X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że ten Avent dosyć popularny i dobrze oceniany, chyba się zdecyduję :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiesz16 ty tez z UK :) Fajnie.
    Mi zrobili dwa badania usg na początku i połówkowe i na tym koniec :/
    Mogę zapytać dlaczego będziesz miała kolejne usg?

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avent jest ok., ale kolka jak się ma pojawić to się pojawi nawet gdy dziecko jest karmione tylko naturalnie bez żadnych butelek.

Dobrej nocki:-)

Madlene.:), muminka83 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Katiesz16 ty tez z UK :) Fajnie.
    Mi zrobili dwa badania usg na początku i połówkowe i na tym koniec :/
    Mogę zapytać dlaczego będziesz miała kolejne usg?

Mam mięśniaka ktory zaczął rosnąć w ciąży. Jest z tylu macicy wiec nie wpływa na płód ani na łożysko ale przy porodzie jest duże ryzyko tego ze mała sie zablokuje i bede miała emergency cesarkę albo ze bede mocno krwawić wiec sprawdzają jak bardzo rośnie i wydaje mi sie ze juz postanowili ze bedzie cesarka chcą mieć tylko podstawy.
    Mięśniak miał 0.5cm na 1cm przed ciąża a na połówkowym usg juz był 5cm na 4.5cm

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja butelek nie kupuje, podobnie jak laktatora, misia szumisia, otulacza i wielu innych, ktore nie wiadomo czy beda potrzebne dopoki sie dziecko nie urodzi.

Martita88, Kasia24, Est, Hannia123, Magda lena, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolka to chyba dlatego że dziecko połyka powietrze. Ale mogę się mylić :)

muminka83, alinalii lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    A ja butelek nie kupuje, podobnie jak laktatora, misia szumisia, otulacza i wielu innych, ktore nie wiadomo czy beda potrzebne dopoki sie dziecko nie urodzi.

Ja kupiłam jedynie butelki ale całej reszty tak jak Ty Edyś nie kupuje ;) szkoda mi kasy a jak będzie potrzebne to wykombinuje zastępstwo ;)

dqprwn15leplej5m.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!

Jeszcze kończę czytać z dzisiaj posty.

Mieliśmy wizytę, z małą wszystko ok, ale leżała tyłem i nie pokazała twarzyczki :( Ułożyła się pośladkowo, muszę ją ładnie prosić żeby się odwróciła :) Kumpela się martwiła, aż córa w 34 tyg się główką odwróciła dopiero. A nasza Hania waży 997 gram :P Widziałam stópki i rączki :) Jutro umawiam się na 3 prenatalne - już płatne. Mówił, że robi sie je 30-32 tydz.

Co do moich twardnień to powiedział, że to jest w normie, że może tak być teraz, leków mi nie zwiększał, mam odstawić żelazo. Więc zostaje aspargin i pregna. I mam więcej leżeć, odpoczywać.

Materac kupimy raczej ten: http://allegro.pl/materac-lateksowy-kokosowy-dwustronny-120x60-atest-i5347003402.html

Któraś pisała o chorym piesku, chyba OlaTychy, moja króliczka też jest chora, dostała inną szczepionkę niż zawsze - w sumie nie wiem czemu taką podały, i wyszło że po tym oczka czerwone i krostki ze strupkami na ciałku, musimy kropić i smarować, bardzo mi jej szkoda:( Miałam kotkę 15 lat i na koniec miała raka, też było mi smutno, ale zajmowałam się niż do końca. Zwierzęta to część rodziny, ja też tak uważam i bierzemy jednak za nie odpowiedzialność.

