żądanie i jest ok, a pewnego dnia akcja kolka, trwa to np dwa, trzy tygodnie i mija, tak potrafią się pojawić kolkí i te wszystkie espumisany i inne pomagają ale na chwilę. Ja bym obstawiała, że kolka wynika z pojawienia się gazów, ale te niekoniecznie z połykania powietrza, a raczej w wyniku trawienia.domiii, Martita88, Nataszka2200 lubią tę wiadomość
-
Mania1718 wrote:Ja kupiłam tommee tippee antykolkowe w sumie 7
3 małe były z laktatorem i zestaw 2 duże i 2 małe
I ponawiam pytanie slyszalyscie o butelkach Munchkin Latch?
Też kupiłam u mojego ulubionego sprzedawcy cały zestaw http://allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-startowy-dla-noworodka-0-bpa-i5797823999.html
Czytałam dobre opinie. Przy Olinku miałam Avent jakaś dodatkowo zwykła butelka ale firmy nie pamiętam.
Mam nadzieję, że spełni swoją funkcjęMania1718 lubi tę wiadomość
-
A ja się witam w 27 tc i w 7-mym miesiącu, ale fajnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 08:21
Kajola, Mania1718, Kate84, muminka83, d'nusia, ksanka, Est, Hannia123, Karolina@, Madzialena90, Czarodziejka87, RudyTygrysek, Martita88, Izoleccc, Mietka 30:), Karka, Lilou1984 lubią tę wiadomość
Natalia27.03.2016
-
skowroneczka87 wrote:A orientuje sie moze ktoras z Was czy przy tym becikowym dla bezrobotnych matek tezeba byc zarwjestrowanym w urzedzie pracy?
Ja jestem pod ubezpieczeniem męża. Będzie trzeba dostarczyć pit za zeszły rok. W tym wypadku nie trzeba, -
Katiesz16 wrote:Kurczę ja nawet nie miałam jednego badania ginekologicznego w ciąży. Nie mam pojęcia co sie dzieje z moja szyjka. Nawet jak poszliśmy prywatnie na wizytę to tylko USG przez brzuch i to wszystko.
Zastanawiam sie czy iść jak bedziemy w Polsce na święta bede około 27tyd wtedy boje sie tylko wkręcić ze cos nie tak.
Tez patrzyłam za szumiącym misiem ale naszczescie mama sie wygadala ze brat juz zamówił w prezencie ten z sensorem płaczu. Wiec bardzo dziękujemy
Tez myśleliśmy nad koszykiem na pierwsze tygodnie ale wkoncu skusiliśmy sie na mniejsze łóżeczko które można dołączyć do naszego łóżka.
A po czasie moze być samodzielnym łóżeczkiem i jest na kolkach wiec możemy przeciągać z jednego pokoju do drugiego
https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00H45MHBO/ref=yo_ii_img?ie=UTF8&psc=1
Butelki tez juz wzięłam zestaw z Philips Avent do tego podgrzewacz i tez odciagarke elektroniczna mam nadzieje ze karmienie piersią na zmianę z oddciaganym w butelce uda nam sie opanować.
Kołderka przyszła w komplecie z łóżeczkiem wiec narazie nic nie kupuje za to wzięłam 2 śpiworki
Na black friday poniosło mnie w sumie z wiekszością zakupów wiec prawie wszystko mamy.
No juz nie wspomnę o wyprzedażach ciuszkowych mój to juz patrzeć na te ilości nie moze
Kurczę poradzicie czy powinnam iść prywatnie w Polsce do ginekologa czy jednał kierować sie tym jak prowadzą ciąże w UK.
Miałam juz usg połówkowe które miało być ostatnim w UK ale umówili mnie na kolejne w 28tyg i w 34tyg do tego wizyty u ginekologa zaraz po usg ale wiec ze ginekologicznie badać nie bedą.
Koleżanka prowadzi ciążę w Dublinie. Tam też jej nigdy nie badali palpacyjnie. A jak trafiła z skurczami to żadnych leków tylko odesłali do domu i kazali uważać na siebie. Znalazła jednak jakiegoś Polskiego lekarza co przyjmuje tam prywatnie i do niego chodzi raz w miesiącu bo tylko on bada jej szyjkę itd. Jeśli moje zdanie ma jakiekolwiek znaczenie ja gdybym miała taką możliwość to poszłabym do lekarza w Polsce i przynajmniej sprawdziła. -
Hannia123 wrote:Avent jest ok., ale kolka jak się ma pojawić to się pojawi nawet gdy dziecko jest karmione tylko naturalnie bez żadnych butelek.
Dobrej nocki:-)
Mój synek nie miał kolek. Te butelki "anty kolkowe" to mają na celu by dziecko nie łykało tak powietrza. Oli był karmiony butelką właśnie taką ale nie sądzę że to miało większe znaczenie jednak jedno wiem że zainwestowanie w dobry smoczek to połowa sukcesu. -
Martita88 wrote:Ja kupiłam jedynie butelki ale całej reszty tak jak Ty Edyś nie kupuje
szkoda mi kasy a jak będzie potrzebne to wykombinuje zastępstwo
Ja kupiłam otulaczek jeden w empiku z serii http://www.empik.com/motherhood-otulaczek-retro-girl-motherhood,p1103226483,dziecko-p
i udało mi się za 20 zł wylicytować http://allegro.pl/motherhood-otulacz-otulaczek-rozek-j-nowy-bawelna-i5833919350.html
zakupiłam te butelki bo raczej będę zmuszona do karmienia MMno ale zobaczymy więc co za tym idzie i laktator ale ręczny. Szumisia nie kupuję ponieważ przy Olinku nie miałam - na tą chwilę włączę czajnik
hihih
Ubranek to mam całą komodę ale bez przesady - myślę że jest ich na tyle że w wszystkim będzie chodzić
Jednak wszystko co kupowałam to rzeczy które wykorzystam i według mojej oceny niezbędne. Właśnie idzie do mnie ostatnia paczkai będę już miała
finito. W grudniu kupię jeszcze te kosmetyki co są w Ziko w promocji dla maluszka
Martita88 lubi tę wiadomość