Dobranoc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 00:18

Andriel, Martita88, Mania1718, aleksandrazz, Kajola, Hannia123, She86, Kate84, d'nusia, ksanka, Est, Karolina@, Madzialena90, Czarodziejka87, Izoleccc lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Ja kupiłam jedynie butelki ale całej reszty tak jak Ty Edyś nie kupuje ;) szkoda mi kasy a jak będzie potrzebne to wykombinuje zastępstwo ;)
    Butelke mam jedna, najmniejsza z aventu chyba, ktora dostalam od siostry pracujacej w aptece (pewnie jakis gratis). Mi rowniez szkoda pieniędzy i tak jak piszesz Martita, mozna znalezc zastepstwo. Jedni moi znajomi uzywali aplikacji w telefonie, druga kolezanka ciasno owija swojego synka kocem - obie metody dzialaja :)

Martita88 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki pomocy... Jestem w domu i zabieram się za wyprawkę wirtualną :-D Co myślicie o łóżeczku w komplecie z materacem, czy lepiej osobno? I jaki ten materac...

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Aleksandrazz Tylko nie kupuj materaca z gryką. Najlepiej kupić osobno bo w zestawach zawsze jest gryka-pianka-kokos.
    Chyba największe wzięcie mają materace lateksowe, lateks-kokos ewentualnie pianka-kokos ale to już zależy od od Ciebie :-)

A my z M zrobiliśmy wczoraj porządek w pokoju dla dziecka bo do tej pory była tam graciarnia. I dzisiaj przychodzi łóżeczko, już się nie mogę doczekać aż je poskładam :-D

Miłego dnia :-)

muminka83, Izoleccc lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Też wybrałam aventa :)
    Miłego dnia i powodzenia na wizytach :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie z laboratorium, bo właśnie wypiłam glukozę i czekam na kolejne kłucie, a po tem kolejne :-) Z cytrynką nie ma tragedii, dużo gorzej wspominam swoją glukozę z pierwszej ciąży, gdy nie znałam tego patentu na zakwaszenie napoju.

Marita no właśnie z tą kolką to nie do końca wiadomo, raczej wynikają z niedojrzałości układu pokarmowego. Karmisz dziecko tak samo np. naturalnie na żądanie i jest ok, a pewnego dnia akcja kolka, trwa to np dwa, trzy tygodnie i mija, tak potrafią się pojawić kolkí i te wszystkie espumisany i inne pomagają ale na chwilę. Ja bym obstawiała, że kolka wynika z pojawienia się gazów, ale te niekoniecznie z połykania powietrza, a raczej w wyniku trawienia.

domiii, Martita88, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam się w 26 tc :-) :-) :-)

She86, Kajola, Mania1718, Kate84, muminka83, d'nusia, ksanka, edyś, Est, Madzialena90, Czarodziejka87, RudyTygrysek, Nataszka2200, Izoleccc, Mietka 30:), Karka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Ja kupiłam tommee tippee antykolkowe w sumie 7 :D 3 małe były z laktatorem i zestaw 2 duże i 2 małe
    I ponawiam pytanie slyszalyscie o butelkach Munchkin Latch?

Też kupiłam u mojego ulubionego sprzedawcy cały zestaw http://allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-startowy-dla-noworodka-0-bpa-i5797823999.html

Czytałam dobre opinie. Przy Olinku miałam Avent jakaś dodatkowo zwykła butelka ale firmy nie pamiętam.

Mam nadzieję, że spełni swoją funkcję

Mania1718 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 27 tc i w 7-mym miesiącu, ale fajnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 08:21

Kajola, Mania1718, Kate84, muminka83, d'nusia, ksanka, Est, Hannia123, Karolina@, Madzialena90, Czarodziejka87, RudyTygrysek, Martita88, Izoleccc, Mietka 30:), Karka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    A orientuje sie moze ktoras z Was czy przy tym becikowym dla bezrobotnych matek tezeba byc zarwjestrowanym w urzedzie pracy?

Ja jestem pod ubezpieczeniem męża. Będzie trzeba dostarczyć pit za zeszły rok. W tym wypadku nie trzeba,

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiesz16 wrote:
    Kurczę ja nawet nie miałam jednego badania ginekologicznego w ciąży. Nie mam pojęcia co sie dzieje z moja szyjka. Nawet jak poszliśmy prywatnie na wizytę to tylko USG przez brzuch i to wszystko.
    Zastanawiam sie czy iść jak bedziemy w Polsce na święta bede około 27tyd wtedy boje sie tylko wkręcić ze cos nie tak.

Tez patrzyłam za szumiącym misiem ale naszczescie mama sie wygadala ze brat juz zamówił w prezencie ten z sensorem płaczu. Wiec bardzo dziękujemy :)

Tez myśleliśmy nad koszykiem na pierwsze tygodnie ale wkoncu skusiliśmy sie na mniejsze łóżeczko które można dołączyć do naszego łóżka.
    A po czasie moze być samodzielnym łóżeczkiem i jest na kolkach wiec możemy przeciągać z jednego pokoju do drugiego
    https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00H45MHBO/ref=yo_ii_img?ie=UTF8&psc=1

Butelki tez juz wzięłam zestaw z Philips Avent do tego podgrzewacz i tez odciagarke elektroniczna mam nadzieje ze karmienie piersią na zmianę z oddciaganym w butelce uda nam sie opanować.

Kołderka przyszła w komplecie z łóżeczkiem wiec narazie nic nie kupuje za to wzięłam 2 śpiworki

Na black friday poniosło mnie w sumie z wiekszością zakupów wiec prawie wszystko mamy.
    No juz nie wspomnę o wyprzedażach ciuszkowych mój to juz patrzeć na te ilości nie moze :(

Kurczę poradzicie czy powinnam iść prywatnie w Polsce do ginekologa czy jednał kierować sie tym jak prowadzą ciąże w UK.
    Miałam juz usg połówkowe które miało być ostatnim w UK ale umówili mnie na kolejne w 28tyg i w 34tyg do tego wizyty u ginekologa zaraz po usg ale wiec ze ginekologicznie badać nie bedą.

Koleżanka prowadzi ciążę w Dublinie. Tam też jej nigdy nie badali palpacyjnie. A jak trafiła z skurczami to żadnych leków tylko odesłali do domu i kazali uważać na siebie. Znalazła jednak jakiegoś Polskiego lekarza co przyjmuje tam prywatnie i do niego chodzi raz w miesiącu bo tylko on bada jej szyjkę itd. Jeśli moje zdanie ma jakiekolwiek znaczenie ja gdybym miała taką możliwość to poszłabym do lekarza w Polsce i przynajmniej sprawdziła.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Avent jest ok., ale kolka jak się ma pojawić to się pojawi nawet gdy dziecko jest karmione tylko naturalnie bez żadnych butelek.

Dobrej nocki:-)

Mój synek nie miał kolek. Te butelki "anty kolkowe" to mają na celu by dziecko nie łykało tak powietrza. Oli był karmiony butelką właśnie taką ale nie sądzę że to miało większe znaczenie jednak jedno wiem że zainwestowanie w dobry smoczek to połowa sukcesu.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:

Ja kupiłam otulaczek jeden w empiku z serii http://www.empik.com/motherhood-otulaczek-retro-girl-motherhood,p1103226483,dziecko-p
    i udało mi się za 20 zł wylicytować http://allegro.pl/motherhood-otulacz-otulaczek-rozek-j-nowy-bawelna-i5833919350.html

zakupiłam te butelki bo raczej będę zmuszona do karmienia MM :/ no ale zobaczymy więc co za tym idzie i laktator ale ręczny. Szumisia nie kupuję ponieważ przy Olinku nie miałam - na tą chwilę włączę czajnik :P hihih
    Ubranek to mam całą komodę ale bez przesady - myślę że jest ich na tyle że w wszystkim będzie chodzić :P
    Jednak wszystko co kupowałam to rzeczy które wykorzystam i według mojej oceny niezbędne. Właśnie idzie do mnie ostatnia paczka :D i będę już miała :D finito. W grudniu kupię jeszcze te kosmetyki co są w Ziko w promocji dla maluszka <3

Martita88 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